Çocuk Hastalıkları 1 yaş ve ateş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
1 yaşında bebeğimin 5 gündür ateşi var her gün sadece ateş düşürücü ver dedi doktor virüs bu ilaca gerek yok dedi. Başka bir semptom yok sadece ateş, vw ateş yüzünden olan iştahsızlık ve huysuzluk, oynamıyor eskisi gibi değil hep mutsuz hep memede duruyor.

Doktor birşey demedi sordum cevap vermedi burdada sormak istiyorum ateşi var ama elleri ayakları buz gibi bu normal birşey mi, ilk defa böyle oluyor ısınıyor ara ara sonra ama hep buz gibi elleri ayaklari ateşi 39 dereceyi geçtiğinde bile. Endişeleniyorum ama doktora gittik işte dün başka elimden ne gelir bilmiyorum. Sizlerle dertleşmek istedim.

Ateşte el ayak soğuk olur bu normal
Ama 5 gün süren dirençli ateşe doktorun müdahale etmemeei normal değil bence

Ateşte el ayak soğuk olur bu normal
Ama 5 gün süren dirençli ateşe doktorun müdahale etmemeei normal değil bence

Malesef yurtdışında yaşayan varsa beni anlar bu konuda burada sağlıktan yana çok sıkıntı çekiyoruz ilaç vermemek için direniyorlar
Randevu alabilmek bile okadar zor ki ..
Çok acil durumlarda müdahale ediyorlar yine sağolsunlar
Bulunduğum yer küçük ve özel klinik yok yani ikinci bir doktora danışma lüksüm bile yok anca aile doktorum gerekli görürse ..

3 hafta once ayni durumu yasadik. Ates gereksiz bir sekilde 40.3’e kadar cikti. Akabinde tum vucudunda dokuntuler oldu ve dokuntuler 3 gune gecti. Ogluma 6. Hastalik teshisi kondugu icin dokuntuleri de bekliyordum ve sureci biliyordum.

Yavrunuz 6. Hastalik gecirmis miydi?

Gecmis olsun.

Geçirmedi
Siz deyince hatırladım doktor açıklama yapmadı ama ateş sonrası vucudunda döküntüler olursa korkmayın normal dedi
Acaba o hastalık mı bizimkide

Geçirmedi
Siz deyince hatırladım doktor açıklama yapmadı ama ateş sonrası vucudunda döküntüler olursa korkmayın normal dedi
Acaba o hastalık mı bizimkide

Oyle midir bilemem elbette, lakin olma ihtimali de var. Doktorumuz atesin dusmesi 10 gunu bulabilir, ilaci yok ates asiri yukseldiginde parasetemol verebilirsin demisti. Cok sukur ates 5. Gun dustu, 7. Gun dokuntuler gogsunden basladi, 3 gun icinde kaybolmaya basladilar. Atesin basladigindan itibaren 10. Gun icinde cok sukur atlattik.

Bu tarz durumlarda yurtdisinda olsaniz bile Turk bir cocuk hekiminden online danismalik alabilirsiniz.

Tekrar gecmis olsun.

Çok geçmiş olsun. 6. hastalık olabilir. Benim oğlum da geçirdi. Ateş çok dirençli oluyor bu hastalıkta ve uzun sürüyor, kolay kolay düşmüyor. Biz hastanede yatmak zorunda kalmıştık.

Çok teşekkür ederim iyi ki bu konuyu açmışım dedirttiniz bana çok yardımcı oldunuz ve içim rahatladı sağolun ❤

Online danışmanlık fikri içinde ayrıca çok teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti

Rica ederim. Carcabuk iyilessin insallah yavrunuz. Dayanamiyorum kuzularin hasta olmasina... Ama boyle boyle bagisiklik kazanıyorlar iste.

Allah sifalar versin tekrar.

Gecmis olsun bir kere bizim de oyle olmustu.
Online olarak , google a kadir tugcu yazin, bir sitede cevap veriyor. Ona da danisabilirsiniz. Benim sorunca rahat ediyor icim. Yıllardır alistim
Dili beyaz, ates ve agiz da koku , 3 u birlikte degilse genelde virutik oluyor hastalik . Yada kan degerlerine bakilmali tabi .
Emiyormus iyi o . Biraz sabir gecer ins.

Elinin ayağının soğuk olması normal ama bu ateşin bir sebebi var. Dolayısıyla ona müdahale etmeleri gerekir diye düşünüyorum. Başka bir doktora daha gitmenizi önerebilirim ancak.

Meşhur ateş düşürücü calpol verdiniz mi?
Benim bebeğim de aynı durumu yasadi.
Ben soğuk press uyguladım ve doktorun tavsiyesi üzerine calpol verdim aynı dediğiniz gibi 5 gün sürdü.
Özellikle geceleri inmiyordu.
Duş da aldirabilirsiniz ve kıyafetlerini çıkarıp bekleyin.
Hatta doktorlar kolay kolay tavsiye etmese de bir doktorum zor da kalınca ver dedi fitil vardi onu verdim o da fayda etti.
Calpol da günde en fazla yanlış hatırlamıyorsam 4 defa verebilirsin dedi.
İlaçsız düşmüyor.

Ateşte ayaklar buz olur zaten.Sakin çok giydirmeyin.Gozunuz çocukta olsun.

Ateşi olan çocuğun eli ayağı soğuk olur, benim kızımda bebekliğinde ateşlenince ayağı buz gibi olurdu, elini ayağını ısıtmaya çalışma ateşi daha çok yükselir.
Doktorunu dinle , ilaçlarını ver, panik yapma.
Çok geçmiş olsun.

Başka şehire git? Ateşten daha büyük sorun, çocuğun ihtaçsizliği. Bezleri nasil? Yeterici kadar pipi kaka varmi?

Yurtdişinda hangi ülkede kaliyorsunuz?

Ateste el ayak soguksa atesi artacak demektir el ayak isininca ates cikacahi kadar cikti demektir. Atesinin yukselecegini el ayak soguklugundan anlayabilirsiniz. El ayak sicaksa daha yukselmez . Diye anlatmisti dr um bana.
Oğlumun hekimi de aynısını belirtmişti.

İdrar yolu enfeksiyonu olabilir.

Ateste el ayak soguksa atesi artacak demektir el ayak isininca ates cikacahi kadar cikti demektir. Atesinin yukselecegini el ayak soguklugundan anlayabilirsiniz. El ayak sicaksa daha yukselmez . Diye anlatmisti dr um bana.
Çok mantıklı

Sağolun arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz bana içim çok rahat etti sayenizde ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…