- 20 Temmuz 2019
- 195
- 180
- 33
- Konu Sahibi Tarifedilemez
-
Ateşte el ayak soğuk olur bu normal1 yaşında bebeğimin 5 gündür ateşi var her gün sadece ateş düşürücü ver dedi doktor virüs bu ilaca gerek yok dedi. Başka bir semptom yok sadece ateş, vw ateş yüzünden olan iştahsızlık ve huysuzluk, oynamıyor eskisi gibi değil hep mutsuz hep memede duruyor.
Doktor birşey demedi sordum cevap vermedi burdada sormak istiyorum ateşi var ama elleri ayakları buz gibi bu normal birşey mi, ilk defa böyle oluyor ısınıyor ara ara sonra ama hep buz gibi elleri ayaklari ateşi 39 dereceyi geçtiğinde bile. Endişeleniyorum ama doktora gittik işte dün başka elimden ne gelir bilmiyorum. Sizlerle dertleşmek istedim.
Ateşte el ayak soğuk olur bu normal
Ama 5 gün süren dirençli ateşe doktorun müdahale etmemeei normal değil bence
Geçirmedi3 hafta once ayni durumu yasadik. Ates gereksiz bir sekilde 40.3’e kadar cikti. Akabinde tum vucudunda dokuntuler oldu ve dokuntuler 3 gune gecti. Ogluma 6. Hastalik teshisi kondugu icin dokuntuleri de bekliyordum ve sureci biliyordum.
Yavrunuz 6. Hastalik gecirmis miydi?
Gecmis olsun.
Geçirmedi
Siz deyince hatırladım doktor açıklama yapmadı ama ateş sonrası vucudunda döküntüler olursa korkmayın normal dedi
Acaba o hastalık mı bizimkide
Oyle midir bilemem elbette, lakin olma ihtimali de var. Doktorumuz atesin dusmesi 10 gunu bulabilir, ilaci yok ates asiri yukseldiginde parasetemol verebilirsin demisti. Cok sukur ates 5. Gun dustu, 7. Gun dokuntuler gogsunden basladi, 3 gun icinde kaybolmaya basladilar. Atesin basladigindan itibaren 10. Gun icinde cok sukur atlattik.
Bu tarz durumlarda yurtdisinda olsaniz bile Turk bir cocuk hekiminden online danismalik alabilirsiniz.
Tekrar gecmis olsun.
Çok teşekkür ederim iyi ki bu konuyu açmışım dedirttiniz bana çok yardımcı oldunuz ve içim rahatladı sağolun ❤
Online danışmanlık fikri içinde ayrıca çok teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti
Ateşte ayaklar buz olur zaten.Sakin çok giydirmeyin.Gozunuz çocukta olsun.1 yaşında bebeğimin 5 gündür ateşi var her gün sadece ateş düşürücü ver dedi doktor virüs bu ilaca gerek yok dedi. Başka bir semptom yok sadece ateş, vw ateş yüzünden olan iştahsızlık ve huysuzluk, oynamıyor eskisi gibi değil hep mutsuz hep memede duruyor.
Doktor birşey demedi sordum cevap vermedi burdada sormak istiyorum ateşi var ama elleri ayakları buz gibi bu normal birşey mi, ilk defa böyle oluyor ısınıyor ara ara sonra ama hep buz gibi elleri ayaklari ateşi 39 dereceyi geçtiğinde bile. Endişeleniyorum ama doktora gittik işte dün başka elimden ne gelir bilmiyorum. Sizlerle dertleşmek istedim.
Ateşi olan çocuğun eli ayağı soğuk olur, benim kızımda bebekliğinde ateşlenince ayağı buz gibi olurdu, elini ayağını ısıtmaya çalışma ateşi daha çok yükselir.1 yaşında bebeğimin 5 gündür ateşi var her gün sadece ateş düşürücü ver dedi doktor virüs bu ilaca gerek yok dedi. Başka bir semptom yok sadece ateş, vw ateş yüzünden olan iştahsızlık ve huysuzluk, oynamıyor eskisi gibi değil hep mutsuz hep memede duruyor.
Malesef yurtdışında yaşayan varsa beni anlar bu konuda burada sağlıktan yana çok sıkıntı çekiyoruz ilaç vermemek için direniyorlar
Randevu alabilmek bile okadar zor ki ..
Çok acil durumlarda müdahale ediyorlar yine sağolsunlar
Bulunduğum yer küçük ve özel klinik yok yani ikinci bir doktora danışma lüksüm bile yok anca aile doktorum gerekli görürse ..
Oğlumun hekimi de aynısını belirtmişti.Ateste el ayak soguksa atesi artacak demektir el ayak isininca ates cikacahi kadar cikti demektir. Atesinin yukselecegini el ayak soguklugundan anlayabilirsiniz. El ayak sicaksa daha yukselmez . Diye anlatmisti dr um bana.
İdrar yolu enfeksiyonu olabilir.1 yaşında bebeğimin 5 gündür ateşi var her gün sadece ateş düşürücü ver dedi doktor virüs bu ilaca gerek yok dedi. Başka bir semptom yok sadece ateş, vw ateş yüzünden olan iştahsızlık ve huysuzluk, oynamıyor eskisi gibi değil hep mutsuz hep memede duruyor.
Çok mantıklıAteste el ayak soguksa atesi artacak demektir el ayak isininca ates cikacahi kadar cikti demektir. Atesinin yukselecegini el ayak soguklugundan anlayabilirsiniz. El ayak sicaksa daha yukselmez . Diye anlatmisti dr um bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?