1 yaş beslenme düzeni

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.364
4.337
36
Kızlar selam. Sorum 1 yaş bebeği olan yada o dönemleri atlatmış tecrübeli annelere. Bebeğinizin beslenme düzenini nasıl kurdunuz? Kaç gibi hangi öğünü yiyor? Ne kadar yiyor? Emzirme zamanlarını nasıl ayarliyorsunuz? Mesela oğlum genelde 6-6.30 gibi uyanıyor ve uyandıktan 45 dk yada 1 saat sonra tekrar uyuyor bu uykudan da genelde 9da uyanıyor. Ben 6 civarı uyandığında emzirip 9da kalktığında kahvaltı yaptiriyorum. Ama hazırlamam yemesi 10u buluyor. Sofradan 10 gibi kalkıyoruz yani genelde. Kahvaltıdan 1-1.5 saat sonra falan emziriyorum ama sonraki öğünler sıkışıyor. Öğlen yemeği olarak genelde çorba veriyorum. Aciksin ki güzel yesin diye doktor mümkünse aralara 3 saat koymami önermişti ama bu da dediğim gibi diğer öğünleri çok sıkıştırıyor. Ana öğünler ve emme arasına zar zor meyve sıkıştırıyorum ama gönül istiyor kek vs yapayım yesin ama ne zaman yiyecek. Ben mi çok gereksiz planlı ilerletiyorum bu işi Allah rızası için akıl verin

Yok mu fikir paylaşacak kimse?

13 aylık bebeğimi sabah 7.30’da emziriyorum. Kahvaltısını 09.00 civarı yaptırıyorum. Öğlen 12’ye doğru öğle uykusuna yattığı için öğle yemeğini ancak 14.00-14.30 gibi yiyor. Bu yüzden bazen öğle yemeğinden önce ara öğün olarak meyve veriyorum ama kahvaltıyı iyi yaptıysa vermiyorum. Eğer akşam yemeğine erken oturmazsak kadar 1-2 ara öğün daha yaptırıyorum, bu keçiboynuzu unlu kek, meyve veya yoğurt olabiliyor. Akşam yemeğini 18.00-20.00 arasında yiyoruz. Ancak benim bu düzeni oturtmam 13. ayı buldu, biraz da bebeğin uyku düzeninin oturmasıyla alakalı. Ben ara öğün sayısını her gün aynı tutturamıyorum ama artık buna takılmıyorum. Her gün meyve veriyorum ama her gün yoğurt veremiyorum mesela. Ana öğünlerde düzgün yemesini daha çok önemsiyorum. Bu ara sunduğum sebze çeşitliliğini artırmaya çalışıyorum mesela.

Emzirme konusunda da kızım sık sık emmeyi seviyor. Gün içinde eğer yemek saati yakınsa (mesela 15-20 dk sonra) biraz oyalayıp unutturmaya çalışıyorum ama bunun dışında istediği zaman emziriyorum.

Bizimde öğle yemeği uykusundan dolayı çok sarkıyor aynı sizin gibi. Ben yoğurdu yemekle birlikte veriyorum bu arada o yüzden onu ayrı öğün düşünmedim hiç ama kek falan vermek istiyorum. Keki nasıl yapıyorsunuz bu arada tarif rica etsem

Siz kaçta kalkıyorsunuz? Yani 8.30 gibi uyanıp kahvaltıyı hazırlasanız uyanır uyanmaz yedirseniz o kadar sıkışmaz gibi sanki.

Benim oğlumun düzeni biraz daha farklıydı. Ben çalışıyordum 5 gibi kalkıyordum kalkınca uyandırmadan emziriyordum. 6da kendisi uyanıyordu. 8 gibi bakıcı abla geliyordu onun yemeği hazırlaması falan 8.30 oluyordu 8.30 9.00 arası yiyordu. 10.30 gibi uykusu geliyordu biberonla sütünü içirip uyutuyordu ablası. 12.00 gibi uyanış ve bir sebze çorbası yanına bir şeyler işte olursa. 15.00 ikinci uyku öncesi yeniden süt. Uyanınca ara öğün meyve kek muhallebi vs. Akşam ben 17.00da gelince emzirme sonra 19.00 gibi akşam yemeği. Gibiydi..

Özellikle etli yemek varsa yoğurdu birlikte vermemenizi tavsiye ederim çünkü demir emilimini süt ürünleri engelliyor. Keçiboynuzu unlu kek kabarmayan bir kek, az miktarda yapıyorum. Tarifinin linkini bırakıyorum (ben limon ve karbonat koymuyorum, 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü de ekliyorum):

Bebeğim yakında 1 yaşı dolacak. Sabah 7 gibi kalkar emziririm. Hemen diğer abilerine kahvaltı verdiğim gibi ona da veririm. Sonra işte 2 saat sonra emziririm uyur. Ben istediği her zaman emziriyorum bir saat kurmuyorum bunun için. Sonra uyuyor uyandığında hemen öğle yemeği, ara öğün meyve ya da yoğurt, sonra işte yine emzirme va derken de akşam da uyumadan önce akşam öğünü. Günde ek gıdayı 4 öğün veriyorum doktorumuz böyle diyor çünkü.

Gece çok sık uyandığı için sabah 9a kadar tekrar uyuduğunda bende onunla birlikte uyuyorum o yüzden uyanıp kahvaltı hazırlamam yemesi 10u buluyor o bizi sıkıştırıyor. Sizin düzen güzelmiş biz böyle ayarlayamiyoruz saatleri
Çok teşekkürler deneyeceğim.
Beni sabah ki uyku sıkıştırıyor

Benim 2,5 yaşındaki oğlum sabah 7de başlıyor acıktım demeye mecburum kalkmaya

evde olsam ben de tutturamayabilirdim muhtemelen. Ben ve eşimin saatleri sabit olduğu için ve bütün gün evde boğulmadığım için düzeni sağlamam daha kolaydı belki. Beni de zorlayan şey uyku oluyordu.
bütün gece uyanıp 5te kalkıp gitmem gerekiyordu. ama bitiyor..

15 aylık oğlum 7 gibi uyanıp emiyor bazen uyku saati çok esnek 10 gibi uyuyor yetiş irse uyumadan yetismezse uyanınca kahvaltı yapıyor üstüne emiyor 2-3 arası öğle yemeği corba genelde 1 saat sonra ara öğün 6bucuk gibi akşam yemegi uyumadan bir ara öğün daha dediğiniz gibi çok sıkışıyor birde sabahları daha iştahsız oluyor ben fırsat bulunca ara öğün veriyorum

Sizinki bizim düzene baya benziyor. Öğle yemeğini daha erkene cekebilsem iyi olcak ama olmuyor. Kahvaltı benim oğlan da zor yiyor diğer öğünler öyle değil

Sizinki bizim düzene baya benziyor. Öğle yemeğini daha erkene cekebilsem iyi olcak ama olmuyor. Kahvaltı benim oğlan da zor yiyor diğer öğünler öyle değil
Aynen bende öne çekmek istiyorum ama olmuyor birde sürekli kucakta durunca yapmasıda uzun sürüyor zaten ona yapıyorum artık sadece öyle yemekler yapcak zaman vermiyor bana kahvaltı fix muzlu pankek ,yumurtalı ekmek,sütlü pekmezli yulaf ezmesi borek falan gerisine tamamen kapalı

Merhaba kızım 13 aylık ama erken doğumdan dolayı aslında 11 aylık gibi :) ben 1 aydır bir düzene koydum bu işi sabah uykusunu çok sevdiği için öğlene sarkan bir kahvaltı oluyor muz atom karışım pekmez yumurta sarısı öğleden sonra çorba genelde tarhana şehriye ekliyorum içine akşam öğünü eğer uyumazsa sebze ve yoğurt uyursa o öğün olmuyor direkt gece mamasını geçiyorum o da meyve irmik bu aralar bal kabağı içine bisküvi ekliyorum ama sanmayın ki her zaman bu kadar yiyor şu mor karışımdan aldım 15 gün kullandık ve iştah açtı öncesinde 1 kasık için bile çok uğraşıyorum

Sütü ne şekilde denemeye başladınız? Bizimki yeni 1 yaşına girdi doktor artık herşey serbest dedi ama ben daha süte falan cesaret edemedim.

Sütü ne şekilde denemeye başladınız? Bizimki yeni 1 yaşına girdi doktor artık herşey serbest dedi ama ben daha süte falan cesaret edemedim.
Ben ballı muzlu iciriyorum zaten pankeke falanda kullanıyorum yani peynir pek yemediği için bol bol süt kullanıyoruz yani genelde güvenilir yerden açık süt ama bulamazsan paket süt kullanıyorum ben direk icirdim mesela ilk sevmedi alıştı artık

Sulandırma vs yaptınız mı direk mi içti? Emiyor muydu bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…