• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 tane iyi kalite 4, gün embriyosu, 1 tane orta kalite embriyo :(

cnsu93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2023
1.503
2.218
53
31
İstanbul
Moralim çok bozuuk :( 1 tane 4. gün iyi kalite embriyom dondurulacak bugün, 1 tane de orta kalite olan var onunda gelişimine bakılacak eğer iyiyse 5. gün ya da 6. gün dondurulacak :/ İlk Opuda bu kadar az embriyo elde edip başarılı olan oldu mu acaba ? doktor bir kaç kere daha yumurta toplama öneriyor. Ne yapmalıyım sizce?

Moralim çok bozuuk :KK43: 1 tane 4. gün iyi kalite embriyom dondurulacak bugün, 1 tane de orta kalite olan var onunda gelişimine bakılacak eğer iyiyse 5. gün ya da 6. gün dondurulacak :/ İlk Opuda bu kadar az embriyo elde edip başarılı olan oldu mu acaba ? doktor bir kaç kere daha yumurta toplama öneriyor. Ne yapmalıyım sizce?
Yumurta kalitenizi arttırıcı takviye vitaminler kullanmadan ikinci opuya baslamayın derim. Ama mevcut elinizdeki embriyolari deneyip denememek size kalmış. Ben bc kalite ile hamile kaldım. Belli olmaz.

Yumurta kalitenizi arttırıcı takviye vitaminler kullanmadan ikinci opuya baslamayın derim. Ama mevcut elinizdeki embriyolari deneyip denememek size kalmış. Ben bc kalite ile hamile kaldım. Belli olmaz.
Maşallah hayırlı olsun hamileliğiniz 💕 3lü Havuz yöntemi önermişti doktorum onu yapıyoruz şimdi 2 kere daha Opu olacağım :) aslında Omepa q10 kullanıyordum, önerebileceğiniz başka takviyeler var mıdır acaba ?

merhaba, bilmelisin ki yalnız değilsin. 3 opu , 5 transfer geçiren biri olarak yazıyorum, çok zor ve uzun bir süreç tüp bebek tedavisi. allah yardımcın olsun, dirayetini arttırsın inşaallah. sakın pes etme. teslim ol, elinden gelenin en iyisini yaptığına emin ol ve takdiri rabbine bırak. bu konuda acizis. sen bir şeyleri yanlış yaptığın için değil rabbim ol demediği için olmuyor.

kendini suçlama ve sakın ola da benden bu kadar yumurta çıkıyor , eşimin şu kadar spermi var diye üzülme. unutma ki ihtiyacımız olan sadece 1 er adet kaliteli sperm ve yumurta. fazlasına gerek yok.

3 yıl içerisinde o kadar çok şey yaptım ki. burdan ne okuduysam kimden ne duyduysam hepsini denedim. biz sperm sayısı nedeniyle başladığımız bu yolda bir de kalite problemiyle karşılaştık. o yüzden son opu öncesi yaklaşık olarak 3-4 ay boyunca kaliteyi arttırabilmek için yaptıklarımı hatırladığım kadarıyla paylaşmak istedim seninle.

-sigara hiç kullanmadığımız için o bizim artımız oldu
-kolayı aşırı tüketirdim, sıfıra indi
-türk kahvesi, nescafe haftada 1
-bol yeşillikli mutfak tarzına geçtim
-düzenli balık tükettim
-paketli gıda hiç yok
-fasfood yemek sıfır
-karın bölgeme oksijeni arttırıp yumurtalara bol ve temiz kan gitmesi için masaj yaptım.
-2 litreden az su içmemeye özen gösterdim
-hergün kuru incir yedim 1-2 tane (prolaktin değeriniz önemli burda. eğer yüksekse yemeyiniz)
-saf arı sütü,
-polen
-aktarın hazırlamış olduğu özel karışım (bay bayan için ayrı. içine özellikle nar, kırmızı pancar, hayıt otu ve üzüm çekirdeği ekstraktı koymasını istedim. gerisini ona bıraktım. birçok şey vardı ama aklımda kalanlardan keçibonuzu pekmezinin içine saf bal ceviz fındık yaban mersini falan katmıştı)
-hergün 1 çay bardağı nar suyu
-yine her gün taze sıkılmış havuç ve portakal suyu. içerisine bir kaç damla zeytin yağı, çörek otu yağı ve bal koydum
-bununla birlikte tabiki takviye vitaminlerde kullandık.
-2 şer kutu argifertil bitirdik. bay bayan ayrı hapları. ki kocaman terlik gibi. içmesi o kadar zorki .öğüre öğüre içmiştim
-2 kutu yine eşim proxeed plus içti
-2 şer kutu felixon şase kullandık yine bay bayan ayrı. bununda tadı kötüydü. hergün sıktığım portakal ve havuç suyunun içine katarak içtik
-1 kutu yine eşim ımprly kullandı.
-hergün 1 avuç çerez tükettik

herşeyden öte son opu da kendime bir söz vermiştim. sürece asla müdahale etmeyecek, teslim olacaktım. doktor ne derse harfiyen uyacak asla ama asla yönlendirmeyecektim.
tüm bunların sonunda 25 tane yumurtam toplandı, 17 tanesi dolu çıktı. bunlardan 6 tanesi 5.güne gitti.
2 tane genetik teste gönderdik. anamoli çıktı. moraller yerle bir. hüsran gözyaşı,dünya başıma yıkılmış onca emek , çaba, ilaç, tedavi , para.. hepsini bir kenara bıraktık. devam dedik. elimizden ne geliyorsa hepsini yapıp takdiri Allaha bıraktık.

hemen 2 tane daha gönderdik çok şükür onlar sağlam geldi. 1 tanesi yüklendi ve 12 haftalık gebeyim
şuan klinikte 1 tane genetiği sağlam, 2 tanesinin ne durumda olduğunu bilmediğimiz 3 embryomuz var.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun. her daim dua ederken tanıdığım tanımadığım bildiğim bilmediğim bu uğurda emek veren el açıp çocuk isteyen gözyaşı döken kim varsa rabbim herkesin yardımcı ol diye dua ettim hep. etmeye de devam ediyorum. allah işinizi kolaylaştırsın, hakkınızda hayırlı olana gönlünüzü razı etsin.

önemli not: bunlar sadece tavsiyedir, doktorunuza danışmadan, tıbben gerekli olan tüm tahlillerinizi yaptırmadan bu ürünleri kullanmayın. bazı değerleri düzeltelim derken herşeyi mahvedebilirsiniz.
Başka bir başlık altında yazmıştım. İstiyorsanız bir bakin

Moralim çok bozuuk :KK43: 1 tane 4. gün iyi kalite embriyom dondurulacak bugün, 1 tane de orta kalite olan var onunda gelişimine bakılacak eğer iyiyse 5. gün ya da 6. gün dondurulacak :/ İlk Opuda bu kadar az embriyo elde edip başarılı olan oldu mu acaba ? doktor bir kaç kere daha yumurta toplama öneriyor. Ne yapmalıyım sizce?
2 yumurtam toplandı canım birisi döllenmedi bile tek yumurtamdan da ümitsizlerdi. Sonra Allah ol dedi oldu ve 5. Güne bb kalite geldi yumurtam dondurduk. Transfer günü çözüldü ve birden yumurta AA kaliteye dönüştü. Şimdide Allah’ın izniyle o tek embriyo ile 5 haftalık hamileyim. 🌺🌺🌺 Rabbim sağlıkla sıhhatle afiyetle kolaylıkla kucağınımıza, kucağınıza almamızı, almanızı da nasip etsin 🌺🌺🌺

Allah mucizeler yaratıyor. Ben resmen bunu yaşadım. Sen Allah’a güven gerisi gelir. 👍

Benim de 30 yumurta toplandı 24 olgun 4 döllenme oldu bir tanesi gelişimi gerideydi 3 tanesi 5 güne geldi ama bir gün daha beklicez dediler yalnızca 1 tanesi 6 gün donduruldu elimiz de bir tane embriyomuz var ilk deneme rahim dinlenmedeyim öğünümüz de ki reglimde transfer için gidicem bilmiyorum ama tek bildiğim ümitsiz olma rabbim ol derse olur hep öyle düşündüm olmuyorsa da vardır bir bildiği dedim döllenme zamanı çok korktum hiç olmucak diye çok ağladım bir tanesi donduruldu çok şükür ama bizi daha neler bekliyor bilmiyoruz fakat rabbim ol dedikten sonra hiç bir imkansızlık olmaz böyle düşünüp böyle dua et 🤲🏻

Gözunuzden kacti heralde kopyaladim zaten "başka bir başlık altında yazmıştım" dediğimin hemen üstüne bakın:)
Ayy kusura bakma evet gözümden kaçmış :) çok dirayetliymişsin helal olsun vallahi Allahım yüzünü de güldürmüş :) bende dikkat etmeye çalışıyorum ama bu kadar değil çiğ kabak çekirdeği yiyorum, kefir içiyorum avokado yiyorum. Taze sıkılmış meyve suları içmeye dikkat ediyorum bende sigara içmiyorum eşimde :) Omepa q10 kullanıyorum , folik asit alıyorum. Yeşillik yemeye çalışıyorum. Birazda sürecim uzun benim, çikolata kistlerim ve tıkalı bir tüpüm var o yüzden laporoskopi olmadan önce 3lü havuz yöntemi yapıyoruz 2 kere daha yumurta toplama yapacağım inşallah 🙏 Allahım herkesin yüzünü güldürsün:) tavsiyelerin için çok teşekkürler 🙏

2 yumurtam toplandı canım birisi döllenmedi bile tek yumurtamdan da ümitsizlerdi. Sonra Allah ol dedi oldu ve 5. Güne bb kalite geldi yumurtam dondurduk. Transfer günü çözüldü ve birden yumurta AA kaliteye dönüştü. Şimdide Allah’ın izniyle o tek embriyo ile 5 haftalık hamileyim. 🌺🌺🌺 Rabbim sağlıkla sıhhatle afiyetle kolaylıkla kucağınımıza, kucağınıza almamızı, almanızı da nasip etsin 🌺🌺🌺
Maşallah size ve bebeğinize 🧿 Bende de 3 folikül gözüküyordu 3ünden de olgun yumurta aldım dedi doktor 2 si döllendi. Bu sabah 4. Gün donduruldu diyince , burada da hep 5. Güne gidenlerin tuttuğunu görünce biraz moralim bozuldu ama şuan daha olumlu düşünüyorum, destekleriniz için teşekkür ediyorum ☺️

Maşallah size ve bebeğinize 🧿 Bende de 3 folikül gözüküyordu 3ünden de olgun yumurta aldım dedi doktor 2 si döllendi. Bu sabah 4. Gün donduruldu diyince , burada da hep 5. Güne gidenlerin tuttuğunu görünce biraz moralim bozuldu ama şuan daha olumlu düşünüyorum, destekleriniz için teşekkür ediyorum ☺️
Hiç öyle düşünme 2. Gün tutan bile var. Hiç bu işler güne sayıya kaliteye bile bakmıyor. Vakti zamanı geldiyse öyle bir mucize olur 🤗🤗🤗 Allah’a güven. O plan yapanların en hayırlısı 🌺🌺🌺

Benim de 30 yumurta toplandı 24 olgun 4 döllenme oldu bir tanesi gelişimi gerideydi 3 tanesi 5 güne geldi ama bir gün daha beklicez dediler yalnızca 1 tanesi 6 gün donduruldu elimiz de bir tane embriyomuz var ilk deneme rahim dinlenmedeyim öğünümüz de ki reglimde transfer için gidicem bilmiyorum ama tek bildiğim ümitsiz olma rabbim ol derse olur hep öyle düşündüm olmuyorsa da vardır bir bildiği dedim döllenme zamanı çok korktum hiç olmucak diye çok ağladım bir tanesi donduruldu çok şükür ama bizi daha neler bekliyor bilmiyoruz fakat rabbim ol dedikten sonra hiç bir imkansızlık olmaz böyle düşünüp böyle dua et 🤲🏻
Çok haklısın canım, biraz sürecimde uzun o yüzden arada bir ümitsizlik kaplıyor içimi ama sonra sabretmem gerek şükretmem gerek diyorum:) destekleriniz için teşekkür ediyorum ☺️

Moralinizi bozmayin lutfen. Benim ilk asamada 3 yumurtam olustu ve doktorum riske girip opu yapmadi. Adet gordum tekrar basladik ve 7 tane yumurtam olustu. 5 i dollendi taze transfer 3. Gun olana su an 5 ayligim :) ilk denememdi amh 0.64 ustelik cikolata kistinden dolayi ileri derece endometriozis hastasiydim ve aralik ayinda ciddi bi ameliyat gecirdim. Cogu doktor beni korkuttu. Bu doktorumdan o kadar memnunumki. 3 yumurtada moralim bozuldu hatta opu icin israr edecektim ama doktoruma guvenmeyi sectim. Iyi ki de dinlemisim. Ben bu tedavi sirasinda bi karisim almistim kemeraltinda bi dukkandan instagram hesaplari da var hatta burdan bi kac kisiye yolladim. Bu problemlerden haberim yoktu aldigimda ama gene de tukettim. Yumurta kalitesini arttiriyor demislerdi. Esime de almistim bi karisim 3500 tl para odemistim vitaminlerle falan hic unutmam. Sabahlari avokado yumurta peynir salatalik crviz mutlaka tukettim. Ac karnina ari sutu yedim hakiki. Sebze tuketimine dikkat ettim. Sekerden ve paketli gidadan uzak durdum. Sonra da 7 yumurta gordum. Doktor bile sasirdi 5i dollenince. Kalitesi de bence onemli degil. Bana kalite durumunu bile soylemedi doktorum. Psikolojinizi ne kadar iyi tutarsaniz o kadar olumlu sonuc alirsiniz. Insallah en kisa surede kucaginiz dolar ❤️

Hiç öyle düşünme 2. Gün tutan bile var. Hiç bu işler güne sayıya kaliteye bile bakmıyor. Vakti zamanı geldiyse öyle bir mucize olur 🤗🤗🤗 Allah’a güven. O plan yapanların en hayırlısı 🌺🌺🌺
Rabbim sana da tez zamanda sağlıklı sıhhatli bir bebiş nasip etsin 🤲
Çok sağol canım moral oldun bana 💕

Moralinizi bozmayin lutfen. Benim ilk asamada 3 yumurtam olustu ve doktorum riske girip opu yapmadi. Adet gordum tekrar basladik ve 7 tane yumurtam olustu. 5 i dollendi taze transfer 3. Gun olana su an 5 ayligim :) ilk denememdi amh 0.64 ustelik cikolata kistinden dolayi ileri derece endometriozis hastasiydim ve aralik ayinda ciddi bi ameliyat gecirdim. Cogu doktor beni korkuttu. Bu doktorumdan o kadar memnunumki. 3 yumurtada moralim bozuldu hatta opu icin israr edecektim ama doktoruma guvenmeyi sectim. Iyi ki de dinlemisim. Ben bu tedavi sirasinda bi karisim almistim kemeraltinda bi dukkandan instagram hesaplari da var hatta burdan bi kac kisiye yolladim. Bu problemlerden haberim yoktu aldigimda ama gene de tukettim. Yumurta kalitesini arttiriyor demislerdi. Esime de almistim bi karisim 3500 tl para odemistim vitaminlerle falan hic unutmam. Sabahlari avokado yumurta peynir salatalik crviz mutlaka tukettim. Ac karnina ari sutu yedim hakiki. Sebze tuketimine dikkat ettim. Sekerden ve paketli gidadan uzak durdum. Sonra da 7 yumurta gordum. Doktor bile sasirdi 5i dollenince. Kalitesi de bence onemli degil. Bana kalite durumunu bile soylemedi doktorum. Psikolojinizi ne kadar iyi tutarsaniz o kadar olumlu sonuc alirsiniz. Insallah en kisa surede kucaginiz dolar ❤️
Benimde Amh 1.14 ciddi bir çikolata hastası olduğumu söylüyor doktorum her iki yumurtalığımda var hatta birinde üstüne kaplamış, bir tüpüm tıkalı bana da ameliyat dedi , bu şekilde transfer yapamayız dedi 3lü havuz yöntemi yapıyoruz şuan toplayabildiğimiz kadar yumurta toplayıp embriyo oluşturacağız:) sonra kistlerim alınacak inşallah 🙏 instagram sayfasını paylaşabilirseniz çok sevinirim:)

Benimde Amh 1.14 ciddi bir çikolata hastası olduğumu söylüyor doktorum her iki yumurtalığımda var hatta birinde üstüne kaplamış, bir tüpüm tıkalı bana da ameliyat dedi , bu şekilde transfer yapamayız dedi 3lü havuz yöntemi yapıyoruz şuan toplayabildiğimiz kadar yumurta toplayıp embriyo oluşturacağız:) sonra kistlerim alınacak inşallah 🙏 instagram sayfasını paylaşabilirseniz çok sevinirim:)
Tabi sagliknatural sayfanin ismi. Burada cok kisi kullanmisti zaten buradan gormustum ben de. Numaralari var yazin yardimci olurlar.

Back