- 11 Eylül 2017
- 482
- 1.337
- 28
- 36
ogrenci misin))yok canım bu gece bana uyku yok ders çalışıyorum
Bende çarşamba bakalım oructan dolayı bir sapma olmazsa eğerben de çarşamba olacaktım ama az önce oldum3 tatlı kaşığı tahin pekmez yedim yeşil de verdi cezamı yarın toplayalım bari
canımız çekmez canım kötü olsa yaz. bu yüzden buradayızkac gundur menuleri caninkz cekmesin, bi de site surekli error verdi diye yazamadim. sonunda dunki ifyarda normale yakin seyler yedik(( paylasayim..
sahur
2-3 yk patts salatasi
1 yk melemen
1 dilim ekmek
iftar
1 kase yayla corbasi
2 yk bulgur
2 yk patlican tava
1 dilim ekmek
tatli
evetogrenci misin))
canım ip atlamak yerine başka spor yapsam olur mu mesela yarın en az 1 saat yürüsem
bu arada yeşil sigara konusunda o kadar haklısın ki. benim annem de 20 sene sigara içmiş bir insan. çok bıraktırmaya çalıştım ettim asla olmadı. zayıf bir insan maalesef kaç kere keşke ondaki bağımlılık bende olsaydı dedim, 20 defa bırakmıştım çünkü.bu kadar iradesiz insanları anlayamıyorum pek.
şu an içiyor mu dersen? hayır içmiyor bıraktı. çünkü kanser oldu. 2015 senesinde. hala tedavisi devam ediyor, ve tedavi sürecindeyken bile içerken yakaladım kemoterapi alırken vs. artık cinnet geçirdim kendimi hasta ettim. şu an bile ona güvenmiyorum. anlayamıyorum ya sağlık bu, aklım almıyor. ki doktoru onu defalarca uyardı. çünkü kanser olma sebebi genetik değil ailede kimsede yok bir tek annemde çıktı, hepimiz şok yaşadık. çok sağlıksız beslendi, aşırı şekerli kahveler ve çaylar içti devamlı. ve paket paket sigaralar. yeme içme desen yok. şimdi hala eskiye kayma çabasında ama benim zorumla sağlıklı yaşamı korumaya çalışıyoruz. ipin ucunu bir bıraksam eski haline dönecek. insanın içinde olacak maalesef yeşil. bize de yazık, hem kendi irademize sahip olmaya çalışıyoruz hem çevremizdekilerin. cidden çok yorucu
kesinlikle. bizim ailede herkes sigara içer paket paket. gördükçe nasıl tiksindiysem nefret ediyorum sigaradan da aşırıya kaçan alkolden de. bir ben böyle sağlıklı beslenme takıntılı çıktım işte. kuzenim bir keresinde zayıflamak istiyorsan sigaraya başla benim iştahımı hep sigara kesiyor demişti. ne kadar aptalca bir düşünce dedim tabii içimdenTamam canım başka bişey yap ama ekstra olacak normal sporuna ilave olacak yani. Bu arada çk çok geçmiş olsun Allah öncelikle annene şifa sonra da akıl fikir ve irade versin. Bak bizlerde aslında bir bağımlılık ile mücadele ediyoruz. Fazla yemek yemek de bir bağımlılıktır. Ne yapalım yani yemek yemeyi bırakmk için bizde sigaraya mı başlayalım? İrade çok önemli insan başkasını kandırabilir ama kendini kandırması büyük bir meseledir. Zorlanacak tabiki hayatta zorlanmadan yapılan güzel bişey var mı? Öyle her başarı kolay mı? Bizde zayıflama ilacı içelim zorlanmayız o zaman böyle bi dünya yok yani. Bi yola giriyorsan o yolun ceremesini çekeceksin biraz.
Bence emin adımlarla ilerliyorsun canım çok azimlisin artık bu harika
Gunaydin canmGünaydınnn 1. takım civcivleri
ben tabii ki sabahladım
Menun , suyun ve sporun hepsi kusursuz harika olmus canmBu günkü menü
Sahur 3 yumurta beyazı bı tam yumurta peynir karışık omletin yarısi :) çok uzun oldu, 2 zeytin, domates salatalık, yarim midye börek, 10 kiraz, 1 kayısı
İftar yarım kase çorba,4 kaşık taze fasulye, 1 kase cacık, 5 kiraz, 2 kuru kayısı, 1 dilim ekmek
Ara 1 fincan sütlü kahve, 2 hurma
Ara 1 fincan yeşil çay
2.5 litre su
45 dakika bisiklet
Canm bak ben de bu ara cogu gun 3lt iciyorumAy helal olsun 2.5 lt suyu nasıl ictiniz.benim zorlaya zorlaya 2 olmasına 1 bardak kaldi.
Bugünkü menü
Sahur iki haşlanmış yumurta peynir 5 zeytin 3 ceviz 4 bardak su
Iftar 1 kase çorba 1 tabak taze fasulye az et sote 4 5 kaşık patates salatası 5 bardak su spor yok
Süpersin
Suyu canım çekerek iciyorum her seferinde icsem 3-4 olur da fazla yüklenmek iatemiyorum bünyeye :) bize evde su dayanmiyor 20lik damacana 3 gün gitmiyor :)
Gullac yerine meyve olsa daha güzel olurmuş canmgün boyu vücut aç kaliyor akşam da fazla yüklenmemek lazım tatlılara dur diyelim hem cuma da çabuk geliyor
kesinlikle. bizim ailede herkes sigara içer paket paket. gördükçe nasıl tiksindiysem nefret ediyorum sigaradan da aşırıya kaçan alkolden de. bir ben böyle sağlıklı beslenme takıntılı çıktım işte. kuzenim bir keresinde zayıflamak istiyorsan sigaraya başla benim iştahımı hep sigara kesiyor demişti. ne kadar aptalca bir düşünce dedim tabii içimdensırf güzel görünmek için kilo vermiyoruz sonuçta en önemli şey sağlık. dediğin gibi önce akıl fikir versin anneme sonra gerisi gelir kendiliğinden. bir insan kemoterapi görürken saç kalmamış baş kalmamış olmuşsun 45 kilo, nasıl içebiliyorsun. sorunca tat da almıyorum el alışkanlığı diyor. eline başka şeyler al kandır kendini diyorum, ay anlayamıyorum ya psikolojimi çok bozdu o dönem. stresten beni sigaraya başlatacaktı hala daha güvenmiyorum işte sürekli tetikteyim. ikimize de bol sabır diliyorum yeşil.
ayni ben bende bobreklere fazla yuk binmesin diye 3un ustune cikmamaya calisiyorm cok susuyorum bende hatta sasarm hep insan nasl susamaz susuz olamam
Canm o isler hic kolay degil iste kendinle bizlerle kiyaslama bizim bagimlilik problemimiz yok bunlar bagimlilkk problemi yasayan insanlar ve evt aburcubur da yapar cunki bagimlilik burda sekil degistiriyor onun yerine baska sey koyuyor ama birsey koymak zorun da sen daha saglikla ve zevk duyabilecegi birsey bulursan tavsiye et cunki tum bilimsel arastirmalar boyle bagimliliktan 100de 100 kurtulma diye birsey yok bagimliligi her ne ise bunu basarabilenlerin buyuk kismi sadecw sekil d3gistiryor yani biraktgi seyin yerine sigarayi koyuyor sigaranin yerine baska sey koyacak onceki psikologde diyodu bunu buseferki de birsey koymaz sa asla yapamaz dedi orda koca bir bosluk var onu baska seyle kapamaya calisma li hatta demistm motor vs. benimki icin vu artk seninki neye ilgi duyuyosa oda alkol ve sigara birakimi icin onu yerine koymali onlar buzle kiyaslanamicak farkli insan ben tam zittim cunku birak bagimliligi bende vazgecilmez buldugum sey bile yok dunya uzerinde ki ben zaten t tersine sikilan tipim hersey surekli degismali hayatta tek vazgecilmezim kizim baska hic birsey degerli ve degistirelez olamaz ama bukadar zit bakis acisina sahipken genede onlari cok cok iyi anliyorum cunku bu saglikli bir durum diil normal yada mantkli hareket etmelerini dusunemeyiz yardima ihtiyaclari var malesefHakkaken seni tatlılar yakacak canım haberin olsun..
Bence gayet güzel
fitblack o tahin pekmez ve yapmadığın spor gözümden kaçmadı canım yarın ceza olarak sağlık sıkıntın yoksa 250 tane ip atlıyorsun tabi aralarda dinlenerek
magickk canımm sana bu hafta kaçamak yoktu ama yine tatlı yemişsin sende cezalısım ama sinin dizlerinde sıkıntı vardı en az 15 dk leslie
Kızlar bu arada evet sigarayı bıraksın yeterki ancak bir bağımlılıktan kurtulurken başa bir bağımlılığa yönelmek kadar tehlikeli bişey de yok hayatta o zaman iradesini kullanmış olmuyor kendini kandırmış oluyor ve en ufak zayıflık anında geri geliyor. Birde şu var malesef bu sefer o abur cuburlara bağımlı hale geliyor ve bu sefer onları bırakamıyor. Benim abimde abim dediğim işte en büyük ablamın eşi sigarayı bırakırken kuruyemişe dadanmıştı inanılmaz fit bir insandı şu an sanırım 130 kilo civarlarında sigarayı bırakalı 18 yıl oldu ama hala abur cuburu bırakamıyor ve kilo yüzünden bir sürü sağlık problemi çıktı. Maden suyu da bir seçenektir mesela gidip litre litre didi içmek yerine tercih edilebilir. Sağlıklı kuruyemiş yenilebiler. Kuru meyveler yenilebilir. Ayrıca ben bu halimle kendime ne için dikkat etmeye çalışıyorum? Eşime güzel görünmeye devam etmek için değil mi? O zaman bir zahmet o da biraz sıkıcak dişini. Birde benim nefsimi zorluyor bu gerçekten can sıkıcı. Zaten eğer o sigarayı bırkmasın bu sefer gerçekten dünyayı dar edicem. Ben ankarada üç aylık bir halkla ilişkiler progralına katılmıştım. Gazi ünide. Sertifika alabilmek için bir tez hazırlayıp sunum yaptık ve benim konum tabiki sigaraydı. O kadar araştırma yaptım ki anlatamam. Tezim 1. Oldu ve ben birincilikle programı tamamladım bunu da kendisi çok iyi bilir. O kadar anlatıyorum bak şunları bunları yapabiliriz diye ama sabit fikirli ille kendi dediği olacak başkası ona hiç akıl vermeyecek yol göstermeyecek. Sonra bataklığa saplanınca da özür diler ama ne işe yarasın!blonde ambition
Canm o isler hic kolay degil iste kendinle bizlerle kiyaslama bizim bagimlilik problemimiz yok bunlar bagimlilkk problemi yasayan insanlar ve evt aburcubur da yapar cunki bagimlilik burda sekil degistiriyor onun yerine baska sey koyuyor ama birsey koymak zorun da sen daha saglikla ve zevk duyabilecegi birsey bulursan tavsiye et cunki tum bilimsel arastirmalar boyle bagimliliktan 100de 100 kurtulma diye birsey yok bagimliligi her ne ise bunu basarabilenlerin buyuk kismi sadecw sekil d3gistiryor yani biraktgi seyin yerine sigarayi koyuyor sigaranin yerine baska sey koyacak onceki psikologde diyodu bunu buseferki de birsey koymaz sa asla yapamaz dedi orda koca bir bosluk var onu baska seyle kapamaya calisma li hatta demistm motor vs. benimki icin vu artk seninki neye ilgi duyuyosa oda alkol ve sigara birakimi icin onu yerine koymali onlar buzle kiyaslanamicak farkli insan ben tam zittim cunku birak bagimliligi bende vazgecilmez buldugum sey bile yok dunya uzerinde ki ben zaten t tersine sikilan tipim hersey surekli degismali hayatta tek vazgecilmezim kizim baska hic birsey degerli ve degistirelez olamaz ama bukadar zit bakis acisina sahipken genede onlari cok cok iyi anliyorum cunku bu saglikli bir durum diil normal yada mantkli hareket etmelerini dusunemeyiz yardima ihtiyaclari var malesef
Canm kesinlikle ip atlama daha oncede burda konustuk bu kiloda ip atlamak dizlere cok buyuk yuk ki daha once de burda bazi arkadaslar diz problemi yasadi hatta aman tehliklecanım ip atlamak yerine başka spor yapsam olur mu mesela yarın en az 1 saat yürüsem
bu arada yeşil sigara konusunda o kadar haklısın ki. benim annem de 20 sene sigara içmiş bir insan. çok bıraktırmaya çalıştım ettim asla olmadı. zayıf bir insan maalesef kaç kere keşke ondaki bağımlılık bende olsaydı dedim, 20 defa bırakmıştım çünkü.bu kadar iradesiz insanları anlayamıyorum pek.
şu an içiyor mu dersen? hayır içmiyor bıraktı. çünkü kanser oldu. 2015 senesinde. hala tedavisi devam ediyor, ve tedavi sürecindeyken bile içerken yakaladım kemoterapi alırken vs. artık cinnet geçirdim kendimi hasta ettim. şu an bile ona güvenmiyorum. anlayamıyorum ya sağlık bu, aklım almıyor. ki doktoru onu defalarca uyardı. çünkü kanser olma sebebi genetik değil ailede kimsede yok bir tek annemde çıktı, hepimiz şok yaşadık. çok sağlıksız beslendi, aşırı şekerli kahveler ve çaylar içti devamlı. ve paket paket sigaralar. yeme içme desen yok. şimdi hala eskiye kayma çabasında ama benim zorumla sağlıklı yaşamı korumaya çalışıyoruz. ipin ucunu bir bıraksam eski haline dönecek. insanın içinde olacak maalesef yeşil. bize de yazık, hem kendi irademize sahip olmaya çalışıyoruz hem çevremizdekilerin. cidden çok yorucu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?