tablon ne güzel olmuşşş
msj 5
ben de çok beğendim , çoook tatlı olmuşlar ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tablon ne güzel olmuşşş
Ülkemizde soda ve maden suyunun birbirinden farklı olduğu bilinci yeni yeni oluşmaktadır. Maden suyu, doğada doğal olarak bulunan yer altı sularındandır. İçeriğindeki karbondioksit gazı ve mineraller tamamen doğaldır. Soda ise suya karbondioksit gazı basılarak yapay olarak elde edilir.
Maden suyu alkali yapısından ötürü midenin asit yapısını nötralize ederek dengeler. Bu anlamda hazmı kolaylaştırabilir. Ancak içeriğinde sodyum miktarı dikkate alınarak tüketilmelidir. Özelikle hipertansiyon ve tiroid hastalarının tüketiminde dikkatli olmaları gerekmektedir. Fazla miktarda sodyum alımı idrar ile kalsiyum atımını hızlandırdığı için kemik erimelerinde risk oluşturabilir. Maden suyu seçimi yapılırken düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir.
Soda ise maden suyuna göre daha düşük kalsiyum ve daha yüksek sodyum içeriğine sahiptir. Sodada bulunan şeker gereksiz bir enerji alımına sebep olurken, maden suyu içinde sadece mineralleri barındırır ve kalorisi yoktur.
Sağlıklı bir birey günde 2 şişe maden suyu tüketebilir. Artan sıcaklarla beraber artan sıvı gereksinimini karşılamak için suyun haricinde maden suyunu da tercih etmek mümkün. Egzersiz sonrası ter ve idrar ile atılan sıvı ve mineral kayıplarını yerine koymak için sudan sonra iyi bir tercih olabilir.
Eğer özellikle meyve aromalı sodalardan tüketmek istiyorsan, onun yerine daha sağlıklı olan maden suyuyla hazırlayacağın kendi karışımını oluşturabilirsin. Taze sıkılmış meyve suyuna katacağın maden suyu aynı aromaya daha sağlıklı bir şekilde ulaşmana yardımcı olacaktır. Besleyici değeri daha yüksek bir karışım istiyorsan ise maden suyunu ayran ile tüketebilirsin.
HARIKAAAAAAAAA yakismis neslimmm
Selam kizlar
islerim cok baya bugün gelemeyebilirim kizlar
Dünkü menüm
Sabah: 2 yumurta + beyaz peynir + maydanoz
Ara: 1 meyveli yogurt
Öglen: 1 porsiyon hazir balik (üstü paneli gibiydi aynen dedigin gibi eda o yüzden ekmek yemedim ) + meyveli yogurt
Ara: yok
Aksam: 2 kepçe çorba (sehriyeli tavuk sulu çorba) + yesil salata + Avuc ici kadar ekmekte salamli sandvic
2 litreden fazla su hatta belki 3 olmustur evde.
yesil cay spor yok
Neslicimm saçların çok güzel olmuş benceee güle güle kullan sanada çok yakışmış sende sarıyı düşündümde bu renk daha çok gitmiş bencee
Özlemcim ben bişiy yapmadım ki cnm ben hazıra konmuştum tabloda spor yapcam artık inşallah yürüyüş yapcam evde kendimde yapcam bide o lensi mi ne onuda denicem bakalım
Buarada kızlarr bu haftaki spor dakkalarınız sölermisiniz listeyi güncelleyelimmm ben artık kimsede spor göremiyorum kışın daha çok yapıyorduk sanki sen yapıomusun derseniz maalesef bende yapamıyorum ama bu akşam hem yürüyüş hem spor yapmak istiyorum kısmet olursa
Nesli buarada sandivçlerde ne iyiymiş tam benlik sabahları bişiy getirmekte zorlanıyorum aceleden fln burda pastanede buldugum en masum şey kepekli simit oluyor bazende kellogs kraker yiyorum kahvaltı niyetine
msj 2
Neslicim saçlarının rengi çok güzel olmuş , yakışır bizim kaptana herşey ..
acanım şu anki ruh hailini çok iyi anlıyorum ama inan bişeyler yapmazsan geçmiyo,kendin için değişiklik yapsan,mesela bana bu renk değiştirme iyi geldi ,tatil dicem ama oda uzak diyosun,ne bileyim spora falan yazılsan seni biraz olsun kendine getirecektirmsj 1
selam arkadaşlar ..
dün uğrayamadım , çok yoğundum akşam da başım çok ağrıyordu , hemen uyumuşum ..neler yapıyorsunuz ..
ben hiç keyifli değilim , böyle bir yorgunluk ve can sıkıntısı , bunalım sendromları var ..hayırlısı bakalım ne zaman atlatacağım..
bende dayanamadım canım pişileri görünce:) sonuç olarak 3 tane elimden minik pişiyi yedim ve sonra pişmanlıklar yakamı bırakmadı :) eksi çıkarım inşallah sporum çok yok ama ya ben bi dikiş tutturamadım yarından itibaren yeni bi diyet uygulamaya karar verdim sıkıldım ya.. protein diyetide beni çok acıktırdı elim ayağım halsizleşti akşama kadar.. uyguladığım diyette kahvaltıyı erken yapınca olmuyo 9bucuk gibi yapmam gerek 7 de yaptığımda 2 ara öğün oluyo 2.sinde acıkmış olduğum için öğle yemeğine gerek kalmıyo öğle çorbamı içmeyincede günüm verimsiz ve yemek yememiş gibi hissederek sürekli aç gibi hissederek geçiyo.. oyyy :)Elif hosgeldin
ohooo tek kacamaklarin o olsun güzelim cidden iyi tuttmussun kendini, bol bolda gezdiysen bu hafta baya eksi cikarsin
makarna arada bi iyidir o kaçamak degilki...
içli pisi dedin ya bittim bittim valla olsada yesek suan diyet umrumda olmazdi o peynirli sicak sicak pisilere dayanamam
neslihan ablacım ya bugünden itibaren bi başlangıç yapmalıyım yeni bi başlangıç.. yaa hep aynı kiloda dönüp durmaktan sıkıldım sıkı bi diyet yapmalıyım ki bari 62leri göriyim ya.. gezdim ama bişey anlamadım ki çok yoruldum daha bugün toparlayabildim kendimi ve evi.. moral ve motivasyonum kendine gelmiş durumda oldukça.. birde menü listesinde nasıl birşey yapsam yardımcı olabilirmisinizz?
çiğdemimm canım bugün daha salı,cuma için lütfen şimdiden umutsuzluğa kapılma,hemen metanı harekete geçirecek değişiklikler yapsuyunu yeşil çayını çoğalt,ara öğünlerini eksiltip yada atam tersi artırabilirsin,hareketi çoğalt,3 günde ooo neler değişir
ayrıca teşekkür ederim canım akşam resim eklerim,valla bugün havalı havalı dolaşıyorum ortalıkta,değişiklik iyi geldi,bunu ertelediğime pişman oldum:26:
edacımm geçmiş olsun canım,yaz günüde grip hiç çekilmez valla
ohh eşinin yokluğu sana tartıda eksi olarak dönücektir eminim,maşallah kuzum bu aralar çok iyi gidiyosun
evet kurtulalım canımm
ooooo kimler gelmişş,elifcim hoşgeldin
nasılsın canım,toparlanabildinmi,herşey yolundamı
izin süren doldu canım,bu hafta tekrardan listeye girebilirsin,takımca kurallar belirledik,ayrıca birde genel kurallar var,birazdan paylaşırım tekrar
akşamı dediğim gibi canım aç geçirmektense hafif bi leblebiyle geçiştireyim dedim,akşam eve geldiğimde 11 di,yarım saat sonrada yattım,o saatte bişey yiyemezdim,ama bugün hem sabah hem öğle sebzem vardı
detay konusundada haklısın,bundan sonra detaylı yazarım şekerim
sehercim ufak geziler bünyeye moral olarak iyi geliyo ama dediğin gibi sonrası yorgunlukta cabası
kaçamaklarıda unut gitsin cumaya toparlarsın eminim
mutlummmbenim dün protein akşama bozuldu yaa,neyse biz bildiğimiz yoldan şaşmayalım,dengeli beslenmeye devam canım
tavuk şiş salata ayran,yada bu öğlen benim gibi köfte salata ayran yiyebilirsin canım,efiyet olsun
hmm evet neslihan ablacım güzel bi liste çok teşekkür ederim.. oo ben bunların hepsini yesem ertesi günde acıkmam :) yeni bir beslenme listesine ihtiyacım vardı çok iyi oldu :) Ramazan da geliyo şu aralar verebildiğim kilo kardır..sehercim bak bu liste benim daha önce diyetisyenimin verdiği liste,belki sana fikir olur
DİYET LİSTESİ
SABAH
07.00 -08.00 2 kibrit kutusu peynir(4-5 kaşık çökelek-lor)
1 ad.yumurta(haftada 1 gün)
açık şekersiz bitki çayı
2 ince dilim esmer ekmek
bol çiğ sebze
ARA ÖĞÜN 1
09.30 - 10.30 1 porsiyon meyve(1 yk kan üzümü veya 3 ad kuru kayısı
1 fincan bitki çayı
1 avuç leblebi,yada 1 galeta,grisini
ÖĞLE
12.00 - 13.00 2 yumurta büyüklüğünde et,tavukveya balık
2 ince dilim esmer ekmek
yarım su bardağı yoğurt,yada 1 bardak ayran
bol salata,1 tk zeytinyağı
ARA ÖĞÜN 2
14.30 - 15.00 1 su bardağı süt+3 yk nesfit veya 2 galeta
ARA ÖĞÜN 3
16.30 - 17.00 2 porsiyon meyve
AKŞAM
18.30 -19.30 8-10 yk. sebze yemeği(susuz)
1/2 bardak yoğurt veya cacık
1 kase çorba
2 ince dilim esmer ekmek
bol salata
ARA ÖĞÜN 4
21.30 -22.00 2 porsiyon meyve
not: günde 2 litre su,2 fincan yeşil çay,haftada 3-4 gün 45 dakika yürüyüş
canım teşekkür ederim çiğdemcim sende görürsün inşallahÖzlem ben nasil atlamisim yazmamisim ya
Evlilik yildönümünüz kutlu olsun Rabbim daha nice mutlu ve huzurlu seneler versin yuvanizda
9 sene olmus masallah ya
Bizde görcek miyiz o zamanlari
ay leslie çok zevkli tavsiye ederim biz evde çocuklarla yapıyoruz.hafta sonu dahil toplam150 dakika canımNeslicimm saçların çok güzel olmuş benceee güle güle kullan sanada çok yakışmış sende sarıyı düşündümde bu renk daha çok gitmiş bencee
Özlemcim ben bişiy yapmadım ki cnm ben hazıra konmuştum tabloda spor yapcam artık inşallah yürüyüş yapcam evde kendimde yapcam bide o lensi mi ne onuda denicem bakalım
Buarada kızlarr bu haftaki spor dakkalarınız sölermisiniz listeyi güncelleyelimmm ben artık kimsede spor göremiyorum kışın daha çok yapıyorduk sanki sen yapıomusun derseniz maalesef bende yapamıyorum ama bu akşam hem yürüyüş hem spor yapmak istiyorum kısmet olursa
Nesli buarada sandivçlerde ne iyiymiş tam benlik sabahları bişiy getirmekte zorlanıyorum aceleden fln burda pastanede buldugum en masum şey kepekli simit oluyor bazende kellogs kraker yiyorum kahvaltı niyetine
msj 3
canım nasıl gidiyor çalışmalar , bu hafta kaç kilo gidecek ..ben kaplumbağa gibi çok ağır ilerliyorum ...
kafam çok dolu gerçekten , güzel bir tatile ihtiyacım var , o da yakında gözükmüyor ..
teşekkür ederim ortak iki haftadır bayağı kilo verdim bu hafta kilom durdu bakalım cumaya kadar ne giderse karmsj 4
canım Rabbim huzurlu ve sağlıklı nice yıllar nasip etsin ..benim de 30 Ağustos....unutmayalım dedim ama genellikle ben hatırlıyorum ..
bakalım bu yıl nasıl geçecek ..
bugün evlilik yıldönümümüz akşama hazırlık yapayım bari
günaydınnnnn millet herkes uyuyormu neredesiniz.bugün ne yiyecem
sabah:kepekli tost ve bol yeşillik
ara;1 bardak süt ve 2 kare bitter çikolata
öğlen;haşlanmış tavuk göğsü ve cacık
ara;1 küçük kase kiraz
akşam;kabak yemeği ve yoğurt
ara;tarçınlı süt
3 litre sub 3 bardak yeşil çay
Dünki menümü yazayım hemencik
sabah
6-8kadar badem
ara
kellogs kraker 66kalori
öğlen
2-3 kaşık taze fasülye
2kaşık semiz yemeği
1tane fırın köfte
cacık
ara
kellogs kraker
4tane form bisküvi
akşam
1 kase patates salatası yağsız
4 bardak ayran
2 kaşık puding
1fincan yeşil çay,2lt su
akşam ayranı fazla abartmışım ama nasıda buz gibi güzeldi içine sodada koymuşlar buarada tamda edanın uyarısında yazdıgı gibi
sıcaklarda ayran süper gidiyo valla ben bide çok seven bi insan oldugumdanmıdır nedir ama tabi yemekten sonra bi yatmışm kalktıgımda saat 10du 2kaşık puding yedim eda bigün yanıma çıkıp gelcek gene mi yedin sen diyip kulağımı öekcek die çok korkuyomm ama iyki varsın eda sayende dikkat ediyoz valla hele ben bişiyi yerken 2 dk düşünüyom yedikten sonra 2 dk üzülüyom
bende vereyim dünki menümü
sabah
fesleğenli ekmek ile sandviç
(domates,salatalık,peynir,marul)
şekersiz çay
öğle
1 porsiyon ızgara köfte
salata,acı biber,ayran
ara
yarım ince sıcak simit
akşam
tavuk germeç (1 ad tavuk pirzolanın inceltilip ızgara yapılmış hali)
salata,2 kaşık bulgur pilavı
ayran
ara
6-7 ad minicik elma (yeni olgunlaşmaya başlamış)
3 litre su,2 bardak yeşil çay,1 ad narlı soda,1 fincan sade türk kahvesi
30 dakika yürüyüş
Yrn provam var ben gene aynıyım veremedim gene kilo ya off dün yürüyüşe çıkcaktım o kadar ayranı içinde kafamı kaldıramadım bile sizide çok etkiliyomu bgn çıkcam kısmet olursa 1 saat yürücem kilo vermek ne zor iş ya bide tamamen veremiorum bi üstümden defolup gitmio yapışmış gibi sabah veriom akşam gelio
artık şöle bi 5 kilo vermek istiyom yaa şu nişana kadar versem iyiydi ama çok çok zor artık aylardır 1,5 kilo anca verdim akşamları almak suretiyle kavitasyona mı gitsem ki kafamda böle saçma sapan düşünceler oluo bazen hiç gideninizz var mı
bu cuma takım olarak iyi kilo verirsek ve ortalamamız iyi olursa öğlen istediğimizi yesekmi acaba .eda bana kızacan ama bir ödül olur ne dersiniz oylama yapalım