- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.703
-
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Bizim kaynak kitaplarımız da heceler siyah ve kırmızı olarak renkli .mesela okuyamadiginda.parmaginla siyahı kapat kırmızı yi oku diyorum.Bence daha da kolaylaşacak mantığını kavradılar ya. Okumayı nasıl yaptırıyorsun ya azıcık taktik verir misin
Bizim de renkli de yüz kere dedim bak renklere göre ayrı heceler, yine de dikkat etmiyor sıpam.Bizim kaynak kitaplarımız da heceler siyah ve kırmızı olarak renkli .mesela okuyamadiginda.parmaginla siyahı kapat kırmızı yi oku diyorum.
Mesele k harfini aldığında "elekle " ,"kaleli" bunları hece hece okuyup toparlıyordu şimdi kendi yavaş yavaş birleştiriyor hece üzerini kapatmaya gerek kalmıyor
Renklere göre hece olduğunu da galiba öyle kavradi
Mesele ilk hece siyah ikinci kırmızı 3. Yine siyahsa.parmagiylq diğerlerini kapatarak ilerlemeyi denesin ..kendi kapatsın okurken okudukça parmağını kaldırsın heceden.Bizim de renkli de yüz kere dedim bak renklere göre ayrı heceler, yine de dikkat etmiyor sıpam.
Tamam bi deneyeyim yarın bunuMesele ilk hece siyah ikinci kırmızı 3. Yine siyahsa.parmagiylq diğerlerini kapatarak ilerlemeyi denesin ..kendi kapatsın okurken okudukça parmağını kaldırsın heceden.
İnşallah sizde de ise yarar her çocuk farklı kavriyor :)Tamam bi deneyeyim yarın bunu
Evet ya koşturmuyor hoca neyse ki böyle yavaş yavaş gidiyoruz.İnşallah sizde de ise yarar her çocuk farklı kavriyor :)
Bende öğrendi ama harf geldikçe duraklamaya başladı..Merhabalar çocuklarijiz ne durumda ? Ezber mi yapıyorlar okurken yoksa birleştirme mi ? Bizim ki ezber yaptığı için şimdi n sesinde kaldı.buguj ogretmen okutmuş okuyamamis.zaten biliyordum n sesini söyleyemiyor bile
Okur daha telaş yapmayın derim. Benim kızımda ezbere gidiyordu. Geçen hafta n harfine geçtiler, yeni yeni mantığını kavrıyor. Er ya da geç okuyacaklar.Bizimde öyle okuyordu ama ezber olduğu besbelli hece olarak birlestirmiyor .n sesinde zaten hiçbir kelime yok ogretmen hiç okuyamadi deyince canım sıkıldı
İşliyorlar hayat bilgisinde okul kurallarını işlediler, matematik dersinde de 6 rakamına geldilerMerhaba bende birşey sormak istiyorum. Sizin öğretmenleriniz okuma yazma dışında matematik hayat bilgisi falan işliyor mu? Bizimki şuan sadece okuma yazma ile ilerliyor acaba biraz daha ilerleyince mi basliyorlar digerlerine
Hoca kendi mi söyledi işlemiyorum diye?Merhaba bende birşey sormak istiyorum. Sizin öğretmenleriniz okuma yazma dışında matematik hayat bilgisi falan işliyor mu? Bizimki şuan sadece okuma yazma ile ilerliyor acaba biraz daha ilerleyince mi basliyorlar digerlerine
İşine geleni yazıyor.ezbere bildiklerini ona kolay gelenleri .az önce anne yaz dedim k mi var diyor kafama ağrılar çıktıHanımlar bakmadan söylediğiniz kelimeyi kolayca yazıyorlar mı?
Bizim işliyor valla maşallah epey de ilerledi kadın zorluyor gibi geliyor arada ama kapıyor demek ki çocuklarMerhaba bende birşey sormak istiyorum. Sizin öğretmenleriniz okuma yazma dışında matematik hayat bilgisi falan işliyor mu? Bizimki şuan sadece okuma yazma ile ilerliyor acaba biraz daha ilerleyince mi basliyorlar digerlerine
Ben olsam uyardım ne zararı var ki, evet artık şova dönüştü bence saçma bu işler ama toplu alınacaksa da uymak ekonomik açıdan daha mantıklk oluyor genelde. Çocuğa da bi resim filan bir şey yaptırın hoca için.Herkese tekrardan selam. Veli Grubumuz da öğretmenler günü için hediye konusu açıldı. Ben bireysel alınması yönündeyim. Sonuç da çocukların öğretmeni ve onların vermesi daha şık olur. Velhasıl grubun hepsi toplu alınmasından taraf oldu. Bir tek ben bireysel alacağım Sizce çok göze batar mıyım ? Yada öğretmen farklı düşünür mü ?