1 mart normalleşme

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
43
1 martta bütün ülkede 8. Ve 12. Sınıflar başlayacak mı yoksa risk haritasına göre valilikler mi karar verecek. Arkadaşımın annesi bebeğine bakmak için uzun yoldan gelecek ve bilet alması lazım. Okul idaresi emin olamadı, şube müdürü emin olamadı, internet milli eğitim bilgi sitelerinin bazılarıp valilik karar verecek diyor bazıları açılacak diyor. Belirsizlik kadar kötü bir şey yok.Bizim okulumuz ilçe milli eğitime bağlı. Daha büyük illerde çalışıp bilgilendirme yapılan var mı? Ya da okul müdürü bilgi veren.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mille eğitim emin olamadıysa burdakiler nerden bilsin?
Geçirdiğimiz sürece bakınca her an her şey olabilir, hiçbir şey kesin olamaz.
Başka illerde milli eğitimde çalışan vardır. Her milli eğitim bir değil ki. Bazı idareciler daha ilgili. Bakanlık ile iletişim kuran vardır. Bizimki ilçe milli eğitim. Zaten hiçbir zaman birşey bildiklerini görmedim

Siz bilmezseniz biz düz vatandaş olarak nerden bilelim hocam
Düz vatandaş olarak cevaplamayun o zaman. Sorunun hedefi bu konuda bilgisi olanlar. Bazı idareciler daha ilgili oluyor. Yada bazı milli eğitimler idarecileri bilgilendiriyor. Bizim milli eğitim müdürliğümüz ilçe müdürlüğü.Şube müdürleei 30 senelik. Vakti zamanında tayinle ilgili bir şey sordum, günlerce cvp alamadım.

Arayın valiliği ya da il milli eğitimi

Lakin geceden sabaha kadar dahi değişebiliyor kararlar

Milli eğitimi aradık tabii ki şube müdürü o kadar yuvarlak konuştu ki.işte o geceden sabaha değişen belirsizlik o kadar sinir bozucu ki. Önünü görememe.

Haklısınız

Ama maalesef bu aşamada çözüm yok

8-12 açacağız hatta tüm sınıflara sınav yapacağız diyor ama, işte aması arkası yarın gibi haftaya

Geçen ilk açılma kararı diye Bartın valiliği duyurusu vardı

İlkokul ve 8-12 tüm hafta ara sınıflar iki gün şeklinde idi

Milli eğitimi aradık tabii ki şube müdürü o kadar yuvarlak konuştu ki.işte o geceden sabaha değişen belirsizlik o kadar sinir bozucu ki. Önünü görememe.
Valla hep öyle zaten geçen sene eylülde valizi kapıya çıkarttım izne gidiyorduk güya o gün izin kapandı evde kaldık . Bayramda da garnizon terk verilmişti onda da valizim kapıda izin evrağı elimizde yırttık evrağı . 8 aylık çocukla yaptığım valizi boşalttım

Köy okullarının açılacağı açıklaması yapıldığında bunun açıklaması yapılmıştı. 8 12ler bailayacak her yerde.
Diğer kademeler valiliğe bağlı.

Tabi değişebilir mi değişebilir

O zaman bartın da valilik ve hıfzısıhha kararı alınmış. Demek ki vaka sayıları az. Ara sınıfları da açıyorsa bu her il kendi kararını verecek demek oluyor. Öğrenciler de bize soruyor. Sekizinci sınıfların uzaktan eğitime girme oranı bu dönem çok azaldı. Çünkü 1 martta okul açılacak dendi, o zamana kadar köyde kalanlar fazla. Ya açılmazsa ben 15 günlük konu işlemiş olacağım. Neticede bizim de özel hayatımız var. Bakıcı vs ayarlasak okul açılmadı uzaktana devam yada yüzyüze açılacak bir gün önceden haber veriliyor. Resmen salgın oyuncak etti biziz

Sizinki de çok kötü olmuş. Çocuk olunca ayrı Sıkıntı.

Ara sınıfların açılması valiliklere bağlı o zaman. Yine açıklama Bekleyeceğimz.Ne kadar önemli aslında. Mesela bebeği olan arkadaşımın sadece 8 ler açılırsa 16 saat dersi var, eşiyle dönüşümlü idare ediyor. Ama ara sınıflar da açılırsa 32 saat dersi olacak ve mutlaka annesinin gelmesi yada bakıcı bulması lazım.

Konuyu ben de çok anlayamadım ama bence her halükarda bakıcı vs yönelimi olmalı. Geçen seferki gibi okulları en az 1 ay devam ettirmeye çalışırlar diye düşünüyorum. Sonra duruma göre tekrar kapanma olabilir.

Demek ki sorun bizde değil. Dersler açısından da ne kadar verimsiz oluyor böyle aç kapa. Bartının normalleşme yazısını okudum şimdi. Bütün kademeler yüzyüze. Ama öğrenci için zorunlu değil. Hepsi yüzyüze olunca uzaktan eğitim yok. Sınıfa gelmeyen nasıl öğrenecek. Kafamda deli sorular

Bakanın bizzat kendisi açıklama yapsa yine de her an her şey değişebilir.
Bizim müdür programı cumadan önce açıklamayacağım dedi.
Bi yazı geliyor, 2 saat sonra tersi yazı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…