1 mart normalleşme

Demek ki sorun bizde değil. Dersler açısından da ne kadar verimsiz oluyor böyle aç kapa. Bartının normalleşme yazısını okudum şimdi. Bütün kademeler yüzyüze. Ama öğrenci için zorunlu değil. Hepsi yüzyüze olunca uzaktan eğitim yok. Sınıfa gelmeyen nasıl öğrenecek. Kafamda deli sorular
Okula gelmeyen olur mu bilmiyorum aslında, benim 42 öğrencim var bir tanesi gelmedi sadece. Şu an herkes bunalmış durumda, aileler uzaktan eğitimi yönetmekte çok zorlanıyorlar. İkinci hafta dolup taşacak okullar bence 2 hafta sonrası ise yine patlak veren vakalar...

Ben de şu kısma takıldım mesela. 15 kişilik sınıflar olacak ve 2 gün gelinecek diyorlar. Benim sınıfımı üçe bölmem ve haftanın 6 günü okulda bulunmam gerek o halde :KK70: gruplar arası ara verilmeden temizlik vs hak getire. Önlemlerimizi aldık diyorlar da kim aldı bu önlemleri meçhul, dezenfektan dahi olmadığına eminim.

Okula gelmeyen olur mu bilmiyorum aslında, benim 42 öğrencim var bir tanesi gelmedi sadece. Şu an herkes bunalmış durumda, aileler uzaktan eğitimi yönetmekte çok zorlanıyorlar. İkinci hafta dolup taşacak okullar bence 2 hafta sonrası ise yine patlak veren vakalar...
Geçen bi yazı vardı sınıflar 2ye bölünmeyecek ortaokullarda diye şimdi biz 40 küsur kişi ile ders mi işleyeceğiz 😳 bölünse de toplam ders saatim 40 fln oluyor (temel derslerin tamamı yüzümüze olacakmış)

Ay şimdi haberlerde okudum Karadeniz 15 gün tam kapanmalı diyorlar yaaa öneri olmuş ne olacağımız yine belirsiz . Normalleşme başlayacak vaka artacak sonra yine kapanma olacak böyle böyle kısır döngü

Bizim kenar mahalle okulu. Ailelerin hepsi yüksek ilçe ve köylerden taşınmış. Her haftasonu ve her fırsatta köylerine gidip tarla bahçe işleri yapıyorlar. Tam da ilkbahar. Gelmeyen çok olur bizde.

Ay şimdi haberlerde okudum Karadeniz 15 gün tam kapanmalı diyorlar yaaa öneri olmuş ne olacağımız yine belirsiz . Normalleşme başlayacak vaka artacak sonra yine kapanma olacak böyle böyle kısır döngü
Ay biz o Karadeniz de ilk 3 ilden biriyiz işte. Vakalarda rekora koşan.

Geçen bi yazı vardı sınıflar 2ye bölünmeyecek ortaokullarda diye şimdi biz 40 küsur kişi ile ders mi işleyeceğiz 😳 bölünse de toplam ders saatim 40 fln oluyor (temel derslerin tamamı yüzümüze olacakmış)
Muhtemelen sene sonu işlemleri için bir süreliğine açıyorlar.
Ben öyle yorumladım yani, yoksa sene nasıl kapatılacak?
Bir süreç ancak bu kadar kötü yönetilebilirdi...

Köy okulu ise bölünmyecek ama değilse en fazla 15 kişi olacakmış. Bu durumda bütün kademeler açılsa bazı öğretmenlerin 50 saat dersi olacak. O nasıl olacak hiç bilmiyorum

Karadeniz Bölgesindeki duyarsızlığı anlatamam size. Haftasonları birden fazla aile olarak köye gidiyorlar. Hele sahilde boş bir alan var, kamp sandalyesini kapan gençler dipdibe oradalar. Maske falan yok. Biz de 11 aylık bebeği hava güzel brandalı bebek arabası ile sahile çıkaralım dedik bir kere, saat 12.50 ydi. Hemen polis geldi. 10 dk var. Bebek uyuyor zatan Branda ve örtü altında. Karşıdaki maskesiz gençleri neden uyarmıyorsun.65+ üzeri saatinde sürekli polis sahilde anons yapıyor, bankalara oturmayalım diye. Saat 13.00 den sonra bütün gençler ellerinde kahve bankalarda. Kimse uyarmıyors.

Karadeniz Bölgesindeki duyarsızlığı anlatamam size. Haftasonları birden fazla aile olarak köye gidiyorlar. Hele sahilde boş bir alan var, kamp sandalyesini kapan gençler dipdibe oradalar. Maske falan yok. Biz de 11 aylık bebeği hava güzel brandalı bebek arabası ile sahile çıkaralım dedik bir kere, saat 12.50 ydi. Hemen polis geldi. 10 dk var. Bebek uyuyor zatan Branda ve örtü altında. Karşıdaki maskesiz gençleri neden uyarmıyorsun.

Hocam kimse bilmiyor ne olacağını çünkü son dakika belli oluyor. Mesela 15 şubatta köy okulları baslayacak dendi. Ben köy okulundayim , vakalar da az burda ama okul açılmadı. Su an için 1 Martta baslayacak deniyor ama ne olacağı son dakikaya kadar belli olmaz.

Gecen gün bi harita vermislerdi vaka sayılarını gösteren orada Karadeniz cok kotu durumdaydi.
Neden dedik bizde merak ettik İstanbulla yarışıyor Karadeniz resmen

İlkokullar da 1 Mart'ta açılacak dendi öğretmenlerin aşılanması sebebiyle ertelendi .. Yalnız ne aşılanan oldu ki aşılansa bile 2. Dozdan sonra koruyuculuk sağlandığını biliyorum.Ee ne değişti açılacaksa 1 Mart'ta neden açılmadı açılmayacaksa ertelemek üzere mi tarih verildi?

Bize bir sey denmedi ama baslayacagiz gibi gorunuyor.Toplantida lafı geçmedi.Ihtimal olsaydi mudurun kulagina gelirdi.Baslayacagiz diye dusunuyorum.Subat sonu aşılanmalar sa başlayacakmış zaten.

İlkokullar da 1 Mart'ta açılacak dendi öğretmenlerin aşılanması sebebiyle ertelendi .. Yalnız ne aşılanan oldu ki aşılansa bile 2. Dozdan sonra koruyuculuk sağlandığını biliyorum.Ee ne değişti açılacaksa 1 Mart'ta neden açılmadı açılmayacaksa ertelemek üzere mi tarih verildi?
Ertelendigi bilgisi gelmedi bize.1 martta gorusuruz dedi mudur.Ne ara degisti bu ? Resmi bilgi var mi bununla ilgili ?

Sadece sizin şehrinizde mi açılmayacak ilkokullar yoksa her yerde mi?

X