- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
-
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
İşte sorun orada, karar veremiyorum. Lisede moda tasarım okuduğum için devam ettim ama bana göre olmadığını anlamam anca çark etti kafama. Ne olacağını da bilmiyorum.daha bölüme bile karar vermemişsiniz, biz ne diyebiliriz ki? şu mesleği yapmak istiyorum deyip seçersiniz yani. moda tasarım nereee tıbbi sekreterlik nere. sizin karar vermeniz lazım.
kardeşinizin sorumluluğu sizde değil. anneniz idare etmeli.
kışlık bişeyler hazırlayabilirsiniz. buradaki soruyu anlamadım. hazırlamasanız dahi mevsim sebzesi diyebilir yani herkes kışlık hazırlamıyor sonuçta.
borç konusunu da bilemedim. maddi imkanı varsa kapatsın. siz de geçinemeyecekseniz kredi alın.
Rabbim aydınlığa çıkarsın güç versin anneciginize bütün çileyi anneler çekiyorİnanılmaz abartılmış bir konu gibi geldi bana. Başımda babam yok, ortaokul son sınıfta bir kardeşim, askeri ücretle erkek işinde çalışan ve inanılmaz zorlanan bir annem var.
3 yıldır şehir dışında kendi imkanlarımla okumaya çalışıyorum. Herkes kendi hayatını idare ettiriyor bir şekilde. Uzak olsak da birbirimizin yanındayız hep.
İnanılmaz abartılmış bir konu değil.İnanılmaz abartılmış bir konu gibi geldi bana. Başımda babam yok, ortaokul son sınıfta bir kardeşim, askeri ücretle erkek işinde çalışan ve inanılmaz zorlanan bir annem var.
3 yıldır şehir dışında kendi imkanlarımla okumaya çalışıyorum. Herkes kendi hayatını idare ettiriyor bir şekilde. Uzak olsak da birbirimizin yanındayız hep.
Nerede modelist acaba? Bir de hangi okulda okudu acaba? Ben Levi's da çalıştım ama yok yani, artık hoşlanmıyorum. Hayalim moda evi açmaktı ama artık onu bile yapmak istemiyorum.Yani bölümler nedir yazarsanız daha doğru şeyler söylemiş oluruz benim kardeşim de moda tasarım okudu şu an baya ünlü bir yerde modelist iyi yani
Ünlü bir gelinlik tasarım atölyesi diyeyim canım benim ama istemiyorsanız çok zor bir meslek ... Sizin kafanizdaki tercihe yazacağınız meslekler hangisi sonuçta puanınızı bilmediğim için pek bir yorum yapamıyorumNerede modelist. Ben Levi's da çalıştım ama yok yani, artık hoşlanmıyorum. Hayalim moda evi açmaktı ama artık onu bile yapmak istemiyorum.
Madem annene çok düşkünsün neden senle gelmesini istemiyorsun ya da neden yaşadığın şehirde okumuyorsun? Böyle seçenekler varken anneme çok düşkünüm, yüksek puan aldım derdim çok demek bana abartı geldi kusura bakmayın.İnanılmaz abartılmış bir konu değil.
Hayatımı bilmeden abarttığımı nasıl düşünüyorsunuz? Benimde babam yok, liseden beri.
Annem geç saatlere kadar çalışıyor, mesai falan yapıyor. Kardeşim daha küçük 13 yaşında. Yani kardeşinizin yaşında. Ben zorluk görmediğim için size abartıyor gibi gelebilirim ama abartı bir durum yok burada. Anneme çok düşkünüm, en değerli varlığım. O yüzden onun üzülmesini bunalmasını istemiyorum.
Yani şyöşe söyleyeyim. Tasarımda ve kalıpta iyiyim, hem dikimde biliyorum. Yapınca güzel yapıyorum yani öylesine yapmıyorum. Özenerek yapıyorum ama sıkılıyorum. Kafamı karıştırdılar. Moda tasarım öldü artık, sağlık ölmeyen meslek diyorlar inan bilmiyorum canım, bıktım artık.Ünlü bir gelinlik tasarım atölyesi diyeyim canım benim ama istemiyorsanız çok zor bir meslek ... Sizin kafanizdaki tercihe yazacağınız meslekler hangisi sonuçta puanınızı bilmediğim için pek bir yorum yapamıyorum
Sağlıkta da bölümler var canım tıbbi dökümantasyondansa moda tasarım çok çok daha iyi ortada kalma iş bulamama durumu olmuyor benim kardeşim Antep te siz İstanbul dasiniz galiba orada daha çokmuş iş imkanları bu konuda tek sıkıntısı ilk bir iki yıl düşük maaş sonra artiyormus bildiğim kadarıyla..Yani şyöşe söyleyeyim. Tasarımda ve kalıpta iyiyim, hem dikimde biliyorum. Yapınca güzel yapıyorum yani öylesine yapmıyorum. Özenerek yapıyorum ama sıkılıyorum. Kafamı karıştırdılar. Moda tasarım öldü artık, sağlık ölmeyen meslek diyorlar inan bilmiyorum canım, bıktım artık.
Kadın düzenini neden bozup gelsin? Evlendiğinden beri bu mahallede yaşıyor, neden gelsin yani. Neden kendi okulum için insanların düzenini bozmak zorunda kalayım? Dertleşmek için konu açtım burada. Karar veremediğim için. Zaten yaşadığım şehirde okuyordum, şimdi daha iyi bir okula geçmek için şehir dışına gideceğim, hani öylesine bir üniversiteye gitmeyeceğim. Geleceğim söz konusu olduğu için, anlarsınız diye düşünüyorum. Annemi bırakmayı zaten göze aldım ben, sadece birşey olur mu, idare edebilir mi diye tedirginim. Bu kadar yani.Madem annene çok düşkünsün neden senle gelmesini istemiyorsun ya da neden yaşadığın şehirde okumuyorsun? Böyle seçenekler varken anneme çok düşkünüm, yüksek puan aldım derdim çok demek bana abartı geldi kusura bakmayın.
ama siz her zaman o evde olamazsınız. annenin idare etmesi lazım. ya da aynı şehirde bi okul yazacaksınız.İşte sorun orada, karar veremiyorum. Lisede moda tasarım okuduğum için devam ettim ama bana göre olmadığını anlamam anca çark etti kafama. Ne olacağını da bilmiyorum.
Kardeşimi annem idare edemiyor, annem yumuşak yüzlü. Ondan ya da babamdan çekinmiyor ama benden çekiniyor. Bu yüzden annemi üzmesinden ben yokken başına birşey gelmesinden korkuyorum. Sanırım küçüklükten beri ona ben baktığım için bu konuda aşırı hassasım.
Süpermiş, kardeşiniz için çok sevindim ya.Sağlıkta da bölümler var canım tıbbi dökümantasyondansa moda tasarım çok çok daha iyi ortada kalma iş bulamama durumu olmuyor benim kardeşim Antep te siz İstanbul dasiniz galiba orada daha çokmuş iş imkanları bu konuda tek sıkıntısı ilk bir iki yıl düşük maaş sonra artiyormus bildiğim kadarıyla..
Peki siz olsanız:ama siz her zaman o evde olamazsınız. annenin idare etmesi lazım. ya da aynı şehirde bi okul yazacaksınız.
şehirlere ve okulla göre değişir.Peki siz olsanız:
Aynı şehirde gideceğiniz bir okulu mu, yoksa çok daha iyi bir okulu mu tercih edersiniz? Yani gideceğim okul iyi olduğu için gitmek istiyorum ama bakalım, hayırlısı olsun.
Mune abla konum burada kalsa olur mu?
Benimde böyle bir derdim var.
Geçende böyle bir konu açmıştım ama tekrarı değil, şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim.
1.
Üniversite puanları açıklandı, beklediğimin üzerinde bir puan aldım. İnsanın puanı çok olunca derdi de oluyormuş bunu anladım. Hangi okula, hangi şehire gideceğime karar veremedim. Dahası daha bölümüme bile karar veremedim. Hangi bölüm okumalıyım? Nereye gitmeliyim? Eskişehir düşünüyorum. Ama bölüme karar veremiyorum. Moda tasarımdan soğudum. Artık yapmak istemiyorum. Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik düşünüyorum. Sayısal yapamam, sınavda yaptım ama uzun süreli sayısal dersler görmek istemiyorum. Sözel daha çok yakınım. Bölüm önerir misiniz? Güzel olan, ataması olan vs. Buna çok ihtiyacım var..
2.
Annem ben nereye gidersem düzenini bozup gelebileceğini söyledi. Ama ben bunu istemiyorum. Ben doğduğumdan beri aynı mahallede oturuyoruz, artık buradakiler ailemiz gibi oldu. Adeta bir köy havası var, herkes birbirini tanıyor, mahalle biraz sorunlu olsa da genel olarak iyi insanlar var. Çocukluk arkadaşlarım herkes burada. Bir süre kadar İstanbulu karşı yakasında yaşadım ama sürekli evime gidip geldim, annemi bir an bile yalnız bırakmadım. Şimdi onu yalnız bırakacak olmanın korkusu var. Dahası kardeşim zor bir çocuk, ergenlik döneminde çok fazla asileşti. Annem onu kontrol edemeyebilir. Kaldı ki bu yıl sabahçı ve lise sınavı var. Telefonu kısıtlamaya düşünüyorum ya da alıp anneme vermeyi... En azından sınava çalışması için bu gerekli.
3.
Annem kendisi idare edebilir bilmiyorum, akşam eve yorgun argın geliyor, yemek yapamayabilid. Bu hafta işten izin alıp anneme kışlık domates, patlıcan kızartması, köfte, sarma gibi aparatif şeyler yapmayı düşünüyorum. Sizce nasıl olur? Daha başka neler yapabilirim?
4.
4 bin kadar bir borcum var, annem kapatacağını söyledi. Ben kapatmasını istemiyorum ama hittiğimde de zorlanacağım biliyorum. Bir de ben para idare etmesini bilmiyorum. Şuan çalıştığım için param oluyor,gerekli olduğunda faturaları, evin ihtiyaçlarını yatırmayı gereksiz harcamamayı biliyorum ama bunu çalışmadan az parayla yapabilir miyim bilmiyorum. Kyk kredisi çeksem mi? Ahh kafamda deli sorular.
NE yapacağım ben söyler misiniz? İşin içinden çıkamıyorum, geceleri uyuyamıyorum kararsızlıktan.
Hocalar buluyordu onlara birde iş bulmak için gidip yüz yüze konuşmak gerekiyormuş netten falan olunca olmuyormuş e Antep'te böyleyse İstanbul baya iyidir hakkınızda en iyisi olur insAllahSüpermiş, kardeşiniz için çok sevindim ya.
Benim arkadaşlarımın çoğu iş bulamadı, şimdi bende korkuyorum iş bulamam diye. Kafam bu yüzden karıştı açıkçası. Yoksa belgelerim falan var moda tasarım bölümüyle ilgili.