1 konu 4 dert 😶

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Moda tasarımı bizim dönemin giyim bölümü. 17 sene önce mezun olan arkadaşım atanamadı . En son atanmaktan da vazgeçti .
Moda tasarımda atanmayı düşünmüyorum bu bölümü okuyup moda evi açan kuzenim var. Aslında ben daha iyiyim, o sadece dikim biliyor. Ben hem kalıp hem dikim biliyorum. Ama sorun şu ki artık zevk almıyorum. Lisede de bu bölümü okudum ve şevkim bitti sayılır.

Sağlık hizmetleri olarak geçiyor zaten. Hemşirelik vs demedim ben ama hemşirelere göre çok daha rahat bir bölümmüş. İnternetten birkaç blog sahibiyle iletişime geçtim,onlardan bilgi aldım bölüm konusunda. Ahım şahım bir puanım yok 400 civarı bi puanım var işte. Bakalım.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Aklınıza takılan başka bir şey olursa yardıma hazırım.
Sosyal Hizmetler
Odyoloji
Dil ve Konuşma Terapistliği lisans bölümleri ile

Bilgisayar Destekli İçerik Tasarım ve Animasyon
Grafik Tasarım
Sivil Havacılık ön lisans bölümlerini araştırmanızı tavsiye ederim.

Sayısalcı olsaydınız Aktüerya bölümünü ısrarla tavsiye ederdim.

ankarada hangi okul? hayatin pahali oldugu ve tibbi sekreterlik bolumu olan sadece baskent var herhalde. degmez baskentin zengin bebelerini cekmeye tibbi sekreterlik icin.
Ankarada tıbbi sekreterlik okumayacağım. Arkadaşım Hacettepe'de okuyor, benim puanım tutuyor orayı tercih edecektim. Ancak hayat pahalı ve işim olmadan orada tutunamam. Evdekilerden de para almayı minimuma indireceğim. O yüzden Eskişehir diyorum. Gerçi ben okuyacağım bölüme bile karar veremedim. 3 sene gibi bir kaybım var şuan, bunun üzüntüsü için ayrı bir konu açmam lazım aslında.

Evet şuan bir işim var ama burada kalsam en fazla müdür olabilirim. Fazlası olamaz. Ana bir işim olmalı, sevdiğim işi yapmak istiyorum. Tesadüfen girdiğim öylesine bir yerde çalışıp müdür olmak istemiyorum. Açıkcası patronum da artık çalışmamı istemiyor.

Son düzenleme:
Tabiki,aklıma takılan birşey olduğunda soracağım, teşekkür ederim. :)
Sosyal hizmetler aklımda,onu da listeme alayım.
Diğer söylediğiniz bölümleri de mutlaka araştıracağım.
Her ne kadar sınavda sayısal yapsam da normalde sayısal okuyabilecek bir kapasiteye sahip değilim, yani çok zor geliyor bana. Direkt sözel ya da eşit ağırlığa yöneldim.
Oğlunuz sayısal mı eşit ağırlık mı acaba?

Oğlum dil ile başladığı macerasına sayısal ile devam etti bu sene başında da eşit ağırlığa geçti.
Sınava nerdeyse hiç çalışmadı diyebilirim bu konuda beni biraz yorup,üzdü.
Gerçi alanın da çok bir önemi kalmadı.
Eşit ağırlıktan puanının tuttuğu bölümlere de gitmekten vazgeçti çünkü.
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon veya
Bilgisayar Programcılığı ön lisans okumaya karar verdi.
Özel iki üniversite var aklında,
ikisi de tam burslu tutuyor.
Puanım tutuyor diye istemediğim bir bölümde lisans okumaktansa sevdiğim bölümü önlisans okurum,sonra becerebilirsem lisansa tamamlarım beceremezsem ek kurslara gider bir yandan da çalışırım diyor.
Bize de onun kararına saygı duymak düşüyor.
Oğlum dijital bir strateji oyununu üst düzeyde oynuyor,aklında profesyonel bir e-spor takımında oynamak var.
Başvurularına cevap bekliyor.
Daha sonra imkan olursa yurt dışında lisansa tamamlamak gibi bir niyeti var.

Yaa hayırlısı olsun diyeyim. Oğlunuz da benim gibi pek kararsız
Bende ilk yıl okul ve ders stresinden sınava çalışamamıştım. Daha doğrusu sınavın önemini idrak edememiştir, büyük ihtimalle oğlunuzda da böyle bir durum oldu. Çünkü bende ilk girdiğimde çok bocalamıştım, sürekli karar değiştirmiştim oradan biliyorum.
Ama sonunda sizi mutlu ettiyse ne mutlu size, umarım sizin gibi ilgili ve iyi niyetli ebeveynlerinin güvenini boşa çıkarmaz.
Oğlunuzun söylediği şey çok mantıklı,
sınavda yanlış yapmak 1 yıl, yanlış üniversite seçmek 4 yıl, yanlış meslek seçmek 40 yıl kaybettirir.
derler.
Puanım tutuyor diye absürt bir bölüme gidip yıllarını heba edeceğine özelde, tam burslu okuması çok daha mantıklı. Zaten artık üniversite isimlerinin (isim yapmış üniversiteleri bunun dışında tutuyorum.) pek bir esprisi kalmadı. Kendini geliştiren, CV'sini dolduran ve başarılı olmak önemli. Eğer oğlunuz bunları yapabilirsen çok iyi yerlere gelir.
Hakkında hayırlısı olsun.

Yüksek puan aldım ve tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik okucam demek biraz garip zira o.bölümün puani cok düşük. Sayısal istemiyorum demişsin ancak şu an ülkede sağlık alanının belli bölümleri hariç iş garantisi yok. Tibbi dok ve sekt. Bu alanlardan değil onu soyleyim. Bence bi dershanenin rehberlik servisine gidip iyice bilgi al ve ona göre yönel. Şu an her yer üniversite ve üniversiteli işsiz dolu çünkü

Bence sen çok akıllı bir gençsin. Eminim girdigin her bölümde basarili olursun. Bu aralar en çok revaçta olan meslekler çocuklarla ilgili herşey. Oyun terapistinden tut kreş öğretmenliğine kadar. Ataman yapilmasa bile iş bulursun.
Kardeşinle ilgilenmek güzel. Eğer daha şiddetli tepki vermeyecekse telefon kısıtlaması olabilir. Günde iki saat mesela.
Kışlık fasulye falan da yapabilirsin. Abla olarak sana en büyük tavsiyem bulunduğun şehirde okuman. Gençler özgürlük hevesiyle genelde başka şehirler seçiyor ama anne evinde okumak gibisi yok.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bulunduğum şehirde okuyordum ancak şuan puanım çok daha iyi ve puanımı hiç etmek istemiyorum. Güzel bir üniversiteye gitmek istiyorum. Okul öncesi ya da anaokulu öğretmenliği falan düşündüm, aslında yapabilirim diye düşünüyorum. Bir liste yaptım kendime, gece gündüz oradaki bölümlerle ilgili makaleler okuyorum artıklarını eksiklerini yazıyorum. Karar vereceğim inşallah, bakalım.

Tıbbı dokümasyon ve sekreterlik yaz bence. Arkadaşım var o bölümden mezun olan. Çok memnun. Sen bilirsin tabi.

Kardeşim annemden yada babamdan çekinmiyor yazmışsınız.burda da babam yok yazmıssınız

Tıbbı dokümasyon ve sekreterlik yaz bence. Arkadaşım var o bölümden mezun olan. Çok memnun. Sen bilirsin tabi.
Yani bölüm çok kolaymış.
Hemşireler koştururken biz oturuyoruz falan yazmışlar. Rahat bir işmiş. En önemlisi önü açıkmış. Sen hangi bölümü düşünüyorsun, karar verdin mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…