- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
Yaptığım işten çabuk sıkılan bir insanım, bu yüzden ne yapacağıma karar veremiyorum. Moda tasarıma über hayallerle gittim, şuan suratına bakmıyorum. Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik düşünüyorum, okuyanlardan bilgisini aldım. Güzel bölüm diyorlar. Tercih yapmadan önce iyice araştıracağım.1) ne olmak istediğine kendin karar vermelisin.
Is bulması garanti olsun diyorsan, öyle bir şey yok.
Bugün avantajlı olanın yarın yüzüne bakılmıyor.
Çalışmaktan mutlu olacağınız alanlar neler? Kendinizi hangi sektörde daha iyi ifade edersiniz? Karakteristik özellikleriniz neler?
2) anneniz istiyorsa gelsin, gittiğiniz yere de alışırsınız
Zaten uzun mesai saatleri varmış. O ayrı siz ayrı şehirde masrafınız da çok olur.
Belki kardeşiniz de liseye yeni bir şehirde başlar. Böylece 1 yıl ayrı kalmış olursunuz..
Kardeşinizin durumuna endişelenmenizi anlıyorum ama rehber öğretmeni ile görüşüp doğru şekilde çözümler bulun. Telefonunu almak o yaşta bir ergen için bence iyice huzursuzluk sebebi.
Onun yerine sınırlı kullanım düşünebilir vs.. bilmiyorum doğrusunu, bilene sorun .
3) eee yapın. Bunun nesini sordunuz gerçekten:) yazmışsınız yapılacakları.. börek, köfte, barbunya; taze fasulye.. ne seviyorsanız koyun buzluğa.
4) parasız kala kala öğrenirsiniz idare etmeyi. Aylik elinize ne kadar para geçecek, devlet yurdu mu ozel yurt nu, ev mi, aike yani mi her seye bagli bu soru..
Ben bunu düşünmemiştim, 1 yıl ayrı kalsak, kardeşim lisesine burda başlasa çok güzel olur. Bu fikir için teşekkür ederim.
Ahaha, bozulur mu vs demek için sormuştum, hiç konserve yapmadım, tutturabilir miyim onu da bilmiyorum
Zamanında bozuk paraya muhtaç olduğum için şimdi korkusuzca harcıyorum. Keşke dengeli harcamayı öğrenebilsem