- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
-
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
Yaptığım işten çabuk sıkılan bir insanım, bu yüzden ne yapacağıma karar veremiyorum. Moda tasarıma über hayallerle gittim, şuan suratına bakmıyorum. Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik düşünüyorum, okuyanlardan bilgisini aldım. Güzel bölüm diyorlar. Tercih yapmadan önce iyice araştıracağım.1) ne olmak istediğine kendin karar vermelisin.
Is bulması garanti olsun diyorsan, öyle bir şey yok.
Bugün avantajlı olanın yarın yüzüne bakılmıyor.
Çalışmaktan mutlu olacağınız alanlar neler? Kendinizi hangi sektörde daha iyi ifade edersiniz? Karakteristik özellikleriniz neler?
2) anneniz istiyorsa gelsin, gittiğiniz yere de alışırsınız
Zaten uzun mesai saatleri varmış. O ayrı siz ayrı şehirde masrafınız da çok olur.
Belki kardeşiniz de liseye yeni bir şehirde başlar. Böylece 1 yıl ayrı kalmış olursunuz..
Kardeşinizin durumuna endişelenmenizi anlıyorum ama rehber öğretmeni ile görüşüp doğru şekilde çözümler bulun. Telefonunu almak o yaşta bir ergen için bence iyice huzursuzluk sebebi.
Onun yerine sınırlı kullanım düşünebilir vs.. bilmiyorum doğrusunu, bilene sorun .
3) eee yapın. Bunun nesini sordunuz gerçekten:) yazmışsınız yapılacakları.. börek, köfte, barbunya; taze fasulye.. ne seviyorsanız koyun buzluğa.
4) parasız kala kala öğrenirsiniz idare etmeyi. Aylik elinize ne kadar para geçecek, devlet yurdu mu ozel yurt nu, ev mi, aike yani mi her seye bagli bu soru..
Evet öyle. Annemin annesi değilim, neden böyle korumacı davrandığımı da anlamıyorum. Aslında çatır çatır ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın. Ama korkuyorum işte bunu içimden atamıyorum.Öncelikle annenin annesi değilsin, bunu anlamalısın. Koskoca kadın tabi ki evini çekip çevirecek, işini görecek sen olmasan da.
Bölüm konusunda sen karar vermemişken biz bir şey diyemeyiz. Alakasız bölümleri sıralamışsın.
İmkan varsa borcunu kapat öyle adım at yeni hayatına.
İstanbulda.şehirlere ve okulla göre değişir.
kendi şehrinde hangi okul, gideceğin şehirde hangi okul?
Teşekkür ederim, umarım en hayırlısı neyse o olur. Kız kardeşinize de işine başarılar dilerim :)Hocalar buluyordu onlara birde iş bulmak için gidip yüz yüze konuşmak gerekiyormuş netten falan olunca olmuyormuş e Antep'te böyleyse İstanbul baya iyidir hakkınızda en iyisi olur insAllah
Eğer güzel bir iş bulabilirsem çalışırım diye düşünüyorum.Puanın yuksekse eger geleceğiın ıcın en iyisi olmalı. Farklı sehır tercıh ederdim ben olsam. Kıslık urunleride elinden gelıyosa vaktınde varsa yapabılrsın annecinde calısıyormus ona buyükk kolaylık olur. Bende tatıl ııcn anacımın yanına gıdıcem oda calisiyor. Butun kıslıgını doldurucam dolabına elımdn gelıyo nasıl olsa.
Okuyacagın sehırde annen gelse yanına nasıl geciniceksınız mesela bence kendı duzenini bozmasın. Kardesın de okuyormuş. Nasıl olsa senın durumda gecici bi dönem. Kardesın suan tam ergenlık doneminde oldugu ıcın asilenir. Onu anlayarak konusma yapmanız lazım. Son olarak annende para varsa 4. Bin borcunu kapatabılır. Sen öbür tarafta sıkıntı cekme. Peki hem okuyup hemm çalışıcakmısın merak ettim..
Sağol canım benim teşekkür ederimTeşekk
Teşekkür ederim, umarım en hayırlısı neyse o olur. Kız kardeşinize de işine başarılar dilerim :)
Hemen girip bakıyorum. Güzel paylaşımınız için teşekkür ederimtikla ve oku guzel kardesim. Belki yardimci olur. Benim sana yazabileceklerimi anlatmis
ya ben de küçük iç anadolu şehrindesin sandım. istanbulda da iyi okullar varken ankaraya gelip ayrıca ev açmak mantıklı gelmedi.İstanbulda.
Ben Ankara yada Eskişehir düşünüyorum. Ankarada puanımın tuttuğu çok iyi bir okul var ama orada hayat pahalı diyorlar. Kredi alabilirsem oraya gideceğim. Ama çekemezsem Eskişehir diye düşündüm.
Peki teşekkür ederim :)ya ben de küçük iç anadolu şehrindesin sandım. istanbulda da iyi okullar varken ankaraya gelip ayrıca ev açmak mantıklı gelmedi.
Evet öyle. Annemin annesi değilim, neden böyle korumacı davrandığımı da anlamıyorum. Aslında çatır çatır ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın. Ama korkuyorum işte bunu içimden atamıyorum.
En iyisi pazar bak ben bugun 10 kılo fasulye aldım kapıdan gectı uygunduda onu kırdım aksama konservesını yapıcam ama ben konserve degılde pişirip buzluga atıyorum oylede yapabilirsin. Menemenı bıle pişiriıp sogutup dondurucuya atıyorum. Bezelye gecti bulursan bezelye al sı dı fasulye tam mevsımı menemen yapabilirsin dolmalık bıber al hafıf kızart sogusun at buzluga barbunya tam mevsımı bıraz pahalı ama ondan alabılırısn bunun gibiEğer güzel bir iş bulabilirsem çalışırım diye düşünüyorum.
Anneme kolaylık olur da yapabilir miyim acaba, konserve yapması zor mu? Kışlıkları nereden almalıyım, pazar mı gitmeliyim markete mi gitmeliyim. Karar veremedim. Annemi oraya sürükleyip düzenini bozmak istemiyorum zaten. Sürüklersem üzülürüm biliyorum. Düzenini bozmak istemiyorum.
En mantıklısı.Fazla sorumluluk almışsın üstüne, bir kısmını kenara bırak. Kendi hayatına odaklan.
Domates, patlıcan, kabak vs alıcam. Ayrıca önümüz kurban bol bol kavurma yapıp atayım dolaba. Köfte falan yaparım, peki bunlar ne kadar duruyor, hani kendime de götürüp istediğim zaman yesem olur mu?En iyisi pazar bak ben bugun 10 kılo fasulye aldım kapıdan gectı uygunduda onu kırdım aksama konservesını yapıcam ama ben konserve degılde pişirip buzluga atıyorum oylede yapabilirsin. Menemenı bıle pişiriıp sogutup dondurucuya atıyorum. Bezelye gecti bulursan bezelye al sı dı fasulye tam mevsımı menemen yapabilirsin dolmalık bıber al hafıf kızart sogusun at buzluga barbunya tam mevsımı bıraz pahalı ama ondan alabılırısn bunun gibi
Aynen öyle. Annenin de kardeşinin de gönüllü annesi olmuşsun. Biraz uzaklaşman ilişkilerin normal seyrine dönmesi için iyi olabilir şu durumda.En mantıklısı.
Çoğu zaman anneme annelik bile yaptırıyorum, kardeşimin annesi ben gibiyim. Bu beni çok yoruyor. Sanırım en mantıklısı senin söylediğin, anneme biraz şans tanımam lazım otoritesini kurması için.
Çok çok teşekkür ederim, söylediklerini harfiyen uygulamaya çalışacağım, umarım herşey düzelir.Aynen öyle. Annenin de kardeşinin de gönüllü annesi olmuşsun. Biraz uzaklaşman ilişkilerin normal seyrine dönmesi için iyi olabilir şu durumda.
21 yaşındayımKaç yaşındasınız?
Üniversite hayatınızda şimdiden başarılar, hayırlı olsun.21 yaşındayım