1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Bu ağlattı artık dayanamadım
Ama harika bir öğretmen ve yüce gönüllü bir insansın Koalina
Etrafınızda böyle insanlar varsa bir sorun
Belki de yardıma, ilgiye ihtiyaçları vardır
Çoğunlukla da öyle oluyor zaten

Öbür kenarda duran çocuğun üstüne düşmemekle de iyi etmişsin Koalina veli ne derse desin boşver
Benim sana bunu söylememe gerek bile yok öğretmenler aslında çok iyi psikologlardır
Ve eğitim psikolojisi nedir iyi bilirler

Son düzenleme:
Ders yapabilmek icin tabağı ceviriyo dediniz ya bir anda döküldü gözlerimden Rabbim sizin gibi bilincli ögretmenleri basimizdan eksik etmesin yardim edebilecegim bi durum varsa lütfen özelden ulasin...
Ben de çok üzülmüştüm, annesi bize ikram olarak sobasında patates közlemiş. Biraz da bisküvi almış o tabağa koymuştu. Çocuk tabağı isteyince annesi kızdı misafir var diye. Neden istiyor dedim, o onun masası dedi. Verdim çocuğa tabağı ters çevirdi okkasını divitini aldı güzel yazı ödevini yaptı. Coca cola tabağıydı hatta bir ara promosyon olanlardan. Öğretmeni acaba ne zorluklarla yaptığını böyle özendiğini biliyor mudur dedim içinden.
Geçen sene mezun ettim öğrencimi ama irtibattayız hala, elim üzerinde inşallah. Yapılabilecek bir şey olursa ben haber veririm, teşekkür ederim duyarlılığınız için.

sizin yetiştirme tarzınızda bir sorun olduğunu düşündüm bende. Daha okula bile başlamamışken karşı komşumuzun kızını arı sokmuştu ve tüm yüzü tanınmayacak derecede şişmişti. Onun durumundan bende etkilenmiştim aslında ama kızı kırmamak için normal davranmıştım çünkü zaten kötü bir şey yaşamıştı ama kuzenim benimle aynı yaşta olmasına rağmen kızın karşısında ortalığı yıkmıştı korkuyorum gitsin diye.oysaki aynı yaştaydık.Şimdide oğlum liseye başlıyor bu seneye kadar sınıfında otistik çocuklar oldu. Asla gelip bana korktuğunu bile söylemediği gibi onlarla diğer çocuklar dalga geçmesine rağmen arkadaşlık kurdu, hatta en iyi arkadaşları arasında sayıyordu hep. Diğer çocuklara karşı duruyordu arkadaşını koruyordu. Demem o ki hala yanlışınızı savunacağınıza kendinize gelin.yarın kimin başına ne gelir bilinmez.

Eli öyle olan cocuğa bisey yansıtmıyorum . Sadece öğretmenle konuşacağım . Cocuğumda rahatsız oluyor . Anlattım anlamıyorum okulun ilk günleri daha okula alışamadı
Ücretli öğretmenlik yaptığım bir dönemde sınıfımda dışlanan yoksul biraz da paspal bir çocuğum vardı. Elele tutuşup oynanan oyunlarda kimse o çocuğun elini tutmak istemezdi. Ben o oyunlarda hemen o çocuğun elini tutardım hatta ilk yaptığımda bütün sınıf şapşik şapşik bakakaldı. Daha sonra onlar da sorun etmeden Elele tutuşmaya başladılar. Bir fırsatını bulun benim yaptığımı yapın. Minikler inatçı olur laftan anlamazlar zaten ama rol modeli olarak siz ne yapması gerektiğini öğretebilirsiniz. Video yu izleyin lütfen

Teşekkğr ederim canım o senin yüce gönüllülüğün.
Sıkıntı şu ki öyle hayatlar öyle hikayeler ve mahvolmuş çocuklar var ki çok şükür diyihayatındaki sorunları küçümsüyorsun.
Bizimkiler olsa aman çocuğum üzülmesin diye bütün kalan dondurmaları kendileri alırdı

Senin oglun senin evladinsa O da bi annenin evladı
kıyamam ya üzüldüm onun için eli beyaz diye yerim o elleri
Çocuk anlamaz korkar olabilir ne bilsin ama siz aşılayin mesela beslenme çantasına bi tane çikolata değil iki tane koyun diğerinı de yanındaki arkadaşına ver deyin öyle öyle alışır yakınlasırlar

Bence yarın çocuğunuzla birlilkte sıra arkadaşının yanına gidin..
Çocugun elinden tutarak konusun sevgi dolu bakın...Çocuğunuz bunu görsün.
Birlikte oturduğunuza çok sevindim ve bir şey isterseniz yada bir sorun yaşarsanız ben size yardımcı olurum de...
Evdede çocuğunuza bunun bir sorun olmadığını deiğişik yollarla anlatın...
Bu aşamada çocugunuzun istediğini yerine getirirseniz onu kötü etkilemiş olursunuz.

Güldürdün beni Allah da seni güldürsün canım malesef öyle veliler çoğunlukta inşallah doğruyu çabuk öğrenirler

Çocuğunuzun yerini değiştirmeyin bulaşıcı hastalık değildir.
Bunu yaparsanız çocuğunuz ömrü boyunca belki de hastalık geçirmiş, kaza geçirmiş ve engelli insanlardan korkucak belki küçümsicek kendini onlardan farklı hissedecek onları anlayamiyacak.
Lütfen gerekirse destek alın pedegogtan.
Çocuklarımız geleceğimiz.

Çok teşekkür ederim utandım.
Çoğu öğretmen yapıyor artık bunu, çok fazla dillendirilmiyordur bence.
Yaş oldu 31 bence benden küçüksündür:)

Saçma saçma bahaneler uydurup çocuğunu da saçma sapan büyüten,algıdan arkadaşlıktan empatiden yoksun,bencillik ötesi bir duruş sergilediniz. Bulaşıcı bir hastalıksa önünü alırsınız ama eli beyazlı diyip neyin ne olduğundan bihaber, okumaktan geri,anlayıştan yoksun sizin tarzınızda yetişen çocuklardan da ben kendi çocuğum adına ürküyorum. Sizde ürkütücü korkutucusunuz.

O çocuk adına çok üzüldüm. Sizinki gibi bir zihniyete sahip insanın çocuğu yanına oturduğu için.
Bugün o çocuğa hissettirdiğinizi yarın başka bir konuda sizin çocuğunuza yaparlar. Size nasıl davranılsın istiyorsanız öyle davranın. Küçücük bir çocuğa kötülük yapmayın. Yarın bir gün kimimizin kafasından kaynar su döküleceğini bilemeyiz. Empati yapmalıyız. Güzel kalpli bir insan olsanız çocuğunuza korkulacak bir şey olmaması gerektiğini anlatır onunla arkadaş olmaya teşvik ederdiniz. Okul açılalı daha kaç gün oldu? Çocukların elbet yeri değişir, öğretmen dönüşüm yapar. Çocuğunuza kötü muamele varmış gibi hemen gidip konuşmak istemeniz çok yersiz.

Bence cocugunuza anlatin korkulacak birsey olmadigini ve insanlari olduklari gibi kabul etmek gerektigini.
Cocuklar bilmediklerinden yada bilincsiz ebeveynlerinden dolayi cok acimasiz olabiliyorlar.
Kendinizi o cocugun annesi yerine koyun, sizin cocugunuzda bir sorun olsa ve bu sebeple yer degisimi talep edilse yada oynanmasa cocukla ne hissedersiniz?
Unutmamak gerekir ki yasadigimiz surece basimiza hersey gelebilir.

yuh diyorum ..
bizim sınıfımızda da vardı bütün çocuklarda sırayla oturdu yanında .
ne velilerden nede çocuklardan tek bir olumsuzluk olmadı.
kaldı ki kızın annesi tuvaletini tek başına yapamıyor diye bütün gün okuldaydı.
o çocuklarda anneleride öyle sevgi dolu ki. benim oğlan 1.sınıftayken tuvalete yetişememiş altına yapmış o kadın oğlumun üstünü değiştirmiş kim yapar bunu .. bütün çocuklar kadının peşinde koşardı .. gördükleri yerde üstüne atlarlardı.
böyle insanları evlatlarıyla vuranların yatacak yeri yok..

MasAllah süpersiniz . Bende uc yıl öğrermenlık yaptım . Gercekten anlamak konuşmak lazım sorunu olanlarla onlar masum yavrular ya

Bende tam bunu yazacaktim ki siz yazmissiniz. Bunu mutlaka deneyin konu sahibi. Emin olun cocugunuz bunu gorunce korkusunun yersiz oldugunu anlayacaktir.

Evet eskiden cok saygı duyardık öğretmenlere önlerinde saygıyla egılırdırk tabiri caizse . Hey gidi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…