Bakin once cocugunuzu ikna etmeye calisin dedim.Peki diğer çocuğa belli etmeden öğretmenle görüşüp yeri değiştirilince yanına oturduğu arkadaşı da onu istemezse. Benim de yerimi değiştirsin derse. O çocuğun psikolojisi nasıl kaldırsın bunu. Diğer çocukların psikolojisi korktukları için önemli ya bu çocuğun ki. Belki ömrü boyu geçmeyecek bir iz kalacak onda. Ayrıca bu konu hastanedeki olayla benzemiyor. O çocuğu yeğeniniz bir daha hiç görmeyecek ama bu sınıf arkadaşı...
Öyle birsey asla beklemem cnmAynen öyle...
Dün çocuklar haliyle mahzunlardı, bir tanesi de sessizce yerinde üzgün duruyor oyuna katılmıyordu. Yanına gidip sorunca ağlamaya başladı ben de yalnız bıraktım biraz. Annesi gördü halini geldi bana çatıyor ikna edin de oynasın diye. İlk zamanlar normal üzerine gitmeyin alışacaktır dedim ikna olmadı, bana çocuğu ikna edemiyorsunuz diye saydırdı. Ben de en son pardon da sizin çocuğunuz özel mi diye sordum. Sizin çocuğunuzla ilgileneceğim diye 36 çocuğu yalnız mı bırakayım dedim, bozuldu. Bugün gelmedi çocuk.
Bazıları çocuklarına özel ilgi bekliyor, öyle bir şey istiyorlarsa okula göndermeyip evlerinde özel ders aldırabilirler.
Bunu cocougunuza asmasini ogretmek sizin asil goreviniz anlayana kadar anlatin ne demek cocugun eli beyaz die hayir konusmucakmis siz de yerini degistireceksiniz hala mi bu konularda bilinclenemedik biz ya cok uzgunum gelecek nesilleri nasi yetistiricez bilinclerdiricez kendimiz yer degistirme cozumu bulurken kolay yoldan ki bu bi de farkliliklarin en basiti cok uzuldum ciddi ciddiBu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim
Bende suan sizi dinliyorum ve karışmıyorum . Cocuğumda ogretmen uygun gormuş . Öğretmenini dinle diyecegim. Yine eklemek istediğiniz varsa ekleyin cnm . Amacım incitmek kırmak değil
Yorum icin TSK cnm aydinlatici yorumÖğretmenler büyük küçük demeden hepinizin ellerinden öpüyorum, 2016-2017 eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun.
Konu sahibesi,
ilk çocuğunuz, ilk okul deneyiminiz, yavrunuz evin dışında bambaşka bir yerde olduğu için tedirgin olmanız normal ama öğretmenle çok çok büyük bir sorun olmadığı sürece yer değiştirme vb konularda görüşmeyin, bu çocuğunuzun öğretmen otoritesini, sınıf düzenini yok saymasına, her istediğini sizin sayenizde yaptıracağını düşünmesine sebep olur.
Çocuğunuzda ileri derece de bir göz problemi var mı? Yok sanırım, öyleyse arkada oturabilir, ki zaten bir süre sonra yine yeri değişecek, sıra arkadaşı değişecek.
Eğer buraya konu açtımsa amacım kimseyi kirmamak . Sizlerden fikir almak . Suan cocuğu incitecek bir yanlista bulunmadım . Herseyi nasıl iyi niyetle çözerim düşüncesindeyim . Hem konuşanda cocuğa asla boyle birsey yansıtmam . Bence sizin boyle tutumunuz yanlış âmin dermisiniz . Yazdıkların beni cok incitti. Ama ben o cocuğu incitmedim
Yardımcı oldugun icin tşk cnm .Öğretmenini dinle demek yerine "bu konuyu çözecek kişi ben değilim oğlum,konuyu öğretmeninle kendin konuşmalısın" diyebilirsiniz.Öğretmenine de yerini değiştirmesini değil öğretmenin oturma planına sadık kalması konusunda oğlunuza mantıklı ve sağ duyulu açıklamalar yapmasını iletebilirsiniz.Böylelikle siz sorumlu bir veli gibi davranmış olacaksınız.Öğretmenler öğrencileriyle nasıl kontak kurmaları gerektiğini bilirler emin olun.
Vicdansiz Veli olsam 3 gun cocuğumu ikna etmek icin ugrasmazdimBurda bir ben degil herkes nerdeyse benim gibi anladı. Sizinle tartismicam yazdiklarima aynen katiliyorum. Bugunun yarini da var. Herkes bir engelli adayı. Kaldi ki o masum yavrucagin engellik durumu bile yok. Allah vicdan versin mantik versin. Baska bir sey demiyorum.
Ben sınıftaki otizmli çocuk arada bağırıyor, saldırgan tavırlar sergiliyor diye toplanıp dilekçe yazarak çocuğu sınıftan attırmak isteyen veliler gördüm.
Veliler ne ki çocukları ne olsun, sözüm meclisten dışarı.
Orası öyle , bu devirde herkes herseyi ben bilirim havasında, kimsenin kimseye saygısı kalmamış
Bende sağlık çalışanıyım bunu cok üzülerek yaşıyoruz malesef
Rica ederim 12 yıl bilfiil Veli statüsündeydim, tecrübeli Veli yorumumu yazmak istedim.Yorum icin TSK cnm aydinlatici yorum
Cocugun her istegine evet diyen degil ne yapabilirim diye soran bir ebeveyn var hanimefendi.Burada eleştirilen çocuk değil,çocuğun her isteğine koşulsuz evet diyen ebeveyn.
İkidir aynı tavsiyeyi veriyorsunuz çocuğa belli etmeden öğretmenle konuşsa ne olacak ?
Çocuklar sizin düşündüğünüz kadar idraksız değil hanımefendi,bugün yanında oturan çocuk yarın yanında yoksa neden diye sorgular,biz kadar çetrefilli düşünmezler ama duygusal boyutları da bizden çok daha fazladır,bu yer değişikliğinin sebebinin kendisi olduğunu bilecek ve belki psikolojik bir travma yaşayacak,belki belli etmeyecek ama içine atacak.
Bahsettiğiniz bir birey,saksı değil,yeri oradan oraya değiştirilmez.
Alışacak ötesi yok a-lı-şa-cak.
Hayatta rahatsız olduğumuz her şeyi kendimizden uzaklaştırma gibi bir durumumuz olmuyor değil mi ?
Benim de bu ülkede beraber yaşamaktan rahatsız olduğum milyonlarca insan var mesela..Onların yerlerini değiştiremediğim için alışma ve kabullenme yolunu seçiyorum.Bilmem anlatabildim mi ?
Çocuklar da veliler de öyle anlayışsız ki göbeğim çatlıyor anlatana kadar.Ağlamıcam ağlamıcam kim soğan doğradı yine ya
Otizmli çocukların sizden tek farkı, farklı şekilde öğreniyor ve anlaşıyor olmaları
Saç renginizin farklı olması gibi
Eğer doğru ve erken yöntem kullanılırsa otizmli çocuklar pırıl pırıl yetişebilir, kendilerini idare edebilirler, meslek sahibi olan okuyanı da var çok cahil insanlar çok...
Bir de bana sor, neler gördü bu elf gözlerim neler
Aynı şekilde sağlık sektörü diyebilirim
Isallah cnm elimden geldiğince anlatıyorum herseyi. Biraz once yine konustum öğretmenini dinle . Bak uygun gormuş biliyormusun o Nisan gibi birsey dedim :) özel cocuklarda oluyor bisey Yokki cnm isallah bu gun ikna olmuştur . Olmasada öğretmeni konuşsun onunla ona izah etsinRica ederim 12 yıl bilfiil Veli statüsündeydim, tecrübeli Veli yorumumu yazmak istedim.
Çocuğunuzla okulda yaptıklarıyla alakalı konuşun, büyük sorunlarda anne olarak çözümler arayın ama bu minik bir durum ve sorun bile değil, çocuğunuz okuldan soğumaz, baştan istediği olmadığı için mutsuz olacak, bunu size yansıtacaktır ama zamanla sınıf arkadaşlarına alışacak.
Öğretmenini sevmeyi, saymayı öğretin, sınıf arkadaşlarınla da kaynaşır 1 aya kadar
Ders yapabilmek icin tabağı ceviriyo dediniz ya bir anda döküldü gözlerimden Rabbim sizin gibi bilincli ögretmenleri basimizdan eksik etmesin yardim edebilecegim bi durum varsa lütfen özelden ulasin...Çocuklar da veliler de öyle anlayışsız ki göbeğim çatlıyor anlatana kadar.
Benim sınıfta da çok fakir bir çocuk vardı. Babası kanser, annesi babayla ilgilendiği için bu çocuğa bebeği emanet edip gidiyor. Çocuk çok fazla devamsızlık yapıyor. Anne rahatsızlanıyor çocuğun işitme kaybı oluyor. Evlerine gittim tek oda ve mutfaktan oluşan derme çatma kulube. Büyük çocuk ödevini bir yemek tabağını ters çevirerek masa gibi kullanıp yapıyordu,masa yok çünkü. O kadar üzülmüştüm ki. Haliyle çocuk hırçın tavırlar sergiliyordu. Sonra bir veli toplantısında bu çocuktan çok şikayet gelip hocam sizden önce de biz başka sınıfa göndermek için çok uğraştık ama olmadı,istemiyoruz dediler. Anne yazık çıktı gitti üzüldü. Benim şarteller attı. 2 senedir hiç mi sormadınız derdin ne diye bu insanlara dedim anlattım durumu. Sonradan veliler yardım etmeye başladı, eşya, kıyafet, para derken biraz toparladılar. Ondan sonra sınıftaki çocuklar bu çocuğumu,korumaya başladılar. Bir bakıyorum kavga çıkmış, ne oldu diyorum bu çocuk Mahmut'a vurdu biz de onu uyardık diyorlar. 2 sene önce köşe bucak kaçıyorlardı Mahmut'tan.
Çocuklardan önce velilere bakmak lazım. Onlar ikna olunca çocuklar da düzeliyor.
Çocuğun her dediğini yapmayı çok ilgili olmak zannediyorlar. Kuralsız, sorumsuz, mızmız çocuklar oluyorlar. Azıcık ağlasa dünyalae yıkılıyor. Çocuk bu ağlasın biraz ne olacak? Arkadaşlarıyla kavga da edecek, hakkını savunmayı öğrenecek... Ama anlatamıyoruz.Çok iyi yapmışsınız.Gece gece asabım bozuldu ya,herkes bizim işimize karışmaya ne kadar meraklı.
Evde 2 ay tahammül edemiyorlar okullar açılsın da öğretmenleri uğraşsın diye gün sayıyorlar okul açılınca da kendi veremedikleri ilgiyi,özeni öğretmenden bekliyor,beklemek bir kenara emrediyorlar neredeyse.