1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Öğretmenler büyük küçük demeden hepinizin ellerinden öpüyorum, 2016-2017 eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun.

Konu sahibesi,
ilk çocuğunuz, ilk okul deneyiminiz, yavrunuz evin dışında bambaşka bir yerde olduğu için tedirgin olmanız normal ama öğretmenle çok çok büyük bir sorun olmadığı sürece yer değiştirme vb konularda görüşmeyin, bu çocuğunuzun öğretmen otoritesini, sınıf düzenini yok saymasına, her istediğini sizin sayenizde yaptıracağını düşünmesine sebep olur.
Çocuğunuzda ileri derece de bir göz problemi var mı? Yok sanırım, öyleyse arkada oturabilir, ki zaten bir süre sonra yine yeri değişecek, sıra arkadaşı değişecek.

Bakin once cocugunuzu ikna etmeye calisin dedim.
Ayrica diger yavruyada cok uzuldum.
Ama bu durum cocugu okuldan sogutuyor travma etkisi yaratiyorsada ogretmenle gorusmede fayda var diye dusunuyorum.
Cocuklar acimasiz olabiliyorlar eger ikna olmazsa yeri degistirilmezse arkadasin elinden korkuyorumda diyebilir rahatsiz olan cocugunda selameti acisindan bence yeri degistirilmeli.

Öyle birsey asla beklemem cnm

.
Bunu cocougunuza asmasini ogretmek sizin asil goreviniz anlayana kadar anlatin ne demek cocugun eli beyaz die hayir konusmucakmis siz de yerini degistireceksiniz hala mi bu konularda bilinclenemedik biz ya cok uzgunum gelecek nesilleri nasi yetistiricez bilinclerdiricez kendimiz yer degistirme cozumu bulurken kolay yoldan ki bu bi de farkliliklarin en basiti cok uzuldum ciddi ciddi

Bende suan sizi dinliyorum ve karışmıyorum . Cocuğumda ogretmen uygun gormuş . Öğretmenini dinle diyecegim. Yine eklemek istediğiniz varsa ekleyin cnm . Amacım incitmek kırmak değil

Öğretmenini dinle demek yerine "bu konuyu çözecek kişi ben değilim oğlum,konuyu öğretmeninle kendin konuşmalısın" diyebilirsiniz.Öğretmenine de yerini değiştirmesini değil öğretmenin oturma planına sadık kalması konusunda oğlunuza mantıklı ve sağ duyulu açıklamalar yapmasını iletebilirsiniz.Böylelikle siz sorumlu bir veli gibi davranmış olacaksınız.Öğretmenler öğrencileriyle nasıl kontak kurmaları gerektiğini bilirler emin olun.

Cocugunuza NORMAL diyeceksiniz sadece. Siyahi de olabilirdi yanındaki arkadaşı, yada parmağı eksik, gözü şaşı, dişi çürük... (Kendisinden Farklı demek istiyorum siyahileri ötekileştirmiyorum buradakiler lütfen yanlış anlamasın) senin cocuğunun yanında oturmaya hakkı yok, cunku senin cocuğun. Aksam aksam cok kızdırdınız beni. Sizin cocuk okula alışsın diye diğer cocuk dışlansın travma oluşturulsun. Önemli değil.

Ok o zaman öğretmenle konuşun vitiligolu cocuk kendini dışlanmış hissetmesin en arkada, hassas olabilir onu öne alsın. Hem cocuğunuz da okulu sever.

Yorum icin TSK cnm aydinlatici yorum

Ben sınıftaki otizmli çocuk arada bağırıyor, saldırgan tavırlar sergiliyor diye toplanıp dilekçe yazarak çocuğu sınıftan attırmak isteyen veliler gördüm.
Veliler ne ki çocukları ne olsun, sözüm meclisten dışarı.

Burda bir ben degil herkes nerdeyse benim gibi anladı. Sizinle tartismicam yazdiklarima aynen katiliyorum. Bugunun yarini da var. Herkes bir engelli adayı. Kaldi ki o masum yavrucagin engellik durumu bile yok. Allah vicdan versin mantik versin. Baska bir sey demiyorum.

Yardımcı oldugun icin tşk cnm .

Vicdansiz Veli olsam 3 gun cocuğumu ikna etmek icin ugrasmazdim

Ağlamıcam ağlamıcam kim soğan doğradı yine ya
Otizmli çocukların sizden tek farkı, farklı şekilde öğreniyor ve anlaşıyor olmaları
Saç renginizin farklı olması gibi
Eğer doğru ve erken yöntem kullanılırsa otizmli çocuklar pırıl pırıl yetişebilir, kendilerini idare edebilirler, meslek sahibi olan okuyanı da var çok cahil insanlar çok...

Orası öyle , bu devirde herkes herseyi ben bilirim havasında, kimsenin kimseye saygısı kalmamış
Bende sağlık çalışanıyım bunu cok üzülerek yaşıyoruz malesef

Bir de bana sor, neler gördü bu elf gözlerim neler
Aynı şekilde sağlık sektörü diyebilirim

Yorum icin TSK cnm aydinlatici yorum
Rica ederim 12 yıl bilfiil Veli statüsündeydim, tecrübeli Veli yorumumu yazmak istedim.
Çocuğunuzla okulda yaptıklarıyla alakalı konuşun, büyük sorunlarda anne olarak çözümler arayın ama bu minik bir durum ve sorun bile değil, çocuğunuz okuldan soğumaz, baştan istediği olmadığı için mutsuz olacak, bunu size yansıtacaktır ama zamanla sınıf arkadaşlarına alışacak.
Öğretmenini sevmeyi, saymayı öğretin, sınıf arkadaşlarınla da kaynaşır 1 aya kadar

Cocugun her istegine evet diyen degil ne yapabilirim diye soran bir ebeveyn var hanimefendi.
Okuyan herkes kendince tavsiyelerde bulunuyor siz alisacak diyorsunuz.
Ben cocugunuz ikna etmeye calisin ikna olmazsa arkadasina elinden korkuyorumda diyebilir basaramazsaniz ogretmeniyle kontak kurun diyorum.
Hayirli geceler

Çocuklar da veliler de öyle anlayışsız ki göbeğim çatlıyor anlatana kadar.
Benim sınıfta da çok fakir bir çocuk vardı. Babası kanser, annesi babayla ilgilendiği için bu çocuğa bebeği emanet edip gidiyor. Çocuk çok fazla devamsızlık yapıyor. Anne rahatsızlanıyor çocuğun işitme kaybı oluyor. Evlerine gittim tek oda ve mutfaktan oluşan derme çatma kulube. Büyük çocuk ödevini bir yemek tabağını ters çevirerek masa gibi kullanıp yapıyordu,masa yok çünkü. O kadar üzülmüştüm ki. Haliyle çocuk hırçın tavırlar sergiliyordu. Sonra bir veli toplantısında bu çocuktan çok şikayet gelip hocam sizden önce de biz başka sınıfa göndermek için çok uğraştık ama olmadı,istemiyoruz dediler. Anne yazık çıktı gitti üzüldü. Benim şarteller attı. 2 senedir hiç mi sormadınız derdin ne diye bu insanlara dedim anlattım durumu. Sonradan veliler yardım etmeye başladı, eşya, kıyafet, para derken biraz toparladılar. Ondan sonra sınıftaki çocuklar bu çocuğumu,korumaya başladılar. Bir bakıyorum kavga çıkmış, ne oldu diyorum bu çocuk Mahmut'a vurdu biz de onu uyardık diyorlar. 2 sene önce köşe bucak kaçıyorlardı Mahmut'tan.
Çocuklardan önce velilere bakmak lazım. Onlar ikna olunca çocuklar da düzeliyor.

Isallah cnm elimden geldiğince anlatıyorum herseyi. Biraz once yine konustum öğretmenini dinle . Bak uygun gormuş biliyormusun o Nisan gibi birsey dedim :) özel cocuklarda oluyor bisey Yokki cnm isallah bu gun ikna olmuştur . Olmasada öğretmeni konuşsun onunla ona izah etsin

Ders yapabilmek icin tabağı ceviriyo dediniz ya bir anda döküldü gözlerimden Rabbim sizin gibi bilincli ögretmenleri basimizdan eksik etmesin yardim edebilecegim bi durum varsa lütfen özelden ulasin...

Çocuğun her dediğini yapmayı çok ilgili olmak zannediyorlar. Kuralsız, sorumsuz, mızmız çocuklar oluyorlar. Azıcık ağlasa dünyalae yıkılıyor. Çocuk bu ağlasın biraz ne olacak? Arkadaşlarıyla kavga da edecek, hakkını savunmayı öğrenecek... Ama anlatamıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…