1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

ben ilkokul 4. siniftayken sinifimiza geldi otizmli arkadas ilk gunu gozumun onundedir uysal,cekingen,korkak boyle uzaktan bakmisti hepimize.Ertesi gun sanki 4 senedir bizimle beraber okumus gibi onu aramiza aldik ve 17 sene oldu hala aramizda.Bizimle ilkokulu bitirdi çoğunluğumuzun mezun olduktan sonra gittigi liseye gidip sayisal bolumunu bitirdi sonrasinda 1 gunluk askere gidip tezkeresini aldi simdi duygulandim o gunleri dusununce basketbol oynardik,sahile gidip dondurma yerdik, birbirimizi kovalardik inanir misiniz okuldan bile kacardik. Tabi annesine haber verirdik simdi bakiyorum da bu tamamen vicdan meselesi insanlar engelli olma ihtimalini unutuyor acaba kim daha engelli

Yuh diyorum başkada birşey diyemiyorum.

Ilk okul 1 cnm ne verebilirim . Anlatıyorum anlamiyor
Öğretmene yerini değişrirmeyi teklif etmek doğru bir davranış değil öncelikle. Cocuğunuz sadece okula değil hayatta karşılaşacağı birsürü farklı olaya da adapte olmayı öğrenmeli ki bu onun için iyi bir başlangıç. On sıradan arka sıraya geçişin bir çok ilk okul öğrencisinde yarattığı etki aynı. Hatta hepsinde. Lisede ise öğrenci yine kendi isteği ile arka sıraya geçer ise (ki çocuğu arka sırayı ister ) ne ala. Ama öğretmen arka sıraya geçmesini ister ise yine sorun dur öğrenci için.

Yapmanız gereken öğretmene oğlunuz durumdan şikayetçi olduğunu bunu aşmak için oğlunuzla ne şekilde iletişim kurmanız ve ne anlatmanız gerektiğini öğrenmek ve bu konuda yardım istemek.

Sizin de soylediğniz gibi oğlunuz yemeğin şeklini bile beğenmediği için yemeyen bir çocuk ise onu bu tutumlardan uzaklaştırmak için çok iyi bir fırsat bu.

Belki ben zaten çocuğum ile konuştum herşeyi diyorsunuz ama şunu öğrendim ki. Çocuğumuz okula başlayınca öğretmen sadece çocuğa değil aileye de eğitim veriyor. Ben şahsım adına mümkün olduğu kadar bilgi toplamaya çalıştım öğretmenimiz den.

Ben bu yolu denemenizi tavsiye ederim ilerisi için hem sizin rahatınız hemde çocuğunuzun gelişimi için çok faydalı olur.

Ay tüylerim diken diken oldu. Hele siz okuldan kaçarken onun annesine haber verirdik dediniz ya. Allahım. O anneyi düşündüm. Benim de oğlum okula gidiyor hatta yaşıtları gibi dersi kırıp haylazlık yapıyor diye ne sevinmiştir. Diğer anneler için büyük sorun olan çocuğun okuldan arkadaşları ile kaçması bu anne için ne büyük yol katettiği anlamına geliyor. Çok duygulandım gerçekten. Hepinizin ne iyi aileleri varmış. Helal olsun onlara sizin gibi evlatlar yetistirmisler

Sevgili konu sahibi,
Çocuk gelişimi ya da öğretmenlik olumadım ancak gözlem konusunda çok iyiyimdir sizin çocuğunuz daha yeni okula başlamış kaç gün oldu şunun şurasında adapte sürecinde henüz.Herşeye bahane bulacaktır başkasının yanına geçse emin olun orda da midesi bulanır vs.Bunlar çok normal çocuk okula gitmemek için bahane üretiyor olabilir kendi yeğenimden biliyorum herşeye bir bahane bulurdu okula gitmemek için hergün oğlunuzla aynı şeyleri konuşun başka alternatifi olmadığını sıra arkadaşıyla kpnuşması gerektiğini bıkmadan usanmadan konuşun.Hatta oğlunuzu okuldan almaya gidin arkadaşıyla ve annesiyle tanışın bu oğlunuza güven verir çocuğum yok ama size nacizane tavsiyelerim bunlar

Keşke çocuğumuz bize "anne elinin üstü neden beyaz"dediğinde,insanların farklılıkları olabileceğini ama hepimizin eşit olduğunu,bunun gayet doğal olduğunu söyleyebilsek hepimiz. Aynı şey engelli,otizmli,siyahi vb insanlar içinde geçerli tabi.
Neden öcüymüş yada ölümcül hastalıklıymış gibi yaklaşıyoruz kocaman insanlar anlayabilmek mümkün değil.
Siz çocuğun rahatsızlığı sebebiyle yanında oturmasını istemiyorsunuz belliki, bu sebeple yazdım bunu.
Biraz empati lütfen,o çocuğun yerinde sizin evladınızda olabilirdi.
Arkaya oturtmasina gelince,belki arkada oturan arkadaşının dikkati dağınıksa ondan onu öne almak istemiştir öğretmeni,gözümun önünde olsun diye,sorun edilecek bir durum göremedim.

Tam 16 senelik Öğrencilik hayatımda annem öğretmenimle bir kez konuşmuştur o da anasınıfındayken sınıfta bir erkek öğrenci vardı nezaman oyun bahçesine girsek oyuncaklarla beni oynatmaz elimden alır beni sıkıştırırdı dövmek için baya haşarı bi arkadaştı.Onun yüzünden oyun bahçesine girmek istemiyordum 5 yaşındaydım öğretmenle konuşacak yaşta değil sanırım annem gidip konuşmuştu sonra birdaha aynı şeyi yaşamadım.Birçok sorun oldu illa ama hep kendim çözdüm hala da her sıkıştığımda anne gel demem yani ameliyat oldum refakatçi istemedim yanıma annelerin varlığını bilmek yeterli bence kendimi alıştırmak istemiyorum herşeyde anne demek isanı zayıflatır!

Velilerin ogretmenleri en cok bunalttigi istek bu herhalde.
Siniflarim 20 kisilik kac senedir. Yani sadece 10 sira ve masa var.
Buna rağmen kimse yer begenmez.
Benimkini ordan al öne oturt hoca hanim...yahu alti ustu 10 tane yer var ve bunun 3 tanesi on sira zaten, ne kadar oynama yapilabilir ki?
Neyse ki bu sene sinif ogretmenligim yok da bu dertten kurtuldum.

Arkadas ve ogretmenin cocukdaki yeri cok buyuk
Siz o cocugu dislarsaniz,öteki dislarsa bu cocugu topluma kim kazandiracak?
Nitekim sirf bir cilt hastaligi
Özguvenide eksilecek o cocugun.
Empati yaparak dusunulmeli.

İlkokuldayken yanimda simarik bir ögretmen kizi otururyodu(ogretmen oturma sirasini belirlemisti) ben isteyerek oturmuyodun yani.

Sayisalim ilkokuldan beri kotudur.
O kiz yuzunden de ayrica nefret etmistim.
Ben sana yardim edim anlatim diye bana matematik sorularini yanlis cozduruyodu bilerek yapiyodu
Ögretmen bana kizsin yada ceza versin ozaman sira dayagi var cetvelle ellere kafaya falan vuruyodu ögretmen.

Kac defa o defteri elime alip sevine sevine kosup ögretmene gittim
Hepsinde geri dondugumde guldu bana o kiz.
O isimden bile suan nefret ediyorum.
Cocukluk ama derin izler birakiyo.

Bencede cocugunuzun yeri degissin. O eli beyazli!! cocugun yaninda oturmasin.

Cunku o cocuk bu imalari ve eminim o bakislari hak etmiyor.

Hem bakalim o cocuk istiyor mu sizin cocugun yaninda oturmayi?

Nesini rencide edeceksiniz anlamadim bunu ayrica, çocuğun bir hatasi mi var?

Siz boyle ayristirin insanlari. Hasta, saglikli, engelli, saglam. Sizin cocuk ozel cunku. Digerleri degil. O ne derse o olsun. Yanindan kalkan, ondan korkan arkadasini o cocugun annesi aciklar evladina. Sizinki hayati boyunca hep sağlıklı, temiz insanlarla muhatap olsun. Cunku dunya sadece sagliklilara ozel bir yer. Digerleri evinde otursun insanlara yaklasmasin.

Buraya yazma diliniz bile cocuktan cok sizin rahatsizliginizi gostermis. Aman oglum ne tatli arkadas, yarin size ayni kalemden silgiden alayim deseniz ne olurdu?

Hemen konusun ogretmeniyle. Yemegin bile sekli bozugunu yemez deyin. Eminim ogretmen hemen anlayacaktir sizi.

Bu kadar acimasiz olmayin. Hayat bu. Dilerim baska kimse bu kadar acimasiz olmaz o yavruya karşı.

hadi cocuk daha kucuk korkmusta siz nasil bu dusunceye sahip olabiliyorsunuz..
eger benim cocugum olsaydi korkulacak bisey olmadigini onun bir tur rahatsizlik oldugunu herkesin basina gelebilecegini anlatirdim. bu zihniyet yuzunden engelliler bu ulkede hala kacilacak insan gozuyle bakiliyor

Sergilediģiniz tutumun çok yanlış olduğunu belirtmek istiyorum.
Çocuğunuzun başka bir çocuğun elinin üstü beyaz diye korkmasına anlam veremedim açıkçası.Zira kolu bacağı olmayan birçok insanımız mevcut.Benim sınıf arkadaşım vardı düzgün bile konuşamayan geçirdiği ameliyatlardan ötürü vücudunda kalıp şeklinde korse giyinirdi.Sarılırdık kol kola girip yürürdük,koşamazdı.Oğlumun okulunda da var benzer çocuklar.Bu insanlardan kaçmak çözüm değil ,bizim daha kötü durumda olmayacağımızın garantisi mi var?(Allah korusun) Toplum olarak kaynaşmak zorundayız.
Çocuğunuza bazı şeyleri insanların kendi seçme şansı olmadığını anlatmadınız mı?
Ve bence sizin tek sorununuz "benim çocuğum neden en arkada oturuyor? sendromu" .Bu da yanlış.
Oğlum bu sene 3. sınıfta ve 1. sınıftan beri öğretmeni en arkada oturtuyor bu sene de dahil.Gayet uyumlu kavgacı olmayan bir kişiliği var, ögretmeni de kendisinden gayet memnun,dersleri de iyi.Zaten en ön sıraya zapdedilmesi zor öğrencileri göz önünde olsun diye oturttuģunu veli toplantılarında tekrar tekrar anlatma gereği 'duymuştu'.Çünkü çoğu veli benim çocuğum neden önde değil neden arka sıralarda öne oturtun diye baya bunaltmışlar adamı.Bu seneki veli toplantısında yine bu tarz açıklama gereği duyarsa o kendini bilmez velileri ifşa etmesini isteyeceğim.
Çocuğunuz en arkada oturunca derslerinden geri kalmaz,sınıfta düzen sağlanamazsa ders işlenemez esas o zaman geri kalır,öğretmeninize güvenin içiniz ferah olsun.

Tam da dun bir velim bana gelip ,okulda calisan bayan ozurlu galiba benim kizim korkar da ona pek yaklasmasina izin vermeyin dedi.ben de hanfendi kiziniz engelli insanlarin da bizden farkli olmadigini onlarla yasamasi gerektigini anlamasi lazim.sinifinda engelli bir arkadasi da olabilirdi.ondan kacmasini mi soyleyecektiniz.ben yil icinde bu konuyu da isliyorum cocuklara,bu sene de anlatirim ve kizinizin bu sorununu cozeriz dedim.tuhaf tuhaf bakti bana.haklisiniz dedi.
Siz de cok yanlis yapiyorsunuz bunu ogretmene soylerseniz boyle bir tepki alacaksiniz.benim kizim gecen sene okulda bacagi cok kisa bir cocuk var anne diyordu. Tedirgin gibiydi.babasiyla beraber karsimiza aldik kizim o engelli ama senin gibi bir cocuk .sadece zor yuruyor boyu kisa.senin yapacagin ona yardimci olmak zorluk yasarsa yardim etmek ve onunla oynamak .zaten arkadassiniz dedik.Sizin de yapacaginiz oglunuza durumu normallestirin.allah korusun olur ya bu en yakininda birinin basina gelse,cocuk etkilenmesin

okudukca cevaplarinizi sinirlendim..
bu zamane annelerinin benim cocugum en guzel benim cocugum en ozel biricik havalarindan artik bög geldi..

ama eminim bu kadar cevaba ragmen yinede ogretmenden cocugun yerini degistirmesini isteyeceksiniz..

insallah cocugunuzun yeri degisirde o diger cocukta annesi daha duyarli bi baska cocugun yanina oturur.. sizde elleri beyaz olmayan bincocugun yanina oturtursunuz ailece mutlu olursunuz..

Allahim bu zihniyetteki insanlardan uzak etsin

bence öncelikle vitiligo ile ilgili bilinçlenmeniz lazım acilen hem de ! bu yüzden çocuğunuzun arka sırada oturmasını istemiyorsunuz anladığım kadarıyla, bana çok yanlış geldi bu düşünce, aynı durumda olan sizin çocuğunuz da olabilirdi, bir düşünsenize çocuğunuzun arkadaşlarının sizin gibi velilere sahip olduğunu ve çocuğunuzun yanına diğer çocukların yanaşmak istemediğini ! biraz empatiye ve bilinçlenmeye davet ediyorum sizi, vitiligo bulaşıcı değildir

Eşimde vitiligo var .

Yanyana aynı sırada oturmaktan öteye çok gittik ama henüz bana bulaşmadı !

Çocuğunuza bu konuda bilgi verip , onun bu yersiz ama çocukca korkusunu yenmek yerine ; yerini değiştirseniz korkusunun doğru olduğunu zannedecek .

İnsanları sevmeyi öğretin , yardımlaşmayı öğretin , bizden farklı olanlara karşı bizimde onlardan farklı olduğumuzu aşılayın . ..

Yapar mısınız ?

Arka sıra mevzusuna gelince ... öğretmenler bir sisteme göre kafasında ayarlar sınıf düzeni . En çok tercih edilen unsur "boydur" .

Çocuğunuzun çok kısa ise , tahtayı göremiyorsa , dikkat eksikliği var ise .... vs öğretmenden ricada bulunabilirsiniz belki .

Birinci sınıfta iken bir arkadaşımız vardı çocuk tamamen sapsarıydı saçları ve kaşları nerdeyse hiç yoktu. Yanlış hatırlamıyorsam dişleri de yoktu. Hastalığı neydi hiç bilmiyorum. Diğer sınıflardan çocuklar tenefüste canavar diye kovalarlardı onu. Bizde onlardan küçük olmamıza rağmen arkadaşımızı korurduk onları kovalardık. Lütfen lütfen böyle acımasız çocuklar yetiştirmeyin. Arkaşına dörtgöz şişko diyen, hastalıkları ile dalga geçen vs. O insanlar ömür boyu bu travmaları atlatamıyorlar. Çocuklarınıza vicdanlı olmayı karıncayı bile ezmemeyi öğretin.

Oğlunuzun yerini değiştirmek yerine ona arkadaşının ellerinden korkmaması gerektiğini anlatabilecek kapasiteniz olsaydı keske.

yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…