- 2 Mayıs 2012
- 1.112
- 146
Ben sınıftaki otizmli çocuk arada bağırıyor, saldırgan tavırlar sergiliyor diye toplanıp dilekçe yazarak çocuğu sınıftan attırmak isteyen veliler gördüm.
Veliler ne ki çocukları ne olsun, sözüm meclisten dışarı.
Yuh diyorum başkada birşey diyemiyorum.Bu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim
Öğretmene yerini değişrirmeyi teklif etmek doğru bir davranış değil öncelikle. Cocuğunuz sadece okula değil hayatta karşılaşacağı birsürü farklı olaya da adapte olmayı öğrenmeli ki bu onun için iyi bir başlangıç. On sıradan arka sıraya geçişin bir çok ilk okul öğrencisinde yarattığı etki aynı. Hatta hepsinde. Lisede ise öğrenci yine kendi isteği ile arka sıraya geçer ise (ki çocuğu arka sırayı ister ) ne ala. Ama öğretmen arka sıraya geçmesini ister ise yine sorun dur öğrenci için.Ilk okul 1 cnm ne verebilirim . Anlatıyorum anlamiyor
Ay tüylerim diken diken oldu. Hele siz okuldan kaçarken onun annesine haber verirdik dediniz ya. Allahım. O anneyi düşündüm. Benim de oğlum okula gidiyor hatta yaşıtları gibi dersi kırıp haylazlık yapıyor diye ne sevinmiştir. Diğer anneler için büyük sorun olan çocuğun okuldan arkadaşları ile kaçması bu anne için ne büyük yol katettiği anlamına geliyor. Çok duygulandım gerçekten. Hepinizin ne iyi aileleri varmış. Helal olsun onlara sizin gibi evlatlar yetistirmislerben ilkokul 4. siniftayken sinifimiza geldi otizmli arkadas ilk gunu gozumun onundedir uysal,cekingen,korkak boyle uzaktan bakmisti hepimize.Ertesi gun sanki 4 senedir bizimle beraber okumus gibi onu aramiza aldik ve 17 sene oldu hala aramizda.Bizimle ilkokulu bitirdi çoğunluğumuzun mezun olduktan sonra gittigi liseye gidip sayisal bolumunu bitirdi sonrasinda 1 gunluk askere gidip tezkeresini aldi simdi duygulandim o gunleri dusununce basketbol oynardik,sahile gidip dondurma yerdik, birbirimizi kovalardik inanir misiniz okuldan bile kacardik. Tabi annesine haber verirdik simdi bakiyorum da bu tamamen vicdan meselesi insanlar engelli olma ihtimalini unutuyor acaba kim daha engelli
Bu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim
Bu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim
Oğlunuzun yerini değiştirmek yerine ona arkadaşının ellerinden korkmaması gerektiğini anlatabilecek kapasiteniz olsaydı keske.Bu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim