1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Çocuğunu ilerde insanların kusurlarıyla dalga geçen birine mi dönüştürmek istiyorsunuz?
Bir tek sizinmi çocuğunuz var, neden o küçük çocuğu ve ailesini düşünmüyorsunuz ?
Yazık gerçekten çocukların ve onları yetiştiren ailelerin acımasızlığına koca bir yazıklar olsun....

Ayrıca okullarda benim bildiğim her daim sıraları değiştirir öğretmenler. Benim kız 8. sınıfa gidiyor. Geçen sene her hafta sıraları değişirdi.

Kizim su an 3 yasinda. Okul cagina gelir gelmez yapacagim ilk sey biraz kepcelik olan kulaklarina estetik operasyon yaptirmak olacak.
Hic kimseyi hicbir sebeple dinlemeyi dusunmuyorum.
Koca koca insanlar bile abuk subuk konusabiliyorken,onlarin cocuklarindan ne beklenir ki?
Çocuğunu bogan bir kadin vardi, kepce kulak ameliyati olmustu.
Herkes neden kepce kulak ameliyati yaptirdi, cocugunu begenmiyor falan diye yorumlamisti.
Cocuklar egitilmedigi icin cok dalga geciyorlar. Zorbalik da deniyor.
Cocukcagiz surekli agliyormus dalga geciyorlar diye. Ameliyat olunca yine dalga gececekler deyince annesi bogmus cocugu.
Bu annenin psikolojisi nasıl bu kadar bozuldu? Bu çocuk neden bu kadar taktı kulaklarına?
Anne katildi ama tek suçlu o değildi. O çocukla dalga geçen her bir çocuğun ailesi de bir parça suçludur.
Kusura bakmayın yorumunuzu gorunce hatırladim bu haberi, erken karar vermekte hakli oldugunuzu dusunuyorum.
Duzeltme: yasi yanlis anlamisim.

Çocuğunu bogan bir kadin vardi, kepce kulak ameliyati olmustu.
Herkes neden kepce kulak ameliyati yaptirdi, cocugunu begenmiyor falan diye yorumlamisti.
Cocuklar egitilmedigi icin cok dalga geciyorlar. Zorbalik da deniyor.
Cocukcagiz surekli agliyormus dalga geciyorlar diye. Ameliyat olunca yine dalga gececekler deyince annesi bogmus cocugu.
Bu annenin psikolojisi nasıl bu kadar bozuldu? Bu çocuk neden bu kadar taktı kulaklarına?
Anne katildi ama tek suçlu o değildi. O çocukla dalga geçen her bir çocuğun ailesi de bir parça suçludur.
Kusura bakmayın yorumunuzu gorunce hatırladim bu haberi, erken karar vermekte hakli oldugunuzu dusunuyorum.
Duzeltme: yasi yanlis anlamisim.
Ben cocukken esmerligimle surekli dalga gecilirdi. "Arap arap keh keh keh" gülünürdü. Annelerinin,babalarinin yaninda ustelik. Biri de "hop evladim ne diyorsun sen?" demezdi. Beraber kikirderlerdi.
Her gece "Allah'im uyandigimda yuzum beyaz olsun" diye dualar ederdim cocuk aklimla. Aynaya bakmaya giderken gozumu kapatirdim. Sonra 1-2-3 aç :eek:
Sonuc husran tabi ki :KK14:

Ben cocukken esmerligimle surekli dalga gecilirdi. "Arap arap keh keh keh" gülünürdü. Annelerinin,babalarinin yaninda ustelik. Biri de "hop evladim ne diyorsun sen?" demezdi. Beraber kikirderlerdi.
Her gece "Allah'im uyandigimda yuzum beyaz olsun" diye dualar ederdim cocuk aklimla. Aynaya bakmaya giderken gozumu kapatirdim. Sonra 1-2-3 aç :eek:
Sonuc husran tabi ki :KK14:
Benim abim kavanoz dibi gibi gozluk kullanirdi. Cocuklari birakin yetiskinler bile dalga geciyordu.
Asosyaldi. 18 yasinda lazer ameliyati oldu ve resmen sosyallesti o yastan sonra.
Neden insanlar bu kadar acimasiz bilemiyorum. :KK43:

Benimde oğlumun bacağında beyazlik çıktı minik ve ben acaba vitiligo mu diye endişe duyup hastaneye goturucem. Şu yazma sitilinden ben bile rahatsız oldum. Benim oğlum böyle olsa ve senin gibi veli ile karşılaşsam yeminederim oracıkta ağzının payını veririm. Çocuğunun yerini değistiriceiğne azıcık insan olda yavruna hayatta böyle insanlarin olucağini anlat ömür boyu kaçamaz değilmı .kaldıki bana sen rahatsız oldun gibi geldi.ay başlı başına sinir oldum size.. ayrıca her veli arkada oturtmak istemiyor çocuğunu aRkaya kim otursun saçmalamayin yahu

Kizim su an 3 yasinda. Okul cagina gelir gelmez yapacagim ilk sey biraz kepcelik olan kulaklarina estetik operasyon yaptirmak olacak.
Hic kimseyi hicbir sebeple dinlemeyi dusunmuyorum.
Koca koca insanlar bile abuk subuk konusabiliyorken,onlarin cocuklarindan ne beklenir ki?
Çocuğun psikolojisi açısından da okul öncesi öneriliyor aslında.

Sizin zihniyetiniz de olan insanlar neden çocuk yapıyor anlamıyorum gerçekten.

Siz kendinizi doğru düzgün yetiştirmemişken nasıl çocuk yapmaya cesaret edersiniz ???
Hayat bilginiz sıfır, konuşma yazma desem oda yok...

Sizin gibi cahil insanlar yüzünden bizim geleceğimiz ne olacak ? Bizim çocuklarımızın karşına kimler geçecek ????

Diyecek çok şey var ama....

Çocuğunuz en arkada göremez,derse adapte olamaz o zaman yer değiştirme isteği normal.

Ama sizin rahatsız olduğunuz şey yanında oturan çocuğun elleri.
Çocuğunuza bulaşabilecek bir rahatsızlık değil ki bu niye sorun ediyorsunuz.

Çocuğunuza düzgünce ifade edin,o da onun arkadaşı.

Kardeşim ilkokulda ellerinin, yüzünün her yerinde kırmızı lekeler olan bir çocukla oturdu. En yakın arkadaşı oldu ama asla ağzından yer değiştircem sözü çıkmadı.

Şuan lise çağındalar ve çok duyarlı bir çocuk. Sizde böyle yetiştirin uzaklaştırmayın

oğlumun doğuştan vücudunun görünmeyen bir yerinde hafif renk açıklığı var, ileride yüzünde gözünde elinde vitiligo çıkar da sizinki gibi ailelerin çocukları okulda dışlarlar diye korkumdan doktor doktor gezdirdim şimdiden önlem aldım vitiligo olmasın diye çaba sarfediyorum. biliyorum alay eder ezikler o çocuğun okul hayatını zindan edersiniz. lütfen cehaletinizi yenin beyazlık var yanına oturmasın demek ayıptır. yarın sizin çocuğunuzun neresinde neyi çıkacağını allah bilir.

Düşünceniz tutumunuz ne kadar yanlış. Arka sırada oturmasını zaten katmıyorum bile. Oğlum korkuyor yerini değiştirsin fikri çok yanlış geldi bana. Konuşun çocuğunuzla. Anlamıyor diye birşey kabul edilemez emin olun çocuklar büyüklerden daha iyi anlar ve duyarlıdır. Siz konuşma tarzınızı değiştirin ona emin ve güvenilir konuşun kesinlikle etkili olacaktır. Bugün bizim çocuklarımız sağlıklı olabilir ama yarın kimin ne olacağı belli değil. O çocuğun annesinin yerine koyun lütfen kendinizi biraz empati yapmak o kadarda zor olmasa gerek. O veya bu sebepten lütfen dışlamayın başka çocukları. Çocuklar inanın ayrımcılık yapmazlar başka bir çocuğu kolay kolay dışlamazlar. Önce kendimizi düzeltirsek çocuklarımıza bu tür şeyler aşılamazsak hem kendi çocuklarımız hem diğer çocuklar daha mutlu olurlar. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama çocuklara yapılan bu tip davranışlarda biraz hassasım çünkü.

Kafaya bak ya hey allahım oglusu korkmus bak bak seninki presens öbürü copten cikma zaten. Şımarık çocuklar yetiştirin hanımefendi bugün baskasinin başı agrir da ilerde sizin nasılsa merak etmeyin!

Cahil ve duyarsiz insanların çocukları olmasa keşke.

Anne otuak istemiyorum . Diyor . Konus diyorum oda senin gibi arkadas edin . Kabul etmiyor . Benim bu oğlum yemeğin görüntüsünü beğenmese yemek yemez . Ortanca oğlum bunun gibi secici değil
Çocuğunuz alışacak o zaman .Alışmak zorunda .Yemeğin görüntüsünü beğenmezse aç kalacak .Bunu öğrenmek zorunda.Eğitim sadece okuma yazma değil.Oturmak istemiyorm diye bir şey yok diyeceksiniz .Arkadaşın o senin ve oturacak .

benimde sağlık sorunlaım var ilk okuldayken gözlerim uzağı görmezdi orta sıranın ön sırasında oturdum 2 bayan arkadaşla ve kimse benden korkmadı

Benim ilk cocuğum başlıyor okula fazla bilgim yok zaten okulla ilgili. Oturma düzeni suan nasıl hic bilmiyorum . Sadece amacım cocuğum okuldan sogumasin

ben okulun ilk günü oğlumu 2.sıraya yerleştirmiştim tabi nasıl olsa ögretmenleri daha sonra istediği düzene sokup sıralama yapacak dedim

dün veli toplantısı vardı eşim katıldı oğlum en arka sıraya geçmiş

hatta ögretmeni eşime demiş geçen seneden arkadaşını görünce arkaya oturdular derstede konuşuyorlar diye

oğlumla konuştum sınıfta istediği sırada oturabileceğini (ögretmeninin uygun gördüğü ve izin verdiği sürece)

yalnız ders saatinde konuşacaksan doğru bir arkadaşlık olmadığını anlattım

geçen seneden arkadaşını biliyorum çok hareketli bi çocuk ve benim oğlumda uydum akıllı

asla görüşme konuşma diye ikaz etmedim tenefüste zamanınızı beraber geçirin ama derste değil oğlum dedim

ögretmenimizde bu sene yeni bi sistem deneyecekmiş hergün çocuklar bi sıra arkaya oturarak yer değiştirilecek sürekli

bana mantıklı geldi

verim alamazsam kızlı erkekli otutturacağım demiş şükür ilgili bi ögretmenimiz var

belki sizinde oturma düzeniniz olacaktır

ilk önce arkadaşından soğumasın okulu sevmesi için içindekileri sevmesi lazım öncelikle.

Pardon da ilk başta çocuğunuz arkaya oturtuldu diye sıkıntı yaptınız sanmıştım ama sizin derdiniz yanındaki arkadaşının elinin beyazlı olması mı. Ve oğlunuz bundan korkuyor diye mi. Hanımefendi eğer siz şimdi oğlunuzun yerini değiştirirseniz ne olur biliyor musunuz o çocuğun hastalıklı ve korkulacak biri olduğu kafasına yer eder. Onun yanında oturmamam gerekiyormuş demek ki der daha sonralarda da kendi gibi olmayan bir yerinde bir özrü olan her çocuğu dışlamaya, sanki sorunluymuş gibi davranmaya başlar yanında uzaklaştırır hatta ileride dalga geçer.

Sizin yapmanız gereken korkulacak bir şey olmadığını bu gibi şeylerin insanların başına gelebileceğini her insanın aynı şekilde yaratılmadığını doğuştan ya da sonradan bunların olabileceğini ama o insanın iyi biri olabileceğini iletişim kurmasını öğütleyebilirsiniz. Ne kadar yanlış ne yani o çocukcağız sırf eli öyle diye yalnız mı otursun? sizin çocuğunuzda aynı olabilirdi ve ebevynlerin sırf çocukları korkuyor diye çocuğunuzu yalnız bırakmaları hoşunuza gider miydi biraz empati lütfen. Çocukken onlara insanları fiziki özelliklerinden dolayı dışlamamayı öğretmeliyiz.

X