• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 bucuk yaş bebek enerjim yetmiyor nasıl daha enerjik olurum ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.019
1.476
133
32
Eşimle ayrıyız şuan 3 aylıktan beri tek başıma bakıyorum ücretsiz izindeyim evdeyim eşim karşılıyor herşeyi henüz boşanma olmadı merak edip sorarsınız diye yazdım bu detayı. Ben istanbuldayım ailem de uzak bi şehirde 3 aylıktan beri tek bakıyorum çok şükür huysuz bi çocuk değildi dişleri de zor çıkmadı ama 1 yaştan sonra uykusu bozuldu çok zor uyuyo 1-1,5 saat uyutmak için ugrasıyorum uykusu çok olsa bile uykuya direniyo. Uyku işi beni mental olarak çok yoruyor her gün parka gidiyoruz ama yolda kovalayım diye sağa sola kaçıyo yolun yarısını yürüyorsa yarısı kucagımda gidip geliyo e parkta da indir bindir vs yoruluyorum eve gel yemek ye topla az oyun oyna yıka yatır (o kadar parka vs gitse de gene zor uyuyo çoğu zaman) derken ben bitiyorum artık evi toplayacak halim kalmıyo mesela avm ye gittik bir sürü gezdi herseye bakıyo inceliyo tabi bende peşinde yoruluyorum ee ee diyerek geldik eve ama gelince gene uyumadı vallahi delircem bu uyku yüzünden 😑😑 uyuyunca boş oturuyorm çünkü zor uyuyunca daralıyorum oturmayıp işleri yapsam bulaşıklar vs halledilecek ama hem enerjim kalmıyo hem de biraz da yalnız başıma kada dinlemek istiyorum kafa dinlemeyi de geçtim bana enerji lazım hiç bi şeyi tam yapamıyorum aşırı dağınık değil ama hep bi dağınıklık var bu beni ruhen geriyo pis hissediyorm mutfak bazen çok fazla dagınık oluyo ama ertesi gün topluyorum bi şekilde ama çogu zaman uyanıkken bulaşıkları makineye dizemiyorum makineyle bulaşıklarla oynamaya çalışıyo hem derdimi dökeyim dedim kısaca çok zorlanıyorum beceremiyorum hiç bişey gibi geliyo böyle olunca kızımı yedir ilgilen vs derken bazen kendim doğru düzgün yiyemiyorum da düzgün besleniyor muyum bilemedim şuan bana doping gibi bişey lazım yani böyle full enerji herşeyi yapabilmek için ne yapmam lazım ya da ben bu süreci nasıl daha iyileştirebilirim

Full enerji çok zor iş ama size şöyle diyeyim madem dagitiyorsunuz sadece bir odada oturun diğer yerleri dagitmamaya çalışın.Butun odaları birden dagitirsaniz toplamanız zor olur.Siz.mutfaktagi toplarken onun onue eglenebilecegi bir şeyler verebilirsiniz yiyeyecekte olabilir yasa işte tencere tava dikkatini ne çekerse.Ve en onelmlisi (kendim yapamadım pişmanım)onada hafif hafi oyuncaklarını toplamayı öğretin uzun zaman alıyor ben yaparım diye düşünmeyin.Ben zamanında kızıma yaptırmadım şu an herşey dağıtıyor bir şekilde hem onu eglendirip hemde kendi işlerinizi yapmanın yolunu bulmalısınız ki boş vaktiniz size kalsın yoksa işiniz daha da zorlasir

Ailenizden birileri bı süre yanınıza gelemezler mi o sürede biraz kafanızı dinlersiniz.Daginiklik ,temizlik konularına gelince onlar maalesef çocuk varken tam anlamıyla çözülmüyor olduğu kadar yapıp bırakacaksınız

Full enerji çok zor iş ama size şöyle diyeyim madem dagitiyorsunuz sadece bir odada oturun diğer yerleri dagitmamaya çalışın.Butun odaları birden dagitirsaniz toplamanız zor olur.Siz.mutfaktagi toplarken onun onue eglenebilecegi bir şeyler verebilirsiniz yiyeyecekte olabilir yasa işte tencere tava dikkatini ne çekerse.Ve en onelmlisi (kendim yapamadım pişmanım)onada hafif hafi oyuncaklarını toplamayı öğretin uzun zaman alıyor ben yaparım diye düşünmeyin.Ben zamanında kızıma yaptırmadım şu an herşey dağıtıyor bir şekilde hem onu eglendirip hemde kendi işlerinizi yapmanın yolunu bulmalısınız ki boş vaktiniz size kalsın yoksa işiniz daha da zorlasir
Vermeme gerek kalmıyo o kendi dağıtıyo sağolsun 😀 az az dagılıyo işte zaten salonu kullanıyoruz yatak odası çocuk odasında da gardrop var illa ki az çok dağılıyo bikaç gündür az az topluyorum az kaldı heryeri tam olarak halletmeme sonra toplu tutmaya çalışcam inşallah yani🫠

Ailenizden birileri bı süre yanınıza gelemezler mi o sürede biraz kafanızı dinlersiniz.Daginiklik ,temizlik konularına gelince onlar maalesef çocuk varken tam anlamıyla çözülmüyor olduğu kadar yapıp bırakacaksınız
Malesef gelse de 2 hafta falan ancak kalırlar çalışıyo babam okula giden kardeşim de var. Oldugu kadar yapıyorum aslında da işte insan içsel olarak huzursuz oluyo kafamda sürekli yapılacak işler oluyo çocukla ilgilenmek zaten başlı başına bi iş bazen ağlayasım geliyo ara ara ruhen iyi oluyorm da bazen böyle çöküyorum

Malesef gelse de 2 hafta falan ancak kalırlar çalışıyo babam okula giden kardeşim de var. Oldugu kadar yapıyorum aslında da işte insan içsel olarak huzursuz oluyo kafamda sürekli yapılacak işler oluyo çocukla ilgilenmek zaten başlı başına bi iş bazen ağlayasım geliyo ara ara ruhen iyi oluyorm da bazen böyle çöküyorum
İki hafta bile olsa iyi gelir kafanı toplarsın.Benim üç yaşında oğlum var hareketli ve uyku sevmeyen bı çocuk büyük temizlik işlerine hiç girmiyorum mecbur olduğum rutinleri o uyuyunca yapıyordum öğlen uykusunu bıraktı birlikte evin içinde dolaşarak yapıyoruz kafa içindeki o yapılacak listesi hiç bitmiyor zaten o yüzden öncelik çocuk işler ikinci planda olmalı oturun oynayın parka mi gittiniz her geldiğinde banyo yapmasın mesela elini yüzünü yıkayın üzerini değiştir yani yükünü hafifletecek şeyler bulmaya çalış

Hiç barışma durumunuz yok mu?Bebeğiniz de varmış..çok aşılmaz şeyler değilse devam etseniz keşke

Hiç barışma durumunuz yok mu?Bebeğiniz de varmış..çok aşılmaz şeyler değilse devam etseniz keşke
Aldatıldım 🫠 çok pişman şans istiyo ama istemiyorum ama son zamanlarda o kadar yoruluyorum ki gelsin çocuga baksın az nefes alıyım moduna giriyorum 🫠 bilmiyorum ya kabullenmek istemiyorum ama şans vermeli miyim bilmiyorum kafam karışık

Babası ilgilenmiyor mu? O alıp parka götürse 2 saat yada evde biraz ilgilense siz dinlenir işlerinizi yaparsınız. Demir B12 takviye alın depolar boşalınca da insan enerjisiz oluyor.

Babası ilgilenmiyor mu? O alıp parka götürse 2 saat yada evde biraz ilgilense siz dinlenir işlerinizi yaparsınız. Demir B12 takviye alın depolar boşalınca da insan enerjisiz oluyor.
Ayrıyız başka şehirde sadece maddi destek veriyo şuan. Vitaminlerime baktırcam çok yoruluyorum çünkü enerji lazım bana halim kalmıyo

Ayrıyız başka şehirde sadece maddi destek veriyo şuan. Vitaminlerime baktırcam çok yoruluyorum çünkü enerji lazım bana halim kalmıyo
Ben de yeni keşfettim, yükselen zeka diye bir yayınevinin çok güzel aktivite setleri var Bim’e de geliyormuş. Ben geç keşfettim küçük oğlum 5 yaşında bebekler için çok güzel şeyler var. Ben de oğluma uygun dikkat setini sipariş verdim, bir de çocuk atlası.

• Beğen
Reactions: Gao
E yorulursunuz tabii, kolay mı? Ailenizden biri gelip 3 gün bile kalsa yeter. Biraz nefes alırsınız. Allah kolaylık versin.
Benim de 21 aylik bir kızım var. 13-14. aydan beri , bulaşık makinesini beraber boşaltıyoruz, çamaşırları beraber makineye atıyoruz, asıyoruz, katlıyoruz, ben yeri silerken onun da eline bir ıslak mendil veriyorum o da bir yerleri siliyor, yemek yaparken de yanıma alıyorum, birlikte yapıyoruz tehlikeli bir şey yoksa (kizartma gibi). Çocuğunuzu günlük işlerinize dahil edin, hem aktivite olur, hem motor becerileri gelişir hem de size kolaylık olur. O uyurken dinlenirsiniz. Başka türlü çocukla iş yapılmıyor.

Uykusu icin bir şey diyemicem, benimki de hem gündüz hem gece uykusu için 2 saat uğraştırıyor beni bugünlerde. Delirmek üzereyim. Uyku rutinimiz vardı, o da işe yaramaz oldu. Bunun çaresini bilen varsa bana da söylesin.

Günlük işlerinize çocuğu da dahil etmeniz gerekiyor tek çözümü bu olarak görüyorum, tabi ki iş yapacağım diye çocuğu ihmal etmeyin ama siz işleri yaparken yanınızda size yardım edebilir (gerçekten yardım değil oyalanmasi için eğlenceli işler vermek ya da önüne eşya koymak gibi) veya 1.5 yaş çocukta biraz kendi kendine oyalanmasını bekleyebilirsiniz hem bu ileride onun için faydalı olacaktır. Oyuna daldığı zaman bölmeyin soru sormayın kendi kendine oynama becerisini geliştirsin ileride dikkat toplama için de çok faydalı olur. Bir zaman sonra siz de o sıra da işlerinizi yaparsınız. Eğer bunu işe dönmeden çözmezseniz işe dönünce her şey daha da zorlaşabilir umarım her şey yoluna girer 🙏

Eşimle ayrıyız şuan 3 aylıktan beri tek başıma bakıyorum ücretsiz izindeyim evdeyim eşim karşılıyor herşeyi henüz boşanma olmadı merak edip sorarsınız diye yazdım bu detayı. Ben istanbuldayım ailem de uzak bi şehirde 3 aylıktan beri tek bakıyorum çok şükür huysuz bi çocuk değildi dişleri de zor çıkmadı ama 1 yaştan sonra uykusu bozuldu çok zor uyuyo 1-1,5 saat uyutmak için ugrasıyorum uykusu çok olsa bile uykuya direniyo. Uyku işi beni mental olarak çok yoruyor her gün parka gidiyoruz ama yolda kovalayım diye sağa sola kaçıyo yolun yarısını yürüyorsa yarısı kucagımda gidip geliyo e parkta da indir bindir vs yoruluyorum eve gel yemek ye topla az oyun oyna yıka yatır (o kadar parka vs gitse de gene zor uyuyo çoğu zaman) derken ben bitiyorum artık evi toplayacak halim kalmıyo mesela avm ye gittik bir sürü gezdi herseye bakıyo inceliyo tabi bende peşinde yoruluyorum ee ee diyerek geldik eve ama gelince gene uyumadı vallahi delircem bu uyku yüzünden 😑😑 uyuyunca boş oturuyorm çünkü zor uyuyunca daralıyorum oturmayıp işleri yapsam bulaşıklar vs halledilecek ama hem enerjim kalmıyo hem de biraz da yalnız başıma kada dinlemek istiyorum kafa dinlemeyi de geçtim bana enerji lazım hiç bi şeyi tam yapamıyorum aşırı dağınık değil ama hep bi dağınıklık var bu beni ruhen geriyo pis hissediyorm mutfak bazen çok fazla dagınık oluyo ama ertesi gün topluyorum bi şekilde ama çogu zaman uyanıkken bulaşıkları makineye dizemiyorum makineyle bulaşıklarla oynamaya çalışıyo hem derdimi dökeyim dedim kısaca çok zorlanıyorum beceremiyorum hiç bişey gibi geliyo böyle olunca kızımı yedir ilgilen vs derken bazen kendim doğru düzgün yiyemiyorum da düzgün besleniyor muyum bilemedim şuan bana doping gibi bişey lazım yani böyle full enerji herşeyi yapabilmek için ne yapmam lazım ya da ben bu süreci nasıl daha iyileştirebilirim
Ailenize yakın biryere tasınsanız. O yaşta bebeğe tek bakmak çook zor. Enerjik olma diye birşey yok ben banyoya zor giriyordum. Baya dört dakikada duş aldığımı bilirim

Uyutma şeklini değiştirin. Yatağa yatırın ışığı kapatın çıkın odadan. Ağlasa da almayacaksınız. Kendi uyuyacak. Ağladığında yanına gidip kısa telkinler ya da kısa bir hikaye okuma yapabilirsiniz ama almak yok.
Zamanla kendisi uykuya geçmeyi öğrenecek. Siz de o arada işlerinizi yapacaksınız

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Back
X