- Konu Sahibi merve564964
-
Ne gibi konular? Ve neden nikah günü konuşmak istiyor ki acelesi neymiş?Nikah zamanı kırıldığı bir kaç konu vardı onun hakkında
Hiç bir şey bir anda olmaz o gün yaşananları savunacak değilim. Ama bir anda oldu bitti diye bir şey yok. Eşim ile çok güzel bir ilişkimiz vardı ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. İlk önce şuan yaşadığımız şehre o atandı. Sonra bir yıl sonra ben. Önümüzde engel kalmadığını düşündük ve zihin olarak ikimizde hazırdık. Ben herşeyin eksiksiz kusursuz olmasını beklemedim hiç bir zaman zamanla toparlarız dedim. Onu zorlamak istemedim hiç. Ben geldikten bir kaç ay sonra annesi de geldi ikimiz de ayrı evlerde yaşıyorduk nişanlanınca yine zorlanmasın diye erkenden ev tutup eşyaları halletmek istedik. O zaman bile sadece onu düşünerek hareket ettim. Eşyanın malın mülkün önemi bende hiçbir zaman olmadı nişandan sonra eşimin ailevi bir kaç sorunu oldu nişanlılık sürecinde kendimi hep yalnız hissettim bana birkaç defa hem babam hem işler hem nikah işleri sıkıldım falan dedi o zamanlar o kadar yalnız hissettim ki anlamaya çalıştım yine de onu zor bir süreçten geçiyor elini bırakırsam bir daha yüzüne bakamazdım sabrettim bazen tek başıma yürüttüğümü düşündüm annesine olan düşkünlüğü sanki daha da artmıştı her buluşma da ikisinin arasına giren 3. Kişi gibi hissettim kendimi hiçbir zaman sygısızlığım olmadı. Bunu ikiside kabul ediyor ama benim üzüldüğümü belli etsemde etmesem de artık sağır sultan bile duydu. Kendi üzüntümü bile geçtim aileme sıkıntı olmadığına dair ispatlamalara başladım. Neden bozmadın o zaman derseniz gerçekten çok sevdim. Bu bir hafta kalma mevzusunda bile kalırsa kalsın ne olmuş diye düşünüyordum ama eşimi belki yüz kez uyardım bir süreden sonra benim ailem bana bile inanmadı sen kalmayacak diyorsun ama bir hafta iki hafta seni de kandırıyorlar diye. O güne gelince nikaha geç kalacaktık üzerine üstlük eşim o gün soğuktu nikah memuru bile damat bey baskı altında mısınız diye sordu tamam kalacak yer ayarlamaya gitti beni eve bırkınca ama tekrar gelip 2 saat sonra annem konuşacak bir konu demesi ipleri kopardı o an neden birşey demediniz diyenlere şunu soruyorum yıllar boyunca verdiğiniz emek bir anda çöp oldu o an mantıklı davranırım kesin diyen büyük konuşmasın.
Benim anladığım kadarıyla kv.nin evi var ama başka memlekette bu yüzden kalacakmış sanırım. Evet ilk günü evde birinin olması hiç hoş değil ama sorun; gelinin başta kabul edip son anda caymasi. En başında ilk günümüzde kalmasın en azından deseydi kadında ona göre ayarlardi kendini bence ki konu sahibinin anlattığına göre şimdiye kadar sürekli olarak onlarla kalma, onlara yerleşme gibi bı niyeti veya iması olmamış kayinvalideninKüfürler falan cidden berbat da ciddi misiniz ya? Şu evde kalma detayını nasıl atlıyorsunuz?
Yeni evlenmiş çiftin yepyeni evinde hem de ev boşken kaynananın ne işi var yahu? Bu bildiğin üst düzey anacılık ve eve yerleşmenin yolunu yapmak. Yok adamın anası kalsa nolurmuş, bilmem ne. Neden kalsın yav? Kendi evi yok mu?
Hiç bir şey bir anda olmaz o gün yaşananları savunacak değilim. Ama bir anda oldu bitti diye bir şey yok. Eşim ile çok güzel bir ilişkimiz vardı ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. İlk önce şuan yaşadığımız şehre o atandı. Sonra bir yıl sonra ben. Önümüzde engel kalmadığını düşündük ve zihin olarak ikimizde hazırdık. Ben herşeyin eksiksiz kusursuz olmasını beklemedim hiç bir zaman zamanla toparlarız dedim. Onu zorlamak istemedim hiç. Ben geldikten bir kaç ay sonra annesi de geldi ikimiz de ayrı evlerde yaşıyorduk nişanlanınca yine zorlanmasın diye erkenden ev tutup eşyaları halletmek istedik. O zaman bile sadece onu düşünerek hareket ettim. Eşyanın malın mülkün önemi bende hiçbir zaman olmadı nişandan sonra eşimin ailevi bir kaç sorunu oldu nişanlılık sürecinde kendimi hep yalnız hissettim bana birkaç defa hem babam hem işler hem nikah işleri sıkıldım falan dedi o zamanlar o kadar yalnız hissettim ki anlamaya çalıştım yine de onu zor bir süreçten geçiyor elini bırakırsam bir daha yüzüne bakamazdım sabrettim bazen tek başıma yürüttüğümü düşündüm annesine olan düşkünlüğü sanki daha da artmıştı her buluşma da ikisinin arasına giren 3. Kişi gibi hissettim kendimi hiçbir zaman sygısızlığım olmadı. Bunu ikiside kabul ediyor ama benim üzüldüğümü belli etsemde etmesem de artık sağır sultan bile duydu. Kendi üzüntümü bile geçtim aileme sıkıntı olmadığına dair ispatlamalara başladım. Neden bozmadın o zaman derseniz gerçekten çok sevdim. Bu bir hafta kalma mevzusunda bile kalırsa kalsın ne olmuş diye düşünüyordum ama eşimi belki yüz kez uyardım bir süreden sonra benim ailem bana bile inanmadı sen kalmayacak diyorsun ama bir hafta iki hafta seni de kandırıyorlar diye. O güne gelince nikaha geç kalacaktık üzerine üstlük eşim o gün soğuktu nikah memuru bile damat bey baskı altında mısınız diye sordu tamam kalacak yer ayarlamaya gitti beni eve bırkınca ama tekrar gelip 2 saat sonra annem konuşacak bir konu demesi ipleri kopardı o an neden birşey demediniz diyenlere şunu soruyorum yıllar boyunca verdiğiniz emek bir anda çöp oldu o an mantıklı davranırım kesin diyen büyük konuşmasın.
Bak guzel kardesim senin rengin bile belli degil yok yani. Dunden beri o kadar insan senin ailen icin neler dediler. Sen sessiz kaldin. Bu insanlar senin ailen ve senin savunmadigin hakkini savunmak icin senin sayende bu duruma dusmusler. Sen esim de esim kayinvalidem de kayinvalidem dedin. Ailene her sey soylendi ama sen aileni aklamak yerine sustun. Sen mumkunse evlenme cok ciddiyim. Bir 5 - 10 sene acele etme.
Ben o kişi değilim dedim size
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum düğün günü gelinin kayınvalidesine küfür edip üzerine saldıran bir ailenin aklananilir bir tarafı var mı sizce?
Hangi kişi?Ben o kişi değilim dedim size
Kız tarafı ne kadar hatalı olursa olsun anacı koca ve anacı oğluna çanak tutan kaynanadan hiçbir halt olmaz. Çok doğru yazmışsınızBacim konu gercekse ister samara ol ister merve ol o kayinvalide ve kocanla senin isin var. Babani dinle otur oturdugun yerde.
Benim icin var ki boyle yazmisim. Cok merak ediyorsaniz bir onceki sayfaya da yazmistim okuyabilirsiniz.
Yükselmenize hiç gerek yok, biraz sakin. Okudum şimdi konuda yazılı olmayan şeyleri kurgulamışsınız kafanızdan. Güzel senaryo ama ben konu içeriğine yorum yazmayı tercih ettiğimden anlamamışım
Eşim de eşim kaynanam da kaynanam dediği yer nerde kız tam olarak? Bunu diyecek birini babası kolundan tutup kocasının yanından sürükleye sürükleye götürebilir mi? Ertesi gün eşyaları yüklenip götürebilir mi? Kocişçi mi görmedik Allah aşkına?Bak guzel kardesim senin rengin bile belli degil yok yani. Dunden beri o kadar insan senin ailen icin neler dediler. Sen sessiz kaldin. Bu insanlar senin ailen ve senin savunmadigin hakkini savunmak icin senin sayende bu duruma dusmusler. Sen esim de esim kayinvalidem de kayinvalidem dedin. Ailene her sey soylendi ama sen aileni aklamak yerine sustun. Sen mumkunse evlenme cok ciddiyim. Bir 5 - 10 sene acele etme.
Ya evet ben boyle oturdum kurdum iste kusuruma bakmayin artik. Gozardi ederseniz yazdigimi gormez ve merak etmezsiniz sizin icin kolaylik olur. Malum siz konu icerigine yorum yazmayi tercih ediyormussunuz ya konu sahibi ben olmadigima gore beni alintilamaya da gerek duymazsiniz.
Sizin adınıza başka biri konu açtı ve kendi yaşamış gibi anlattı mı demek istiyorsunuz. Kim açtı, eşiniz mi?Ben o kişi değilim dedim size
Sen onu bırak da soruma cevap ver.Ben o kişi değilim dedim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?