1 aylık evlilikte ilk kavga

İlk mesajim buraya nasipmiş.. Bence eşini karsina al ve konus.. Ben seninle iyi gunde kotu gunde birlikte olmaya imza attim de ve olayi durustce aciklamasi icin bi sans ver. Erkekler para konusunda sanki erkeklikleri ezilecek gibi davranis gosteriyo. Sen ona yumusak yaklasmalisin,onunla ilgilendigini,sevdigini belli et.. Burda yol yakinken dön diyen arkadaslara bakma bence. Kirmak,ayrilmak kolay olani. Sen onaran ol..

Benim kizdigim benden saklamasi cok borcumuz yoktu diye dokunmadik altinlara yoksa inan aklima bile gelmiyo dugunun sabahi anneme verdim daha elimi surmedim. Suan eger o cek cikmazsa annemin parasini veremezsem ne yaparim onu dusunuyorum :KK43:
Eşim de evliliğin ilk zamanları çektiği 10 binlik krediyi benden saklamıştı. Gerçekten öğrensem çok kızardım o da kızacağımı bildiği için söylememiş. Baktım ki yapacağını her türlü yapıyor bana yalan söylemesin bari diyerek karışmıyorum maddi hesaplarına.
Eşinle biraz toparladıktan sonra sakince konuş. Maaş yarım yattı muhabbeti bana yalan geldi açıkçası. Senden bişeyler gizliyo gibi sen yanında olduğunu hissettirirsen açıklar belki gerçeği

10 senedir siz birbirinize her şeyi anlatacak kadar güven geliştiremediniz mi?
Eşin hiç güven vermiyor
Ne demek sorma öyle bi dünya yok her şey şeffaf olmalı

10 senedir siz birbirinize her şeyi anlatacak kadar güven geliştiremediniz mi?
Eşin hiç güven vermiyor
Ne demek sorma öyle bi dünya yok her şey şeffaf olmalı
Beni en cok uzen bu iste ben bu adama guveniyorum beraber buyuduk bakisindan anlarim ne hissettigini diyorum ama suanki hale bak yikildim resmen.

Şakamı yapıyorsunuz :KK12:

Konu sahibi arkadaşım sakinca konuşarak anlaşın. Biran önce birbirinizi kırıp dökmeden hesaplarınızı birleştirin en doğrusu bu.

Konusucam bu aksam gelmesini bekliyorum yemekten sonra doksun herseyi insallah anlatir kafama yatar. Tabikide ilk meselede kacip gidecek degilim

Şakamı yapıyorsunuz :KK12:

Konu sahibi arkadaşım sakinca konuşarak anlaşın. Biran önce birbirinizi kırıp dökmeden hesaplarınızı birleştirin en doğrusu bu.

Daha şimdiden guvensızlik var devamı gelecek hep bu kız üzulecek sonrada ya duzelir dıyıp emeklerı ıcın ayrılamıcak ya hamıle fln kalacak ama adam degişmeyecek kafasına gore iş yapacak gep bu kız yıcek kafayı

Daha şimdiden guvensızlik var devamı gelecek hep bu kız üzulecek sonrada ya duzelir dıyıp emeklerı ıcın ayrılamıcak ya hamıle fln kalacak ama adam degişmeyecek kafasına gore iş yapacak gep bu kız yıcek kafayı

Sakin olmak lazım, önyargılı olmamak lazım.
Hemen yargılayıp, cezasını kestiniz adamın.
Önce iletişim yolları denenmeli,
Peşin hüküm, aşırı hız gibi insanı pişman eder. :KK19:

Konustuk hatta internetten banka hesabinada baktim. Hic hos degil bu yaptigim ama bak ne hale geldik dedim. Maasindan cekilme var. Cekte yarin cikacak diyor. Eli ayagina dolandi konusurken. Icime bisey oturdu

sız artık evlısınız. ne demek benı germe,sorma. benım esım maaş aldıgı gun parayı nerelere verdıgını tek tek soyler. butun borcları odedıkten sonra da ay sonuna kadar ne kadar paramız kaldıgını soyler ve bız ona gore hareket ederız. herkes kafasına gore takılacaksa neden evlendık. anamın evınde otururdum o zaman.

Evet biraz coşmuşum :)
Ama problemli evlilikler bi baksın hepsi bastan sinyal veriyor biz ya gormuyoruz yada görmk istemıyoruz

Türkiyede nasil bilmiyorum fakat benim bildigim cek'in günü olmaz. Yani daima kullanilabilir, para alabilirsin. Ve hemen iste yaptigi bir hatadan dolayi 1500 tl maas alinmasi bana hic ama hic inandirici gelmiyor.

Sana yalan söylüyor ve kesinlikle birseyleri sakliyor. Ya o kredi borcu sana anlattigindan daha büyük ya kumar, iddaa isler ile ograsiyor. Insanlar 30 yillik esi tarafindan aldatiliyor, yani sirf lise aski diye güvenme derim ben.

amazon da 100 eurluk urunleri 1 eurya yanlislikla verdikleri olmustu cok iyi hatirliyorum..cok ama cok buyuk zararlar edilmisti,haberleri uzun sure yabanci gundemde kalmisti..
olabilir sanirim boyle bi durum..:KK51:

hata olabilir elbette, hata bu işin doğasında vardır zaten.
ama hatanın bedeli yazılımcıya kesilmez.

bakın yazılımcı geliştirir, testçi test eder. testçinin onaylamadığı hiç bir şey yayına alınmaz.
yani illa biri sorumlu tutulacaksa testçi olur, ki o da olmaz aslında.
tüm ekip sorumludur böyle bir hatadan, ama fatura kimseye kesilmez. şirket kendi kasasından zarar eder.

AnlatmayaGerekYok AnlatmayaGerekYok bakın aynı tarz bir şirkette çalışan arkadaşıma sordum sizin için.
O da hatalar çok oluyor dedi, ama şirket karşılıyormuş.
Zaten birine fatura edilecekse de yazılımcı en son kişidir.
Hiç bir yazılımcı da böyle bir ödemeyi cebinden yapmayı kabul etmez. Testçi doğru test etseydi der.
Yönetici kontrol etseydi der.

Daha evleneli 35 gün oldu. Uzun zamandır beraberiz 1 yıldırda nişanlıydık. Borcumuz olmasına rağmen evlendiğimiz günden beri o düğünün verdiği stresi atlatmıştık ya çok rahattım. Her şeyi kendimiz yaptık. Eşimin ailesi düğün salonunu biz karşılayacağız dediler yemekli bir salon bile istemedim İstanbul'da orta halli bir düğünümz oldu. Gelin odasında düğün salonunun parasını hesaplarken öğrendimki ailesi sadece 1000 tl destekte bulunacaklarmış. Kalan bütün parayı kayınvalidem 'biz bu kadar verebiliyoruz isterseniz adamlarla konuşun geri kalanını sonra ödeyin' dedi. Başkasına borçlanmaktansa salonda takılan paraları toplayıp hemen annesine verdim yatırın diye bu olaydan ailemin haberi yok. Salonu ödemek zorunda değiller ama söyleselerdi biz hallederdik gelin odasında öğrenmem hiç hoş olmadı. Ama sorun çıkmasın moralim bozulmasın diye hiçbir şey yapmadım. Eşimde sanırım bu olayın farkındaydı bir şey söylemedi.

Mobilya borcumuz var 15 bin TL. Senet imzaladık düğünden sonra öderiz diye 5 Ekim'e ilk ödememizi yaptırdık. İlk taksitte de 5 bin TL ödememiz gerekiyordu. Biz eğer sıkışırsak düğündeki paraları koyacaktık öyle konuşmuştuk ama tabi o paradan kalmadı altınları da anneme verdim saklasın diye. Ödeme öncesi eşim sürekli işte birkaç ay maddi zorluklarımız olacak ama sonra rahatlayacağız dedi. Tabikide olacak yeni evlendik sonuçta. Bende sen maaşını mobilya borcu için ayır evle ilgilenme bu ay öyle ayarlayalım dedim. Çünkü bu ay 5000 tl sonra da 2 ayda bir 2500 tl olarak ödeyeceğiz. 5000 tlyi ayarladınmı sorun yok dimi diye defalarca sordum eşimde ayarladım bir işten çek aldım hem eylül ve ekim maaşımdanda koyucam sorun yok dedi. Ayrıca iş arkadaşları para toplamışlar düğünden sonra verdiler 600 tl toplamışlar aralarında onu da oraya aktarıcam dedi.

Dün bankaya gitti çeki verecekmiş ama çekin günü gelmediği için bozduramamış bankada ona en geç çarşamba parayı alabilirsiniz demiş. Beni 3500 liralık çek vardı ama çarşambadan önce alamıyorum parayı bizim altınları alsam çarşamba günü de parayı alınca parayı koysak yerine olur mu dedi? Çok sinirlendim 2 maaşını koyuyosun + 600 lira arkadaşlarının hediyesi bunların hepsi 1500 lira mı yapıyo (eşim 3000 tl maaş alıyor) sen ne yaptın paranı nereye ayırdın nereye harcadında altınları istiyosun dedim. Ben o ana kadar bir eksik bir problem yok diye biliyorum. Neden o altınlar bizim kötü günümüz için değil mi şuan sıkıştık ödeyelım, kredi kartı borcum vardı dedi. Kafamda o kadar boşluk vardı ki işteyim konuşamıyorum da rahat. 2 maaşını koyuyo nasıl yetmiyo yaa ben takıldım oraya kızdım kapattım telefonu anneme anlattım. Çek çıkmamış anne altınları gelip alıcak dedim annemde altın öyle hemen bozdurulmaz madem 2 gün sonra para gelicek bende var para bunu alın dedi canım annem. Eşim gitti aldı yatırdı.

Akşamı zor ettim. Bana anlattıkları şu: Geçen ay maaşının yarısını yatırmışlar eşim bir internet sitesinde çalışıyor alışveriş yaptığımız siteler varya onun gibi. Yazılımını yapıyor işte kredi kartı ya da bankamatik bilgilerini girdikten sonra bi problem varmı güvenilir mi vs. bunlarla ilgileniyor. Müşterinin aldığı alışveriş tutarından bir 0 düşürülerek çekilmiş para eşimde anlamamış 1500 tl çekilmesi gerekirken 150 tl çekilmiş. Tabi bunu anladıklarında iş işten geçmiş direk maaşına el koymuşlar. Kredi kartı borcu olduğunu da bilmiyordum dışarıya yaptığım işlerin ödemesini alamadım o yüzden borcum birikti bende kartı kapatıp yapılandırdım dedi.

Kendimi o kadar yalnız hissettimki saatlerce ağladım hiçbir şey bilmiyorum neye inanacağım ben? Sen para konularında beni strese sokuyosun geriliyosun diye söylemedim dedi. Daha önceden de yakın arkadaşına kredi için kefil olmuştu onu da telefonuna gelen mailden öğrendim çocuk benimde arkadaşım 15 bin lira kredi çektirmiş eşime düğünden önce o zamanda çok kızdım kavga ettik. Bana her ay çocuğun ödemesini gösteriyor ödüyor borcu diye. Daha neler saklıyor ya da saklayacak bilmiyorum. Yaptığı şeyden o da çok pişman benimle beraber o da ağladı. Böyle gizlemeye devam edersen sana güvenemem dedim. O da sadece bi kaç ay zorlanıcaz sonra bişey kalmıcak düzene giricez lütfen para konularında beni germe hiç sorma ilgilenme dedi. Sabahta bankayı aramış para gözüküyormuş çekin parası şubeye gidecekmiş o para ancak öyle alabilirmişiz sanırım yarına kaldı. Annemin parası onu mutlaka vermemiz gerekiyor. Lütfen bana bir akıl verin gözlerim mi kör kulaklarım mı sağır? Eşime güveniyorum lise aşkım benim o 15 yaşında tanıştık şuan 25 yaşındayız ama hiç para konuları sorun olmamıştı. Off ya çekin parası gelmezse ya yine bişeyler gizleniyorsa

sabah sabah evliliğimin ilk günlerine götürdün beni fazlası var eksiği yok karnım daraldı.

eşin sana karşı şeffaf olmak zorunda yoksa sen nerden bileceksin ne kadar geliyor ne kadar gidiyor.
sen karışma sorma demekle bu iş çözülmez.
kredi kartı varsa aylık ne kadar ödeniyor sen de bilmelisin.
belliki eşin tek başına da halledemiyor bu işleri.

biz kredi çekip tüm giderleri onunla karşılayıp aylık ciddi bi miktar kredi taksidi ödüyorduk.
ama ben çalışmadığım halde eve ne geliyor ne gidiyor biliyordum.

Daha evleneli 35 gün oldu. Uzun zamandır beraberiz 1 yıldırda nişanlıydık. Borcumuz olmasına rağmen evlendiğimiz günden beri o düğünün verdiği stresi atlatmıştık ya çok rahattım. Her şeyi kendimiz yaptık. Eşimin ailesi düğün salonunu biz karşılayacağız dediler yemekli bir salon bile istemedim İstanbul'da orta halli bir düğünümz oldu. Gelin odasında düğün salonunun parasını hesaplarken öğrendimki ailesi sadece 1000 tl destekte bulunacaklarmış. Kalan bütün parayı kayınvalidem 'biz bu kadar verebiliyoruz isterseniz adamlarla konuşun geri kalanını sonra ödeyin' dedi. Başkasına borçlanmaktansa salonda takılan paraları toplayıp hemen annesine verdim yatırın diye bu olaydan ailemin haberi yok. Salonu ödemek zorunda değiller ama söyleselerdi biz hallederdik gelin odasında öğrenmem hiç hoş olmadı. Ama sorun çıkmasın moralim bozulmasın diye hiçbir şey yapmadım. Eşimde sanırım bu olayın farkındaydı bir şey söylemedi.

Mobilya borcumuz var 15 bin TL. Senet imzaladık düğünden sonra öderiz diye 5 Ekim'e ilk ödememizi yaptırdık. İlk taksitte de 5 bin TL ödememiz gerekiyordu. Biz eğer sıkışırsak düğündeki paraları koyacaktık öyle konuşmuştuk ama tabi o paradan kalmadı altınları da anneme verdim saklasın diye. Ödeme öncesi eşim sürekli işte birkaç ay maddi zorluklarımız olacak ama sonra rahatlayacağız dedi. Tabikide olacak yeni evlendik sonuçta. Bende sen maaşını mobilya borcu için ayır evle ilgilenme bu ay öyle ayarlayalım dedim. Çünkü bu ay 5000 tl sonra da 2 ayda bir 2500 tl olarak ödeyeceğiz. 5000 tlyi ayarladınmı sorun yok dimi diye defalarca sordum eşimde ayarladım bir işten çek aldım hem eylül ve ekim maaşımdanda koyucam sorun yok dedi. Ayrıca iş arkadaşları para toplamışlar düğünden sonra verdiler 600 tl toplamışlar aralarında onu da oraya aktarıcam dedi.

Dün bankaya gitti çeki verecekmiş ama çekin günü gelmediği için bozduramamış bankada ona en geç çarşamba parayı alabilirsiniz demiş. Beni 3500 liralık çek vardı ama çarşambadan önce alamıyorum parayı bizim altınları alsam çarşamba günü de parayı alınca parayı koysak yerine olur mu dedi? Çok sinirlendim 2 maaşını koyuyosun + 600 lira arkadaşlarının hediyesi bunların hepsi 1500 lira mı yapıyo (eşim 3000 tl maaş alıyor) sen ne yaptın paranı nereye ayırdın nereye harcadında altınları istiyosun dedim. Ben o ana kadar bir eksik bir problem yok diye biliyorum. Neden o altınlar bizim kötü günümüz için değil mi şuan sıkıştık ödeyelım, kredi kartı borcum vardı dedi. Kafamda o kadar boşluk vardı ki işteyim konuşamıyorum da rahat. 2 maaşını koyuyo nasıl yetmiyo yaa ben takıldım oraya kızdım kapattım telefonu anneme anlattım. Çek çıkmamış anne altınları gelip alıcak dedim annemde altın öyle hemen bozdurulmaz madem 2 gün sonra para gelicek bende var para bunu alın dedi canım annem. Eşim gitti aldı yatırdı.

Akşamı zor ettim. Bana anlattıkları şu: Geçen ay maaşının yarısını yatırmışlar eşim bir internet sitesinde çalışıyor alışveriş yaptığımız siteler varya onun gibi. Yazılımını yapıyor işte kredi kartı ya da bankamatik bilgilerini girdikten sonra bi problem varmı güvenilir mi vs. bunlarla ilgileniyor. Müşterinin aldığı alışveriş tutarından bir 0 düşürülerek çekilmiş para eşimde anlamamış 1500 tl çekilmesi gerekirken 150 tl çekilmiş. Tabi bunu anladıklarında iş işten geçmiş direk maaşına el koymuşlar. Kredi kartı borcu olduğunu da bilmiyordum dışarıya yaptığım işlerin ödemesini alamadım o yüzden borcum birikti bende kartı kapatıp yapılandırdım dedi.

Kendimi o kadar yalnız hissettimki saatlerce ağladım hiçbir şey bilmiyorum neye inanacağım ben? Sen para konularında beni strese sokuyosun geriliyosun diye söylemedim dedi. Daha önceden de yakın arkadaşına kredi için kefil olmuştu onu da telefonuna gelen mailden öğrendim çocuk benimde arkadaşım 15 bin lira kredi çektirmiş eşime düğünden önce o zamanda çok kızdım kavga ettik. Bana her ay çocuğun ödemesini gösteriyor ödüyor borcu diye. Daha neler saklıyor ya da saklayacak bilmiyorum. Yaptığı şeyden o da çok pişman benimle beraber o da ağladı. Böyle gizlemeye devam edersen sana güvenemem dedim. O da sadece bi kaç ay zorlanıcaz sonra bişey kalmıcak düzene giricez lütfen para konularında beni germe hiç sorma ilgilenme dedi. Sabahta bankayı aramış para gözüküyormuş çekin parası şubeye gidecekmiş o para ancak öyle alabilirmişiz sanırım yarına kaldı. Annemin parası onu mutlaka vermemiz gerekiyor. Lütfen bana bir akıl verin gözlerim mi kör kulaklarım mı sağır? Eşime güveniyorum lise aşkım benim o 15 yaşında tanıştık şuan 25 yaşındayız ama hiç para konuları sorun olmamıştı. Off ya çekin parası gelmezse ya yine bişeyler gizleniyorsa

Sorun para gibi değilde sizden birşeyleri gizlemesi gibi görünüyor. Evlilikte herşey şeffaf olmazsa, akılda soru kalır. Sonra biz kadınlar düşündükçe düşünürün. Açıkcası kötü gün parası diye baktığı düğün takılarını önüne çıkan ilk senette tökezleyip bozdurma düşüncesi güzel değil. Kötü gün nedir, hastalıktır kazadır. Sonuçta senetleri siz yaptınız, o güne kadar birikim yapmalıydı. Aklına kötü şeyler gelmemesi için eşinin hesabından vs haberin olması lazım.

zamanında yaptığı belkide sizden sakladığı bişeyler var gibi...bunuda size yansıtıp üzmemek için yalan söylüyor olabilir,tabiki hatalı ama bunun size hesabını vermek zorunda ne olursa olsun.... ortak hesap adı altında birikimlerinizi yapın kendi muhasebenizi tutun ..tüm harcamalar bittikten sonra ortak hesapta toplayın en azından paranın nerelere harcandığını görürsünüz.Bu arada eşinizi nasıl alıştırırsanız öyle gider,size 3 ay sorma germe demiş ya sizde tamam germeyeyim ama sende bana neye ödeme yapacağını söyle de zaten olan olmuş ve bitmiş de geçmişe çare bulunmayacağına göre önümüze bakalım diye soğuk kanlı yaklaşarak öğrenin derim....

X