1 aylık evliliğimde görümcemle ipler koptu :(

biraz daha kalsa evini falan yakardı çünkü normal değil tavrı ve davranışları.hiç vicdan azabı duymana gerek yok.yerini bilsin.kayınvalidenlerde bilmiyolarmı kızlarını neden uyarmadılar.ben olsam kızımın tavrını bilsem 1 dakka yanız bırakmam.yada o gittikten sonra neden gitmediler peşinden bişey olmamış gibi tatillerine devam ediyorlar.çok afedersiniz ama ne yapsa yeridir der gibi bakmışlar.o gitmiş arkasından gitmemişler bile.demedimi kayınvalideniz ben sana yenisini alırım kızım kusuruna bakma sen onun falan die.hani gönlünü almaya çalışır falan onun adına özür diler.ya çıkar gidersin sende yada konuyla ilgili konuşursun kayınvalidenin tavrıda ilginç bişey olmamış gibi davranması.evde kıyamet kopmuş ve olay üstüne bişey konuşmuyor..
acaba snein hatalı olduğunu düşünüp sendenmi özür bekliyorlar?eşin ne diyor peki

selam kızlar

dün akşam konuyu k.pederim açtı. kızım adına binlerce kez özür dilerim diye konuya girdi. 68 yaşındaki bir adamın haline çok üzüldüm. gelmesi hata, burdaki cüretkarlığı hata, sonra da kendi haklıymış gibi özür bile dilemeden evi terketmesi de hata dedi. ben sessizce durdum. eşim de, baba bu size geldiğimizde de böyle huzursuzluk çıkarır mı diye sordu. k.pederim de çıkarmaz diyemiyorum oğlum, evlat işte atılmıyor ama sen kardeşi de olsan hele gelin hanım hiç katlanmak zorunda değil dedi. memlekete gidince konuşucam ama faydası olacağını sanmıyorum dedi.abinin evliliğine de sürekli burnunu soktu gelinle bizi kötü yaptı. bu sefer böyle bir şeye izin vermem dedi. sizin evinize kolay kolay gelemez artık dedi.

ben de böyle olmasını istemediğimi, ama katlanabileceğim şeyler olmadığını çok açık bir şekilde söyledim. onlar da sen yerden göğe haklısın. param olsa alıp yerlerine koyacam ama yok işte kızım dedi. ben de önemli değil artık, zaten kırılmaları değil ama kötü niyeti önemliydi dedim. konuşmanın sonunda da adaletli davranışınız için size çok teşekkür ederim dedim ve ellerini öptüm. onlar da biz senden razıyız allah da razı olsun dediler konu kapandı.

k.validem hiç sesi çıkmadan sessiz sessiz ağladı. evladı işte, atamaz. yazık kim bilir neler çekiyorlar. eşim yıllardır aileden uzak olduğu için bir çok şeyi bilmiyor, ona duyurmamışlar. psikolojisi kesin bozuk, ama hiç bahsetmediler. eşim bile kurcalamadığına göre bana hiç düşmez dedim. benle alakalı olanlar dışında hiç yorum yapmadım. ben başımdan def ettim. allah kocasına, anasına babasına hele hele evlatlarına sabır versin.

Tepkiniz çok yerinde ve ölçülü olmuş. Sonuçta böyle terbiyesiz insanlara müsamaha gösterdikçe insanı salak yerine koyup terbiyesizce davranışlarına devam ediyorlar. Sonuçta siz saygısızlık yapmamışsınız haklı olduğunuz yerde gerekli bir tepkiyi göstermişsiniz ki iyiki de göstermişsiniz .O kendini zeki zanneden küçük beyinli görümceniz sizin öyle pısırık her yaptığını sineye çeken biri olmadığınızı daha ilk baştan anlamış oldu . Siz de içinize atıp ilerde eşinizin başının etini yiyip huzursuzluk yaşamaktan kurtulmuş oldunuz bana göre

bazı arkadaşlar idare etseydin diyorlar, belki kendi tecrübelerine göre haklılar ancak bana göre çocuklar idare edilirler. yetişkin, iki çocuk sahibi, üstelik benden yaşça çok büyük birini neden idare edeyim? ben de saygısızlık yaptığımı hiç düşünmedim zaten. habersiz gelse de , iyi yapmışsın deyip güler yüzle karşıladım. elimden geldiğince ağırlamaya çalıştım. ama o kafasında huzursuzluk çıkarma niyetiyle gelmiş. bu her halinden belliydi. eve ilk girdiğinde, annesinin babasının tedirginliğinden de belliydi.

bazı arkadaşlar, kocan yarın öbürgün sana tavır alır, senin yüzünden ablamla görüşemiyorum der vs diyorlar. ben kocamla aklı selim biri diye evlendim. bana ya öyle derse, ya böyle derse deyip sürekli kendimden ödün verirsem nereye kadar gider? bir kişinin sabrıyla evlilik yürümez kanımca. hem tavrım çok kesin ve netti. eşimin de kesin ve net olan tavırları vardır. ben ona saygı gösteriyorsam, o da bana saygı göstermeli. neden habersiz geliyor, neden bu kadar kalıyorlar deyip huzursuzluk çıkarmadım. başımın üğstünde yerleri var, hoş geldiler, beklentileri konusunda bana yardımcı olursan daha güzel ağırlarız, herkes mutlu olur dedim. ileride saçma sapan sebeplerden bana tavır alacaksa, ben kiminle evlenmişim deyip sorgularım. uysal olabilirim, uyumlu olabilirim ama bu herkesin kafasına göre hareket edebileceği, saygısızlık yapabileceği anlamına gelmiyor. görümcem de hatasını anlarsa, özür dilerse, kendine çeki düzen verirse, beni bir birey olarak görür, saygılı olursa tabi ki yeni dengeler kurabiliriz. ama bu şartlarda, bu kafayla evimize gelip, art niyetle davranıp evimizi başımıza yıkıp gidemez. nasıl ki ben onun evinde haddimi biliyorum, o da bizim evimizde yerini bilecek. bilmiyorsa da, bilmeye niyeti yoksa da, yıllar sonra ben eşimden tepki de alsam tavrım aynı olacak. bunu da herkese açıkca söyledim.gerisi kendi sorunları. esneyebilecek bir durum malesef yok.

Senin tavrına da,kayınpederinin söylediklerine de bayıldım. Abartılacak birşey yapmamışsın bana göre hanım hanım uyarmışsın. Başka biri olsa yıkardı ortalığı. Boşver herkes haddini bilsin. Görümcelerin,eltilerin yeni gelinlere eziyet etmelerini,kendilerini üstün göstermelerini,havalara çıkmalarını anlamıyorum ne oluyoruz sanki Yardımcı olmak,sevgiyle yaklaşmak,anlaşmak dururken bu hırs ne Moralini bozma sen en doğrusunu yapmışsın bana göre

k.pederimi zaten sever sayardım bu konuda gösterdiği hakkaniyet ve olgunlukla kalbimi bir kez daha fethetti. güzel olan davranışlar takdir edilmeli, ben de kendilerine teşekkür edip, ellerini öperek bunu gösterdim. aramızda zerrece bir soğukluk yok. ne eşimle ne annesi babasıyla. dün durgunlukları, mahcubiyetleri vardı. ben de hiç üzerlerine gitmeyerek rahatlamalarını sağlamaya çalıştım. baktılar ki bende değişiklik yok, aynı davranıyorum, onları suçlamıyorum, tavırlı durmuyorum, kızdığım nokta eşyalarımın kırılmış olmasına değil, ne şekilde, ne niyetle kırılmış olmasına kızgınım, bunu da açıkca söylüyorum kafaları rahatladı.

ilişkilerde açık olmanın, laf sokmak değil, kinayeli olmak değil dürüst olmanın bence bir kez daha faydasını gördüm. bunun faydası bazen uzun vadede, bazen kısa vadede anlaşılıyor. bu kısa vadede anlaşıldı. şimdi el alem görümcesini kovan gelin olarak görecekmiş, umurumda mı? el alemi mutlu etmek zorunda değilim. ben neyi neden yaptığımı biliyorsam, içimde fitne fesatlık da yoksa kimseyi önemsemem.

anlıyorum seni canım bak onlarda anlamışlar ne güzel. Milletin dediklerine bakarsan 1 gr.huzurun kalmaz zaten sen bu tavrını koru mutluluğunu bozmasın hiç kimse

Zaten bütün kadınlarımız sizin gibi kararlı ve dimdk dursa ve tabiki karşılarında erkek de önemli o da sizin eşiniz gibi olsa böyle durumlar yaşanmaz. O yüzden bizim kadar eş seçimi de önemli gerçekten evliliği kaldırabilecek, sorumluluk alabilen, adaletli ve vicdanlı erkekle evlilik gerçekten evlilik olabiliyor . Hala büyümemiş ,annesinin sözünden çıkmayan bir erkekle evlenmeden önce bence bütün bayanlarımız 40 kere düşünsün yani sırf seviyorum aşığım diye de saçma saan bir evliliğin içinde buluyor çoğu kendini.

seni tebrik ederim. seni yetiştiren anne ve babayı ayrıca, kaldık ki kayınvaliden eşin ve de kayınpederin onlarıda ayrıca tebrik ederim.

böyle güzel düşünceler oldukça sırtımız gerçekten yere gelmez.

allah evliliğini bozmasın, daim etsin,

Kısa ve Öz: İşte budur diyorum.

süper maşallah, Allah bozmasın. Hele de "abinin evliliğine de sürekli burnunu soktu gelinle bizi kötü yaptı. bu sefer böyle bir şeye izin vermem" demesine bayıldım. Objektif ve neyin ne olduğunu bilen insanlar, önyargılı değiller.

çok kararında ve yerli yerinde tavrınıza bayıldım.
Kayınpederinizin söylediklerini okurken de çok duygulandıııımm
Eşinizi böyle insanlar büyütmüş,ne şans...

senin eşinin ve ailesinin tavrına bayıldım, herkez ölçülü ve haddini bilir olunca hadsizlik yapanında yaptıkları yanına kar kalmıyor, mutluluklar

yazdıklarını baştan sona okudum gayet mantıklısın ve sana sonuna kadar hak verdim ama bazen karşımızdakinden özveri göstermesini bekliyoruz ve göremiyoruz... bunun sonucunda diyoruz ki ben neden taviz vereyim o bunu haketmiyor diyoruz... evet mantık bu ama, gerekirse göstereceğiz... niçin? eşimizin huzuru için... ne olursa olsun ablası kötü de olsa aranızın bozuk olması onu içten içe huzursuz edecektir... dili bunu söylemese de yüreği hep bunu isteyecektir... görümcen senden büyük olabilir... ama büyüklüğü sen yap... bilmem anlatabildim mi? :)

Son düzenleme:

anlatabildin canım ama, dediğini uygulamam :) ben diklenmedim, dik durdum. görümcem hatasını anlarsa, bunu dille söylemese bile tavırlarıyla bana belli ederse tabi ki onu geri çevirmem. eşimin huzuru için, kendi huzurumdan vazgeçmem söz konusu değil. ben huzursuz olursam, eşim zaten huzurlu olmaz. huzursuzluğu çıkaran taraf olsam, başımı ellerimin arasına alır düşünürüm ve telafi ederim. sorun benden kaynaklanmıyor. eşimden de kaynaklanmıyor. malesef ablası dengesiz bir kadın. eşim için yapabileceğim tek şey, bu olayı ısıtıp ısıtıp önüne koymamak ve hiç bir şekilde koz olarak kullanmamak. gerisi onların sorunu.

Üzüldüm yaa

Biran benim eltim misin diye düşündüm Okurken benim görümcemi anlatıyorsun sandım..Kendileri mutsuz ve bu mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyorlar..Siz çok güzel saygınızı bozmadan cevap vermişsiniz..RABB'im eşinizle mutluluğunuzu daim etsin..

canım gerçekten eş seçimi çok önemli. forumda öyle konular okuyorum ki, ağzım açık kalıyor. bunun eğitimle ne kadar alakası var bilemiyorum. bence bu vicdanla, kalple alakalı. bir de kadınlarımız malesef haklı oldukları yerde, gerekli tepkiyi gerektiği şekilde vermeyi bilmiyorlar. kararlı ve dik olamıyorlar. zig zaglar çiziyorlar. tahammülleri varken alttan alıyorlar, tahammül bitince patlıyorlar. bu sefer de söylenmeyecek şeyler söyleniyor, hakaretler havada uçuşuyor, saygı bitiyor, arkasından sevgi de bitiyor. görümcem malesef dengesiz, haset bir kadın. dur diyen de olmamış. hep idare edilmiş, taviz verilmiş. bana biri seni idare ediyorum dese ya da ettiğini farketsem çok gururuma dokunur. ne yani ben çocukca mı davranıyorum, iletişime kapalı mıyım der kendimi sorgularım. ama yazık ki o bunun farkında değil, ya da farkında eli sopalı deli gibi ortalığı karıştırmak hayat felsefesi olmuş, üstelik keyif alıyor. çok yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…