• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylık evliliğimde görümcemle ipler koptu :(

Bence yerinde olanı yapmıssın taviz tavizi getirirdi eğer ses çıkarmasaydın...

Kayınvalidene konuyu açma sakın zaten gerekeni yapmıssın size bir lafım yok demek onlara yetmiştir herşeyi eskisi gibi yürüt yeter

Böylece kim nerde duracağını iyi bilsin

Mutluluklar...;)

görümce gitti, onlar olanlara üzgün olsalar da gittiği için rahatladılar. yoksa eşime ve bana neden böyle yaptınız bak gücendi derlerdi. bence onlar da kızlarını biliyor, ama nasıl önlem alacaklarını bilmiyorlar :(

Gerçekten helal olsun size. Ben aslaa sizin kadar sabır gösteremezdim daha beterini yaşardım.
Kayınvalideniz üzülür elbette ama bence açmayın konuyu onlara da zaten gereken hürmeti göstermişsiniz. Huzurunuzu hiiç bozmayın..

Gerçekten helal olsun size. Ben aslaa sizin kadar sabır gösteremezdim daha beterini yaşardım.
Kayınvalideniz üzülür elbette ama bence açmayın konuyu onlara da zaten gereken hürmeti göstermişsiniz. Huzurunuzu hiiç bozmayın..

bazı arkadaşlar sükunetimi bozduğumu söyleseler de, ben bozmadan hak ettiğini verdiğimi düşünüyorum. ne onun gibi bağırıp çağırdım, ne hakaret ettim. alttan alınacak şeyler var, alınmayacak şeyler var. zaten kadının sorunu alttan alına alına, çığrından çıkmış. hem kendisine, hem ailesine acıyorum. pek çevresi olmadığını söylüyordu, demek ki bu yüzdenmiş:( insanlar gerektiğinde cevap vermek yerine, alttan alıyor ya da arkasından konuşuyor. böyle kimse kendindeki hatayı görmez ki. bazen göstermek gerekiyor. doğrudan bana hakaret olmasaydı, yine susabilirdim. hayatım boyunca ne kimseye hakaret etmişimdir, ne laf sokmuşumdur ama kendime de yaptırmam. bu ister görümce olsun, ister eş, ister k.valide k.peder, ister arkadaş, isterse kendi ailem. ben yapmıyorum, bana da yapılamaz. yapılırsa da tepkisiz kalamam.

çok ıyı yapmışsınız :1:
yazdıklarınızı okuyunca ben bıle bılerek yaptığına ınandım, bunu anlamamak ıçın kör olmak gerek :31:

kayınvalıdenızede konuyu açmayın bence
kadın mahcup olmuş bellı, ama kendısı konuyu açarsa uygun bı dılle anlatırsınız

çok ıyı yapmışsınız :1:
yazdıklarınızı okuyunca ben bıle bılerek yaptığına ınandım, bunu anlamamak ıçın kör olmak gerek :31:

kayınvalıdenızede konuyu açmayın bence
kadın mahcup olmuş bellı, ama kendısı konuyu açarsa uygun bı dılle anlatırsınız

bence de konuyu ısıtmaya gerek yok. yaşandı ve bitti, görümce gitti herkes normali yaşamaya devam ediyor. ;)

Olaya bak yaa.Kırılan kırılır sorun değil önemli olan bunları bilerek yapması.Görümcenizin yaşı hiç de küçük değil.Nasıl davranması gerektiğini bilmesi gerekiyordu.Sabrınızı çok zorlamış.Kayınvalideniz eğer çok durgunsa üzgün gibi gözüküyorsa müsait bir anda konuyu açabilirsin ama uzatmadan sadece bu hareketin onlara karşı olmadığını dile getir.Onlarda o ortamda olduğu için alınabilirler.

Olaya bak yaa.Kırılan kırılır sorun değil önemli olan bunları bilerek yapması.Görümcenizin yaşı hiç de küçük değil.Nasıl davranması gerektiğini bilmesi gerekiyordu.Sabrınızı çok zorlamış.Kayınvalideniz eğer çok durgunsa üzgün gibi gözüküyorsa müsait bir anda konuyu açabilirsin ama uzatmadan sadece bu hareketin onlara karşı olmadığını dile getir.Onlarda o ortamda olduğu için alınabilirler.

canım k.validem görümcem gelmeden önce mutfağa gelip, kızım sebzeleri ver de ayıklayım falan diyordu. şimdi yine diyor. hatta bugün beni oruç çarptı, yemeği yapmayı bile teklif etti. ben de onu onore etmek için, eşimin çok sevdiği çorbayı yapmasını, benimkisinin onun yaptığı gibi olmadığını falan söyledim. az önce baktım mutlu mutlu mutfakta çalışıyor. yani eşyamı onlardan esirgemediğimin farkında. sabah açsam mı ki gidiyordum, haline bakınca beklmede kalmayı tercih ettim. eğer kızı gelmeden önce yaptıklarını yapamasaydı, eline bir eşyamı almaya çekinseydi falan dediğini yapacaktım. ama şu an için gerek görmüyorum. hatta anne sen rahat rahat çalış, ben biri bana bakarken beceremem o yüzden yalnız bırakayım dedim. o da güldü gelin kaynana toprağından olurmuş kızım, ben de biri bana bakarken yapamam dedi :) ama kızının yaptıklarına, yaşananlara üzüldü. ben üzüldüysem onun üzüntüsü haydi haydi normal.

canım k.validem görümcem gelmeden önce mutfağa gelip, kızım sebzeleri ver de ayıklayım falan diyordu. şimdi yine diyor. hatta bugün beni oruç çarptı, yemeği yapmayı bile teklif etti. ben de onu onore etmek için, eşimin çok sevdiği çorbayı yapmasını, benimkisinin onun yaptığı gibi olmadığını falan söyledim. az önce baktım mutlu mutlu mutfakta çalışıyor. yani eşyamı onlardan esirgemediğimin farkında. sabah açsam mı ki gidiyordum, haline bakınca beklmede kalmayı tercih ettim. eğer kızı gelmeden önce yaptıklarını yapamasaydı, eline bir eşyamı almaya çekinseydi falan dediğini yapacaktım. ama şu an için gerek görmüyorum. hatta anne sen rahat rahat çalış, ben biri bana bakarken beceremem o yüzden yalnız bırakayım dedim. o da güldü gelin kaynana toprağından olurmuş kızım, ben de biri bana bakarken yapamam dedi :) ama kızının yaptıklarına, yaşananlara üzüldü. ben üzüldüysem onun üzüntüsü haydi haydi normal.

Ozaman haklısın hiç açma konuyu seni haksız bulsaydı,kırılsaydı belli ederdi.Demekki öyle bir durum yok.Üzülmeside çok normal kızı sonuçta bu şekilde davranmasına üzülmüştür.

canım bağırılan ve durup dururken tepkisiz kaldığım halde hakaret edilen bendim. kocam bile olsa kimsenin beni korumasına ihtiyacım yok. bence görümceme bu davranış soğuk duş etkisi yaptı, iyi de oldu. ben k.valideme konuyu açıp açmama konusunda tereddütlüyüm. onlar bana kırılsalar giderlerdi. onlar da olayın farkındalar. çünkü davranışlarında, evde dolaşmalarında hiç bir fark yok. olay yaşanana kadar nasıllarsa, olayın arkasından da yine aynılar. sadece k.validem mahcup bu yüzden de durgun.

geçmiş olsun canım,bir fırtına gelmiş geçmiş.konuşman iyi olmuş.içine atsan ses çıkarmasan daha kötü olurdu bence.belki çok daha farklı şeyler olacaktı.kaynanan bence kızının yaptıklarından dolayı üzgün.bencede sana kızsalardı durmazlardı.sen nasıl davranıyorsan öyle devam et.kaynanan açarsa konuşursun.:34:

Doğru olanı yaptığını düşünüyorum. İnsanlar genelde tatsızlık olmasın diye birsürü saçma sapan davranışa katlanıyor sonra da daha büyük kavgalar çıkıyor. Eşin de ailesi de nerede durması gerektiğini bilmeliler. Sen bu kadar hürmet ederken onun kendine görev yaratıp huzursuzluk çıkarması akıl alır gibi değil. Bazı arkadaşlar elaleme anlatır falan demişler başta insanlar inansa da zamanla kimin ne olduğu belli olur. :31:

O gelmeden once kirilmayan vazo o gelince tesadufle nasil kirilir
zaten gelir gelmez gozu kalmis vazoda.
Huzursuzluk vermeye gelmis cok belli.yine iyi bile davranmissin hala neyi dusunup uzuluyosun
kaynananda bi zahmet kizini kenara cekip uyarsaymis gormuyomuymus hal hareketlerini
Ne demek ne hakla guzelim tabaklarini kirar bu nasil bi terbiyesizlik cok sinirlendim
hic uzulme kaynanan icinde uzulme ya sen bisey yapmamissin zaten,kesinlikle acmada konuyu
kendileri utanmalilar zaten.

Off büyük bir kıskançlık krizi. Yani sussaydın diyen arkadaşlar, biri benim evimde kasten değer verdiğim şeylere kastediyorsa benim susmam kendime ve evime saygısızlıktır. Yılanın başını küçükken ezeceksin bacım.

verdiğin tepki gayet insani bi tepki ama yinede yanlıs gelir onlara nie sen el kızısın..yarın bigün eşin ablasıyla görüşemediği için seni suclayacak evimize gelemk istemiyor diyecek v.s. keske sussaymıssın.. o zaman herkesin sana saygısı artardı ama insanız işte sonucta taş olsa çatlardı..

bazı arkadaşlar sükunetimi bozduğumu söyleseler de, ben bozmadan hak ettiğini verdiğimi düşünüyorum. ne onun gibi bağırıp çağırdım, ne hakaret ettim. alttan alınacak şeyler var, alınmayacak şeyler var. zaten kadının sorunu alttan alına alına, çığrından çıkmış. hem kendisine, hem ailesine acıyorum. pek çevresi olmadığını söylüyordu, demek ki bu yüzdenmiş:( insanlar gerektiğinde cevap vermek yerine, alttan alıyor ya da arkasından konuşuyor. böyle kimse kendindeki hatayı görmez ki. bazen göstermek gerekiyor. doğrudan bana hakaret olmasaydı, yine susabilirdim. hayatım boyunca ne kimseye hakaret etmişimdir, ne laf sokmuşumdur ama kendime de yaptırmam. bu ister görümce olsun, ister eş, ister k.valide k.peder, ister arkadaş, isterse kendi ailem. ben yapmıyorum, bana da yapılamaz. yapılırsa da tepkisiz kalamam.

Ayol ayıp etmişsin sukunetini bozmuşsun diyenlere bakma sen. Aynı durumda kalsak hepimiz aslan kesiliriz. Böyle sakin de lafı sokamayız bile :47:

görümcenin normal olmadığı belli. kibarca cevap vermekle iyi ettin.belki bir daha böyle saçma sapan davranışlarda bulunmaz:19:herşey bir yana kayınvaliden kayınpederin ve eşin çok anlayışlı insanlarmış.senin böyle saygılı konuşmana bile nasıl cevap verirsin ablamın kalbini nasıl kırarsın diye tepki gösterecek kadar beyinsiz aile düşkünü erkekler var :23:bu açıdan çok şanslısın :31:

kayınvalidenizin kıymetini bilin demekki kızının rahatsızlığını biliyorki sizin verdiğiniz tepkiye birşey dememiş ayrıca oranlı bir tepki vermişsiniz inşallah mutlu olursunuz

Oh ne guzel soylemissin elestirini. İyiki susmamissin.

O zaten comak sokmaya gelmis. Basarmis. Kendi aileside farkinda

Birdaha evime istemiyorum de esine. Hazir o baslatmisken savasi sen bitiriver.

Abovvvvv:53: yuruyen tehlikeymis vallahi evlerden irak. Ay bizim gelin gorsunde sukretsin bari biraz:52: buarada evlenirken problem cikartmadimi cnm ?

Kendi evinde sana saygi duymayan bi kisi bu sözleri hak etmis, 35 yasindaki bi kadinin böyle cocukca davrinislari kabul edilicek gibi dil:20:

Back