• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 AYLIK BEBEĞİM BRONŞİOLİT

cnsblznz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
1
1
16
25
35 GÜNLÜK BEBEĞİM ÇOK ÖKSÜRÜYORDU , KUSUYORDU VE NEFES ALIRKEN ZORLANIYORDU. DOKTORA GİTTİM FİLM İSTEDİ. BRONŞİOLİT OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ . KLAMER VE VENTOSAL İLACI VERDİ İYİ OLMAZSA 2 GÜNE EVDE HAVAYA BAŞLAYABİLİRİZ DEDİ. BU KADAR KÜÇÜKKEN BAŞINA GELEN VAR MI BAŞKA NE YAPABİLİRİM NOLUR YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ.

35 GÜNLÜK BEBEĞİM ÇOK ÖKSÜRÜYORDU , KUSUYORDU VE NEFES ALIRKEN ZORLANIYORDU. DOKTORA GİTTİM FİLM İSTEDİ. BRONŞİOLİT OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ . KLAMER VE VENTOSAL İLACI VERDİ İYİ OLMAZSA 2 GÜNE EVDE HAVAYA BAŞLAYABİLİRİZ DEDİ. BU KADAR KÜÇÜKKEN BAŞINA GELEN VAR MI BAŞKA NE YAPABİLİRİM NOLUR YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ.
Canım panik yapma benim bebeğim 75 günlükken oldu geçiyor ama bundan sonra çok dikkat etmen gerekiyor

Çok geçmiş olsun, benim bebeğim de 11 günlük iken öksürük ve tıkanma yüzünden acile gitmiştik, üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı koydular yoğun bakımda yattı 8 gün. Bize evde ilaç tedavisi uygulanmadı, 8 günlük bir antibiyotik tedavisi uyguladılar. Bu aralar salgın olduğu için ev dışından kişilerle temas kurmamamızı tembih etmişti doktorumuz taburcu esnasında. Umarım bebiş bir an önce sağlığına kavuşur

45 günlükken ciğerlerine inmişti iltihap oğlumun. En başından beri takip altında olduğu halde ilerledi. Nefes alamıyordu en son artık ve yatış yapıldı. Öncesinde kortizonlu iğne yapıldı hava verildi yinede ilerledi. Yatış yapıldıktan sonra serumla hem beslenme hem ilaç takviyesi ve hava desteğiyle 2 günde iyileşti çok şükür. Doktor ilk geldiğinde durumunun cok ağır olduğunu yoğun bakım gerekeceğini düşünmüştüm ama ilaçlar işe yaradı neyseki demişti. Hastaneden sonra evde hava vermeye devam etmiştik. Sizinde toparlar merak etmeyin hastanede olması cok daha iyi olur bebek için. Daha sonra tekrar hırıltı gibi hastalığı olursada dikkat etmeniz ve doktora en başında gitmeniz iyi olur.

Canım merhaba konu eski sayılır ama araştırken gördüm yazayım dedim. Benim bebik Ekim sonu doğdu, 50 günlükken bronşiolit geçirdi 4 gece hastanede yattı ben de refakatçiydim yanında. Doğumdan sonra 1 hafta yoğun bakımda yatmıştı bir de, o yüzden çok korktuk biz de senin gibi. Ama iyileşti şükür. 1 ay önce taburcu olmuşuz ama şimdi yine hırıltı başladı ventolin verdi doktor. Korkma yani, küçükler evet ama oluyor işte napalım 🤷🏻‍♀️

Back