Bütün konularınızı okuyan birisi olarak yazıyorum. Sevgili Mathilda, lütfen acilen bir doktora gidin. Fakat kendiniz için.
Siz, boşanma aşamasındayken eşinizle son konuşma yapmaya gittiğinizde ortamın sıcaklığıyla korunmasız ilişkiye giren, plansız gebe kalan, hatta bu gebelik antidepresan, yoğun alkol ve sigara kullandığınız bir dönemde olduğu için tüm gebeliği stres içinde geçiren bir annesiniz.
Öyle ki; eşinizle tartıştığınızda, annenizle tartıştığınızda, karnınıza market poşeti çarptığında, "az kalsın düşecektim" dediğiniz durumda, öğrenciniz karnınıza çarptığında, bisiklet ayağınıza çarptığında, sayamadığım kadar bağırmalı çağırmalı bol ağlamalı sinir krizleri geçirdiğinizde, eşiniz karıncalara bir iki fıs ilaç sıktığında, uyurken korktuğunuzda, arabayla yolculuk halinde küçük bir çukura girdiğinizde soluğu burada alıp "Bebeğime bir şey olmuş mudur?" diye endişelendiniz de, başlarda 1 paket, sonrasında 5-6 sigara içerken bile sadece "Bebeğimi etkiliyor mu diye üzülüyorum" diyen birisiniz.
Bebek doğduğundan beri dayısının öpmesinden, kayınvalidenizin yıkarken testislerine zarar verme olasılığından, şimdi de kayınpederinizin oğlunuzu tutuşundan rahatsızsınız.
Gebelik de, lohusalık da kolay şeyler değil. Kesinlikle hemfikirim. Lakin bu kadar stres artık bebeğinizi geçtim, sizin için tehlikeli boyutlarda diye düşünüyorum.
Doktora gidin lütfen. Somatik bozukluklarınızın bebeğinizin hayatını nasıl şekillendireceğini bilseniz, soluğu hemen psikiyatristte alırdınız.