Bi de canım bende insülin direnci oldugu için çok yavaş kilo veriyorum, normalde ayda 10 kiloyu verende oluyor sanırım düzenli spor ve diyetle.
Evet galiba oda dikkat etmediji o kadar kiloyu aldı birde insan kilo verince dikkat etmezse daha fazla kilo alıyor o yuzden yapılan şeyin diyet adı altında yapulmaması lazım ben baya gittim kiloda verdim ama yani çocuklugumd an beri kilolutum kolaymı o vucudu kiloya alıştırmak fırsatını buldugu an eski hale geri dönuyor artık dikkat edicem zayıfladıkcada buraya yazıcam :)
Acaba bendede mi.var belirtileri nasıl.mesela cunku cideen kilo.vermekte.zorlanıyorum
Bende bundan sonra yuruyuşe asılabildiğimce asılıcam ayrıca abartmıyorum evde hergun dans ediyprum dun gecenin yarısı catlak gibi dans ettim nasıl terlediğimi kemiklerim nasıl ısındı anlatamam yuruyışten daha eglenceli :)))Canım bende iki aydır devamlı olarak yapıyorum sporu ve diyeti. 82'yle başladım şu zamana kadar 9 kilo kadar verdim. Ben kendimde yürüyüşün etkili oldugunu gördüm, herkes bu süreçte tanıyor kendi bünyesini sanırımYürüyüş yapmadıgım zamanlar genelde kilo vermen durdu benim çünkü. Arada evde müzik açıp dans falan da edebilirsin spor niyetine eğlencelide olur hem
Bende bundan sonra yuruyuşe asılabildiğimce asılıcam ayrıca abartmıyorum evde hergun dans ediyprum dun gecenin yarısı catlak gibi dans ettim nasıl terlediğimi kemiklerim nasıl ısındı anlatamam yuruyışten daha eglenceli :)))
Bu tahlili hemen yaptırcam cunkü gecen regl olamadığım için doktora gittim oda bunun olabilceginisöyledi saglık ocagında kan verdim tahlil yaptırdım ama doktor eksik yapmışlar filan dedi bidaha yaptırcam.cunlu bazı belirtileri var bende ac kaldığımda baş.agrısı gözüm kararıyor acıktığımda tek duşündüğüm şey markete ugrayıp çikolata almak :))Canım aç kaldıgında baş ağrın oluyorsa ve sinirli oluyorsan, kilo vermekte zorluk çekiyorsan, uzun süreli açlıga dayanamıyorsan, 2 saatte bir falan acıkıyorsan hemen, özellikle tatlıya dayanamıyorsan bir de yemek yedikten sonra uykun geliyorsa insülin direnci çıkabiliyor. İnsülin direnci olan hastalarda şeker çıkmıyor o yüzden şeker baktırmak yerine insülin direnci tahlili yaptırmak lazım öyle çıkıyor.
Kesinlikle katılıyorum sana bende evde sıkıldıkça müzik açıp dans ederim hep spor niyetine :)
Canım bende hayatım boyunca kilolu olarak büyüdüm, Sadece yuruyuşmü. uzun zamandır 76'nın altına indiğimi bile hatırlamıyorum ama benim eksiğim kendime hedefler koymamak ve sporu da diyetle birlikte yapmamaks oldu. Verdiğim kilolar her seferinde yağdan değil kastan gittiği için kısa sürede geri aldım kilolarımı. Hayatımda ilk defa düzenli spor yapıyorum ve öyle düzenli sporda yapabilen bir insan değildim üstelik
Sadece duzenli yuryuşmü yapıyorsunuz mesela egzersiz hareketleri filan yapıyormusunz
Bu tahlili hemen yaptırcam cunkü gecen regl olamadığım için doktora gittim oda bunun olabilceginisöyledi saglık ocagında kan verdim tahlil yaptırdım ama doktor eksik yapmışlar filan dedi bidaha yaptırcam.cunlu bazı belirtileri var bende ac kaldığımda baş.agrısı gözüm kararıyor acıktığımda tek duşündüğüm şey markete ugrayıp çikolata almak :))
Canım bir de ben bugün diyet gruplarından birine başladım ilk defa forumda,motivasyon olarak iyi etkilenirim diye düşünerek. sen de başla istersen, hem destekte olur sana, sorularını merak ettiklerini ordan da
Sabahtan beri düşünüyorum abla aslında ilk önce diyetisyenin verdiği listeleri uygulamak daha doğru olcak galiba en azından ne yıcegimi bilmiş olucam aslında zo olan o listede yazlanlarla durmak degil saatimde yiuebilcek olmak zaten listelere uyarken en cok bu konuda sıkıntı cektim mesela ben üniversitede ikinci öğretimim o yuzden 5 te derse giriyorum 6.5 7 arası cıkıyorum dersten eger 6.5 tacıkarsam yemekhanedeyarım saat içinde yemek yeme şansım var ama yedide cıkarsam oda olmuor öyle akşam yemegibile yiyemeden bazen yarım bazen 10 dk sonra.tekrar.derse giriyorum hem yprgun hem ac bir.şekilde eve geliyorum yesem birturlü.yemesem birtürlü
canım diyet yapmadan,herşeyden yiyerek zayıflamak istiyorum demişsin ama bu fikri daha sonralara sakla derim.
hayatından bazı şeyleri çıkartman gerek,azda yesen etkisi oluyor işte.
çok seviyosundur bazı yemekleri ama sağlığına kavuşmak için bence bir müddet bunlardan uzak kalmak sonrada istediğin kdr yemek daha mantıklı değilmi?
zaten birkez zayıflarsan,o zayıf halını gorunce onune koysalar bile yemek isteyemeceksin.
başka spor yapmasanda yürüyüşü kesinlikle öneririm canım..
yogada onerebilirim,o da zayıflatır çok,nefesini kontrol edebilirsen gayet güzel sonuç alabilirsin(ben öyle zayıflamıştım).
bu arada antidepresan fln kullandınmı yada kullanıyomusun? onlarda aşırı aşırı çok hiç.antidepresan kilo aldırıyor,çok hızlı bir şekilde hemde.
yarıda bırakma derim,kendine güven,bir amacın olsun,inşallah Rabbim yüzünü güldürür canım
Canım bir de ben bugün diyet gruplarından birine başladım ilk defa forumda,motivasyon olarak iyi etkilenirim diye düşünerek. sen de başla istersen, hem destekte olur sana, sorularını merak ettiklerini ordan da
Sabahtan beri düşünüyorum abla aslında ilk önce diyetisyenin verdiği listeleri uygulamak daha doğru olcak galiba en azından ne yıcegimi bilmiş olucam aslında zo olan o listede yazlanlarla durmak degil saatimde yiuebilcek olmak zaten listelere uyarken en cok bu konuda sıkıntı cektim mesela ben üniversitede ikinci öğretimim o yuzden 5 te derse giriyorum 6.5 7 arası cıkıyorum dersten eger 6.5 tacıkarsam yemekhanedeyarım saat içinde yemek yeme şansım var ama yedide cıkarsam oda olmuor öyle akşam yemegibile yiyemeden bazen yarım bazen 10 dk sonra.tekrar.derse giriyorum hem yprgun hem ac bir.şekilde eve geliyorum yesem birturlü.yemesem birtürlü
Üniversitedeysen aynı yaşlardayızdır muhtemelen bende üniversitedeyim :) Şöyle bi şey düşündüm zaten 6-7 den sonra yemek yemek kilo alımına neden olan bir şey vücut onları direkt yağ olarak depoluyormuş. 4 gibi falan akşam yemeği tarzı bir şey yesen 6, 7 civarı ara öğün yapsan dersler arasında sonrasında çok mu acıkırsın? Ben genelde derslere girerken falan yemek yemeyi unuturum çünkü o yogunluk arasında sen açlık çok hissediyor musun?
Merhaba arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi tekrar yazmaktan utanıyorum durumum gercekten bu ve ben halaa birşey yapamadım.Diyetisyene de gittim ama olmadı.Her gun aynı şeyleri yemekten öğün saymaktan bıktım bırsure sonra bıraktım zaten.. Diyeti hayatına sindirmiş bir yaşam biçimi haline getren arkadaşlar siz bunu nasıl başardınız ve bunu saglamak ne kadar zamanınızı aldı?? Anlatmak istediğim ben bir kagıt parcasında yazılanlara baglı kalmak istemiyorum herşeyden yiyebilmek ve saglıklı bir şekile zayıfl am k istiyorum bunu başarabilen var mı ??? Ayrıca diyetisyenimin söylediğine göre metabolizmamda durmuş durumda nasıl hızlandırabilirim ?? yardım plisss :))
Üniversitedeysen aynı yaşlardayızdır muhtemelen bende üniversitedeyim :) Şöyle bi şey düşündüm zaten 6-7 den sonra yemek yemek kilo alımına neden olan bir şey vücut onları direkt yağ olarak depoluyormuş. 4 gibi falan akşam yemeği tarzı bir şey yesen 6, 7 civarı ara öğün yapsan dersler arasında sonrasında çok mu acıkırsın? Ben genelde derslere girerken falan yemek yemeyi unuturum çünkü o yogunluk arasında sen açlık çok hissediyor musun?
evet birsiüre sonra karnım guruldamaya baslıyorzaten dersler biterse ancak 9 gibi bazen 10-10.30 arası bitiyor ama genlde 9 yani nerdeyse toplam 6 saat okuldayım artı birde eve dönüş 1- 1.5 saat suruyor anlıcan cok yorucu bu 6 saat içinde yarım saatlik tek aram olursa 6.30 7 arası o da olmazsa yemekhanede hiç yemek yıyemiyorum kalıyorum kantinin yaglı tostlarına .. zaten bir ders nerden baksan 1.5 saat suruyor hani bir iki ara ögün yapsam dayanabilirim anlıcanız akşamları cok sorun yasıyorum okul acılana kadar bari 6-7 kilo versem yıne gerisini getiririrm öyle böyle gerekirse elma bisküvi filan yerimm.. bugun mesela sabah kahvaltı yapamadım bir iki gofret aldım öglen sebze yemegi filan yedim biraz önce kaşarlı tost yedim okulda ders calışcam diye bundan sonra yersem akşam eve gidince bir elma yerim zaten akşam yemegi niyetine bir tost yedim bu arada ben marmara universitesinde maliye okuyorum 2.sınıf siz nerde okuyosunz ??
Gerçekten bir şeyler yapmak istersen bana yardımcı olanların sana da yardımcı olmasını sağlamak isterim.
evet birsiüre sonra karnım guruldamaya baslıyorzaten dersler biterse ancak 9 gibi bazen 10-10.30 arası bitiyor ama genlde 9 yani nerdeyse toplam 6 saat okuldayım artı birde eve dönüş 1- 1.5 saat suruyor anlıcan cok yorucu bu 6 saat içinde yarım saatlik tek aram olursa 6.30 7 arası o da olmazsa yemekhanede hiç yemek yıyemiyorum kalıyorum kantinin yaglı tostlarına .. zaten bir ders nerden baksan 1.5 saat suruyor hani bir iki ara ögün yapsam dayanabilirim anlıcanız akşamları cok sorun yasıyorum okul acılana kadar bari 6-7 kilo versem yıne gerisini getiririrm öyle böyle gerekirse elma bisküvi filan yerimm.. bugun mesela sabah kahvaltı yapamadım bir iki gofret aldım öglen sebze yemegi filan yedim biraz önce kaşarlı tost yedim okulda ders calışcam diye bundan sonra yersem akşam eve gidince bir elma yerim zaten akşam yemegi niyetine bir tost yedim bu arada ben marmara universitesinde maliye okuyorum 2.sınıf siz nerde okuyosunz ??
Kantinin yağlı tostlarından uzak durmak lazım :) Bisküvi falan çok yeme bana kalırsa meyveyle falan geçiştirirsin eğer yapabilirsen evde kendin sandiviç tarzı bir şeyler yapıp da götürebilirsin onlar belki biraz daha tok tutar. Sabah kahvaltı niye yapmadın bugün? Gofret niye yedin, kahvaltı yapmadığın için mi? Okulla birlikte çok zor oluyor gerçekten, bende okul başlamadan verebildiğim kadar kilo vermeye çalışıyorum. Yemekhane yemekleri de çok sağlıksız oluyor, yemesende olur sanırım yemekhaneden
Peki çörek otunu nasıl kullanıcaz.ılık suya karıştırıp ac karnamı içicez
H iç antidepresan kullanmadım benim tek sıkı tım abur cuburu cok yemem aslında ama bundan sonra onlarıda kescem el mecbur artık hık diyip gitcem yakında kalbim agrımaya carpıntılarım olmaya başladı korkuyorum bişey.olcak diye iki adım koşuyumabırtısız karşıdan karsıya gecerken koşsam o kalbim nasıl atıyor anlatamam... Peki yogayı nasıl.yaptınız kursa.mı gitiniz.yada cd filan mı aldınız sabahta onu düşündüm yoga yapmayı ama kursa filan gitmem zor ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?