• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.58 boyunda 90 kiloyum yardııım lütfen !!

Hem ıstedıgımı yıyım hem de zayıflıyım dıyorsanız yapacagınız tek bırsey var ; Spor.
Onu da kurallarına gore duzenlı olarak yapmalısınız kı fayda etsın.

Sıze tavsıyem gıyın eşofmanlarınızı sabah-akşam yuruyun.
Dısarda yuruyemem dersenız evınıze kosu bandı alın yuruyun ama mutlaka yuruyun.
Yurumeyle baslayan sporunuz zamanla koşmaya ve ağırlık calısmaya gecıcektır, vucudunuz hem sekıl alıcak hemde yagdan yakıcaktır.

+ Kepek ekmeği ve kalorı sayımı yapmanızı onerıyorum.

Tabı bunları yapmadan once bır ıc hastalıkları ve kardıyolojı uzmanına gıdıp değerlerinize baktırmalısınız.
Belkı hormonsal bır problemınız var bunları ogrendıkten sonra duzenlı sporla verılemeyecek kılo yok ( kendımden bılıyorum )
Kolay gelsın.

Kantinin yağlı tostlarından uzak durmak lazım :) Bisküvi falan çok yeme bana kalırsa meyveyle falan geçiştirirsin eğer yapabilirsen evde kendin sandiviç tarzı bir şeyler yapıp da götürebilirsin onlar belki biraz daha tok tutar. Sabah kahvaltı niye yapmadın bugün? Gofret niye yedin, kahvaltı yapmadığın için mi? Okulla birlikte çok zor oluyor gerçekten, bende okul başlamadan verebildiğim kadar kilo vermeye çalışıyorum. Yemekhane yemekleri de çok sağlıksız oluyor, yemesende olur sanırım yemekhaneden

dün yapamadım cunku gec uyandım okula geckalıcam diye bir iki gofret buldum yedim çıktım iki gundur en son diyetisyenn verdiği listeyle birlikte yemek yemeye calışıyrumç.Şİimdi öğlen biraz kaçırdım ama ara öğünü kesersem dengelerım heralde :) okulla birlikte sıkıntı oluyor ama sabreder yapmaya devam edersem buyuk ihtimal bir dengeye sokarım şimdi yaz okuluna gidip geliyorum 2 hafta sonrada sınavlarım var okulda kalıp ders çalıştığım için sıkıntı oluyor okullar tam açılsa en azından genelde hep aynı saatlerde çıkıyorum biraz zorlanırırm ama dengelemem daha rahat olur.bu arada özelden size dönemiyorum belli bir mesajdan sonra özele yazabiliyomuşum galibi çok iyi bir yerde okuyormuşsunuz onu söyliyim :34:

canım diyet yapmadan,herşeyden yiyerek zayıflamak istiyorum demişsin ama bu fikri daha sonralara sakla derim.
hayatından bazı şeyleri çıkartman gerek,azda yesen etkisi oluyor işte.
çok seviyosundur bazı yemekleri ama sağlığına kavuşmak için bence bir müddet bunlardan uzak kalmak sonrada istediğin kdr yemek daha mantıklı değilmi?
zaten birkez zayıflarsan,o zayıf halını gorunce onune koysalar bile yemek isteyemeceksin.
başka spor yapmasanda yürüyüşü kesinlikle öneririm canım..
yogada onerebilirim,o da zayıflatır çok,nefesini kontrol edebilirsen gayet güzel sonuç alabilirsin(ben öyle zayıflamıştım).
bu arada antidepresan fln kullandınmı yada kullanıyomusun? onlarda aşırı aşırı çok kilo aldırıyor,çok hızlı bir şekilde hemde.
yarıda bırakma derim,kendine güven,bir amacın olsun,inşallah Rabbim yüzünü güldürür canım
:54:

selam canım, 1 çay kaşığı çörek otu yağı onun iç üzerine su iç, yada çorbana karıştırıp içebilirisn. meyve sebze ye, şekerden uzak dur bu çok önemli. çok uyuma, ben çok uyursam geç kalkarsam hemen kilo alıyorum. spor yap, bunlar bildiğin şeylerdir zaten. kilo verme konusunda allah yardımcın olsun canım. bende 4 gündr diyet yapıyorum yaklaşık 1 buçuk kilo verdim, 2 kilo daha versem iyi olacak inşallah.en önemli şey az yemek gerçekten bu çok öenmli.

tebrik ederim ne güzel 4 günde nerdeyse 2 kilo vermissiniz insan isteyince yapıyor ya sorun iradeyi sağlamak iki gündür biraz daha dikkat edıyorum yediğime içtiğime .. o dediğinizi yapcam çörek ot yağıyla ilgili gerçekten uyku ınsana kılo aldırıryor Allah tan o konuda cok sıkıntı çekmiyorum gün ışıdığı an ben ayaktayım :) tek sıkıntı spor işte onuda yapabilsem kilo vercem ki yuruyunce daha hızlı kılo verdiğimi gözlemledim

canım benmde kilolarla başım dertte en az 25 kilo fazlalığım war gel brbrmze destek olarak werelm şuan bn şu 9lu ot çayını kullnyrm ama aktarm bitkisel bir kapsül önerdi kendisi ramazanda çok fazla kilo werdiğinin idda ediyr bakalım o kapsülden getirtecek onuda kullanıcam:47::47:

tebrik ederim ne güzel 4 günde nerdeyse 2 kilo vermissiniz insan isteyince yapıyor ya sorun iradeyi sağlamak iki gündür biraz daha dikkat edıyorum yediğime içtiğime .. o dediğinizi yapcam çörek ot yağıyla ilgili gerçekten uyku ınsana kılo aldırıryor Allah tan o konuda cok sıkıntı çekmiyorum gün ışıdığı an ben ayaktayım :) tek sıkıntı spor işte onuda yapabilsem kilo vercem ki yuruyunce daha hızlı kılo verdiğimi gözlemledim

evet canım sporda önemli özellikle akşama doğru yürü sonra bi bardak süt iç başka bişey yeme, kilo verirsin. allah yardımcın olsun canım.

Merhaba arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi tekrar yazmaktan utanıyorum durumum gercekten bu ve ben halaa birşey yapamadım.Diyetisyene de gittim ama olmadı.Her gun aynı şeyleri yemekten öğün saymaktan bıktım bırsure sonra bıraktım zaten.. Diyeti hayatına sindirmiş bir yaşam biçimi haline getren arkadaşlar siz bunu nasıl başardınız ve bunu saglamak ne kadar zamanınızı aldı?? Anlatmak istediğim ben bir kagıt parcasında yazılanlara baglı kalmak istemiyorum herşeyden yiyebilmek ve saglıklı bir şekile zayıfl am k istiyorum bunu başarabilen var mı ??? Ayrıca diyetisyenimin söylediğine göre metabolizmamda durmuş durumda nasıl hızlandırabilirim ?? yardım plisss :))

Merhaba; üzülme ve karamsarlığa kapılma şuan bende 92 kiloyum ve 1.54 boyundayım. Bende senin gibi birkaç kere diyetisyene gittim fakat ödediğim paralarla kaldım. Geçen sene bana doğum yaptığım doktorumun söylediği şey beni kendime getirdi. Önce hormonlarına baktır. Bende bana söyleneni yaptım ve 15 gün önce iç hastalıları doktoruna gidip hormon testi yaptırdım. Sonuç; prolaktin hormonu yüksek, tiroitler sınırda, şeker yüksek. Doktorun söylediğini aynen yazıyorum.
"Bu şeklide 1 hafta hiç bir şey yeme içme gram dahi kilo veremezsin oldu."
Şuan bu tahlillere ek istenen tahlillerimi yaptırdım. Cumartesi günü tekrar doktora gidicem ve tedaviye başlayacağız. Ben de sende umutsuzluğa kapılma önce iyi bir iç hastalıları veya endokrinoloji doktrotuna görün derim.

canım benmde kilolarla başım dertte en az 25 kilo fazlalığım war gel brbrmze destek olarak werelm şuan bn şu 9lu ot çayını kullnyrm ama aktarm bitkisel bir kapsül önerdi kendisi ramazanda çok fazla kilo werdiğinin idda ediyr bakalım o kapsülden getirtecek onuda kullanıcam:47::47:

selam arkadaşım böyle kapsül filan inanma, en önemli şey yediklerini azaltarak ve spor yaparak zayıflamaktır, böyle haplara filan kanma, böyle şeyler biçok insanı sağlkığından etti, bazılarıda öldü. para tuzağı bunlar. ben yedikerlimi azalttım kilo verdim, sabah az yiyorum öğlen geçiştiriyorum akşamda az yiyom yürüyorum şimdi, yavaş yavaş veririm 1 yada 2 kilo verecm inşallah.
tatlı yemiyorum çikolata kola bisküvi zaten pek yemem. sende yeme bunları karnını hafif doyur spor yap.

selam arkadaşım böyle kapsül filan inanma, en önemli şey yediklerini azaltarak ve spor yaparak zayıflamaktır, böyle haplara filan kanma, böyle şeyler biçok insanı sağlkığından etti, bazılarıda öldü. para tuzağı bunlar. ben yedikerlimi azalttım kilo verdim, sabah az yiyorum öğlen geçiştiriyorum akşamda az yiyom yürüyorum şimdi, yavaş yavaş veririm 1 yada 2 kilo verecm inşallah.
tatlı yemiyorum çikolata kola bisküvi zaten pek yemem. sende yeme bunları karnını hafif doyur spor yap.

tatlım bn kahwltıda sde gewrek yiyrm öğlende işyermde ne çkrsa ekmk almadn we tabklrmn hepsni btrmdn dökyrm ymklrmi tbi pilwa makrnya hç doknmyrm ama gel gelelim öğlenle akşm ymğm arsnda 8 saat war iş yerindede yoğnum bşy yiyemyrm akşmlrı abrtryrm tbi spora çkıorm ama bi yre kdr bişeylrle kndmi takviyelmk istmştm ama bugn 1200 kalorlk diyte bşldm bklm istdğmi yiycm tbi günlk limitim 1200 kalori olck sbh we öğlen ydklrmle 985 kalrm dolmuş akşm ymğnde sdce 215 kalori tüktblrm bklm umrm bu işe yara kapsülü bi sürelğne unutayım:34::34:

tatlım bn kahwltıda sde gewrek yiyrm öğlende işyermde ne çkrsa ekmk almadn we tabklrmn hepsni btrmdn dökyrm ymklrmi tbi pilwa makrnya hç doknmyrm ama gel gelelim öğlenle akşm ymğm arsnda 8 saat war iş yerindede yoğnum bşy yiyemyrm akşmlrı abrtryrm tbi spora çkıorm ama bi yre kdr bişeylrle kndmi takviyelmk istmştm ama bugn 1200 kalorlk diyte bşldm bklm istdğmi yiycm tbi günlk limitim 1200 kalori olck sbh we öğlen ydklrmle 985 kalrm dolmuş akşm ymğnde sdce 215 kalori tüktblrm bklm umrm bu işe yara kapsülü bi sürelğne unutayım:34::34:

evet ya bencede unut, allah kolaylık versin.

canım bende 28 yaşındayım 168 boyundayım ve 91 kiloyla başladım diyete bugün 3 günüm ilk gün bişey olmadı ama bu sabah tartıda 1 kilo eksik gördüm kendimi ve umutluyum. daha önce diyetisyene gittim ve adet geçikmesi sorununu yaşayan biri olarak hormonal bozukluğumda var hemde taa 15 yaşımdan beri .. defalarca kilo aldım verdim bir ara 59 uda gördüm üstelik ama okul hayatı iş hayatı evlilik derken aldı kilolar gitti.. neyse uzatmıyım cnm benim diyetisyenden önce ne yemem gerektiğine dair bir fikrim yoktu açıkçası diyetisyenle neyi nasıl yemem gerektiğini öğrendim 1 kase çorba 2 ekmek yerine geçiyo ama malum Türk insanı olarak çorbaya bide ekmek doğrayıp yiğenlerdeniz. :) önemli olan neyi neyle yemen gerektiği o zaman farkında olmadan kilo veriyosun ..diyetisyene ünv zamanında gitmiştim ve güzel sonuç almıştım .. ama sonuçta kendini salınca gene alınıyo o kilolar ama bu sefer bende kararlıyım ...
valla 3 gündür diyetteyim ve gayet iyiyim akşamları biraz açlık çekiyorum ama oda 1 haftaya kalmıycak eminim .. ne yiyorum dersen herşeyi.. :) tatlıda yedim sucukta .. ama saatine ve yeme dengesine göre.. bir bugün abur cubur yemedim..sabah evde ne varsa peynir domates yumurta zeytin falan yedim 2 saat sonra salatalık yedim sonra öğlen 1 kase çorba ve normal salataya haşlanmış 1 tavuk göğsü. arada 3 siyah erik akşam 5 kaşık taze fasulye ve cacık .. ekmeği sadece sabah yiyorum oda 2 dilim .. gazlı içeceği çok severim kola falan ama 3 gündür o kadar midem doluki aklıma bile gelmiyo.. benimde insülün direncim var ve metobolizmam çok yavaştır.. inşallah vericez kiloları hedef 30 kilo 1 sene süre verdim kendime büyük ihtimal 3 haftadan sonra vücudum kendini kasıcak ve kilo verirken zorlanıcam ama bakalım bir yerden başlamak lazım ..herşey bir adımla başlıyo sende aklına koymuşsan başarısız olmıycağına eminim :)

arkadaşlar konudaki tüm cevapları okuyamadım ama kilo sıkıntısı çeken arkadaşların troid hormonlarını mutlaka ölçtürüp ondan sonra rejime girmelerini tavsiye ederim, eğer bu hormon normalden az çalışıyorsa kilo yapıyor

canım bende 28 yaşındayım 168 boyundayım ve 91 kiloyla başladım diyete bugün 3 günüm ilk gün bişey olmadı ama bu sabah tartıda 1 kilo eksik gördüm kendimi ve umutluyum. daha önce diyetisyene gittim ve adet geçikmesi sorununu yaşayan biri olarak hormonal bozukluğumda var hemde taa 15 yaşımdan beri .. defalarca kilo aldım verdim bir ara 59 uda gördüm üstelik ama okul hayatı iş hayatı evlilik derken aldı kilolar gitti.. neyse uzatmıyım cnm benim diyetisyenden önce ne yemem gerektiğine dair bir fikrim yoktu açıkçası diyetisyenle neyi nasıl yemem gerektiğini öğrendim 1 kase çorba 2 ekmek yerine geçiyo ama malum Türk insanı olarak çorbaya bide ekmek doğrayıp yiğenlerdeniz. :) önemli olan neyi neyle yemen gerektiği o zaman farkında olmadan kilo veriyosun ..diyetisyene ünv zamanında gitmiştim ve güzel sonuç almıştım .. ama sonuçta kendini salınca gene alınıyo o kilolar ama bu sefer bende kararlıyım ...
valla 3 gündür diyetteyim ve gayet iyiyim akşamları biraz açlık çekiyorum ama oda 1 haftaya kalmıycak eminim .. ne yiyorum dersen herşeyi.. :) tatlıda yedim sucukta .. ama saatine ve yeme dengesine göre.. bir bugün abur cubur yemedim..sabah evde ne varsa peynir domates yumurta zeytin falan yedim 2 saat sonra salatalık yedim sonra öğlen 1 kase çorba ve normal salataya haşlanmış 1 tavuk göğsü. arada 3 siyah erik akşam 5 kaşık taze fasulye ve cacık .. ekmeği sadece sabah yiyorum oda 2 dilim .. gazlı içeceği çok severim kola falan ama 3 gündür o kadar midem doluki aklıma bile gelmiyo.. benimde insülün direncim var ve metobolizmam çok yavaştır.. inşallah vericez kiloları hedef 30 kilo 1 sene süre verdim kendime büyük ihtimal 3 haftadan sonra vücudum kendini kasıcak ve kilo verirken zorlanıcam ama bakalım bir yerden başlamak lazım ..herşey bir adımla başlıyo sende aklına koymuşsan başarısız olmıycağına eminim :)

canm ne kadr çok motive ediyrsun enerjn süper:46::46:hedefmz aynı saylr dün bende günlk almam grekn kaloryi hespldm 1200 kalryi geçmemelym ne yaln söğlym zorlnyrm:43:ama brkmk yok spor fln yapıyo musun sen paylşrmsn

Merhaba; üzülme ve karamsarlığa kapılma şuan bende 92 kiloyum ve 1.54 boyundayım. Bende senin gibi birkaç kere diyetisyene gittim fakat ödediğim paralarla kaldım. Geçen sene bana doğum yaptığım doktorumun söylediği şey beni kendime getirdi. Önce hormonlarına baktır. Bende bana söyleneni yaptım ve 15 gün önce iç hastalıları doktoruna gidip hormon testi yaptırdım. Sonuç; prolaktin hormonu yüksek, tiroitler sınırda, şeker yüksek. Doktorun söylediğini aynen yazıyorum.
"Bu şeklide 1 hafta hiç bir şey yeme içme gram dahi kilo veremezsin oldu."
Şuan bu tahlillere ek istenen tahlillerimi yaptırdım. Cumartesi günü tekrar doktora gidicem ve tedaviye başlayacağız. Ben de sende umutsuzluğa kapılma önce iyi bir iç hastalıları veya endokrinoloji doktrotuna görün derim.

Bu sabah hormon tahlili yaptırdım yarın sonuclarını alcam ama ben kadın doğum doktoruna gittim o bana hormon tahlili yaptırdı yaptırdığı tahliller şunlar FSH, LH,ESTRADİOL sizdemi bunları yaptırdınız

ben bu tur bitkisel kapsül gibi şeyleri kullanmayı pek tecih etmiyorum cunku bir keresinde annem böyle bir şey kullanmıştı yuzunde feci şekilde kocaman kocaman sivilceler cıktı ve aradan 5 yıl gecti ve hala yüzünde o izler vardır sizde dikkatli olun derim

canm ne kadr çok motive ediyrsun enerjn süper:46::46:hedefmz aynı saylr dün bende günlk almam grekn kaloryi hespldm 1200 kalryi geçmemelym ne yaln söğlym zorlnyrm:43:ama brkmk yok spor fln yapıyo musun sen paylşrmsn

kendi çapınızda gercekten cok guzel bir liste yapmışsınız.. genel olarak insanımız içine ekmek dograyarak corba içiyor ki zaten dediğiniz gibi çorbada bir ekmek :) izin verirseniz sizin bu gunluk yemek yeme programınızı uygulamak istiyorum gercekten begendim :) :46:

Back