• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.58 boyunda 90 kiloyum yardııım lütfen !!

canım bende 28 yaşındayım 168 boyundayım ve 91 kiloyla başladım diyete bugün 3 günüm ilk gün bişey olmadı ama bu sabah tartıda 1 kilo eksik gördüm kendimi ve umutluyum. daha önce diyetisyene gittim ve adet geçikmesi sorununu yaşayan biri olarak hormonal bozukluğumda var hemde taa 15 yaşımdan beri .. defalarca kilo aldım verdim bir ara 59 uda gördüm üstelik ama okul hayatı iş hayatı evlilik derken aldı kilolar gitti.. neyse uzatmıyım cnm benim diyetisyenden önce ne yemem gerektiğine dair bir fikrim yoktu açıkçası diyetisyenle neyi nasıl yemem gerektiğini öğrendim 1 kase çorba 2 ekmek yerine geçiyo ama malum Türk insanı olarak çorbaya bide ekmek doğrayıp yiğenlerdeniz. :) önemli olan neyi neyle yemen gerektiği o zaman farkında olmadan kilo veriyosun ..diyetisyene ünv zamanında gitmiştim ve güzel sonuç almıştım .. ama sonuçta kendini salınca gene alınıyo o kilolar ama bu sefer bende kararlıyım ...
valla 3 gündür diyetteyim ve gayet iyiyim akşamları biraz açlık çekiyorum ama oda 1 haftaya kalmıycak eminim .. ne yiyorum dersen herşeyi.. :) tatlıda yedim sucukta .. ama saatine ve yeme dengesine göre.. bir bugün abur cubur yemedim..sabah evde ne varsa peynir domates yumurta zeytin falan yedim 2 saat sonra salatalık yedim sonra öğlen 1 kase çorba ve normal salataya haşlanmış 1 tavuk göğsü. arada 3 siyah erik akşam 5 kaşık taze fasulye ve cacık .. ekmeği sadece sabah yiyorum oda 2 dilim .. gazlı içeceği çok severim kola falan ama 3 gündür o kadar midem doluki aklıma bile gelmiyo.. benimde insülün direncim var ve metobolizmam çok yavaştır.. inşallah vericez kiloları hedef 30 kilo 1 sene süre verdim kendime büyük ihtimal 3 haftadan sonra vücudum kendini kasıcak ve kilo verirken zorlanıcam ama bakalım bir yerden başlamak lazım ..herşey bir adımla başlıyo sende aklına koymuşsan başarısız olmıycağına eminim :)

kendi çapınızda gercekten cok guzel bir liste yapmışsınız.. genel olarak insanımız içine ekmek dograyarak corba içiyor ki zaten dediğiniz gibi çorbada bir ekmek :) izin verirseniz sizin bu gunluk yemek yeme programınızı uygulamak istiyorum gercekten begendim :)

kendi çapınızda gercekten cok guzel bir liste yapmışsınız.. genel olarak insanımız içine ekmek dograyarak corba içiyor ki zaten dediğiniz gibi çorbada bir ekmek :) izin verirseniz sizin bu gunluk yemek yeme programınızı uygulamak istiyorum gercekten begendim :)

teşekkür ederim canım , elbette uygulayabilirsin ama bence kafanda diyet lafını at ilk önce :) benim bir çok başarısızlığımın nedeni ilk diyetteyim düşüncesine takılı kalmaktan kaynaklanıyo ..ben öle diyet için özel bişeyler pişirmiyorum sadece kızartma yapmıyorum artık evde ama onun dışında gerektiğinde börekte yiyebillirsin en azından daha önce diyetisyenle verdiğim kilolarda börek bile yemiştim ama yağda kızarmış değil üstüne yağ sürülmeden fırınlanmış 3 tane lorlu maydanozlu sigara böğreği gibi.. yani önemli olan dengelemek.. bugun 500 gram daha vermişim üstelik boşaltım sorunum var..

sana tavsiyem bakliyat yediğin öğünde sebze yeme ekmek yeme .. öğlen bakliyat yiyosan ve çok yemişsen akşam daha hafif şeylerle geçiştir.. bulgur pilavını hayatına dahil et ve pirinçten en azından 1 ay kadar uzak dur bağırsakları düzenlemek adına.. makarna yiğceksende yağsız makarna ve sadece 3 yemek kaşığı.. mesela makarna yiğceksem yanında 3 kaşık zeytin yağlı sebze yemeği yanındada sınırsız yağsız yeşillikli salata yiğebilirsin zaten salata yemekten şişiceksin :) yada salata yemek yerine yoğurt ye ben yoğurdumun içine bazen pul biber fkekik falan aklıma göre lezzet katıcak baharat falanda ekiyorum .. tabi o senin damak zevkine kalmış .. yani maksat sevmedğin bişeyi yemen değil sevdiğin yiğcekleri farklı yöntemlerle yemen .. istersen iskender bile yiğebilirsin ama bunu akşam yemeği yerine öğlen saatlerinde ye mesela ben iskenderimi kendim yaparım evde hep.. tek fark artık tereyağ olmıycak ve kendim yağsız ızgara ettiğim tavuk ve ekmekte 1 dilim doğradığım kepek ekmeği olucak ama sonuçta o iskenderi yiğcem :)
bugünkü menüm

sabah: 6 yeşil zeytin , yağsız lor peyniri 1 yemek kaşığı kadar 2 dilim kepek ekmeği , domates ve salatalık ve çay .. ( şeker olarak 2 şeker atıyorum duble fincana )
arada : 1 orta boy şeftali yedim
öğlen : barbunya salata ve bir kase yoğurt olacak..
arada: 3 kara erik 1 salatalık
akşam 4 -5 yemek kaşığı sebze yemeği ,salata veya 1 kase yoğurt..
günde 3 lt de su içiyorum bazen 2 .. bugün 4 günüm ve 1,5 kilo verdim .. üstelik karnımda şiş ama benim sana tavsiyem akşam yemeğini uyku saatine göre düzenle eğer saat 1 de yatıyorsan 7 de de yiğebilirsin .. akşam çay içebilirsin ama çay tansiyonu tetiklediğinden ben genelde limonlu maden suyu içiyorum sıcaktada iyi geliyo :))

canm ne kadr çok motive ediyrsun enerjn süper:46::46:hedefmz aynı saylr dün bende günlk almam grekn kaloryi hespldm 1200 kalryi geçmemelym ne yaln söğlym zorlnyrm:43:ama brkmk yok spor fln yapıyo musun sen paylşrmsn

teşekkür ederim canım enerjim daha rejimin başında olmamdan herhalde :) bi de çok fazla diyet denemem olmasından kilo veriyorum ama ben kilomu sabitleyemiyorum en büyük sorunum o..
kalori sayımını vücuduna göre yapmalısın canım belki senin için o kadar azki ondan kötü oluyosun önemli olan kan şekerini düşürmemen .. spora gelince malesef .. ünv döneminden beri spor hayatımdan çıktı ne yazıkki lisanlı voleybol oynadım 6 sene o dönemde vücudum sıkıydı ama şuan aynısını diyemiycem hem iş hayatı hem evlilik fırtsat bulamıyorum .. hemde tek başıma spor yapmayıda sevmiyorum evdede ev işi bana yetiyo :) kısacası spor yapmama bahanem çok :D ama ne kadar inkar etsemde spor yapmayınca vücudum hamur gibi olucak verdiğim kilolarla ne yazıkki dile kolay 30 kilo vermeyi planladım :(

teşekkür ederim canım enerjim daha rejimin başında olmamdan herhalde :) bi de çok fazla diyet denemem olmasından kilo veriyorum ama ben kilomu sabitleyemiyorum en büyük sorunum o..
kalori sayımını vücuduna göre yapmalısın canım belki senin için o kadar azki ondan kötü oluyosun önemli olan kan şekerini düşürmemen .. spora gelince malesef .. ünv döneminden beri spor hayatımdan çıktı ne yazıkki lisanlı voleybol oynadım 6 sene o dönemde vücudum sıkıydı ama şuan aynısını diyemiycem hem iş hayatı hem evlilik fırtsat bulamıyorum .. hemde tek başıma spor yapmayıda sevmiyorum evdede ev işi bana yetiyo :) kısacası spor yapmama bahanem çok :D ama ne kadar inkar etsemde spor yapmayınca vücudum hamur gibi olucak verdiğim kilolarla ne yazıkki dile kolay 30 kilo vermeyi planladım :(

ünwrste dönemmde bnde sporu brktm ztn o dönm aldm kilolrmı vücduma göre 1200 kalori almlym ama her sitede yedklrmn kalrilri ayrı felan belki günlk 1300fln oluodr zor ayrlyrm hem iş hem diyet zor olyr işte çk yrlyrm ama akşm ymğndn snrda mtlka yrüyşe çkyrm bnde ylnz spordn nfrt edyrm ama mcbrm bnce sende ewde aç müzği dan et arkdşm düğünnden önce bu yöntmle çk güzl kilo wrmşti:1::1:

ünwrste dönemmde bnde sporu brktm ztn o dönm aldm kilolrmı vücduma göre 1200 kalori almlym ama her sitede yedklrmn kalrilri ayrı felan belki günlk 1300fln oluodr zor ayrlyrm hem iş hem diyet zor olyr işte çk yrlyrm ama akşm ymğndn snrda mtlka yrüyşe çkyrm bnde ylnz spordn nfrt edyrm ama mcbrm bnce sende ewde aç müzği dan et arkdşm düğünnden önce bu yöntmle çk güzl kilo wrmşti:1::1:

haklısın cnm bir yerden onada başlamam lazım .. çanakkalede yaşıyorum ve evimde denizin dibinde normalde denize giriyorum ama ölee 1 saat düzenli yüzmeye başlıyabilirim .. eşimide akşam sürüklüyebilirim yanımda itirazı olacağını sanmıyorum ;)

kendi çapınızda gercekten cok guzel bir liste yapmışsınız.. genel olarak insanımız içine ekmek dograyarak corba içiyor ki zaten dediğiniz gibi çorbada bir ekmek :) izin verirseniz sizin bu gunluk yemek yeme programınızı uygulamak istiyorum gercekten begendim :) :46:

tabikide canım umarım hep beraber hedefimize ulaşırız öncelik olark beslnme alşknlğmzı değştirmelyiz ben eskide sulu yemklrle mtlka ekmk yrdm doymzdm yoksa ama şmdi günde 1dlim ekmk anca tüktyrmdur ekmği görmzdn glyrm artk o yokmş gbi dwrnyrm:46::46:

haklısın cnm bir yerden onada başlamam lazım .. çanakkalede yaşıyorum ve evimde denizin dibinde normalde denize giriyorum ama ölee 1 saat düzenli yüzmeye başlıyabilirim .. eşimide akşam sürüklüyebilirim yanımda itirazı olacağını sanmıyorum ;)

yüzmek çok güzl kalori harctyr keşke bnmde öğle bi frstm olsydı bnce güzl değrlendrmelisin

Yemek yemeden önce su iç daha az yemek yemeni sağlar.Yürürken karnını içine çek ama bunun sakıncası varmı bilmiyorum araştır bunu istersen

canım tatlılardan ve aburcuburdan uzak durman gerekiyo bide ekmeği sadece sabahları iki dilim ye bunun dışında kendine bi kısıtlama getirme ama sofradan kalkmak içinde tıka basa doymayı bekleme yürüyebildiğin kadar yürü ben sabah akşam bi saat yürüyorum yetiyo hafta da 3 günde yüzüyorum ben sadece bu şekilde 2 sene içinde 104 kg dan 55 kg ya düştüm şimdide canımın istediklerini abartmadan yiyorum yüzmeyi ve yürüyüşü brakmadım daha devam ediyorum bırakmayıda düşünmüyorum çünkü artık zevk alıyorum

canım tatlılardan ve aburcuburdan uzak durman gerekiyo bide ekmeği sadece sabahları iki dilim ye bunun dışında kendine bi kısıtlama getirme ama sofradan kalkmak içinde tıka basa doymayı bekleme yürüyebildiğin kadar yürü ben sabah akşam bi saat yürüyorum yetiyo hafta da 3 günde yüzüyorum ben sadece bu şekilde 2 sene içinde 104 kg dan 55 kg ya düştüm şimdide canımın istediklerini abartmadan yiyorum yüzmeyi ve yürüyüşü brakmadım daha devam ediyorum bırakmayıda düşünmüyorum çünkü artık zevk alıyorum

ooo süper tebrik ederim çok güzel kilo vermişsiniz... :46: canım kusura bakma ama bişey sorucam vücudunda hiç sarkma oldumu peki yüzmenin faydasını gördün mü?

herbalife bende kullanmıştım milk shake ini falan birde çikolataları vardı

bir önerimde yemeklerden yarım saat önce dereotu ye bol miktarda iştahını keser

Merhaba arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi tekrar yazmaktan utanıyorum durumum gercekten bu ve ben halaa birşey yapamadım.Diyetisyene de gittim ama olmadı.Her gun aynı şeyleri yemekten öğün saymaktan bıktım bırsure sonra bıraktım zaten.. Diyeti hayatına sindirmiş bir yaşam biçimi haline getren arkadaşlar siz bunu nasıl başardınız ve bunu saglamak ne kadar zamanınızı aldı?? Anlatmak istediğim ben bir kagıt parcasında yazılanlara baglı kalmak istemiyorum herşeyden yiyebilmek ve saglıklı bir şekile zayıfl am k istiyorum bunu başarabilen var mı ??? Ayrıca diyetisyenimin söylediğine göre metabolizmamda durmuş durumda nasıl hızlandırabilirim ?? yardım plisss :))

günde 3 litre su içmen lazım metabolızmanı hızlandırabılmen ıcın . ve gunde en az 1 saat yürümekte çok iyi gelıyor 1 ay ıcınde farkı göreceksin

ooo süper tebrik ederim çok güzel kilo vermişsiniz... :46: canım kusura bakma ama bişey sorucam vücudunda hiç sarkma oldumu peki yüzmenin faydasını gördün mü?
kesinlikle yüzmenin çok etlisi var vücudumu sıkılaştıran da bana göre o aman aman bi sarkma olmadı bende çok şaşkınım iki resimdeki farkı görünce bu ben değilim deyim eski halime gülüyorum :) kollarım biraz yumşak ama oda çok rahatsız edici deil zmanla onlarında düzeleceğini dşünüyorum

kesinlikle yüzmenin çok etlisi var vücudumu sıkılaştıran da bana göre o aman aman bi sarkma olmadı bende çok şaşkınım iki resimdeki farkı görünce bu ben değilim deyim eski halime gülüyorum :) kollarım biraz yumşak ama oda çok rahatsız edici deil zmanla onlarında düzeleceğini dşünüyorum

süper cnm bende yüzmeye dün başladım 1 saat yüzüyorum kışın deniz yerine havuzda devam edicem bakalım inşallah bende de sıkışalma olur

yahmii nerdesin bakimm bugün neler yaptın günlüğünü takipteyiz bak ;))) sana diyorum ama aslında benim bugün buraya yazmaya hiç yüzüm yok dondurmalar dolmalar havalarda uçuştu dağıttım kendimi yarına toparlıycam ama söz :((

herbalife kullanmdm ama forewerin çikoltlı mamasnı kullnmştm ewt fydsı görmştm ama fiytlrı çk yksek

dediğin firmayı bilmiyorum. ben herbalife kullanıyorm bende bi süre önce senin gibi düşünerek durumum kötü olunca bıraktım. tekrar başladım. ve artık anladığım birşey var bunlar normal yemek ve normalde yediğin yemek yerine onu yediğinde aynı fiyata hatta daha azına denk geliyo :) aylık hesaba vurduğunda çok uygun oluyo :)

Back