1.58 boyunda 90 kiloyum yardııım lütfen !!

Yahmi

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
23
0
6
İstanbul
Merhaba arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi tekrar yazmaktan utanıyorum durumum gercekten bu ve ben halaa birşey yapamadım.Diyetisyene de gittim ama olmadı.Her gun aynı şeyleri yemekten öğün saymaktan bıktım bırsure sonra bıraktım zaten.. Diyeti hayatına sindirmiş bir yaşam biçimi haline getren arkadaşlar siz bunu nasıl başardınız ve bunu saglamak ne kadar zamanınızı aldı?? Anlatmak istediğim ben bir kagıt parcasında yazılanlara baglı kalmak istemiyorum herşeyden yiyebilmek ve saglıklı bir şekile zayıfl am k istiyorum bunu başarabilen var mı ??? Ayrıca diyetisyenimin söylediğine göre metabolizmamda durmuş durumda nasıl hızlandırabilirim ?? yardım plisss :))

Son düzenleme:
Öncelikle tatlıyı şimdilik hayatından çıkarmalısın bol bol meyve sebze tüket. Karbonhidratı önemli ölçüde azalt. Yürüyüş yap. Kaçamak yapmadan ciddi bir şekilde buna uyarsan hızla kilo verirsin. Kilo verdikçe kilo verme hızın azalacaktır örneğin 70e düştüğünde daha yavaş verirsin.

Canım öncelikle utanma hiçbir şeyden uzun sürede verilmeyecek hiçbir kilo yoktur önemli olan kilo alımının önünü kesmen. Öğün saymak zorunda değilsin sadece porsiyonları düşür öğünlerde ve mümkün oldugunca yağlı tuzlu gıdaları kes. Asitli içecekler ve tatlı yeme bir süre abur cuburu kes. Bir liste uygulamak zorunda değilsin sadece pilav makarna türü değil de sebze ağırlıklı beslenmen ve bazı şeyleri tamamen kesmen yeterli. Türk kahvesi de metabolizmayı hızlandırır tabi ama şekersiz içmeyi dene. Bol su içmek ve spor yapmakta işine yarayabilir canım moralini bozma hiçbir zaman.

Bundan iki yıl önce tam 15 kilo verdim 81 den 66 lara indim sonra sınav dönemine girince bıraktım ve ustune bir 4 kilo daha alıp 85cıktım gecen yazın başından berid 90 buldum işte artık insanlardan cekinir oldum hele karşı cinsin yanında elim ayagım birbirine girıyor vucudumndan cok rahatsız oluyorum gecen ayın başında tekrar diiyetisyene gitim 1 hafta boyunca herşey cok gızeldi fakat 1 haftanın sonunda ani şokla karşılaştım okulumla ilgili 2 gun hiçbirşey yiyemedim kendimi odama kapattım 3.gun tekrar die te başlamak istedim ama ne mümkün o aclık hissini anlatamam belkide tartılmadım ama 1 2 kilo ddaha almış olmalıyım.Kararımı verdimkesınlikle diyet yapmıcamcunku kesınlikle birsuere sonrabozuluyor ...benim amacım herkesın yediğinden yiyerekama ölçülü yemek bunun yanındada artı zayıflamak için takviyeler yapmak bol su icmek vs..fakat benimöncelikle metabolizmamı hızlandırmam grek cunku gercekten durmuş vaziyet te söyle anlatıım ben abur cuburu seven biriyim kardeşimle nerdeyse aynı şeyleri yeriz ama o zayıf ben şişman ar ada ki tek fark metabolizma..ayrıca tatlıya da düşkünüm hele cikolataya bayılıyorum :)) bunu yemek yerine aynı görevi görecek neler önerebilirsiniz kızlar ...

Diyetisyene giderken ilk başlardada cok sıkıntı cekiyordum cunku metabolizma durmuş hiç yok yani söyle diyim benim annemde kıloludır ama metabolizması maşallah cok hızlı oldugu için 1 ayda 12 kilo ben sadece 6 kilo.verdim yani bnim 2 katım kadar kilo verdi canım annem :) metabolizma sıkıntılı benim bu konuda birşeyler yapmak istiyorum ilk önce zaten yediklerime dikkat edersem gerisi corap söküğü.gibi.gelecek.

Canım insülin direnci ve polikistik over için tahlil yaptırabilirsin adet düzensizliği varsa. Ancak ilaç kullansan bile bir yere kadar etkili kilo vermedikçe hiçbir şey düzelmiyor canım. Bi kaç kilo bile versen farklı hissetmeye başlarsın kendini hiç moralini bozma. Spor da yaparsan daha rahat yürümeye başlarsın, ben düzenli yürüyüş yaptıgım için benden daha zayıf olan kuzenim ve kardeşimle gezmeye gittiğimde onlar deli gibi yoruluyor yürürken ben yoruldugumu hissetmiyorum bile mesela spor bu yüzden çok önemli canım. Buraya da yazmışsın sağlık sorunlarını bunların hepsi spor yaptıgında kilo verdiğinde geçicek şeyler. Bence sağlıgını düşünerek kilo vermeye başla canım, zor kilo versende uzun vadede kazanan sen olursun. kilo verdikçe kendine güvenin de artar.

canım metabolizmayı kötü etkileyen zaten zararlı yiceklerdir, sen başlangıçta onların hepsini kes ve sebze ağırlıklı beslen. Bol su iç ve yürüyüş yapmaya çalış yarım saatte olsa. Metabolizman bunları yaparsan yavaş yavaş düzene girer diye düşünüyorum. Diyet yapma zaten, sağlıksız diyetlerde var diyet yapmak sağlıklı yaşamak olmuyor her zaman. Ama sağlıklı yaşıcam metabolizmamı düzelticem diye başlarsan zaten kilo da verirsin.

evet gercekten insan kilo aldıkca sağlık problemleride artıyor 81 kilodayken bile hibir sağlık problemim yoktu ne zaman 66 ya inip sonra tekrar kilo aldım vücut dengem altüst ldu.. yürüyüşün gerçekten cok faydalı birşey olduğunu düşünüyorm ayrıca tebrik ederim ne güzel yürümeye alıştırmışsız vücudunuzu ben 10 dk yürüyim halsiz kalıyorm bir o kadar terlemeside cabası çok terleyen bir insanım kilodan dolayı.. yarındn itibaren yediğime içtiğime dikkat edicem artık okulum olduğu içni yürüyüşü hergün yapamam ama haftada en azından 3 gün yarım saat bile olsa yürümüeye calışıcam peki şey sormak istiyorum sabahlarımı yürümek daha iyi yoksa akşamları mı hani akşamları metabolizme biraz daha yavaşlıyor ya yediklerimizi sindirmek daha zorlaşıor o yüzden akşammı yürüsem ?? bide mesela yag yakımını hızlandırıcı ne gibi şeyler önerebilirsiniz ?? ayrıca yarımcı olduğunuz sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

Canım aslında bana kalırsa ikisi de önemli akşam metabolizma yavaşladıgı için yürümek senin için daha yararlı olabilir. Sabah yürüyüşte depolanmış yağların yakılması için faydalı. Şu sıralar hava çok sıcak oldugu için ben bir saat sabah yürüyorum serinlik varken, bir saat de akşam 8 den sonra yine serinlik çıktıgında yürüyorum canım. Okul zamanı biraz zor olur haklısın, ancak ben yürüyüşe kendimi okula yürüyerek alıştırdım. Biraz erken çıktım evden otobüsle gidiyorsam bile birkaç durak önce indim okula yürüdüm. 10 dk ile başla canım yavaş yavaş onu 20 dk 30 dk ya çıkartırsın inşallah Bir de ben müzik dinlemeyi çok seviyordum yürürken müzik dinlemekte teşvik etti beni, bu işe yaramazsa bir yürüyüş arkadaşı da bulabilirsin kendine yine seni teşvik edicek biri olmalı tabi Su ve spor yag yakmanı sağlar canım, sabahları aç karnına limonlu ılık su da içebilirsin. benim bildiklerim bunlar şu an için. Akşamları yürüyüş yaptıktan sonra bir şey yeme, kilo vermeni kolaylaştırır sanırım bu da.

Diyetisyenine devam ediyorsan canım bu sorularını diyetisyenine de sor istersen, o daha iyi yardımcı olabilir belki sana.

selam canım çörek otu yağı metabolizmayı hızlandırıyormuş saraçoğlu geçenlerde tvde söyledi, bende onu içiyorum. yediklerini yavaş yavaş azaltarak kilo ver, birden yemeği kesersen kilo veremezsin. ama herşeyden yiyipte kilo vermek diye bişey yok, ramazanda baklava yaptım inanırmısın bir dilim yedim sadece. bayramda tutulan çikolatalardan sadece küçük bi dilim yedim, evde çikolatalar tatlılar gözümün önünde ama yemiyorum. iki kilo vermem gerek. bende üç yıl önce diyet yaptım 11 kilo vermiştim. ama benim diyet çok zordu ölüm gibi bişeydi, allah yardımcın olsun. hiç tatlı yeme. çok uyuma, kızartma filan unut gitsin, fırında yap kızartmayı. bisküviden uzak dur. sabırla ancak başarabilirisn

Diyetisyenine devam ediyorsan canım bu sorularını diyetisyenine de sor istersen, o daha iyi yardımcı olabilir belki sana.

Diyetisyene devam edemiyorum kendisi seans ücretini 250 ye cıkardığı için devam edemem.. Ayrıca ona giden ve diyetine.cok güzel uyan bir tanıdığım istediği kiloya ulaştı daha bırakalı bir yıl olmadı şimdiden geri on kilo aldı.. Yani yazık gunah o kadar para veriyorız sonuc yıne aynı insan hayatınun içinde bir değişim yapamayınca istediği kadar spor diyet yapsın yine basa dönüyor .. Ben artık diyetisyenlete yığınla para vermek istemiyorum kendi beslenme biçimimi degiştirerek zayıflamk istiyorum

Peki çörek otunu nasıl kullanıcaz.ılık suya karıştırıp ac karnamı içicez

Canım şöyle bir durum var zayıflamak seninle alakalı bir şey oldugu için motivasyonunu kaybetmemen lazım. Ben arkadaşının durumu hakkında şöyle düşündüm diyetisyene giderken diyetisyenin etkisiyle yediğine içtiğine dikkat ediyormuş ancak bıraktıktan sonra eskisi gibi dikkat etmemiş olabilir mi? Yeme içme şeklini biraz yaşam biçimin haline getirmek gerekiyor sanırım. O yüzden diyet yapıyorum dememek lazım çünkü diyet kilo verdikten sonra biten bir şey gibi duruyor ama sağlıklı yaşamak yaşam biçimi haline getireceğin bir şey. Tabi ki arada dikkat edemediğin zaman olur ama diyetim bitti nasılsa istediğimi yiyebilirim sporuda bırakıyım artık dememek lazım sanırım.

Yuruyuşu birturlu devamlı hale.getiremedim biryerden sonrra salmaya başlıyorum benim okulum anadolu yakasında artık okula giderken gelirken metrobusten inince yururum bende en azından zorunlu yuruyuş olur :) peki bunları uygulayarak kac kilo verdiniz suan ??

Canım bende iki aydır devamlı olarak yapıyorum sporu ve diyeti. 82'yle başladım şu zamana kadar 9 kilo kadar verdim. Ben kendimde yürüyüşün etkili oldugunu gördüm, herkes bu süreçte tanıyor kendi bünyesini sanırım Yürüyüş yapmadıgım zamanlar genelde kilo vermen durdu benim çünkü. Arada evde müzik açıp dans falan da edebilirsin spor niyetine eğlencelide olur hem

Bi de canım bende insülin direnci oldugu için çok yavaş kilo veriyorum, normalde ayda 10 kiloyu verende oluyor sanırım düzenli spor ve diyetle.

Evet galiba oda dikkat etmediji o kadar kiloyu aldı birde insan kilo verince dikkat etmezse daha fazla kilo alıyor o yuzden yapılan şeyin diyet adı altında yapulmaması lazım ben baya gittim kiloda verdim ama yani çocuklugumd an beri kilolutum kolaymı o vucudu kiloya alıştırmak fırsatını buldugu an eski hale geri dönuyor artık dikkat edicem zayıfladıkcada buraya yazıcam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…