- 21 Aralık 2012
- 10.875
- 5.412
- 448
- 37
- Konu Sahibi bengunebakan
-
insanın doğasının kanunu demişimdir yahu neden hemen hayvan doğasına çektiniz , elinde toz beziyle gezen dişi geyik aslan kaplanbukadar abartmış olamam heralde
ben çalışmamış bir bayanım evet
çalışıcam ama hiç aklıma gelmedi çalışınca ince temziliği eşime yaptırmak..:44:
Eşimle 4 yıl beraberlikten sonra evlendik. Sevgiliyken bencil olduğunu biliyordum ama düzelir dedim. Şimdi işler daha farklı. Aynı evde iki yabancı gibiyiz. Yemeği hazır olacak, yemek yedikten sonra TV yi açıp onu izleyecek. 1,5 yıl içinde ev alışverişleri hariç dışarı 2 kere ancak çıktık. Ev işlerine asla yardımcı değil. Ütüsü, temizliği, yemeği eksiksiz olacak. Ve ben artık çok bunaldım. Ben ne olacağım, ömrüm böyle mi sürecek? Yardım lütfen.
Olay ev işerine indirgenip biskolata erkeklerine bağlandına göre konu sahibi aradığı bütün cevapları bulmuştır artık...
Eğer kocan evde seni yok saymaya devam etse, dışarı hiç çıkmamaya devam etseniz ama ev işlerinde tam bir ırgata dönüşse yine boşanmayı düşünür müsün?
Merhaba.
Belki de konuşmuşsundur sen daha önce ama ben de konuş diyen arkadaşlara katılıyorum. Çünkü bence önemli olan şimdiye kadar yaptıkları değil de sen sakin bir şekilde rahatsızlığını dile getirdiğinde verdiği tepki.
Sana ne cevap verecek? Nasıl cevap verecek?
belki de o farkında bile değil. ya da oğullarına kıyamayan annelerden biri onunki de. o da öyle alıştı hayatın müşterek olduğundan haberi bile yok.
sana vereceği cevaba göre hayatının sonraki günlerini şekillendirmeye başlayabilirsen daha iyi olur.
yani sormaya çalıştığım ; sana saygı duyacak mı?
defalarca konuştum, rica ettim, tatlı dille anlattım düzelmedi. Sorun sadece ev işleri değil. Bu çok komik olur sorun olarak düşünülürse. Evde iki ayrı insan. Dışarıya çıkmayan, arkadaşlarla bir araya gelmeyen. Yani hayatımı size emekli iki insanın hayatı gibi özetleyebilirim. Tek farkımız çalışıyoruz. Akşam 7 de evde oluyoruz. Ama ben henüz 27 yaşımdayım. Dediği tek şey ben böyle mutluyum. Yıllarca gezdik, artık evde oturalım. Ama arkadaşlarıyla görüşmeye gelince koşa koşa dışarı çıkıyor. Hepsi bu.
Eşimle 4 yıl beraberlikten sonra evlendik. Sevgiliyken bencil olduğunu biliyordum ama düzelir dedim. Şimdi işler daha farklı. Aynı evde iki yabancı gibiyiz. Yemeği hazır olacak, yemek yedikten sonra TV yi açıp onu izleyecek. 1,5 yıl içinde ev alışverişleri hariç dışarı 2 kere ancak çıktık. Ev işlerine asla yardımcı değil. Ütüsü, temizliği, yemeği eksiksiz olacak. Ve ben artık çok bunaldım. Ben ne olacağım, ömrüm böyle mi sürecek? Yardım lütfen.
Daha o kadar yeni evlisiniz ki...
Önce şunu kabul etmek lazım ki erkekler "koca" olarak doğmuyorlar ve "koca" olarak yetiştirilmiyorlar:)
Kocayı koca olarak eğitecek olan,karısıdır.
10 yıllık evliyiz desen,bu adam değişmez derdim ama sizde hala umut var diye düşünüyorum.
Neden bu kadar eve dönüksünüz,neden hiç dışarı çıkmıyorsunuz ?
Haftasonu eşinin başının etini ye,olur olmaz ihtiyaçlar uydur veya mecburi ziyaretler ayarla mesela.
Bazen önceden doldurmak da işe yarayabilir.Mesela gördüğünüz bir kitap fuarı ilanı,film afişi,buna mutlaka gitmek istiyorum gibi önhazırlıklar vs...
Evişleri için de dürteceksin canım,başka çıkarı yok.
Şunu yapar mısın,bunu yapar mısın,yardım eder misin,şunu neden yapmadın diye diye dürteceksin.
Ama eleştirmeden,olumsuz dil kullanmadan yapmak gerek.
"Hiç yapmıyorsun" dersen yapmaz.Ama "yapar mısın-hadi yapıver" dersen yapar.Zamanla alışır,söyletmeden yapayım der.
Ben ilk 3 ay kadar evdeyim. Ev işide, dişarda çalışmak kadar zor, hata daha zorda diye bilirim.
Yorgun olmani ankiyorum bu yüzden! Eşim eskiden hafta sonuda çalışır, eve gelincede bana yardim ederdi, Allah razi olsun. Zamanla yardimi azalsada hala ben köprünce eder sayilir.
Fakat, bu konuyu açarken sanirin epey öfkeliydiniz, çünkü böyle bir nedenden dolayi ayrilmak istemeniz normal degildir.
O zaman sen çıkacaksın..
Giyin süslen püslen..
Arkadaşlarınla plan yap kadın kadına bile olsa çıkman bir süre
sonra onu rahatsız edecek göreceksin..
Haftada bir gün çık böyle haftasonu, akşam farketmez.
İş çıkışı sen yemeğini ye ben kızlarla görüscem hayatım diye ara.
Şikayet ederse de sen yaparken iyi ama değil mi de.
Hiç kavga boyutuna taşıma bile.
Evde konuşuruz canım gecikiyorum de kapat..
Merakta kalsın..
Hep aynı eşi olarak,onun istekleriyle hem mutsuz olursun.
Hem de onun değişmesi için hiç bir şey yapmamış olursun.
Ben olsam boşanmadan evvel bunu yaparım..
evet eşinizle konuşun
insanın doğasının kanunu demişimdir yahu neden hemen hayvan doğasına çektiniz , elinde toz beziyle gezen dişi geyik aslan kaplanbukadar abartmış olamam heralde
ben çalışmamış bir bayanım evet
tatlım sorun buysa evli çift kalmaz türkiyede..senin elinde alıştır biraz evi süpürhayatım de haftasonu makineyi açtır önce güzel bir kahvaltı..işiniz bitirin sonra da sinema yemek vb..yürüyüş..planı sen yap bekleme..benim eşim hiç plan yapmaz hepsini ben ayarlarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?