1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

Konu sahibinin eşi, senin gibi biriyle evlenmeliymiş o halde
Aynı fikirdesiniz çünkü
yok herkezin eşi kendine
ayrıca konu sahibinin eşiyle aynı fikirde olduğumu sanmıyorum
benim demek istediğim başka şeyler

Son düzenleme:
kadınlar erkeğin arkasını toplamak zorunda değildir evlendiğinde bu yüzden bazı şeyler evlenmeden önce konuşulmalı
tabi erkekler kadınlar kadar temiz titiz olamaz ama en azından bi işin ucundan tutmaları da şart zaten onlara iş yap diyen yok, az karılarının halinden anlasınlar yeter

yok herkezin eşi kendine
ayrıca konu sahibinin eşiyle aynı fikirde olduğumu sanmıyorum
benim demek istediğim başka şeyler

Eşleri değişin demedim zaten
Senin gibi düşünen biri ile evlenmeli dedim sadece

Nasıl başka şeyler ?
Anlatıyosun anlatıyosun herkes benim anladığım gibi anlıyo nedense

Sen işe girdin mi ? Ayrı eve çıktın mı ?
Şayet hem çalışıp, hem taşınma, hem ev işini tek yapıp ta hala beyime yakışmaz diyorsan helal diyeceğim de

Bir söz var nasıl alıştırırsan öyle gider diye ... Gerçekten kim söylemişse doğru söylemiş. Arkadaşım sende bence eşini seviyorsan onunla bir hayatı paylaşmak istiyorsan karışına alıp bu durumu konuş rahatsızlığını belirt, açık açıkta bir ömür bu şekilde geçirmek istemediğini söyle, alacağın cevaba göre hayatına yön çizersin daha yolun başındasın senin içinde çok kolay olur hem , çocukda yokmuş henüz . Mutsuz olacağın bir hayatı yaşamak zorunda değilsin, kimsenin hizmetçiside değilsin

ayrıca bende erkeğe yakışmaz,erkekler yapmamalı gibi düşüncelere katılmıyorum..
neden yakışmıyomuş? ya da neden yapmıyolarmış?
böyle sınırlandırmak çok yanlış.. zaten hep bu tarz düşünceler yüzünden biçok erkek yapmak istemiyo,yanaşmıyo.. hatta bazıları erkek adam yapmaz diyo..
düşünceye bak!!!

biz eşimle beraber yaparız temizliği, baştan alıştırmamak gerekiyor bence.Erkek yapamaz falan fasa fiso, anneler oğullarını öyle yetiştiriyorda ondan hep bunlar.Benim eşim pırıl pırıl yapar.İkimiz 1 saate bütün evi temizler sonra da gezmeye gideriz.İkimizde çalışıyoruz ama mesela annem ev hanımı, babamda ona her zaman yardımcı olmuştur.İnsan sevdiği etrafta 4 dönüp yorulurken, keyifle ayaklarını uzatamaz bence, sevdiğine kıyamaz

temizlik yapmak, sofra hazırlmak gibi işleri öğrendiğiniz için mi gurur duyuyorsunuz?

evet sizin gibi tabuları yıkmayan milyonlarca kadın ve onların sayesinde yan gelip yatan milyonlarca erkek var
alan memnun veren memnunsa bize de mutluluklar dilemek düşer. diyorum ya ben de elimin altında her komutumu koşulsuz yerine getiren biri olunca kılımı kıpırdatmam, yan gelir yatar emirler yağdırırım. ama bu kişiyi seviyor ve kıymet veriyorsam kıyıp da yoramam, her yaptığına ortak olurum, o yorulmasın incinmesin diye elimden geleni yaparım, her işi ortak bitirmek isterim ki birbirimize ayıracak daha çok vaktimiz olsun, eşimden de bunları bekliyorum, o da veriyor

ama bunun içgüdü olmadığını kabul edin bilimsel olarak böyle bir içgüdüye sahip değiliz. bu sizin tercihiniz ve sizin yakıştırmanız

katranı kaynatsan olmaz ki şeker...

Nişanlıyken düzelmemiş evliyken aynı evde herşey olmuş bitmişken mi meded umdun düzelceğine..:2:

Son düzenleyen: Moderatör:

Daha o kadar yeni evlisiniz ki...
Önce şunu kabul etmek lazım ki erkekler "koca" olarak doğmuyorlar ve "koca" olarak yetiştirilmiyorlar:)
Kocayı koca olarak eğitecek olan,karısıdır.
10 yıllık evliyiz desen,bu adam değişmez derdim ama sizde hala umut var diye düşünüyorum.

Neden bu kadar eve dönüksünüz,neden hiç dışarı çıkmıyorsunuz ?
Haftasonu eşinin başının etini ye,olur olmaz ihtiyaçlar uydur veya mecburi ziyaretler ayarla mesela.
Bazen önceden doldurmak da işe yarayabilir.Mesela gördüğünüz bir kitap fuarı ilanı,film afişi,buna mutlaka gitmek istiyorum gibi önhazırlıklar vs...

Evişleri için de dürteceksin canım,başka çıkarı yok.
Şunu yapar mısın,bunu yapar mısın,yardım eder misin,şunu neden yapmadın diye diye dürteceksin.
Ama eleştirmeden,olumsuz dil kullanmadan yapmak gerek.
"Hiç yapmıyorsun" dersen yapmaz.Ama "yapar mısın-hadi yapıver" dersen yapar.Zamanla alışır,söyletmeden yapayım der.

Benim nişanlımla hiiç böyle sen napcan ben eşşekmiyim muahappeti geçmedi..

Ben uyuya kalırsam halsizsem sabah'a bulaşık kalmaz kahvaltı hazır olur.

gelir uyandırır..

Yani bu görmüşlük ,biraz enpati, biraz düşünce hayatı paşlaştığımızı bilmesi bunlar yaptırıyor adama.. Ben iş yaparken evi temizlerken bebeğim yarıdm edeyim mi koca evi tek başına temizliyorsun der , hayır bunu söylemesi yeter ..

ay kızlar yapmış sayılmadım değil mi??ceza filan almayayım ilk günden
biscolata kim ben kim reklamını yapacam

kesinlikle katılıyorum cnm.. etki/tepki meselesi bu birazda..
söylemesi,ılımlı yaklaşması yeter zaten yetiştirilme tarzınında çooook büyük etkisi var bencede..

Nesi doğanın kanıunu Allah aşkına doğada ellerinde toz bezi ile gezen dişi geyikler ne biliyim aslan kaplan mı var. Bu sadece erkeklerin yetiştiriliş biçimiyle toplumda kadına ve erkeğe adfedilen sıfatlarla ilgili değişmez doğa yasaları değil yani. Bir de siz evde hiç çalışmamış bir kadın iseniz çalışan kadının halinden de pek anlayacağınızı sanmıyorum. Gidin günde 12 saatinizi dışarda geçirin yollarda trafikte zamanınızı harcayın eve piliniz bitik olarak dönün de ondan sonra bakalım o toz bezini eşinizin elinde alacak enerjiniz ve mecaliniz kalacak mı çok merak ediyorum.

bu anlattıkların evliliklerin yüzde 80ninde var
yani bence sevgi olduktan sonra katlanılacak şeyler
bunların haricinde seni üzen şeyler oldu mu

aslında ev temizleme meselesi eşe bağlı bir durum.
haftaiçi çalışıyorsa, hiç başını şişirmeden haftasonunu bekle ve temızlığe tatlı dille alıştır
daha yenisiniz hala bir şansın var düzeltmek için.
yavaş yavaş alıştır, mesela çoraplardan başla alıştırmaya

valla erkek temızlık yapacak, çalışan bir bayan iseniz
kurtuluşu hiç yok, kesinlikle yapmalı.
sonuçta şartlar aynı değil mi?

evli kişilerden bahsettiğin için herkezin eşi kendine diyorum zaten...evlenmeli demişsin ya evlenen evlenmiş mahiyetinde.
üstteki yorumlarımda bayağa ayrıntılı yazdım bidaha yazamayacam anlamak istediğin gibi anladığın için anlamıyor olabilirsin.nasıl başka şeyler dedin ya*
beni m işe girip ayrı eve çıkmamla hiç lakası yok demek istediklerimin...derdimi mevzuya katmak isediysen o ayrı anlarım yani

erkekler de aslında kadınlar gibi tüm becerilere sahip olarak dünyaya geliyor..sonra büyüdükçe genelde 2 yaşından sonra sen erkeksin bunu yapma,sen erkeksin şunu yapma,sana şu yakışmaz gibi şeyler beyinlerine kazınmaya başlıyor..bunu yapan yine biz kadınlarız tabii..

anneler oğluşlarını şehzade gibi yetiştiriyor..e o beceriler zamanla köreliyor tabii..büyüdükçe de birer oduna dönüşebiliyorlar.

evlenmeden öne herşeyi açık açık konuşsanız bile peripadişahının oğlu evlendikten sonra kurbağaya dönüşebiliyor..o yüzden ay kocişim sen otur ben yaparım cümleleri ile başlamayın evliliğe sakın,yoksa bunun sonu gelmez..

yemek mi yaptınız sofrayı eşiniz kursun,ev mi temizliyorsunuz balkonları eşiniz temzilesin,çocuların bakımını ortak yapın..yani sorumluluk almayı öğrensinler..

şu kadının görevi bu erkeğin görevi gibi kesin çizgiler olmamalı..bizler annemizden ev hanımı olarak mı doğuyoruz,genetik kodlarımız da mı var hizmet etmek..tabii ki hayır..biz yapabiliyorsak onlar da yapabilir..zor değil..

konu sahibi şu anda çok yeni evlisin,eşine bazı şeyleri kazandırabilirsin.eğer olmuyorsa da bu senin hayatın..mutlu olmak hakkın..

Son düzenleme:
insanın doğasının kanunu demişimdir yahu neden hemen hayvan doğasına çektiniz , elinde toz beziyle gezen dişi geyik aslan kaplan bukadar abartmış olamam heralde
ben çalışmamış bir bayanım evet
çalışıcam ama hiç aklıma gelmedi çalışınca ince temziliği eşime yaptırmak..:44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…