• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

Konu sahibi,

Çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum ama o kadar işi yaptıktan sonra
siz de sosyalleşmek adına bazı aktiviteler yapmak istiyorsunuz.
Bu sizin hakkınız. Eşiniz çalışıp yoruluyor olabilir ama siz de ev
işleri yaparken eminim yoruluyorsunuzdur. ( Bu arada çalışmadığınızı
farzediyorum. ) Eşinizle konuşmalısınız. Belirli günler belirleyip
o günleri ortak aktivitelerinize ayırabilirsiniz. Tv izlemek yerine
sohbet edebilirsiniz, maddi olarak sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız
evde başbaşa yemek yiyebilirsiniz. Paylaşımda bulunmak için
bir çok yol var...

Konunuz çok açıklayıcı olmadığı için şimdilik hepimizin tavsiyesi
bu yönde olacaktır.

toplum oluşmadan öncede bu tarz şeyler allahımızn bize verdiği güdülerle ilgili... ....
erkeklerin güçlü olduğu kaçınılmaz illaki ovalayınca bir kiri belki daha kolay çıkarabilirler..o halde neden her evde erkekler bu işleri yapmıyor ..çünkü iç güdüsel şeyler bunlar..ha illaki yapan vardır saygı duyuyorum ama başından da dedim ben yakıştırmıyorum erkeğe..siz hayatınız da hiç cam silmediyseniz bilemem ama :27:
ayrıca yemek yedikten sonra masayı toplamaya yardım etmeli erkek ama karı kocada çalışıyorsa ....ince iişler meselesinde benim düşüncem farklı dediği gibi yakıştırmıyorum....

emin olun her kadın içgüdüsel olarak temizlik yapmaya programlı değil. Eminim size daha çocukken babanıza su götürmeniz, ev işlerinde annenize yardımcı olmanız, toz almanız öğretildi, varsa erkek kardeşiniz sokakta top peşindeyken siz ev işlerinde annenize yardımcı oldunuz. ve bunu kendi içinizde normalleştirmek için bunun doğanın kanunu, içgüdüsel bir şey olduğuna ikna ettiniz kendinizi. ama işin gerçeği bu değil, kadınların ne böyle bir içgüdüsü var ne de böyle bir doğa kanunu. bu sadece size öğretilmiş ve sizin de fazla sorgulamadan kabul ettiğiniz bir toplumsal tabu.
her evde bu işleri erkekler yapmıyor çünkü sizin gibi bunu kendi görevi olarak gören ve erkeğe teklif bile etmeyen milyonlarca kadın var. e ben de elimin altında her işimi itirazsız yapan biri olduğunda popomu kaldırmıyorum, adamlar da haklı
:34:

Bu düşünce biçimi çok arkaik kusura bakmayın. Avcı-toplayıcı döneminde değiliz. Ekonomik iş bölümü yaygınlaşalı bir asır oldu hemen hemen. Daha titiz olan neden biz olmak zorundayız mesela, bunu sorguladınız mı hiç? Küçüklükten beri annelerimize erkek kardeşlerimiz yerine bizim yardım etmemiz beklendiği için olmasın. Kafamıza küçüklüğümüzden beri çakılan cinsiyetçi kalıpyargıları hiç sorguladınız mı? Erkek eve gelir ve dinlenir, kadın onun karnını doyurur, çayını ayağına getirir, erkeğe temiz bir ev hazırlar, erkek de kadının hamaratlığından hoşnut olur. Neden? Neden içselleştiriyorsunuz eşitsizliği? Hiçbir kadının kromozomunda bir erkeğe hizmet etmek kayıtlı değildir. Yaşam ortak olduğu gibi, vazifeler de ortaktır, tam eşitliği sağlayamasanız bile bunu talep etmek hakkınızdır, ezilmek kimsenin kaderinde yok, duruşumuzdur buna neden olan şey.

arkaik olabilir belki evet ,belkide yeni çıkan kuralları sevmiyorum diyorsnuz ya hani küçükten beri...bunlar güdüsel şeyler dediğim gibi ....erkek çalışıyorsa kadın çalışmıyorsa evet kadın o dediğinizi zevkle yapmalı ki çoğu kadınlarımızda zevkle yapıyor bunuda eminim...bu tabuları neden ? diye sorgulayıp yıkmak da kişisel bir düşüncedir...kadının kromozonunda erkeğe hizmet kayıtlı değildir belkide ama güdülerinde vardır...neden öyleyse eskiden dedelerimiz ninelerimiz sizin gibi neden ? demiyordu?...çünkü bunlar tamamen güdüsel allahın erkeğe ve kadına yakıştırıp verdiği güdüler..kadın evini yönettiğinde (çamaşır bulaşık temizlik v.s) ezilmek diye adlandırmamalı bunu ...memnun olmalı.. koltujlar kabarmalı...duruşlar değişmeyi istiyorsa değişebilir ancak bizlere verilmiş güdüsel davranışlar da biraz tuhaflaşmlarada otaya çıkabilir..
Ev hanımı da olsak eşler yardımcı olmalı, kadın işi kolay değil, hepsini geçtim herşeye yetişmek zorunda değil.
Eşim çalışmasam bile bana hep yardımcı olacağını söyler, ev işi kolay değildir demişti,
bir erkek bile objektif bakabiliyor ama bir hanım nasıl böyle düşünüyor şaşırdım doğrusu
:44:
erkek objektif bakıyorsa bütün gün ev işlerini sahipleneceğini hiç sanmıyorum bir yapar iki yapar hatta üç yapar sonra kendi güdülerine döner.."maç var aşkım" çay demlermisin " der...kadında demler getirir..ve bundan her iki tarafta hoşnut olur..zor gelmez

Ben de yeni evliyim, eşime nişanlılık döneminde sık sık söylerdim, "benden sakın hizmet bekleme, hizmetçin olmayacağım" diye, evlendik neyse, ilk günler kendimi paralıyordum çamaşırı yıka, as katla, dolabına kaldır, evi süpür, mutfağı topla vs. Bir baktım benim paşazade elini hiçbir şeye sürmez olmuş. Bir an farkına vardım böyle devam ederse her şey hızla kötüye gidecek, şimdi bir iş olduğunda doğrudan söylüyorum, yapmasını beklemiyorum, yorgunsam çamaşırı falan ellemiyorum, giyecek bir şeyi kalmayınca o zaten hemen çalıştırıyor makineyi, mutfak dağınık kalıyor bazen yorgunluktan uyuyakalıyorum sabah bir bakıyorum toplamış pırıl pırıl etmiş beyefendi.
Neden uzatıyorum? Şunu demek istiyorum, kendiliğinden 1 asır da geçse değişmez bazı insanlar, hele ki bazı erkekler. Bazı şeyleri ellemeyiverin, bırakın 2 gün kokmayla batmaz bir ev, nasılsa farkına varacaktır, bazı şeyleri doğrudan siz ona söyleyin, "çamaşırı makinaya atıver", ya da "tozları sen alıver" gibi. Nasıl başlarsa öyle gider, ne kadar alttan alırsanız o kadar tepenize çıkılır inanın bana.
Yok eğer düzelmezse, "bu boşanma sebebi değil" diyen arkadaşlara hiç katılmıyorum, erkeğin kadını hizmetçi bellemesi boşanma sebebinin dik alâsıdır, hiçbirimiz bu hayata bir başkasının arkasını toplamaya, birilerinin keyfinin kahyası olmaya gelmedik.

Katılıyorum düşüncelerinize, elinize yüreğinize sağlık. Ne kendini parala ne de baştan salma yap, beraber yapabildiğiniz kadarını yapın gitsin. Kadın doğal olarak daha çok sorumluluk sahibi ama ezdirmeyeceksin kendini. Dünyaya bir kere geliyoruz...

Ben de yeni evliyim, eşime nişanlılık döneminde sık sık söylerdim, "benden sakın hizmet bekleme, hizmetçin olmayacağım" diye, evlendik neyse, ilk günler kendimi paralıyordum çamaşırı yıka, as katla, dolabına kaldır, evi süpür, mutfağı topla vs. Bir baktım benim paşazade elini hiçbir şeye sürmez olmuş. Bir an farkına vardım böyle devam ederse her şey hızla kötüye gidecek, şimdi bir iş olduğunda doğrudan söylüyorum, yapmasını beklemiyorum, yorgunsam çamaşırı falan ellemiyorum, giyecek bir şeyi kalmayınca o zaten hemen çalıştırıyor makineyi, mutfak dağınık kalıyor bazen yorgunluktan uyuyakalıyorum sabah bir bakıyorum toplamış pırıl pırıl etmiş beyefendi.
Neden uzatıyorum? Şunu demek istiyorum, kendiliğinden 1 asır da geçse değişmez bazı insanlar, hele ki bazı erkekler. Bazı şeyleri ellemeyiverin, bırakın 2 gün kokmayla batmaz bir ev, nasılsa farkına varacaktır, bazı şeyleri doğrudan siz ona söyleyin, "çamaşırı makinaya atıver", ya da "tozları sen alıver" gibi. Nasıl başlarsa öyle gider, ne kadar alttan alırsanız o kadar tepenize çıkılır inanın bana.
Yok eğer düzelmezse, "bu boşanma sebebi değil" diyen arkadaşlara hiç katılmıyorum, erkeğin kadını hizmetçi bellemesi boşanma sebebinin dik alâsıdır, hiçbirimiz bu hayata bir başkasının arkasını toplamaya, birilerinin keyfinin kahyası olmaya gelmedik.

Bi an ben yazdım sandım :1:
İmzamı atıyorum

emin olun her kadın içgüdüsel olarak temizlik yapmaya programlı değil. Eminim size daha çocukken babanıza su götürmeniz, ev işlerinde annenize yardımcı olmanız, toz almanız öğretildi, varsa erkek kardeşiniz sokakta top peşindeyken siz ev işlerinde annenize yardımcı oldunuz. ve bunu kendi içinizde normalleştirmek için bunun doğanın kanunu, içgüdüsel bir şey olduğuna ikna ettiniz kendinizi. ama işin gerçeği bu değil, kadınların ne böyle bir içgüdüsü var ne de böyle bir doğa kanunu. bu sadece size öğretilmiş ve sizin de fazla sorgulamadan kabul ettiğiniz bir toplumsal tabu.
her evde bu işleri erkekler yapmıyor çünkü sizin gibi bunu kendi görevi olarak gören ve erkeğe teklif bile etmeyen milyonlarca kadın var. e ben de elimin altında her işimi itirazsız yapan biri olduğunda popomu kaldırmıyorum, adamlar da haklı
evet babama su getirmek anneme temzilikte yardım etmek ,okuldan gelen erkek kardeşime yada yeğenime sofra hazırlamak hepsi bana öğretildi.şükürler olsun ki öğretilmiş gurur duyuyorum..ama mecburen değil kendi isteğimle öğretildi..öğretilmeseydide eminim içimden gelecekti.neden mi...? babam işten geldiğinde erke kardeşime mi sofra kurmak yakışırdı ? bana mı?....bence bana....siz erkeğe diyorsanız bu başka bir bakış açısı ozaman...:34:
o milyonlarca kadın beim gibi esas tabuları yıkmayan kadınlardır...içgüdüsel davranışları ağır basıyordur belkide:34:

bende 2.5 yıllık evliydim. çok iyi bir ev hanımıydım diyemeyeceğim ama eşim herşeyi ayağına bekleyen biriydi. sürekli o neden olmamış bu neden yapılmamış diye kavga ederdik. yemeğin tadını beğenmeyip bu ne böyle diyip yemezdi, beğenmezdi. ilk zamanlar çok büyük kavgalar ettik, sonra o biraz yardım etmeye çalıştı bende biraz alttan almaya çalıştım. ama olmadı. balkonda çürüyen patates yüzünden benimle kavga ettiği bir gün kararımı verdim. napayım hergün kontrolmü edeyim dedim. birde cevap veriyorsun dedi. dayanamadım ve 2 ay önce boşandım. evin işine laf eden erkekle ömür geçmezmiş bunu anladım. barışalım dedi 1 şans daha verdim görüşmeye başladık ama 2 hafta içinde gene kendini belli etti. Allah saba sabır versin diyorum sadece. ama insanlar değişmez. ne sen değişebilirsin nede onu değiştirebilirsin.. sadece uzatmaları oynarsınız. çok karamsar konuştuysamda kusura bakma.

8 senelik evliyim eşimin bana yardım ettiğiini hatırlamam hiç.eşim toz alacak ya da evi süpürecek,ya çamaşır makineye atacak herhalde ömrümde göremem:50:.şunu da söyleyeyim 3 günlük evliyken beraber bulaşık yıkadık bir o bir de iki kere kahvaltı hazırladı,bir de maklube ve fırında balık .yine hiç yok değilmiş :34:eşim yardım ediyor diyenlere maşallah diyorumm:nazar:Hele kızımı büyütürken en çok yardım bekledim ama bulamadım:50:

bazı şeylerde gerekiyor..
ama doğanın kanunu gereği erkek ev temizliğiyle ilgilenmemeli
bunu daha titiz olan kadınlarımız yani bizler yapmalıyız..
bilmiyorum ben yakıştırmıyorum
kocam eline toz bezini aldığında "ben yaparım" demek gayet doğal bence..
bu doğanın kanunudur ..
kim ne derse desin...cam silen bir erkek gördüğümüzde "maşallah ne hamarat "diye sıradan mı bakıyoruz sizce.gülmüyormuyuz..ama cam silen bir bayan gördüğümüzde "maşallah ne hamarat" cümlesi tam da yerine oturmuyormu?

Böyle bi doğa kanununu ilk kez duydum doğrusu
Bana göre bende 9 aylığım eşim de
Cinsiyetle alakası yok ev işinin

O çalışıyor da ben çalışmıyor muyum
O yoruluyor da ben yorulmuyor muyum
Hatta kadınlar daha narindir, erkek gücü gereği süpürmeyi vs. daha iyi yapar :34:
Bende teşekkür ederim, beyimsin paşamsın ver elinden süpürgeyi ben alayım demem.. Gider mutfağı temizlerim :21:

bende 1.5 yıllık evliyim.ve eşim birebir olmasada seninki gibi her şeyi önüne hazır bekler eksik görse direk söler.ama dışarı çıkma durumumuz var en azından haftada 1 de olsa. ama arkadaşlarında dediği gibi onun hep bu yönlerini düşünerek ondan soğur ve evlilik işkence olur olduğu gibi kabul et değişmez zaten bu saatten sonra ama sende kendini önünde heba etme otur konuş rahatsız olduğun konularda.eminim ortak noktaya varırsınız..klasik erkek modelidir bu.:6:

kesinlikle katılıyorum. ev işlerini sevmedim, sevmiyorum, sevmeyeceğim. evde otur, çamaşır yıka, yemek yap bunlar bana göre değil. çalışırken elimden geleni yaparım ama çalışmayıp kendimi bunlara adamam. yada çalışıyorsamda kendimi paralamam. olduğu kadar..
içgüdülerimde falanda yok, olmadı..

Son düzenleme:
arkaik olabilir belki evet ,belkide yeni çıkan kuralları sevmiyorum diyorsnuz ya hani küçükten beri...bunlar güdüsel şeyler dediğim gibi ....erkek çalışıyorsa kadın çalışmıyorsa evet kadın o dediğinizi zevkle yapmalı ki çoğu kadınlarımızda zevkle yapıyor bunuda eminim...bu tabuları neden ? diye sorgulayıp yıkmak da kişisel bir düşüncedir...kadının kromozonunda erkeğe hizmet kayıtlı değildir belkide ama güdülerinde vardır...neden öyleyse eskiden dedelerimiz ninelerimiz sizin gibi neden ? demiyordu?...çünkü bunlar tamamen güdüsel allahın erkeğe ve kadına yakıştırıp verdiği güdüler..kadın evini yönettiğinde (çamaşır bulaşık temizlik v.s) ezilmek diye adlandırmamalı bunu ...memnun olmalı.. koltujlar kabarmalı...duruşlar değişmeyi istiyorsa değişebilir ancak bizlere verilmiş güdüsel davranışlar da biraz tuhaflaşmlarada otaya çıkabilir..

erkek objektif bakıyorsa bütün gün ev işlerini sahipleneceğini hiç sanmıyorum bir yapar iki yapar hatta üç yapar sonra kendi güdülerine döner.."maç var aşkım" çay demlermisin " der...kadında demler getirir..ve bundan her iki tarafta hoşnut olur..zor gelmez
Yoo kendi güdülerine dönme durumu olmadı valla, bence siz alışkın olmadığınız için tuaf geliyor :55:
Eskidenmiş o kadının her işe koşması birde eşine hizmetcilik etmesi, artık eşitiz kadın nasıl çalışıyorsa, erkekte eve yardım etmek zorunda..

Böyle bi doğa kanununu ilk kez duydum doğrusu
Bana göre bende 9 aylığım eşim de
Cinsiyetle alakası yok ev işinin

O çalışıyor da ben çalışmıyor muyum
O yoruluyor da ben yorulmuyor muyum
Hatta kadınlar daha narindir, erkek gücü gereği süpürmeyi vs. daha iyi yapar :34:
Bende teşekkür ederim, beyimsin paşamsın ver elinden süpürgeyi ben alayım demem.. Gider mutfağı temizlerim :21:

ev işinin kadının eline daha çok yakıştığı kanatindeyim

kadının görevi şudur, erkeğin görevi budur. bu nasıl bir sınırlandırma? çizgileri nasıl bu kadar kesin olabiliyor? tamamen dogmatik düşünceye sahip bunu uygulayanlar kusura bakmayın. homo sapiensle, homo sapiens sapiens arasındaki fark için güzel bir örnek aslında.

konu sahibine şunu söylemeliyim ki benim eşim de senin eşine benzer tavırdaydı ilk evlendiğimiz süreçte. kötü niyetinden değil bilmediğinden, öyle yetiştirildiğinden. bizim için de sorun teşkil etti bir kaç kadar uğraştık, bununla ilgili konuştuk, ben rahatsızlıklarımı söyledim, istediklerimi beklentilerimi anlattım. şimdi eskiye nazaran baya baya iyiyiz.

o kadar ki ilk zamanlarda eşim kirlisini kirliye atmazdı ben dolaplardan, kapı arkalarından kirli toplardım. öyle alıştırmış annesi sağolsun.
şimdi renkliyi beyazı ayırt edebiliyor. ona göre atıyor kirlisini. bulaşığını makinaya koyuyor. yardımcım yoksa mutlaka ya süpürmeye ya silmeye yardım ediyor maşallah baya düzelttik durumları.

boşanmayı düşünmeden önce elindne geleni yap davranışlarını değiştirmesi için. kavga falan da etme ters tepebilir, yorulduğunu işlere yetişemediğini vs güzellikle anlatmayı dene bakalım ne tepki verecek.

Son düzenleme:
Yoo kendi güdülerine dönme durumu olmadı valla, bence siz alışkın olmadığınız için tuaf geliyor :55:
Eskidenmiş o kadının her işe koşması birde eşine hizmetcilik etmesi, artık eşitiz kadın nasıl çalışıyorsa, erkekte eve yardım etmek zorunda..

peki:34:
eşinizle ev işlerinde kolay gelsin size öyleyse:34:

Her bireyin 2 eli 2 ayağı varsa, diğerinin yaptığı her işi yapabilir bence
Şimdi yani bir kadın bile yok ev işi erkeğe yakışmaz diyosa
Konu sahinin eşi gibi erkekler de suç aramam ben

Bence ev işi yapmak istemeyen gitsin otelde kalsın, bay bayan fark etmez..

elbette herkesin düşüncesinin farklı olabileceği bi mevzu bu..
ama bende eşitlik anlayışının olmasından yanayım ve böyle gelmiş böyle gitcek diyenlere karşıyım..
özellikle eşlerin ikiside çalışıyorsa kesinlikle evdeki iş bölümü birebir eşit olmalı diye düşünüyorum..kadın hizmetçi mi? değil.. zorunda mı? bence değil.. bu dayatma sadece..

heee bunları söylüyorum ama eşimde asla yardım etmeyenlerden değildir..
her konuda,akla gelen herşeyde yardım eder..hatta ben yap demesem bile yapar bazen..buda benim şansım heralde..
ama bu durumun boşanmak için geçerli bi sebep olmadığı kanısındayım..evlilik böyle oyuncak gibi olmamalı..

allah herkesin gönlüne göre versin,ne diyeyim..

Benim babam anneme yardım ederdi.Cam siler,halı siler,çamaşırını yıkardı kıyamazdı anneme yeterki annem ona gülsün konuşsun.yemeğini kendi tabağına koyar tabağını yıkardı.Annem ev hanımıydı bakkalımız vardı beraber dururlardı evin işini de beraber yaparlardı.kahvaltıda kızarmış ekmek yapardı babacığım onların tadını unutamam.

Back