1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

keşke bu kafayı biraz değiştirsen biraz güçlü olsanda şimdi çektiğin sıkıntıları çekmesen

Değer verdiğini nereden anlayacağımı bilemiyorum ki istemediği, onu mutsuz eden bir şey olunca zaten benim mutluluğum onun için önemli değil.

arkadaşların tavsiyeleri güzelmiş hepsini sırayla dene baktın olmuyor adam aynı hödük boşa gitsin bu ne ya çile çekmeye mi geldik bu dünyaya

ohooooooooooooooooooooo ne desek boş valla,iki taraf hoşnut olur öylemi, ben hoşnut falan olmam,ideal kadın işte,erkek yayılsın kadın akşama kadar koştursun

8 aylık evliğim.
Ev hanımıyım ama evlendim evleneli çeşitli kurslara gittim, bir süre çalışıyor gibi tam gün gidiyordum, şimdi yarım gün gidiyorum. Benim eşimde kalkıp mutfaga gidip su bile içmez benden ister. Zaten bulaşık çamaşır, sabah 6 da kalkıp kahvaltı hazırlama, günde 3 çeşit yemek, ev işlerini ben yaparım. Bana yardımı olduğu tek konu pazara ve aylık alışverişimize birlikte gideriz.

Ama kesinlikle şikayetçi değilim, kürdan dahi uzattığımda teşekkür eder, her yemekten sonra eline sağlık der, bende emeğimim karşılığını aldığım için şimdiye kadar hiç şikayetçi olmadım ve mutlulukla yapıyorum.

Bence sende yapıcı olmaya çalış, çoğu erkekler ev işlerine karışmak istemez, ama birlikte yapacak birşeyler bulmaya iletişim kurmaya çalış. Mesela sırf birlikte paylaştığımız birşeyler olsun diye eşimin oynadığı maç oyunundan bende oynuyorum, ikimizinde farklı takımları var, dünya genelinde bir oyun ve farklı ülkelerden kişilerle maç yapıyorsun, oyuncu alıp satıyorsun vs. Bu bize gün içinde baya sohbet imkanı sonuyor. Bir puzzle alıp birlikte yapacağız.

Sende bir sinema bileti alıp kocana süpriz yapıp birlikte birşeyler yaparak aranızı düzeltmeye çalışabilirsin.

keşke bu kafayı biraz değiştirsen biraz güçlü olsanda şimdi çektiğin sıkıntıları çekmesen

şimdi fark ettim bunu yazan kaderiminoyunu imiş..

ah kaderiminoyunu ah demek geldi içimden..bu mantık hiç doğru bi mantık değil..bildiğin düz erkek mantığı.

sanki bayanlar temizlik yapma geniyle programlanmış olarak doğuyor..onların eline toz bezi yakışmıyor ama biz de ne güzel duruyor..zaten dip köşe temizlik yapsınlar diyen yok.azıcık yardımsever olsunlar,eşlerini bunaltmasınlar,bencil olmasınlar,sadece kendileri için yaşamasınlar diyoruz.

canım sen bu kadar ataerkil yaşıyosan kv ile yaşamakta rahatsız etmemeli seni, neticede onlarda ata yani hizmet et dur

Cam silen, elinde toz bezi erkek görünce gülerim diyor birde,

Gökdelenlerin camlarını silen, halı yıkamada halı yıkayan koltuk yıkayan adamlar var, şirketlerde bile erkek temizlik elemanları var.
İş olunca doğal oluyor, genleri değişiyor bu adamların, ama ev de olunca komik oluyor abes oluyor

Değer verdiğini nereden anlayacağımı bilemiyorum ki istemediği, onu mutsuz eden bir şey olunca zaten benim mutluluğum onun için önemli değil.

cnm insan eşinde değer gördüğünü bi bakışı bi lafı bi sözyle bile anlar....senin mutlulupun önemli değilse esas sorun burda baslıyo zaten....zaten ev işi falan bahane ..eğer sana kıyamasa işin bi ucundan tutardı....böle sadece kendini düşünen birisyle cooook zor cnm...daha önce ben de benzerini yasadım...ve bosandım...şimdi tekrar evlendim ve üzerime titreyen bi eşim var allah bozmasın....

konu sahibi bu msj sana örnek olmalı aslında.arkadaş ne güzel yazmış..onun da eşi ev işlerinde yardımcı değil ama bir iki tatlı sözü,birlikte paylaştkları şeyler evliliklerini güzelleştirmiş..

olaya ister dinen yaklaşın, din kadının çocuğunu emzirmesini bile şart koşmaz yemek yapmak kadının görevi değil ikramıdır der,ister fizyolojik yaklaşın,erkeklerin bizden güçlü olduğu su götürmez,ister sosyolojik yaklaşın, kadınlar artık iş hayatında daha aktif kimse kral değil hop derler adama
kadın erkeğe hizmet etmek zorunda değildir, kimse kimseye hizmet etmek zorunda değildir, ev işinin içgüdüsü falan olmaz, aşçıların çoğu neden erkek demek ki becerebiliyolar değil mi

Çok doğru söylüyorsun!
Özelikle çalışan bir kadina gerçekten yazık!
Ben çalışmadan önce eşime kendisi dört dönerdi etrafimda.
Nezaman işe başladim, herif yayıldı! Calişma saatlerinide azalti..
Bari önceden yapmasaydida, calişinca yardim etmeye calişsaydi!
§imdi 23 saat ondan cok çalışıyorum ve artik birikdiriyor, birikdiriyor bir yerde patliyorum.
Cok ama cok zor herşeye koşdurmak:)

Oğlan anaları zamanında "aman oğlum dur sen ben yaparım" deyip de herşeylerini önlerine getirirse evlenince de biz çekiyoruz işte oğullarını.. Kaynanama açık açık söyledim zamanında herşeyini yapmışsın şimdi ceremesini ben çekiyorum diye..
Başlarda ben de beklentiler içine giriyordum sonra baktım ki adamın DNA sına ters, bıraktım yapmak isteyince geliyor yapıyor zaten fazla beklenti içinde olmamak gerek diye düşünüyorum.
Ama şu dışarı çıkarma, zaman geçirme konusuna gelince siz plan yapabilirsiniz mesela böyle canınızı sıkmaktansa..

Boşanma sebebi değil mi ?
Boşanmak için illa dayak yemeli ya da aldatılmalı mı ?
Yahu 1,5 yılda 2 kere dışarı çıkmışlar? Farkında mısınız ?
Adam hizmet bekliyor ama bence karısının gönlünü de eğlemeli ...
Bencil bir adamla yaşaması çok zor. Kalkıp cam sildirmek değil niyet, ama insan biraz da işin ucundan tutmalı.
O iyi niyeti görmeliyim yani ... Bence beklentilerinin karşılığını alamamak da bir boşanma sebebi.

Yemek pişirmek, evi temizlemek, çocuk bakmak kadının görevi değil, size ikramıdır.'' HZ.MUHAMMED (SAV).

Kendime bu aralar çok soruyorum. İnsan niye evlenir? Benim beklentim ne? Ben sadece ilgi bekliyorum o kadar. Bu evi, hayatımızı paylaşmak istiyorum. Ama mutlu olmadan mutlu etmeyen bir insanla evlenmişim ne yazık ki. Artık ondan hiçbir şey istemiyorum. Boşanırsam ne yaparım, aileme nasıl söylerim, bir yuva yıkmanın vicdani sorumluluğunu nasıl taşırım diye düşünürken bir yandan da ben ne zaman mutlu olacağım, zaten evlenene kadar mutsuz bir ailede yaşadım evlendikten sonra mutlu olmayacaksam ne zaman mutlu olacağım diye de düşünüyorum. Bana karşı ne maddi olarak ne de fiziksel olarak bir baskısı olmadı. Bunlar vicdan yapma konusu olabilir mi bilemiyorum. Kafam çok karışık. Bir psikoloğa mı gitsem acaba?

kimse kimseye hizmet etmek zorunda değildir... bizim peygamberimiz ki.... kendi işlerini kendi yapan bir erkek... ev işlerinde eşine yardımcı olan... kendi elbisesi söküldüğünde kendisi yamayan ayakkabısı yırtıldığında kendisi diken bir insan.... elbette kadın evinin işini yapmak zorunda değil ama yaparsa hem eşinin muhabbetini kazanır hem allahın rızasını.... ama allah el vermiş ayak vermiş.. herkes kendi işini kendisi yapmalı.... konbu sahibi arkadaşın durumuna gelince.... canım güzel güzel konuş bu düşüncelerini... anlamadı mı tekrarla... sabırla ses tonunu yükseltmaden yine tekrarla... eğer anlamıyorsa bi kaç gün birbirinizi özlemeniz için belki annende kalabilirsin... eşler arasındaki muhabbeti canlı tutmanın en iyi yolu biraz özlemdir... ama boşanma sebebi olmamalı gülüm eşinle konuşma yoluna gir derim... allah yardımcın olsun... eşine biraz ince düşünce versin inşallah...

Hergün duat ettim Allahıma ne olur düzelelim diye. Konuştum da onunla güzel güzel ama yok. Ailemin yanına tatile de gittim. Ve ailemin yanına gittiğimde eve dönmek istemedim. Şimdi Allahıma düzelelim diye değil bana doğru yolu göster diye dua ediyorum. Bunu yazarken bile ağlıyorum, içim acıyor. Şu an tek sığınağım Allahım. Sabırla bekleyeceğim. Ve gün gelince yine Allah'ın izniyle ayrılacağım galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…