- Konu Sahibi bengunebakan
-
bazı şeylerde gerekiyor..
ama doğanın kanunu gereği erkek ev temizliğiyle ilgilenmemeli
bunu daha titiz olan kadınlarımız yani bizler yapmalıyız..
bilmiyorum ben yakıştırmıyorum
kocam eline toz bezini aldığında "ben yaparım" demek gayet doğal bence..
bu doğanın kanunudur ..
kim ne derse desin...cam silen bir erkek gördüğümüzde "maşallah ne hamarat "diye sıradan mı bakıyoruz sizce.gülmüyormuyuz..ama cam silen bir bayan gördüğümüzde "maşallah ne hamarat" cümlesi tam da yerine oturmuyormu?
İki haftadır bunu yapıyorum. Sen bilirsin diyor. Hiç karışmıyor.
Bak eğer seni seviyorsa, yani iş yapmayıp yatıyorsa ama sana da değer verdiğini gösteriyorsa boşanmak olmaz.
ha yok hem seni hizmetçi gibi kullanıyor hemde değer vermiyorsa boşan gitsin. sevgi saygı olunca bir şekilde yürür ama bunlar olmazsa olmaz. bak annemle babam aman çocuklar için sabredelim dediler ama sevgi saygı yoktu. bir çocuk iki çocuk derken 5 kardeş olduk 2 yıl önce boşandılar olan küçük kardeşlerime oldu. yani konuyu çok uzattım ama saygı yoksa sileceksin bu hayatta. yaşlanınca hiç çekilmezler olan sana olur.
arkaik olabilir belki evet ,belkide yeni çıkan kuralları sevmiyorum diyorsnuz ya hani küçükten beri...bunlar güdüsel şeyler dediğim gibi ....erkek çalışıyorsa kadın çalışmıyorsa evet kadın o dediğinizi zevkle yapmalı ki çoğu kadınlarımızda zevkle yapıyor bunuda eminim...bu tabuları neden ? diye sorgulayıp yıkmak da kişisel bir düşüncedir...kadının kromozonunda erkeğe hizmet kayıtlı değildir belkide ama güdülerinde vardır...neden öyleyse eskiden dedelerimiz ninelerimiz sizin gibi neden ? demiyordu?...çünkü bunlar tamamen güdüsel allahın erkeğe ve kadına yakıştırıp verdiği güdüler..kadın evini yönettiğinde (çamaşır bulaşık temizlik v.s) ezilmek diye adlandırmamalı bunu ...memnun olmalı.. koltujlar kabarmalı...duruşlar değişmeyi istiyorsa değişebilir ancak bizlere verilmiş güdüsel davranışlar da biraz tuhaflaşmlarada otaya çıkabilir..
erkek objektif bakıyorsa bütün gün ev işlerini sahipleneceğini hiç sanmıyorum bir yapar iki yapar hatta üç yapar sonra kendi güdülerine döner.."maç var aşkım" çay demlermisin " der...kadında demler getirir..ve bundan her iki tarafta hoşnut olur..zor gelmez
keşke bu kafayı biraz değiştirsen biraz güçlü olsanda şimdi çektiğin sıkıntıları çekmesen
evet babama su getirmek anneme temzilikte yardım etmek ,okuldan gelen erkek kardeşime yada yeğenime sofra hazırlamak hepsi bana öğretildi.şükürler olsun ki öğretilmiş gurur duyuyorum..ama mecburen değil kendi isteğimle öğretildi..öğretilmeseydide eminim içimden gelecekti.neden mi...? babam işten geldiğinde erke kardeşime mi sofra kurmak yakışırdı ? bana mı?....bence bana....siz erkeğe diyorsanız bu başka bir bakış açısı ozaman...
o milyonlarca kadın beim gibi esas tabuları yıkmayan kadınlardır...içgüdüsel davranışları ağır basıyordur belkide
şimdi fark ettim bunu yazan kaderiminoyunu imiş..
ah kaderiminoyunu ah demek geldi içimden..bu mantık hiç doğru bi mantık değil..bildiğin düz erkek mantığı.
sanki bayanlar temizlik yapma geniyle programlanmış olarak doğuyor..onların eline toz bezi yakışmıyor ama biz de ne güzel duruyor..zaten dip köşe temizlik yapsınlar diyen yok.azıcık yardımsever olsunlar,eşlerini bunaltmasınlar,bencil olmasınlar,sadece kendileri için yaşamasınlar diyoruz.
Değer verdiğini nereden anlayacağımı bilemiyorum kiistemediği, onu mutsuz eden bir şey olunca zaten benim mutluluğum onun için önemli değil.
8 aylık evliğim.
Ev hanımıyım ama evlendim evleneli çeşitli kurslara gittim, bir süre çalışıyor gibi tam gün gidiyordum, şimdi yarım gün gidiyorum. Benim eşimde kalkıp mutfaga gidip su bile içmez benden ister. Zaten bulaşık çamaşır, sabah 6 da kalkıp kahvaltı hazırlama, günde 3 çeşit yemek, ev işlerini ben yaparım. Bana yardımı olduğu tek konu pazara ve aylık alışverişimize birlikte gideriz.
Ama kesinlikle şikayetçi değilim, kürdan dahi uzattığımda teşekkür eder, her yemekten sonra eline sağlık der, bende emeğimim karşılığını aldığım için şimdiye kadar hiç şikayetçi olmadım ve mutlulukla yapıyorum.
Bence sende yapıcı olmaya çalış, çoğu erkekler ev işlerine karışmak istemez, ama birlikte yapacak birşeyler bulmaya iletişim kurmaya çalış. Mesela sırf birlikte paylaştığımız birşeyler olsun diye eşimin oynadığı maç oyunundan bende oynuyorum, ikimizinde farklı takımları var, dünya genelinde bir oyun ve farklı ülkelerden kişilerle maç yapıyorsun, oyuncu alıp satıyorsun vs. Bu bize gün içinde baya sohbet imkanı sonuyor. Bir puzzle alıp birlikte yapacağız.
Sende bir sinema bileti alıp kocana süpriz yapıp birlikte birşeyler yaparak aranızı düzeltmeye çalışabilirsin.
Sen bu düşünceleri eşinin yanında paylaşma...
Çalışınca anlarsın. İşten gelince yoruldum deyip tv nin karşısında kanepeye uzanan kocana karşılık, işten yorgun gelmiş ama ev işlerine girişip yetiştirmeye çalışan seni düşün, içerinden kocanın çay diye seslendiği anda patlarsın...
Hamileliği, doğumu, hastalığı var bunun.
O yüzden kocanı paşa gibi alıştırma. Sensiz bir kaç işin üstesinden gelebilmeyi öğrensin...
Hayat gailesi diye bir şey var. Erkekler aciz varlıklar değil, biraz ev işinden anlamaları lazım.
Boşanma sebebi değil mi ?
Boşanmak için illa dayak yemeli ya da aldatılmalı mı ?
Yahu 1,5 yılda 2 kere dışarı çıkmışlar? Farkında mısınız ?
Adam hizmet bekliyor ama bence karısının gönlünü de eğlemeli ...
Bencil bir adamla yaşaması çok zor. Kalkıp cam sildirmek değil niyet, ama insan biraz da işin ucundan tutmalı.
O iyi niyeti görmeliyim yani ... Bence beklentilerinin karşılığını alamamak da bir boşanma sebebi.
kimse kimseye hizmet etmek zorunda değildir... bizim peygamberimiz ki.... kendi işlerini kendi yapan bir erkek... ev işlerinde eşine yardımcı olan... kendi elbisesi söküldüğünde kendisi yamayan ayakkabısı yırtıldığında kendisi diken bir insan.... elbette kadın evinin işini yapmak zorunda değil ama yaparsa hem eşinin muhabbetini kazanır hem allahın rızasını.... ama allah el vermiş ayak vermiş.. herkes kendi işini kendisi yapmalı.... konbu sahibi arkadaşın durumuna gelince.... canım güzel güzel konuş bu düşüncelerini... anlamadı mı tekrarla... sabırla ses tonunu yükseltmaden yine tekrarla... eğer anlamıyorsa bi kaç gün birbirinizi özlemeniz için belki annende kalabilirsin... eşler arasındaki muhabbeti canlı tutmanın en iyi yolu biraz özlemdir... ama boşanma sebebi olmamalı gülüm eşinle konuşma yoluna gir derim... allah yardımcın olsun... eşine biraz ince düşünce versin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?