• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

yok be n aslan burcuyum ama bende kansızım erkenden uykum geliyo :1::1::1: gerçi doktora son kontrolümde kan durumun iyi dedi ama bence bilemedi çok halsizim çünkü :) ama geezmek desen en öndeyim

Benim uykum gelmiyo
Cin gibi oluyorum ama ya oyun oynuyorum ya tv izliyorum :1:
Eve gidince dinlenmicem de nerde dinlenicem diyorum amannn :8:

Bir de Pazarları misafir sevmiyorum :1: Cumartesi kim geliyosa gelsin 13:00 ten sonra işten çıkıyorum müsaitim ama Pazar uykumu kimse için bölmem :23:

ama etrafımda gördüğüm kadarıyla erkeklerin çoğunluğu konu sahibinin eşi gibi hem herşey eksiksiz olsun istiyorlar hem de en küçük yardımda bulunmuyorlar nasıl bir yol izlenir bilmiyorum ama ilgi duyduğu birşeyler illaki vardır mesela bizde eşimel sık sık yanlız dışarı çıktığımızda yapıcak birşey bulamayız ama ara sıra kalabalık arkadaş grubuyla çıakrsak daha çok eğleniriz bu şekilde toplu aktiviteler ayarlasan , birde durumunuz müsaitse haftada bir gün yardımcı alsan eve ...

Benim uykum gelmiyo
Cin gibi oluyorum ama ya oyun oynuyorum ya tv izliyorum :1:
Eve gidince dinlenmicem de nerde dinlenicem diyorum amannn :8:

Bir de Pazarları misafir sevmiyorum :1: Cumartesi kim geliyosa gelsin 13:00 ten sonra işten çıkıyorum müsaitim ama Pazar uykumu kimse için bölmem :23:

aynen , bende sevmem pazar günleri misafir kabul de etmem zaten , genelde de misafiri hafta içi aradna çıkıyorum 2 saat oturup gitmek zorunda kalıyorlar e ertesi gün iş var ama cumartesi akşamı ya da pazar günü alsam saatlerce onlarla olmam gerekiyor birde akrabavari yaşlı insanlarsa sıkılıyorum

hani bir kadın ben ailemden böyle gördüm böyle yetiştim bizde erkek oturur kadın hizmet eder dese anlarım belki,hayatı algılayışı bu ona göre normal olan bu derim..olabilir..

ama kadınlar böyle bir içgüdü ile doğmuştur,diye düşünüyorsa tepkim "yok artk" olur..

e kadınlar bu tip bi gene sahipse biz kadın değil miyiz,niye bu genimiz çok baksın değil diye de düşünürüm :27:

kadercik sen böyle devam et,bırak sorumluluk alsınlar..hem yazık değil mi minicik bileklerimize,narin vücudumuza,kırılgan kalbimize :)

Her kelimesine katılıyorum
Dünden beri şokundan çıkamadım zaten :1:

Son gaz devam zaten Kadesa , bende 9 aylığım eşim de cinsiyeti bi üstünlük gibi görmedim hiç göremem de.. Hatta biz miniciğiz pıtırcığız:21: süpürme silme erkeğin gücüne yaraşır :1:

aynen , bende sevmem pazar günleri misafir kabul de etmem zaten , genelde de misafiri hafta içi aradna çıkıyorum 2 saat oturup gitmek zorunda kalıyorlar e ertesi gün iş var ama cumartesi akşamı ya da pazar günü alsam saatlerce onlarla olmam gerekiyor birde akrabavari yaşlı insanlarsa sıkılıyorum

Bizimkiler çağırmadan da gelir
Hatta senin bile haberin olmaz :1: dan diye
Geçen gelip evde kimseyi bulamayınca evin cephesine bakıp gittiklerini anlatmıştım

Bugün de eve gitmeye tırstım şimdi :1: baskına gelen olur mu diye
Eşime dedim sen sizinkilere haber vermeleri gerektiğini söylemiş miydin
Evet dedi hemde kaç kere, çok enteresan geçen gelip kapıda kaldıklarını anlattılar da laftan anlamıyolar herhalde
O zaman bende evde bile olsam, kapıyı açmayacam habeirn olsun dedim
Tamam dedi
Yoksa dedim bu nezaket kurallarını öğrenemicekler :1: sayem de öğrensinler
Biz saksı mıyız evde onların gelmesini bekleyelim, dışarda oluruz, evde olska bile müsait olamayabilirz, önceden bilip alış verişimi ona göre yapmak hazırlık yapmak isterim iki ayağım bi pabuca girmesin diye ama 1,5 yıldır kimse anlamıyo

Tek çözüm habersiz gelene, evde olsam bile kapı açmamak artık :1:

Benim annem , beni istemeye geldiklerinde ;
Kader oğlan çocuğu gibidir :1: yemek filan bilmez dedi
Eşim anneannesi, benim torunum bilir dedi. :1:

Annem yok yani ben kızını öveni sevmem, hatta kötüsünü derim iyisini demem hem baştan söylemek güzel dedi.

Bende konu olunca benim 3 ablam 1 annem vardı evde her işi ben gelene kadar yapmış oluyorlardı, bana sadece bakkala koş Kader markete koş Kader derlerdi. Ben hamarat değilim derim :23:

hayret anannesi güzel bişi demiş laf sokuşturmamış ara iyi bari :) en güzeli işte herşey ortak hem erkeğin eli değince daha iyi dağınık olmuyo , etrafı pisletmiyo her daim düzenli bir ev , yada yeri geliyo eve ani misafir gelicek oluyo evide akşamdan dağınık bırakmış oluyorum arıyorum işten o evdeyse şunları yap diycem ooo yaptım ki diyo ben ne bilim demiyo , insan daha rahat oluyo neticede

Bizimkiler çağırmadan da gelir
Hatta senin bile haberin olmaz :1: dan diye
Geçen gelip evde kimseyi bulamayınca evin cephesine bakıp gittiklerini anlatmıştım

Bugün de eve gitmeye tırstım şimdi :1: baskına gelen olur mu diye
Eşime dedim sen sizinkilere haber vermeleri gerektiğini söylemiş miydin
Evet dedi hemde kaç kere, çok enteresan geçen gelip kapıda kaldıklarını anlattılar da laftan anlamıyolar herhalde
O zaman bende evde bile olsam, kapıyı açmayacam habeirn olsun dedim
Tamam dedi
Yoksa dedim bu nezaket kurallarını öğrenemicekler :1: sayem de öğrensinler
Biz saksı mıyız evde onların gelmesini bekleyelim, dışarda oluruz, evde olska bile müsait olamayabilirz, önceden bilip alış verişimi ona göre yapmak hazırlık yapmak isterim iki ayağım bi pabuca girmesin diye ama 1,5 yıldır kimse anlamıyo

Tek çözüm habersiz gelene, evde olsam bile kapı açmamak artık :1:

evet kapıyı açmamak mantıklı kapıda kala kala öğrenicekler her daim evde misafir beklemiyorsun sonuçta

hayret anannesi güzel bişi demiş laf sokuşturmamış ara iyi bari :) en güzeli işte herşey ortak hem erkeğin eli değince daha iyi dağınık olmuyo , etrafı pisletmiyo her daim düzenli bir ev , yada yeri geliyo eve ani misafir gelicek oluyo evide akşamdan dağınık bırakmış oluyorum arıyorum işten o evdeyse şunları yap diycem ooo yaptım ki diyo ben ne bilim demiyo , insan daha rahat oluyo neticede

Evet ilk izlenim de bende bu anneanneyi iyi sanmıştım :1:
Meğerse eşim çok tembihlemiş, bak beni seviyosan anneanne bugün bi gaf yapma ilk tanışma çok önemlidir diye :27:
Köprüyü geçtiler tabi hanım incilerini dökmeye başladı :63:

Evet, bizim de bi telefon geliyo mesela
Amcamlar mı ev görmeye gelecekmiş
Hemen ben hamur işi için kolları sıvıyorum, eşim de evi toparlıyor süpürüyo
Ne demişler birlikten kuvvet doğar, bir elin nesi var iki elin sesi var vs. :13:

evet kapıyı açmamak mantıklı kapıda kala kala öğrenicekler her daim evde misafir beklemiyorsun sonuçta

Son çözüm bu maalesef
Ben bir buçuk yıldır bekliyorum ama olmayınca olmuyormuş
Geçen cidden ablamdaydım, eşimse annesind eolmasına rağmen gidip oğlunu görmek yerine gezmeden dönüşte bana gelmişler de çok şükür yakalayamadılar :1:

Bu olaydan esinlenerek, artık evde de olsam haber verme nezaketinde bulunmayan kim olursa olsun kapıyı açmayacağım
Eşim zaten gelmeden önce mesaj atıyo, birşey lazım mı diye.. Mesaj atmasa o da kapı da kalır ( başkası sanabilirim ) :27:

bence evliliğin çok yeni.evlilikler ilk dört yıl biraz sorunlu geçiyor.özellikle erkekler baya bocalıyor.adapte olamayanlarda oluyor.bence sabret eğer sorunuz çok büyük degilse boşanmayı düşünme.ilgisizlik,aldatmak.içki ,kumar,şiddet falan yoksa bence hiç kendini üzme..ben evliliğimin ilk 3,5 yılı çok çektim.eşim çok titiz.üstelik çalışıp işten geldiğimi bildiği halde yemek konusunda epey beni bunaltırdı.ondan birkaç saat önce işten geliyordum ama yorgunluktan yemek yapamıyordum.bu yüzden çok kavgamız olmuş.ben ona bagırsam ya da ağzımı açsam bana vururdu.oysa ben ailemizin daha iyi şartlarda geçinip yaşaması için çalışıyordum.ozaman çocuk bile istemiyordum bu adam yüzünden.benim eşim bazen çok aşırı sinirlidir.bazende çok anlayışlı.şuan hamileyim.hamileliğimin başlarında 3 ay bana çok çektirdi neden yemek yapmadın ev şöyle olmuş yok böyle. daha sonra çok üzüldüğümü anlayınca atık yemek diye sormuyor..ben hayatımda pek ütü yapmadım genelde eşim yapar.bebeğimiz hayatımızı çok değiştirdi şuan aramız çok iyi.4,5 yıllık evliyim.eşim iyi ki var.bence birbirinizi seviyorsanız gerisi boş.çocuğunuz olunca istemesede ev işlerinde yardım edecektir.şuan hamilelikte doğuma 1 ay kala işten ayrılacağım.hiç yemek yapamıyorum.eşinizle bol mutluluklar.kafanıza takmayın..

Eğer kadında calisiyorsa elbette ev temizliği ortak olmalı... Ama kadın calismiyirsa sürekli evdeyse kocadanda temizlik beklmek biraz haksızlık olur gibime.geliyor.... Ama en azından kendi hizmetini kadına yukletmemeli örneğin coraplarini kirliye kendi atmalı ufak tefek işlerde karısından beklememeli.... Benim hamileliklerimde eşim çok yardımcı olur riskli gebelik yaşadığım için... Evide supurur yerde siler yemekte yapar halida sirkeler... Çok şükür sağlığım yerindeyse ne o yapar nede ben beklerim... Anca misafir gelecekse ya yardım eder yada çocukları dışarı çıkartır.... Mecbur durumlar olmadikca kadın kendi görevini erkek kendi görevini yapmalidir....

erkeklerin çoğunda bu durum var evde herşeyi kadından bekliyorlar sen çalışan bayansan bu durum daha da zorluyordur seni haklısın canım eşinle iyilikle tatlılıkla konuş bir şekilde orta yolu bulmaya çalışın.ben 11 yıllık evliyim adamı değiştiremedim ailesi onu böyle yetiştirmiş ev işi kadının görevi diye iyice nazlamışlar :23:umarım sen başarılı olursun

demekki neymiş sevgiliyken düzelir dediğimizz yönleri evlenince 2 kat daha kötüye gidiyormuuuuş.

Ben 7 aylik evliyim.ve bugune kadar anladigim su ki erkekler tv izlerken ozellikle mac vs.. yada isten yeni geldiklerinde hanimlarin derdini pek dinlemek istemiyorlar.benim tavsiyem uygun bir zamanda muhhetinizi ederken cayinizi icerken durumunuzu anlatin.bu ortami yarstmakts biraz hanimlara dusuyor.iyi bi aninda esinizle daha cok vakit gecirmek istediginizi soylesin.eger uyarsa surpriz yspin sinemaya tiyatriyo bilet alin.ama ben esimin beni nezaman can kulagiyla dinledigini biliyorum ozamsn yapilan konusmalar etkili oluyor.basta cogu insan sorun yasiyormus bende yasadim.birkeresinde esim kendisi dedi ki ben annemin herseyi onume getirmesine alismisim senden de oyle bekliyorum galiba kusura bakma dedi bende ams ben annen degilim dedim ve gercekten suan iyiyiz yeri gelir cay icesim var ama kalsasim yok derim saolsun hazirlar.dusunu alir banyosunu temizler.sizde esinizin anlayacagi dili cozun ve oyle konusun.bosanmak okadar kolaymi nisanlilik doneminizde nekadar emek verdiniz yuvanizi kurdunuz hayaller kurdunuz pes etmeyin.saglicakla kalin

Evet Kadesa hep böyle ( minicik bileklerim :17: ) diye diye adama ajitasyon yapıyorum :1:

Evet öyle doğmamışım, napalım bu kadar da kusurumuz olsun :17: bekarken de abime yaptırırdım bazı şeyleri :27: nalışkanlık..

sanırım ben yanlış düşündüm
aslında hepside kendi kıymetimi bilmediğimden kaynaklanıyor olabilir
belkide sizin dediğiniz gibi eski kafa düşüncelerdeydim..
ama son 2 gündür eşime iş yaptırır oldum yakışmamakla da ilgisi yokmuş yaw
bayağa saçmalamışım pardon kızlar affedin
:14:

Hamileyken eşim çoğu işte yardımcım oldu saolsun.
Adamcağız yapmadığı işleri yqptı :27:
Camları sildi ...fayansları sildi..battaniye yıkadı..ufak tefek işler de cabası...
Lohusalığımda da hep yardım etti.
Şuan ise ortalığı toplamak..yerleri orayı burayı şarjlı süpürgeyle süpürmek..alışveriş poşetlerini boşaltıp yerleştirmek..
halıları çırpmak...kahve yapmaktan başka birşey yapmıyor gibi :27:
Öyle yan gel yat herşey ayağıma modumuz yok çok şükür.
Ben çalışmıyorum ilaveten.
Buna rağmen ev işlerine yardım eder.
Kadın çalışsa da çalışmasa da erkek az da olsa düşünceli davranarak bir işin ucundan tutmalı.
Kadını evde hizmetli olarak görmemeli.
Ben temizlik yqptığım zaman eşim evde yemek yaptırmaz bana mesela.Dışarda yeriz.
Ama kimi erkek bilmem kaç çeşit yemek bekler ayağına kadın temizlik yapmış yorulmuş umrunda olmaz.
Bir de üstüne üstlük eleştirir.

Konu sahibi bir de ben iş güçten çok dışarı gezmeye tozmaya çıkmamanıza takıldım valla.
İnsan patlar her Allahın günü evde olmaktan.
Eşin çok düşüncesiz davranıyor ama.
O çıkmıyorsa sen çık gez.Ailen yada arkadaşına git.
En azından kafa dağıtırsın.
Eşin yan gel yat osman gibi aynı.

Back