• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.5 yasindaki oglum hic birsey ogrenmek istemiyor

leylam123

Ey GônüL, Ses Etm£, BeKL£
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
776
6
46
- Yurtdışı
merhaba,
butun annelerin fikirlerine ihtiyacim var, 1.5 yasindaki ogluma hic birsey ogretmiyorum
cunku cok inat anne baba haric hic bir kelime bilmiyor
ve el sallamayi halen ogretemedim burnunu agzini gozlerini ogretmeye calisiyorum inat ediyor ve hircinlasiyor
kitap okumami istemez, onunla resim yapmami istemez acikcasi benim ona ogretmeye calistigim ve yaptigim hic birseyi istemez
aceba ne yapmaliyim ve neden boyle davraniyor ? bu durum beni cok endiselendiriyor lutfen yardimci olun

benimkindede ayni sorun var.Bir kelimeyi ogreniyor otekini daha kullanmiyor.cok fazlada ilgi istiyor.cok yetisitirmek zormus.

benimde 15 aylık bir oğlum var.en çok oyuncaklarını alıp atmayı ve kemirmeyi seviyor.kitap okumaya kalksam kitabı elimden alıyor parçalamaya çalışıyor.ama bizimle çok oynuyor.evin içinde saklanıp anne gitti deyince arayıp cee yapıp gülerek kaçıyor.sanırım bu dönemlerde biraz bizlerle oynamaktan hoşlanıyorlar.bizimki ele avuca sığmıyor.aşırı hareketli.saniye yerinde durmuyor.böyle olunca birşey öğretmekde zor tabi.ama ben birşeyler anlatıp konuşunca dinliyor.sen de öyle yapmayı dene.sakin sesle bak dışarıda ağaçlar var kuşlar var deyip camdan bakıtıyorum.sonra hani doruüun burnu dili derken kendiminki gösteriyorum.sonra bak seninki de burda falan diyorum.öyle yapınca başladı bizimki öğrenmeye.geçen akşam bak aydede dedim ve aydede şarkısı falan söyledim.çok heyecanlandı.sabah bir kalktı camı açıp aydede deyip eliyle yok işareti yaptı mesela.oyun gibi şarkıyla falan anlatınca ilgilerini çekiyor sanırım.bir de öyle dene istersen..çocuk büyütmek hakkaten zor.Allah hepimize kolaylık versin.

merhaba;
benim oğlum 23 aylık. şuan her şeyi kaydeder durumda.
öğrenme bu yaşlardaki çocuklarda zaman tanımayan bir kavram.
yani sen bunu öğretecem dediğinde olabilecek bir şey değil. oluruna bırak, sürekli bak kızım kuş, bak oğlum araba deyip durunca aksi davranışlar daha çok ortaya çıkıyor. herşeyin bir zamanı var, her çocuk için ayrı zamanlar tabi ki. o anda yoğunlaştıkları konunun kesesini doldurmayan diğer konuyu öğrenmeye açmıyor beyin. en önemli kural bu.
o an ilgisini çeken neyse sadece onun hakkında konuşacaksın ama boğucu şekilde değil. sıkılınca bırak, zaten ilgisini çeken konuysa iki dakika sonra o seni yönlendirecektir anlatmaya, göstermeye.
bebeğin daha çok küçük, böyle şeyleri kafana takıp üzülüp, kendini de onu da olumsuz etkileme derim ben. sadece sıkı sıkı sarıl, oyun oyna onla, birlikte zaman geçirin sadece, öğretmek diye bir şey yok, onlar istedikleri şeyleri çok güzel alıp kopyalıyorlar zaten hızla büyüyen beyinlerine :)

bu yaşlarda çocuğun oyuncağı anne babası oluyo 17 aylık bir oğlum var 5 dk ilgilenme hemen ağlar. birde çocuklar 3 yaşınakadar öğretilenleri davranışları gördüklerini fln hafızaya alıp 3 yaşından sonra uygulamaya başlıyorlar

benim oğlum daha küçük ama naçizane önerim siz illa bir şey öğretmek için uğraşmayın. Oyun oynayın onunla sadece. Ama eğitici oyunlar. Ona şarkı söyleyin. Bİzim küçükken öğrendiğimiz şarkılar vardı mesela:Benim bir atım var (çocuğunuz oturmanın kalkmanın ne olduğunu, el ayak kelimelerini öğrenebilir) kutu kutu pense (ön arka kelimelerini öğrenebilir) gibi. Şimdi aklama gelenler bunlar

insanlar eğitilmez, öğrenirler.öğrenme istek, ilgi ve motivasyonla oluşablen bir süreçtir.önce dikkatini çekeceksiniz(oyun) sonra bu süreçte eğitici aktiviteler yapacaksınız.yapmasını istediğiniz davranışları gösterdiğinde gülerek ve şakalaşarak cevap vereceksiniz.mesela bir balon alın elinize,yumuşak ve renkliolsun.hoop diyerek kucağına atın ve gülün.kendisiyle oyun oynamak istediğiniz izlenimini oluşturduğunuzda işler tıkırında demektir.hemen size cevap verecektir.topa dokunmak istediğinde (ki ister) oyun ve öğrenme başlamıştır.karşılıklı gülerek oynanan bi oyun kadar çocuğunuzu mutlu edip,bişeyler öğretecek başka aktivite yoktur.balon oynarken çocuk şunları öğrenecektir.1-annem beni seviyor ve oyun oynama ihtiyacımı karşılıyor 2-balona vurduğumda hareket ediyor 3-u oyun o kadar eğlenceli ki annemle başka bir oyun oynadığımda ne kadar eğleneceğimi ve ne öğreneceğimiçok merak ediyorum,çok mutluyum.unutmayın öğrenme bu yaşlarda oyunla olur.ne kadar oyun(etkileşim) o kadar zeka,o kadar mutluluk,o kadar öğrenme.her şeyi öğrenecek...zorlamadan...14 yıllık öğretmen olarak kendi çocklarmdan ve akademik bilgilerimden edindiğim çıkarım bu..sevgiyle..kolaylıklar.

2012 de yazmışsınız muhtemelen bu yazdığımı görmeyeceksiniz ama bir umut yazıyorum benim oğlum da 2 yaşında ve aynı sizin anlattığınız gibi hiç bişey öğrenmek istemiyor konuşmak istemiyor by by yapmak istemiyor 10 kez söylersek belki yapar öğrenmek istemediği için de konuşmuyor inatcı hırcın bi çocuk sizin oğlunuz büyümüştür artık büyüdükçe değişiyor mu öğrendi mi ne zaman konuşmaya başladı endişe etmeli miyim yoksa hersey düzeliyor mu

2012 de yazmışsınız muhtemelen bu yazdığımı görmeyeceksiniz ama bir umut yazıyorum benim oğlum da 2 yaşında ve aynı sizin anlattığınız gibi hiç bişey öğrenmek istemiyor konuşmak istemiyor by by yapmak istemiyor 10 kez söylersek belki yapar öğrenmek istemediği için de konuşmuyor inatcı hırcın bi çocuk sizin oğlunuz büyümüştür artık büyüdükçe değişiyor mu öğrendi mi ne zaman konuşmaya başladı endişe etmeli miyim yoksa hersey düzeliyor mu
Merhaba, ben de şu an 22 aylık kızıma ayni şekilde hiç bişey ogretemiyorum. Şarkı söylememi bile istemiyor. Beni hemen durduruyor. Sizin bebeğiniz büyümüş olmalı. Şu an nasıl? Korkmalı mıyım ya da nasıl bir önlem almalıyım. Gerçekten tavsiyenize ihtiyacım var. Teşekkürler

Onunla oynamanız lazım oturup aa kuslara bakalım ya da aaa oyuncağın nereye saklanmış ya da sevdiği bir oyun varsa onu değiştirip beraber oynayabilirsiniz, büyük parcali hayvan yapbozları var yapabilirsiniz siz yaparken parçaları gösterip ne olduğunu söyleyin dikkatini çeker, boya kalemleri ve resim defterleri çok iş görüyor biz kaç defter eskittik bilmiyorum iki kutu boya kalemi çöp oldu yenisini aldık, inanın çok etkili oluyor 25aylik oğlum iletişimimiz gayet iyi ilk bir bir buçuk yaş yavaştı sonradan tam açıldı şimdi günlük yeni bir şey öğreniyor yeni hareketler tepkiler, bu arada siz onunla konuşun o konuşurken isinizo bırakın ya da sizi istiyorsa iş beklesin ona ayak uydurun, hadi gidip sevdiğin yemekten yapalım yada sevdiğin meyveden soyalım her yaptığınızı söyleyin onu da dahil edin

Back