o niye ki,hiç anlamıyorum bu ui olayını da...
günaydın herkese,mutlu bir gün olsun...
İkili test sonucumu aldım, doktorla konşmadım henüz ama risk düşük görünüyo bir de fbhcg 60000 falan burda bakıyorum 50 ler 40lar ahdi olsun olsun 100 ler benim neden binlerde :S
canım ben tam hatırlamıyorum ama fbhcg zaten down send. riski değil mi,o yüzden ne kadart yüksek o kadar iyi...
ayrıca tüm sonuçlar karşılaştırmalı bakılıyor,tek değer olarak düşünme,genel risk ne görünüyor?
Biyokimyasal Trisomy 21 riski 1:9891
Kombine Trisomy 21 riski 1:43200
Trisomy 18+NT 1:99000
genel risk bu
iyi çıkmış işte,ne güzel:)
Biyokimyasal Trisomy 21 riski 1:9891
Kombine Trisomy 21 riski 1:43200
Trisomy 18+NT 1:99000
genel risk bu
İyi dimi, biraz korktum ben de :)
trisomy 21 down sned. riski,sınır da 1/270 olarak kabul ediliyomuş..senin sonucun gayet güzel yanii.hayırlı olsun,sağlıkla kucağın al inşallah..
korkma canım,bu muayenede sanırım; bir de ense kalınlığını ölçecek ultrasonda..
bu rakamlar şu demek,Allah korusun o hastalıklaırn çıkma olasılığı,mesela 99.000 de 1 olasılık...rakam büyüdükçe risk azalıyor yani...
Saol balım Allah razı olsun, icimi rahatlattın birden bi panik kapladı vücudumu kaskatı oldum valla
ne demek tatlım,tam tersi sen durum yanii,sen öyle yazınca ben de "acaba" dedim beni bildiğimden terddüt ettirdin..neden 40-50 değil diyince:):)
sen rahat ol kuzucum...
hem bu testler de çok sağlıklı şeyler değil aslında..bak doğum yapan ark.neler dediler,onun 1/1 down send. çıkmıştı...meğer kanaması varken yapılmazmış bu test..gitti 4.000 tl para bayıldı y.dışında genetik test yaptırdı,bişey çıkmadı..çok şükür sağlıkla oğlu doğdu..
Onu ölçtü kalınlık gayet iyi dedi, bir de kocaman burnu var, bu en önemli göstergelerden biri dedi bizimkinin burnu laz burnu gibi
iyi o zaman için rahat olsun,inşallah sağlıkla doğurucan oğluşunuoyy ağzını burnunu yerim ben onun,bi süre kocakafalı böyle vücuduyla asimetrik oluyorlar çok şeker
ne zaman gidiceksin kontrole?
Gerçi durumu değiştirmezdi başından beri böyle düşünüyorum ama yine de kendim icin değil onn icin endişe ettim.
Ülkede ne iyi ki sağlık iyi olsun bu korkuyu salanlar utansın paran yoksa 9 ay bu kuşkuyla yasamak zorunasın
Oğluşun dediiiin
ET gibi oluyo dimi uzaydan gönderilmiş gibi
İki hafta sonra cuma günü gidicem, sence gösterir mi cinsiyetini? 16 haftalık oluyorum o zaman
Bir de akşamları yavas yavas yürüyelim artık diyoruz, erken mi sence?
elmişim o zaman 3lü test yaptırma....yani şöyle madem ne olursa olsun sonuç değişmez diyosan kendini kasmana da gerek yok,3 lü,4lü testlerde eğer erken teşhisle anne karnında tedavi olabilecek hastalıklara bakılmıyorsa tabiii.onu tam hatırlamıyorum...
evet ya ben başından beri oğlan diye düşünüyorum:):)göstermeye debilir ,belli olmaz..:):)
evet ya bi değişik oluyolar.bak sana akşam bulabirlsem oğluşumun yeni doğmuş fotosunu göndericem,kendi yavurm diye mi bilmem hiç öyle et parçası gibi değildi..biraz da iir doğdu ya ondan belki de:):)
tabi yüzü yumuk yumuk şiş oluyor çok tatlı
yürüyüş için hiç erken değil..bence süper olur. kasların açılır uyukuların da açılmaya başlar artık,hem enerji dolacaksın yakında:)
ayrıntılı ultr. önemli canım tüm organlar bakıyorlar,ona baktır mutlaka...Aslında insanlar hicbirini yaptırmıyolar (bizim gibi düşünenler), ben 4lüde sadece ayrıntılı ultrasona girerim o kadar kan man baktırmıcam. Anne karnında tedavi edilebilen bir durum yoktur bence, ona müdahale edilemez diye düşünüyorum
ooyyyy rüyana girmişGöndersene merak ettim ben nasıl bişi doğurucam acaba, dün gece rüyamda erkek cocuğum olmuş ex in kücük hali ona o kadar cok benziyor ki, bir de sımarık, nasıl ağlıyorum "allahım sadece yüzü benzesin demiştiiiim huyu benzemesin diye dua ettim duymadın mı" diye
Doğru uykum dağılır, rahatlarım biraz. Offf ben de sana karnımı göstericem bugün bi baksana bebek mi göbek mi karar veremiyorum, 3,5 aylıkta bu kadar büyümez dimi