Doğuma Hazırlık 06\08\2010'da sezaryen olacağım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
merhaba arkadaşlar
bu kız deli mi bu saatte kalkmış girmiş nete demeyin...
ezanla uyandım.
pazartesi günü doktor kontrolüme gittim.
nst sırasında bir kadın yanımdaki sedyeye uzandı, öyle sancılıydı ki...
kıvrandı, ağladı ağladı ağladı...
içim parçalandı.
gece 2'den beri sancı çekiyorum açılma olmuş mudur diye sordu bana.
olmuştur herhalde dedim.
geçen hafta hiç açılmam yoktu dedi.
meğer onun doktoru da benim doktorummuş.
sıramı ona verdim, kadın muayene oldu, açılması yoktu ve sezayene alacaklardı.
o an gözüm çok korktu, her seferinde normal doğum yapacağım diyen ben gitmiş
yerine doktorun yanına girer girmez sezaryen günü alıp çıkmayı düşünen başka biri gelmişti.
eşime dedim, sezaryen olacağım...
aynı şekilde eşimde o kadını görünce normal diye tutturan kocamın yerine başkası yanımdaydı...
doktorun odasına girdik, önce rutin ultrason muayenesi olduk...
doktorum artık çatı muayenesi yapmanın zamanı geldiğini söyledi.
hep erteliyordum korkumdan.
eşimin zoruyla yattım o lanet yatağa :KK43:
çatım normal doğuma uygunmuş ancak açılmam hiç yokmuş.
bu zamana kadar 3-4 cm açılmamın olmuş olması gerekiyormuş.
bunu da duyan ben daha durur muyum?
39. haftadayız demek ki hiç açılma olmayacak, belki de az önce karşılaştığım kadın gibi olacaktım...
dedim sezaryen olmamda çocuk için sakıncası var mı???
kilosu 3466 gr, boyu 49 cm. 200 gr yanılma payı koyalım dedi doktorum, 3200 olacak :KK43:
normal doğum taraftarı olduğunu yine yeniledi doktorum ayrıca ekledi de... sen normal doğum yapamazsın, hazırlıklı değilsin, korkun var...
dedim hayırrr ben hep normal istedim ama az önceki bayanı görünce......dedim, sustummm.
haklı olarak doktorum da bana dönüp; hazır ve korkmuyor olsan hiçbirşey etkilemezdi seni dedi.
hakverdim...
çatı muayenesinde o kadar utandım ki doktorum dedi rahat ol, normal istiyordun, doğum samanı saatlerce yatacaksın buna ve sürekli muayene olacaksın hazırla kendini.
bunu duyunca beynimden aşağı kaynar sular döküldü...
eşim iyi düşünmem gerektiğini söyledi.
bense o an gün alıp çıkmak istiyordum yoksa kalacaktı bu sezaryen işim.
haftaya görüşmek dileğiyle ayrıldık muayeneden.
hastane kapısından çıkar çıkmaz geri döndüm, gün alacaktım, kafama koymuştum.
aklımda sadece sezaryen vardı. sonrasında çekeceğim ağrı sızı umrumda değildi.
daldık doktorun odasına, alalım gün ve çıkalım gidelim dedim.
cuma günü sezaryene gireceğim.
sabah 8'de hastanede olacağız ve 10 gibi işlem başlayacak.
yarım saat sürermiş öyle dedi doktorum.
12den sonra yeme içme yok.
çıktım hastaneden üzerimde hem rahatlama hem de tedirginlik.
ne yapmıştım ben, bebeğimin kendi doğum tarihini belirleme hakkını elinden almıştım :KK43:
anneme gittim, normal doğum taraftarıydı duyunca tüm gün tansiyondan yattı :KK43: benim yüzümden...
akşama benden leke geldi, o mutluluğumu anlatamam. demek ki pişman olmuşum felaket derecede.
dedik nişan bu ama yaaa çatı muayenesinden dolayı olduysa...
doktorumu aradık, ılık duş al, devam ederse sabah gel dedi.
duştayım dua ediyorum devam etsin bu nişan olsun diye.
ama duşla birlikte leke de son buldu.
akşam 11den 1e kadar bebeğim hiç durmadı, o oynadıkça sancım oldu.
yine sevindim ama olmadı işte kızlarrrr olmadı olmadı olmadı. yanlış alarm...
eşim hala iptal etme düşüncesinde.
bense herşeyde hayır var diyorum ve gördüğüm kadının arkasaına sığınıyorum :KK43:
hepinizden dua bekliyorum...

Valla arkadaşım sezeryanla 2 doğum yapmış bir kadın olarak normal doğum konusunda pek bi yorum yapamayacağım:KK43: Doğum sonrası ağrını da ağrı kesiciyle önlüyorlar zaten. Onun için için rahat olsun. Normal doğum istemiyorsan sezeryan olursun. Neden epidural anestezi düşünmüyorsun. Normal doğumda da yapıyorlar sezeryanda da. Hiç acı, ağrı, sızı hissetmiyorsun. Benim 2. doğumum epidural sezeryanla oldu. O kadar rahattı ki anlatamam. Müzik dinleyerek doğum yaptım. Üstelik uyanık olduğum için de bebeğim çıkar çıkmaz onu bana gösterdiler. Koklayıp öptüm onu:)) Muhteşemdi..

bende seninle aynı durumda sayılırım,40.haftadayım.benim kızımında başı hala yerleşmemiş,çok yukarda.bide bende çatı muayenesinde bile kasılıyorum,inanılmaz ağrı hissediyorum.cuma günü sabaha kadar bekleyecez,hala yerleşmemişse cuma günü sezeryanla alacak,ama yerleşmişse biraz daha bekleyecez,bende hep normal doğum istiyodum ama şimdi sezeryan olma durumu çıktı ortaya,çok tedirginim,sezeryan olmak ürkütücü,genel mi epidural mi olmalı onu bile bilmiyorum daha:KK43:( allah hepimizin yardımcısı olsun.

Valla arkadaşım sezeryanla 2 doğum yapmış bir kadın olarak normal doğum konusunda pek bi yorum yapamayacağım:KK43: Doğum sonrası ağrını da ağrı kesiciyle önlüyorlar zaten. Onun için için rahat olsun. Normal doğum istemiyorsan sezeryan olursun. Neden epidural anestezi düşünmüyorsun. Normal doğumda da yapıyorlar sezeryanda da. Hiç acı, ağrı, sızı hissetmiyorsun. Benim 2. doğumum epidural sezeryanla oldu. O kadar rahattı ki anlatamam. Müzik dinleyerek doğum yaptım. Üstelik uyanık olduğum için de bebeğim çıkar çıkmaz onu bana gösterdiler. Koklayıp öptüm onu:)) Muhteşemdi..

tatlım lutfen sıkma kendını bebegımın normal dogum gunu hakkını elımden aldım falan dıye hıcccc dusunme..emın ol etrafımda teyzemler dahıl herkes neredeyse sezeryan ve cok rahattı bebek hemen emdı anneler kendılerını hazırladıkları ıcın agrıları olmadı..epıdural demıyorum asla bence o tam bır kabus...o yuzden bence hıccc uzlme ıyıkı sezaryan olmusum dıyeceksın..en yakın arkadasım normal dogum yaptı ve 16 dıkısle totosunun uzerıne oturmayı bırak her wc ye gıttıgınde acıdan agladı....Allahım hayırlı dogumlar nasıp etsın...

ben sezeryan oldum bayılmadım
gayet acıktı gözlerım hiç ürkemyın korkmayın sezeryanda bi şey yok benide o masaya tyatıp acmak ürkütüryor
sancı cekerken yanımdaki kadın doguruyordu ay orasınıda görmüştüm odaya gırerken bebegın kafası cıkıyordu cok korkmuştum ve sezeryan oldum
korkulacak bişey yok sezeryanda

cnm bende sen gibi normal doğum istiyorum baştan beri şuan 35 haftalık hamileyim ama korkuyorum normal doğumdan kendime güvenim gitti sezeryan olmak istiyorum kararsızım bende

ben de sezeryan oldum tam 6 gun sonra eskisi gibiydim.
ilk gun zor gecti benim icin birazcik o da dikis agrisi filan degildi,rahim toparlaniyormus yaa adet agrisi gibi onu yasadim bir tek
sezeryanda korkulacak birsey yok,.epidurali tavsiye ederim canim.
Kolay dogumlar diliyorum.

25 mayıs ta epidural sezeryanla doğum yaptım.ilk hamileliğim normaldi.kesinlikle sezeryandan korkmayın bende aynı tedirginliği yaşamıştım ne doğum sırasında ne de sonrasında hiç bir şey hissetmedim ağrı kesiciler gerçekten çok işe yarıyor

epidural düşünüyordum ama hazırlıklı değilim ona da.
kestiklerini bileceğim o an, çekiştirecekler, konuşacaklar neşter falan...
tedirgin olup telaş yaparım :KK43:
yoksa istiyordum epidural

Ben çekiştirme falan hissetmedim.Neşter falan da görmüyorsun.Ben hep daha başlamadılar diye düşündüm.Oraya çok odaklanmadım.

evet hiç bir şey görmüyorsun laylom oluyor onlar sen ise tedırgın beklıyorsun kesinlerde bi an önce cıkayım diye ama ooo beek gelıyor bile.5 dk bile degıl

bende norml normal diye geziniyordum ama günler yaklaştıkça tırstığımın farkına vardım.normal muayenede bile acı çekiyorum gidip gelip o masada oramı buramı ellicekler saatlerce sancı çekecem falan filan düşünürken bile gözyaşlarımı tutamıyorumve çok mutsuz oluyorum.ama eşim dahil etrafımdaki herkes baskı yapıyor normal doğur diye.çok korkuyorum.

saglıklı bır sekılde alın bebeklerınızı ınş kucagınıza
ay sezeryana gırerke bızlerde duanızı eksık etmeyın
o sancılı halınızlen
sag avcunuzada bızım adımızı yazın :)
sıra bızede gelsın ınşşşşşşşşşşşşşşşşşş

5 ay önce sezeriyanla doğum yaptım,herşey normaldi ve normal doğum yapmayı pilanıyordum ama 40 haftayı doldurmuş ve 1 cm bilem acılmam yoktu ve bebeğin başı yukardaydı doktorum böyle giderse normal doğum yapamasın dedi en fazla 1 hafta daha bekleye biliri ama %20 şansın var normal doğum için dedi.günler geciyor bende hiç bir belirti yok doğum için ve 40+5 günlükle hastaneye yatım ilk başta suni sancı verildi acılam yine olamdı ve sezeriyanla doğum yaptım iyikide sezeriyanla yapmışım 3 saat sonra ayağa kalktım ve eve gelincede hiç yatmadım bebe kendim baktım yalnız ilk başlarda ameliyat yerinden dolayı eğlik kalkarken zorlandım kendimi normal doğum yapmış gibi hisediyordum ve 1 haftaya hiç birşeyim kalmadı ziyarete gelenler beni ayakta görünce şaşırıyordu ama epidural tavsiye ediyorum arkadaşlar ilk bebeğini görme fırsatını kacırmayın derim çok başka bir duygu o anlatılmaz yaşanır ve tüm hamile arkadaşlar o anı kacırmayın diyorum.

canım ,

daha 39 haftalıksın açılma için çok erken . Dr.un sezeryan için bahanesi bu.

Lutfen sana bir link vereceğim oraya uye ol ve burası bir dogal dogum grubu .Burada bir normla dogum yanlisi dr.lar var ve hemen cevap verecekler sana.

Ayrıca ben yahoo (sezeryan sonrası normal dogum grubu ) kurucusuyum. Bizim grubta anneler 40-41 hafta bekliyorlar ve normal dogum yapıyorlar.
Kesinlikle beklemen gerekiyor.
Lutfen beni dikkate al

Sanırım buradan henüz link veremiyorum ancak sen google a
1) doğal dogum yaz ve DR Hakan çokerin sitesini incele

2) ve dogaldogum2008 yaz ve ilk cıkan linke tıklayarak uye ol.Bu dr.un grubu.

X