04 lük oksapar - doğum şeklini etkiler mi?

Sade frappe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
4.650
6.768
158
Herkese merhaba,

Kanımda pıhtılaşma eğilimim olduğu için hamileliğimin başından beri 04 lük oksapar (kan sulandırıcı iğne) kullanıyorum ve bu iğneyi doğuma kadar kullanmam gerekiyor.

Bugün internette rastlantısal olarak şu yazıyı okudum: "Kan sulandırıcı olarak adlandırılan pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanan hastalara, kanama bozukluğu olanlara, girişim bölgesinde enfeksiyon olanlara, bel fıtığı ya da başka bir nedenle bel operasyonu geçirmiş olan hastalara spinal epidural anestezi uygulanmaz."

Yani normal doğum olursa epidural olmanın; sezeryan olursa da belden aşağı uyuşturma işleminin sakıncalı olduğu yönünde bir bilgi var. Normal doğum olursa epiduralsız, sezaryen olursa da komple bayıltmalı olmak zorunda gibi bir durumun varlığından söz ediliyor. Kontrole gidince doktoruma bu soruyu danışıcam ama öncesinde burdan da bilen veya tecrube edinmiş insanlara sormak istedim. Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum

Doğumun son gününe kadar oksapar 0.4 lük kullandım doğumdan 10 gün sonra da devam ettim ve epidural sezeryan oldum .
Sade frappe
Çok teşekkür ederim, sezaryen aşamasında bir kanama çokluğu gibi bir durum yaşanmadı değil mi? Doktor öncesinde böyle bir komplikasyon olabilir şeklinde bir şey söylemiş miydi?

Evet canim, Acibadem konusunda yazismistik. Konunu dagitmak istemem ama dogum doktorun belli oldu mu insallah gonlune gore olsun her sey.
Evet canım hatirladim Hatirlarsan disardan bir doktora gittigimden bahsetmiştim yine ona devam ediyorum. Acıbademden ses soluk yok hala, maillere cevap vermiyorlar. Doktorumla konuyu paylaşınca bizi mağdur etmemek için fiyatını yarıya indirdi bizim için. Hem doktorum degismemis oldu hem de fiyat inmis oldu; benim icin en hayirlisi bu sekilde oldu diye dusunuyorum. Kismetse medical parkda olacak dogumum. Anadolu yakasinda oturdugum icin kadikoydeki mi yoksa atasehirdeki mi olsun sadece bu iki konuda kararsizim. Doktorum kadiköyü onerip atasehiri önermemisti ama o tarafta da cok trafik oluyor. Gittigim zaman detayli bi sekilde sorucam bakalim neden onermedigini. O gunku sancimin oldugu saate gore hangi tarafta trafik sikintisi yoksa ona gore tercihimi yapar giderim diye dusunuyorum bakalim şimdilik iyi dileğin için çok teşekkür ediyorum bu arada

Konuyu tesadüf gördüm cevaplayım
0,4 oksapar kullanıyordum her gece yatmadan, ctesi ağrılarım vardı hastaneye yattım en son iğneyi cuma akşam yapmıştım.
Ptesi sabah doğuma aldılar ,ameliyattan önce spinal sonrasında da epidural yapıldı.
Ek olarak ameliyat öncesi rutin kan testlerinde pıhtılaşma ile ilgili de tetkikler yapılıyor orda zaten bir sorun çıkacak olsa garantiye alıyolar
Normal doğumda bilmiyorum süreci

Cevabıniz için teşekkürler. Bu arada yeni doğum yapmıssınız gözünüz aydın

Cok iyi haber, cok sevindim bu gelismeye. Acibadem olmasi sart degil sonucta, hastanelerin birbirinden geri kalir yani yok Medical Parklari hic bilmiyorum ama Goztepedekine de ulasmak cok kolay, eger sabah ve aksam is cikisi trafigine denk gelmezse sancilar

Kızlar merhaba. Benim 2 gebelik kaybim sonrası pihtilasmam olduğunu öğrenmiştim. Hibor iğne ile oğluma kavuştum. Oğlum 6 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve bu defa doktorum oksapar yazdı. Benim merak ettiğim şu ki hibor ve oksapar arasinda bir fark var mıdır. Lütfen tecrübeli anneler cevaplayin

Merhaba doğum yapmışsınız sanırım hayırlı olsun öncelikle Ben de 0.6lık oksapar kullanıyorum epidurali araştırırken konunuza rastladım. Epidural olabildiniz mi iğne doğum şeklinizi etkiledi mi acaba?

Merhaba, igne doğum seklimi etkilemedi. Normal dogum yaptım ama epidural olamadım kullandigim oksapar yüzünden. Kanımda trombofili oranı yüksek çıkınca felçli kalma riski var diyip epidural yapmadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…