Korkularım yersiz mi ? Çevremdekiler haklı mı ?

Evet ama kendisine daha önce alttan spekulumla olsun ultrasonla olsun muayene oldum kasılma falan yok çok şükür engel değil diyor ben ki ağır derecede vajinismus idim
Doktorunuz diyorsa sıkıntı yoktur o zaman. Bende vajinal ultrasonla muayene olabilmiştim ama çatı muayenesinde sınıfta kaldım :olamaz: sezeryan önermişti o yüzden benimki. Hakkınızda hayırlısı olsun.

5 ay önce sezeryanla doğum yaptım. Bünyeden bünyeye değişiyordur ama sadece ilk gün yürümekte zorlandım. 2. Gün biraz daha iyiyidim ama 3. Gün tamamen kendi başıma yürüyüp işlerimi hallettim.. 5. Gün evimi temizledim 10. Gün kalktım cam sildim 😀 sen insanlara bakma. Senin için en iyisi hangisiyse doktorunla da konuşup onu seç ve bu kadar stres yapma. Stres yapılacak bir durum yok. Şöyle söyleyeyim nasıl sezeryan kişiden kişiye değişiyorsa normal doğumda değişiyor. Mesela görümcem çok iyi sıfır dikişsiz 3 doğum 1si ikiz gerçikleştirdi ama eltim 3 doğumunda da alttan kesi ve dikiş yedi
.. Her doğum kendine özeldir..

Doguma mudahale etmeyi dogru bulmuyorum doktor engel gormuyorsa normal doguma engel bir durum yoksa insanlarin lafiyla sezeryan olucam demeyi dogru bulmuyorum normal dogum surecine girersiniz eger olmazsa zaten sezeryana alinirsiniz her iki dogumda zor kolay diye bisey yok ve her dogum kisiye ozeldir cok kafaya takmayin o bebek bir sekilde dogucak. Normal dogum yaptim hic mudahale etmedim normal surece girdik engel yoktu ve dogdu engel olsaydi sezeryan olurdu ben fikir belirtmedim yani

Şöyle başlayayım evliliğimin 1 yıla yakın zamanı vajinismus ile geçti tedavi oldum.Tedaviden 2 ay sonra hemen hamile kaldım bebeğimi kaybettim 3 ay sonra tekrar hamile kaldım pıhtılaşmadan şüphelendi doktorum oksapar iğne kullanıyorum kan sulandırıcı. Şu an 7 aylık hamileyim doğuma az kaldı ama 7 ay bana hiç kolay geçmedi sürekli evhamlandım bu bebeğimi de kaybeder miyim öyle mi böyle mi korkusu had safhada.Çevremde kimi duysam sezaryen olmayı hiç isteme normali dene diyor gittiğim hastanede ikisi doğum da aynı fiyat.Bende doğumdan korkmak değil de içeride bebeğin kalp atışı duracak ya da oksijensiz kalacak sıkışıp kalacak korkusu çok baskın iğne doğumdan 24 saat önce bkrakılıyor ya o 24 saat içinde doğmazsa pıhtı atarsa diyorum kafam çok doldu her kafadan başka ses çıkıyor.Bana kalsa direkt sezaryen diyeceğim günümü doldurup günlerce beklemek beni korkutuyor ama ya çevrem haklıysa sezaryen cidden zorsa pişman olursam ağrıdan sızıdan bebeğimle ilgilenemezsem gerçekten em kolayı normal doğumsa diyorum.Vajinismus geçmişim de var muayeneydi oydu buydu derken hortlar diye ödüm kopuyor.Doktorum daha fikir vermek için erken diyor bende vajinal varis varmış o ilerlerse normal yaptıramam diyor siz benim yerimde olsanız bu kadar evhamlı olsanız yine de normali dener miydiniz ?
Gebelik zehirlenmesi yuzunden apar topar sezeryan oldum ayni gece ayaga kalktim hatta bezimi degistirdim cok sukur 3.5 aylik Oldu bile oglusum 😍 korkmayin sizin icin ve bebek icin hangisi saglikli ise doktorunuz onu yapicaktir doktorunuza guvenin 🙏🏻 İnsallah sag saglim kucaginiza alirsiniz 🤲🏻

Sezaryen oldum tamamen keyfi. Doğum korkusundan. Yine olsa yine sezaryen olurum. Ertesi gün ayağa kalktım gezdim hastanenin önünü falan tek başıma yürüyüş yaptım eve dönünce de yemek yaptım.

Back
X