• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

004 amh bir aylık adet gecikmesi ile gittim şok oldum. Lütfen süreç hakkında bilgi verin daha çok gencim

Doktor sadece iki yumurta gördüm dedi. Ve adetin üçüncü günü görmedi adetin 20.gunuydu buda etkiler mi
Doktorunu değiştir…
Tabi ki etkiler.
Esenyurt üniversitesi mezunumu acaba…
Adetin 20. Günü bu hormonlara bakılmaz ki.

Olabilir; 2 yumurta olur, diger ay 5, diger ay 9, başka bi ay hic yumurtlamabilirsin.
Doktorun bende tekrar okusun.

Valla bu doktorları okudukça sınava gidip tıp okumak istiyorum.

Su an ki elindeki sonucun hic bir degeri yok senin icin.

Regl olunca yazdığım gibi testlerini yaptır.
Reglinin ilk 3 günü ( cuma günü olursan pazartesi baktırmanda hiç bir sorun yok )

Burda baska bi üyeye doktor regli günü dışında hormonlarına bakıp kısırsın deyip menapoz teshisi koymuştu. Üyeye doğruları yazdik gitti tekrar baktırdı ve sağlıklı olduğunu öğrenip rahatlamıştı.

Doktorunu değiştir…
Tabi ki etkiler.
Esenyurt üniversitesi mezunumu acaba…
Adetin 20. Günü bu hormonlara bakılmaz ki.

Olabilir; 2 yumurta olur, diger ay 5, diger ay 9, başka bi ay hic yumurtlamabilirsin.
Doktorun bende tekrar okusun.

Valla bu doktorları okudukça sınava gidip tıp okumak istiyorum.

Su an ki elindeki sonucun hic bir degeri yok senin icin.

Regl olunca yazdığım gibi testlerini yaptır.
Reglinin ilk 3 günü ( cuma günü olursan pazartesi baktırmanda hiç bir sorun yok )

Burda baska bi üyeye doktor regli günü dışında hormonlarına bakıp kısırsın deyip menapoz teshisi koymuştu. Üyeye doğruları yazdik gitti tekrar baktırdı ve sağlıklı olduğunu öğrenip rahatlamıştı.
. Hormon testi degilde ultrasondan yumurta sayımı yaptı antral folikul sayısı mi ne nediyor ya. rezervi gösteren sadece iki tane var dedi. Normalde en az 6-7 oluyormuş benim yaşındaki birinde

Amh direkt yumurta sayısı değil yumurtalıklardan salgılanan hormon gibi düşün. Amh değeri değişebilir başka doktora da görün durumla ilgili ayrıntılı bilgi bile vermeden hemen en kötüsünden iyibaren söyleyen doktorlar sayesinde kendim de şok yaşamışlığım var. Araştırın tüp bebek konusunda uzman olan bir doktora gidin

. Hormon testi degilde ultrasondan yumurta sayımı yaptı antral folikul sayısı mi ne nediyor ya. rezervi gösteren sadece iki tane var dedi. Normalde en az 6-7 oluyormuş benim yaşındaki birinde
Güzel kardeşim o ay 2 yumurtan olmuş olabilir, ertesi ay 6 yumurtan olabilir. Her ay aynı sayı ile yumurtalayacaksın diye bir genel geçerlilik yok.

Doktorun dediği gibi gerçekten de az yumurtan olabilir gerçekten yumurtan az menapoza giriyorsun , ama adetinin 20. Günü baktığı hormon değerleri ile konuşamaz.

Adetinin ilk 3 günü yapılır hormon testleri + amh değerini degerlendirir.

Yaptırdın adetin ilk 3 gününden ( ilk gün olmaz yanlız ) birinde, sonuçlar ultrason görüntüsü ile uyumlu ise fsh yüksek, progesteron düşük vs o zaman yumurtalık rezervin azalmış olabilir evli isen cocuk yapar degilsen dondurursun.

Doktorun yumurtanı az gördüğünde... Regl ol gel hormonlarına bakayım. Hormonlarda azalmış ise acele etmen gerekir demesi gerekiyordu.

Amh degerinin genel bir gecerliligi yok.

Amh testinin adetin herhangi bir günü bakılması zorunluluğu yok ama diger hormon değerleri ile anlam kazanır.
Burda nice kadınlar var 0.01 amh değeri ile 2-3 çocuk doğuran.

Kesinlikle başka doktora da git hatta testini bir kaç başka hastanede tekrarla. Bugün gördüklerimden sonra asla amh testine güvenim kalmadı. Benim 27 mayıs 2024 te yaptığım amh testi 2,64 çıktı sonra bu ayın 22 sinde yaptırdım 6.02 çıktı. Nasıl olabilir dedim, yanlışlık vardır dedi doktor ben de merak edip 2 gün sonra ilk yaptırdığım hastanede tekrar yaptırdım şimdide sonuç 3,79 çıktı. İkiside özel hastane biri a plus olanlardan. Bak aşağıya da ekliyorum görüntülerini

Eklentiler

• IMG_1621.jpeg
    IMG_1621.jpeg
    33 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_1675.jpeg
    IMG_1675.jpeg
    47,9 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_1674.jpeg
    IMG_1674.jpeg
    44,3 KB · Görüntüleme: 12
Amh direkt yumurta sayısı değil yumurtalıklardan salgılanan hormon gibi düşün. Amh değeri değişebilir başka doktora da görün durumla ilgili ayrıntılı bilgi bile vermeden hemen en kötüsünden iyibaren söyleyen doktorlar sayesinde kendim de şok yaşamışlığım var. Araştırın tüp bebek konusunda uzman olan bir doktora gidin
Çok teşekkür ederim. İnan hayatim karardı yazdıkların ümit oldu. Doktor o kadar umutsuz. Konuştu ki. Doktor bey nasıl olur sadece on ay önce ultrasonla kaç tane yumurta var. Sayılıyor elimde ultrason görüntüsü var dedim. Pek de oralı olmadı. Tüp bebek bile imkansız dedi

Kesinlikle başka doktora da git hatta testini bir kaç başka hastanede tekrarla. Bugün gördüklerimden sonra asla amh testine güvenim kalmadı. Benim 27 mayıs 2024 te yaptığım amh testi 2,64 çıktı sonra bu ayın 22 sinde yaptırdım 6.02 çıktı. Nasıl olabilir dedim, yanlışlık vardır dedi doktor ben de merak edip 2 gün sonra ilk yaptırdığım hastanede tekrar yaptırdım şimdide sonuç 3,79 çıktı. İkiside özel hastane biri a plus olanlardan. Bak aşağıya da ekliyorum görüntülerini
Aaa gerçekten bide asla oynamaz değer diyor doktorlar.

Çünkü iki aydır çok stresli bir dönem geçirdim her ay adet olan ben iki aydır söktürücü kullanarak oluyorum. Beynimden vurulmusa döndüm

Konular hakkında pek bilgim yok ancak menopoz böyle şak diye gelebilen bir şey miymiş yani ben bile şaşırdım. Kesinlikle doktorunuzu değiştirin. İnsanlar menopoz dönemi yaklaşırken bile ne değişimler yaşıyorlar sizinki nasıl böyle 1 ayda olmuş. Hiç güven vermedi kesinlikle doktor hatası diye düşünüyorum.

Konular hakkında pek bilgim yok ancak menopoz böyle şak diye gelebilen bir şey miymiş yani ben bile şaşırdım. Kesinlikle doktorunuzu değiştirin. İnsanlar menopoz dönemi yaklaşırken bile ne değişimler yaşıyorlar sizinki nasıl böyle 1 ayda olmuş. Hiç güven vermedi kesinlikle doktor hatası diye düşünüyorum.
Bazı hastaların dedi. Rakam vermişti bıçak gibi kesillme olabiliyor dedi

Sizde yaşadınız mı böyle bir durum şu an nasılsınız

Çok çocuk istersen tüp bebek o da imkansız duruyor dedi. Birkaç aya adettrn kesilirsin dedi. Çok çok üzgün lütfen yaşayanlar yazabilir mi ne kadar sürede menopoza girerim
Başka bir Dr a daha gidin kötü düşünmeyin diyeceğim ama Dr iyi şeyler söylememiş biraz sakin olun ve farklı doktorlar ile görüşün bu değerlere sahip birçok kadın var çocuk sahibi olan yaşınız kaç?

Başka bir Dr a daha gidin kötü düşünmeyin diyeceğim ama Dr iyi şeyler söylememiş biraz sakin olun ve farklı doktorlar ile görüşün bu değerlere sahip birçok kadın var çocuk sahibi olan yaşınız kaç?
32 ve ben Kasım ayına kadar gayet güzel düzenli adet gördüm ve hep yumurtlama gördüm. 10 ay öncesine ait ultrason görüntüsü var elimde ve yumurta sayısı gayet güzeldi. Ama evel gün doktor rezervin çok az menopoz gibi dedi. Ve ben adet geciktigi için gittim . Hâlâ şoku atamadım üstümden. Amh istedi telefonla aradı cumartesi malesef beklediğimden de kötü. Tüp bebek bile şans yok neredeysr dedi. Menopozun etkisini azaltacak eşdeğer hormon kullan. İlerde kemik erimesi anzaymir kalp damar tıkanıklığı vs için önlem al dedj😔

Çok çocuk istersen tüp bebek o da imkansız duruyor dedi. Birkaç aya adettrn kesilirsin dedi. Çok çok üzgün lütfen yaşayanlar yazabilir mi ne kadar sürede menopoza girerim
Başka bir Dr a daha gidin kötü düşünmeyin diyeceğim ama Dr iyi şeyler söylememiş biraz sakin olun ve farklı doktorlar ile görüşün bu değerlere sahip birçok kadın var çocuk sahibi olan yaşınız kaç
32 ve ben Kasım ayına kadar gayet güzel düzenli adet gördüm ve hep yumurtlama gördüm. 10 ay öncesine ait ultrason görüntüsü var elimde ve yumurta sayısı gayet güzeldi. Ama evel gün doktor rezervin çok az menopoz gibi dedi. Ve ben adet geciktigi için gittim . Hâlâ şoku atamadım üstümden. Amh istedi telefonla aradı cumartesi malesef beklediğimden de kötü. Tüp bebek bile şans yok neredeysr dedi. Menopozun etkisini azaltacak eşdeğer hormon kullan. İlerde kemik erimesi anzaymir kalp damar tıkanıklığı vs için önlem al dedj😔
çok geçmiş olsun ümidinizi yitirmeyin genetik mi yoksa stres kaynaklı mı,bence yine de başka bir doktora görünün derim

Başka bir Dr a daha gidin kötü düşünmeyin diyeceğim ama Dr iyi şeyler söylememiş biraz sakin olun ve farklı doktorlar ile görüşün bu değerlere sahip birçok kadın var çocuk sahibi olan yaşınız kaç

çok geçmiş olsun ümidinizi yitirmeyin genetik mi yoksa stres kaynaklı mı,bence yine de başka bir doktora görünün derim
Stres kaynaklı olabilit mi üç dört yıldır anksiyete depresyonla mücadele ediyorum herşeyi kafaya takiyorum

Annem 42 yaşında girmiş menopoza

Kullanmıyorum. Hiç beklemiyordum bir çocuğum var şükür kolayca hamile kalmıştım 3-4 yıldır korundum salak gibi şimdi kendimi sucluyorum
Herşey nasip kısmet suçlamayın kendinizi umudunuzu kaybetmeyin 🙏🏻 nice olmaz denilen insanların çocuğu oluyor

Back