ZORUMA GİDİYOR

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size acı çektiren,sizi üzen insanların mutluluğunu nasıl hazmediyorsunuz??? Benim canım acıyor...Bana geçmişte acı çektiren insanların benden daha iyi konumda olmaları canımı acıtıyor. Can acısı..Kıskanıyor muyum da böyle acıyor diye soruyorum kendime ama çok daha başka bir duygu tarif edemiyorum zoruma gidiyor böyle tarif edebilirim. Ciddi anlamda zoruma gidiyor.
Olay kısaca şu (belki önemsiz bir dert gibi gelebilir bazılarınız için ama bana öyle gelmiyor) benim çocukluğumdan beri arkadaş olduğum bir insan vardı..Ve bu kişi hep benden öndeydi her anlamda maddi manevi meselâ benim annem yok onun var, maddi durumları da hep iyiydi çocukken her istediği alınırdı..Buraya kadar tamam çocuktum ister istemez kıskanıyordum ama bu kişi kıskandığımın farkında olarak gözüme gözüme sokardı herşeyini yani o da kıskanmamı isterdi hep. Sonra neyse gel zaman git zaman biz büyüdük ben üni kazandım o kazanamadı ben de onun bana yaptığı gibi onu kıskandırmak istedim ama okuduğum bölüm boş bir bölümdü, işsiz kaldım çok zor durumda kaldım çok üzüldüm ama o çok başarılı bir iş kadını oldu.. Ben buna çok üzülüyorum . Neden??? Niye ben... Bana yazık değil mi? Yıllarca onun gölgesinde kaldım tamam ben de okulu kazanınca onu kıskandırmaya çalışmıştım ama başarılı olamadım ki hatta çok zor durumda kaldım hatta o bu durumumla alay bile etti işsiz kalmamla ilgili yani.Kıskandırmaya çalışmamın intikamını almıştı yani. Şimdi niye yükseldi, mutluluktan havalara uçtu?
Benim canım yanıyor bana yazık değil mi, üzülüyorum elimde değil..... Siz nasıl hissederdiniz meselâ? Lütfen kıskanıyorsun fln demeyin evet ben de farkındayım ama kıskanmamak elimde değil,kendimi zorluyorum kıskanmamak için ama çok üzülüyorum. Siz olsanız üzülmez miydiniz ya da kıskanmaz mıydınız aranızda çocukluktan beri bir rekabet olduğunu düşünün zorunuza gitmez mi? Zaten acı çekmişsiniz,dersinizi almışsınız işsiz kalarak neden şimdi onun yükselmesini de kaldırmak durumunda kalıyorsunuz,üzülüyorsunuz neden? Ben bıktım böyle olmasından. Ne vardı yani ben yükselseydim ben iyi konumda olsaydım da böyle üzülmek zorunda kalmasaydım... Gerçekten zoruma gidiyor elimde değil
Siz kendi hayatınızı parlatmak yerine başkasının hayatını gözlüyorsunuz. Algınızı nereye verirseniz orası ışıldar. Kendinizle meşgul olmalısınız. Bırakın başkalarını, elinizde olmayan konular için kendinizi yıpratmayın. Hala yükselebilirsiniz ancak bunu başkasına kendinizi ispat etmek ya da kıskandırmak için değil gerçekten istediğiniz için yaptığınızda başarı sağlarsınız.

Aşkım anlattığın hikayedeki kötü kadın sensin farkında mısın, aşırı güldüm okurken?
Kaç yaşına gelmişsin, hayatta hep senden daha iyileri olacak, bu kadar çatlamaya gerek yok
Niye ben kötü oluyorum ,o başlatmış çocukluktan beri kıskandırma çabasına girmiş. Büyükken de devam etti buna çocuklukta bırakmadı ki... Çocuklukta kalsa zaten mesele olmaz öyle olmadı ama devam etti sürekli. Ben de okulu kazanınca ona aynısını yapmak istedim ama başaramadım. Şimdi ben mi kötü oluyorum??? Gerçekten soruyorum, kendinizi benim yerime koyun..Çocuklukta kalmamış ki bu durum hep yapmış

Niye ben kötü oluyorum ,o başlatmış çocukluktan beri kıskandırma çabasına girmiş. Büyükken de devam etti buna çocuklukta bırakmadı ki... Çocuklukta kalsa zaten mesele olmaz öyle olmadı ama devam etti sürekli. Ben de okulu kazanınca ona aynısını yapmak istedim ama başaramadım. Şimdi ben mi kötü oluyorum??? Gerçekten soruyorum, kendinizi benim yerime koyun..Çocuklukta kalmamış ki bu durum hep yapmış
Büyüyünce tam olarak ne yaptı arkadaşınız ben anlamadım tam olarak

Çocukken değil ki çocukluktan beri yani büyüyünce de aynı şeylere devam etti bu kişi...Keşke dediğiniz gibi çocuklukta kalmış olsaydı, bu kadar takmazdım yarışmaya çalışmazdım ben de ama öyle olmadı işte
Üniversiteye kadar olan kısım çocukluk dönemi işte. Siz üniversite sınavını kazanınca çocukken yaptıkları için intikam almak istemişsiniz. Üniversite döneminden itibaren bir şey yaptıysa da karşılıklı yapmışsınız.

Bana kötü hissettiren insanları,keza sosyal medya da da olsa uzak duruyorum ,takip etmiyorum ,merak etmiyorum tavsiye ederim... Geri gelmeyecek değerli zamanınızı onlar için kaybetmeyin derim,hissettiginiz duygular tamamen insanı ,ama sizin güzel duygular için kendinizi zorlayın ,kalbiniz razı olmasa da deyin ki onun hayatıda güzel olsun,benim ki güzel olsun,kalbim o kadar genislesin ve guzellessin ki hayatımda olan iyi şeyler büyük büyük görünsün.. yaşam bir mücadele.. insanlarla.. duygularla... Öyle...

Ortada sizi üzen, acı çektiren bunun izin özellikle uğraşan biri yok ki. Çocukluktan bahsediyorsunuz zaten. Sonrasında sizde kendinizce onu kıskandırmaya çalışmışsınız. Başarılı olsaydınız bu durumdan gayet keyif alacakmışsınız. Olmayınca karşı tataf sanki bilerek kötülük yapmış gibi bir hale bürünmeye gerek yok. Olayı entrikalı hale getirmeye çalışmayın.

Keşke görüşmeseydim ama ailelerimiz yakındı hep görüsüyorlardı ister istemez biz de...
Siz sürekli başkalarının hayatına odaklanırsanız tabi kendi hayatınızda kayda değer bir şey olmaz.
Buradan bakınca uzaktan uzaktan hasetlenen kişi sizmişsiniz gibi görünüyor. Ben hasetlenen insanların hayatlarında mutlu olabileceğine ve bir yerlere gelebileceğine inanmıyorum. Kendi davranışlarınızı da gözden geçirin

Kalbini bozmuşsun ve onun ekmeğini yiyorsun.
Neden??? Gerçekten soruyorum...Niye ben bozmuş oluyorum? O yaparken iyiydi onun bozulmadı ben intikam almaya çalışınca ben mi bozuk oldum. O yaparken niye bozuk olmuyor o başlatınca niye bozuk olmuyor olan bana oluyor???

Neden??? Gerçekten soruyorum...Niye ben bozmuş oluyorum? O yaparken iyiydi onun bozulmadı ben intikam almaya çalışınca ben mi bozuk oldum. O yaparken niye bozuk olmuyor o başlatınca niye bozuk olmuyor olan bana oluyor???
Elindekileri sizin gözünüze sokmuyordur, sizde olmadığı için ondakiler size batıyordur ve kendinizin farkında değilsinizdir olay bundan ibaret. Size kasıtlı bir şey yapıldığını düşünmüyorum, siz kalbinize fesat düşürdükçe, arkadaşınızı da öyle zannetmeye başladınız sadece. Yazdıklarınızdan çıkan bu.

hayatta hissetmediğim bir duygu kiskanclik.
dünyada benden guzel, benden basarili, benden cok para kazanan, benimkinden daha guzel ailesi olan tonlarca insan var. kiskan kiskan ömür mü yeter?
hayat senin hayatin, hic şu niye mutlu bu niye basarili diye fesatlanma. sen dogarken allah garanti mi verdi en mukemmel hayat senin olacak diye. senden guzel hayata sahip cok insan oldugu gibi senden kötü hayata sahip de cok insan var. Senden coook daha harika bir hayati varken depremde evini, anne baba kardeslerini, kolunu bacagini kaybeden insanlar da var. annen yokmus başin sagolsun ama babasi da olmayan insanlar var - onlar da seni mi kiskansin?
bunun sonu yok ki

Başkalarının hayatlarını düşünmemelisin, enerjini kendi hayatına doğru çekmelisin. Aylardır yatıyorum neredeyse bir yıl olacak, yaşıtlarım geziyor tozuyor ben eve kapandım üstüne hastayım hastalık beni mi buldu diye düşünsem bu bana ne kazandırır mesela. Yapacak bir şey yok yani herkesin hayat döngüsü, mutluluk zamanı farklıdır. Kendi hayatında olanları kabullenip imkanların el verdiğince kendi hayatın için çabalamalısın. Her zaman senden daha iyileri veya daha kötüleri olacaktır, sen kendi hayatına odaklan. Eki Görüntüle 3547528
Canım o şekilde değil ya..Seninle bu yaşına kadar yarış halinde olan bi insanın ister istemez etkisinde kalıyorsun.

hayatta hissetmediğim bir duygu kiskanclik.
dünyada benden guzel, benden basarili, benden cok para kazanan, benimkinden daha guzel ailesi olan tonlarca insan var. kiskan kiskan ömür mü yeter?
hayat senin hayatin, hic şu niye mutlu bu niye basarili diye fesatlanma. sen dogarken allah garanti mi verdi en mukemmel hayat senin olacak diye. senden guzel hayata sahip cok insan oldugu gibi senden kötü hayata sahip de cok insan var. Senden coook daha harika bir hayati varken depremde evini, anne baba kardeslerini, kolunu bacagini kaybeden insanlar da var. annen yokmus başin sagolsun ama babasi da olmayan insanlar var - onlar da seni mi kiskansin?
bunun sonu yok ki
Bu öyle birşey değil ki ama...Yani benden daha iyi olan tabiki bir sürü insan var ama o insanlar benimle yarış halinde değiller onları takmam ama bu anlattığım kişi çocukluğumdan beri böyle yarış halindeydi bunu takıyorum o yüzden....Bu arada çocukluktan 'beri' diyorum yani çocuklikta kalan bir durum değil sürekli devam eden bir durum bazı arkadaşlar bunu anlamamış çocukluğun intikamını aldım sanmış öyle değil...

O zaman psikologa gidin ve bununla baş etmeyi, geride bırakmayı öğrenin. Böyle hayat çok zor, kendinize en büyük kötülüğü kendiniz yapıyorsunuz bu şekilde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X