ZORLU HAYATIM, KAYBETTİĞİM BEBEĞİM VE TAKINTILARIM

hamileliğimi öğrendiğim ilk gün ateşliydim tonsillit oldum acildeydik. Bi baktılarsa beta hcg yüksek zaten eşim kaç gündür evde idrar testi yaptırtıyor içine doğmuş gibi ama tabi idrarda hemen çıkmadı acilde de baktığımızda çok düşüktü hcg 23 tü yani daha çok yeniydi. Ben bir serviste çalışıyordum o sırada. Bulaşıcı hastalıkların olabileceği bir serviste . Tonsillit oldum hastanede yattım ateşim 4 saatte bir çıkıyor ve ben hamileyim mecbur antibiyotik verdiler. İstemedim ama ateş de tehlikeli olunca mecbur kalındı . Annem başımı bekledi o dönem iyiydi sonra ben iyileştim işe başladım tekrar rapor almıştım o dönem. Annem takıntı yaptı bana bi şey olacak diye korktu baştan hastalığı tekrarladı . Artık delirecektim yani. Çalıştığım kurumu arıyor. Doktorlar sana bi şey mi yapıyor orda. Sen nerdesin hastane misin diyor nöbetteyim beni durdurmuyor nöbetten çıkmak zorunda kaldım. Eşimi arıyor saçma sapan şeyler söylüyor beni hamileliğimin 2. Ayı falandı hüngür hüngür ağlattı. Psikoz doktora gittik ilacını dozunu iki katına çıkarttı ve artık başka yollar aramaya koyulduk hocaya bile gittim yeni düşünün. Annemi yatırdı hoca okudu üfledi 5 tane büyü yapılmış size dedi ve birisinin yapılma zamanı benim doğum yılıma falan geliyor. Üç harflileri var dedi.evde muska bulabilirsin korkma at ben okudum hepsine dedi normalde inanmam ama hoca hiç para almıyor bi de muskası ben yorganların arasından evlenmeden bulmuştum onu da resim atılıyorsa size atarım. Neyse annem bizde kaldı bi dönem işte iyileşene kadar beni yanında görünce rahatlıyor ayrı kalamıyor hastalanınca çok fazla .

Ben işe başladım işte iyileştikten sonra bu seferde kahverengi lekelenmeler başladı. Doktor düşük tehdidin var dedi bi süre yat dedi bi iki hafta dinlendim bi fitil vardı onu kullandım falan sonra çalışabilirsin dedi ama tek nöbet tutuyoruz dedim tutma rica et arkadaşlarına yazmasınlar sana tek dedi . Rica ettim böyle söylüyor doktor dedim o zaman bana yazılı kağıt versin dedi. Doktora gittim böyle böyle yazılı kağıt istiyorlar diye ben öyle bi kağıt veremem çalışabilirsin ama tek nöbet yazmasınlar işte rica et dedi. Neyse ben anlattım bunu bana bi tek sen mi hamile kalıyorsun abartıyorsun benim kaç arkadaşım aktif kanamalı çalıştılar diye tepki verdi bi kaç kişi . Ve beni tek nöbete yazdılar

Neyse benim kanamalarım geçti 3.5 ayından sonra çok iyi hissetmeye başladım kendimi çalışıyorum gayet hiç bir eksik yanım yok diğer çalışanlardan ama bi gece nöbette hasta fenalaştı ben tek başımayım ve hamileyim o gün hastaya müdahale ederken zorlandım ve bunu da belirttim yine kaale alınmadım o günü de atlattık üstünden beya geçti 24. Hafta oldu son nöbetimi tuttum ve dedim ki oh be bitti nöbet artık nöbet tutmak yok 1 hafta 2 gün daha çalıştım sonra grip oldum bi gün evdeyim yatıyorum iyice bürledim üstümü terleyip atarım gribimi diye uyuya kalmışım saat 12 gibi bir uyandım altımda bir ıslaklık hissettim su gibi bir şey ıslaklıkla uyandım allahtan tuvalete gittim. İdrar kaçırıyorum sandım herhalde dedim idrar yolu enfeksiyonum vardı ondan idrarımı tutamıyorum çünkü hiç bir ağrı belirtisi bi şey yok 25+2 haftalık hamileyim bu arada

Allah razı olsun geçmiş henüz geçmedi ama bebeğimi kaybedeli 3 ay oldu daha aklıma geldi yazmak istedim herşeyi 🙁

Travmatik olaylar yasamissiniz sizi anlayabiliyorum.
Ama siz basiniza gelenlerden ibaret degilsiniz.
Insanin basina neler neler geliyorda unutuluyor.

Yasanmis seyleri oldugu gibi kabul etmek lazim. Cunki elimizde degil geriye dönmek ve degistirmek.
Insan kendisine sürekli yasanmis acilarini hatirlatinca önüne bakamiyor ne yazikki.

Söylemesi kolay uygulamasi zor biliyorum ama acilara tutunmamaya calisin. Bugun icinizi dökün yarin haayatiniza devam edin.
Acilar kalici degil, degisken ve gelip gecici.
Tutunmamaya calisin onlara.

Bu arada hocalara para vs vermeyin. Anneniz agir seyler yasamis belli ki.
Psikologa gidiyor mu? Konusma terapisi alsa iyi olur?
Zamaninda annenize biri zarar vermis veya evladina zarar verecegim diye korkutmus olabilir. Hersey olabilir yani. Tek basina ilac tedavisi yetmez.
Derdinin ana kaynagi önemli.
Bu arada zor ama annenize üzülmemeye calisin okadar.. okuduklarimdan anladigim kadariyla büyük cogunlukla düzelme olmus. Sadece arada tetikliyor eski korkulari ortaya cikiyormus...

Merak ettim annenizle bu konuda konustunuz mu hic? Niye size birileri tecavüz edecegini düsünmüs niye böyle korkulari varmis? Yani yukarda yazdigim tahminlerin ikisinden biri olabilir belki bilemiyorum.
Psikologa gitti mi hic? Yani yatili tedavi ve ilac tedavisi haricinde dogru düzgün konusma terapisi aldimi?

Eşimi aradım doktora gittik ki doktor suların gelmiş açılman var 4 cm dedi eşim başladı ağlamaya küçük bir şehirde yaşıyoruz . Şartlar çok gelişmiş değil doktor dedi ki eğer bu çocuğu burda doğurursan yaşamaz kilosu iyi kurtulabilir seni sevk etmem lazım ama sana yolda bir şey olabilir çünkü suların gelmiş doğum başlayabilir ne yapalım hemen karar ver dedi bana iğneler falan yapıldı işte tamam gidelim dedim ambulansın kapısında tekrar doktor iyi düşün bak karar ver diyor bana ben yok istemiyorum gitmicem dedim yakın arkadaşım var beraber büyüdük 20 senedir . O vardı hadi hadi dedi bana bende tamam neyse gidiyorum dedim beni bindirdiker 1.45 dakika da oradaydık

Travmatik olaylar yasamissiniz sizi anlayabiliyorum.
Ama siz basiniza gelenlerden ibaret degilsiniz.
Insanin basina neler neler geliyorda unutuluyor.

Yasanmis seyleri oldugu gibi kabul etmek lazim. Cunki elimizde degil geriye dönmek ve degistirmek.
Insan kendisine sürekli yasanmis acilarini hatirlatinca önüne bakamiyor ne yazikki.

Söylemesi kolay uygulamasi zor biliyorum ama acilara tutunmamaya calisin. Bugun icinizi dökün yarin haayatiniza devam edin.
Acilar kalici degil, degisken ve gelip gecici.
Tutunmamaya calisin onlara.

Bu arada hocalara para vs vermeyin. Anneniz agir seyler yasamis belli ki.
Psikologa gidiyor mu? Konusma terapisi alsa iyi olur?
Zamaninda annenize biri zarar vermis veya evladina zarar verecegim diye korkutmus olabilir. Hersey olabilir yani. Tek basina ilac tedavisi yetmez.
Derdinin ana kaynagi önemli.
Bu arada zor ama annenize üzülmemeye calisin okadar.. okuduklarimdan anladigim kadariyla büyük cogunlukla düzelme olmus. Sadece arada tetikliyor eski korkulari ortaya cikiyormus...

Merak ettim annenizle bu konuda konustunuz mu hic? Niye size birileri tecavüz edecegini düsünmüs niye böyle korkulari varmis? Yani yukarda yazdigim tahminlerin ikisinden biri olabilir belki bilemiyorum.
Psikologa gitti mi hic? Yani yatili tedavi ve ilac tedavisi haricinde dogru düzgün konusma terapisi aldimi?
Konuşma terapisi almadı ama çok yattı hastanede aslında terapi alması konusunda haklısınız bu okuduklarınızı çok net anladınız siz kimsiniz çok merak ettim gerçekten psikolog olabileceğinizi düşündüm çok doğru anladınız beni ve annemin hastalığını

Sonra baktılar bebeğin bacağı kanala girmiş artık doğum başlamış sezaryen olacak dediler sanırım çok küçük olduğu için ve dönemedi haliyle makat geliş. Ameliyathaneye aldılar yeni doğan uzmanı herkes hazır bekliyor spinalde uyuşmadım genel anestezisiyle doğum gerçekleşti. 850 gr ve sağlıklı bir bebeğimiz oldu küvezde alındı herşey iyi gidiyor dediler. Süt sağdım hatta ikinci gün sütüm bile geldi hemen beslemeye başladılar hortumla diyim tıp dilinde anlatmadan . Tabi ben doğum yaptım o dönem annem çalışıyor iyi olduğu için hiç bir şeyden haberi yok zaten eve akşam geliyor ona söylesen ağır hastalanır eminim söyleyemedim anneme. Doğumdan 2 gün sonra beni taburcu ettiler. Döndük bizim şehire anneme yüz yüze açıklamam gerekiyordu o beni evde sanıyor ben doğum yaptım neler yaşadım haberi yok arıyor evdeyim diyorum yapayalnız doğum yaptım orada kimsem yoktu eşimden başka oda çok korktu . Herşey kabus gibiydi . Anneme gelince doğum yaptım ben dedim inanmadı karnıma baktı zaten karnımda çıkmamıştı ki düzgün. Doğum belgesini gösterdim inandı şok geçirdi beya kendine gelemedi. Ağlayamadım bile yansıtsam bana üzülüp yine hastalanacak . Neyse oğlumuza geleyim bi hafta anne sütü aldı sütüm o kadar çoktu ki biz de yollarda git gel git gel uğraşıyoruz. Orada kalamadık annemin kafası takılır biz uzaktayken diye zaten yeni doğan yoğun bakıma da almıyorlar öyle çok üç güne bir iki güne bir gidip geldik sütleri bıraktık.

Çok hareketliydi çokta güzeldi sağ omzunun üstünde ben vardı bi de kaşının üstünde çok küçüktü ama heryeri belliydi Allah (cc) öyle yaratmış ki hayran kalmamak elde değil. Çok hareket ediyordu geriniyordu eller kollar habire hareketli incecik incecik parmakları vardı . Ellerini bezinin içine bağlamışlar yaramazlık yapmasın diye öyle duruyordu. Umudumuzvolsun diye ismine umut koyduk . Herşey film gibi demi film gibiydi ama ben yaşadım . Yaşadığım stresten dolayı belki belki de takdir ilahi.26 gün oldu beyninde kanama alanı vardı o geçti sonra kalbi çok iyiydi bi gece kalple ilgili sıkıntısı olmuş . Sabahına aradım yine nasıl diye sormak için durumu kritik dedi ben yine içim rahat çünkü ilkgünler Herşey çok iyiydi ya biz çok umutluyuz öğleden sonra eşimi aradılar bi gelir misiniz diye

Konuşma terapisi almadı ama çok yattı hastanede aslında terapi alması konusunda haklısınız bu okuduklarınızı çok net anladınız siz kimsiniz çok merak ettim gerçekten psikolog olabileceğinizi düşündüm çok doğru anladınız beni ve annemin hastalığını

Yok psikolog degilim ama psikoloji ile ilgilenirim. Dedigim gibi anneniz konusma terapisi alsa cok iyi olur. ilaclarin kendisi düzelme saglamaz cunki. Bunu ihmal etmeyin. Haci hocaya da gerek kalmaz ozaman. Iyi bir psikolog arastirin yasadiginiz cevrede..

Sizde cok fazla icinize atmissiniz herseyi. Devam yazabilirsiniz bende okuyorum.
Olmadi annenize buldugunuz psikologa sizde giderseniz. Hem annenizin böyle olma nedenini anlarsa size de faydasi olabilir kolaylikla ayni anda.

Bukadar ince detaya girmeseniz uzun bir konu degil yasadiklariniz sizi biraz acitasyona baglamis sizde annenizi hayatinizin merkezine almasaydiniz bukadar belki normal bir hayatiniz en azindan buyudukten sonra olabilirdi.
Evet haklısınız merkezine aldım ve onu kaybetmekten ona bi şey olmasından dolayı bebimde korkularım var

Yok psikolog degilim ama psikoloji ile ilgilenirim. Dedigim gibi anneniz konusma terapisi alsa cok iyi olur. ilaclarin kendisi düzelme saglamaz cunki. Bunu ihmal etmeyin. Haci hocaya da gerek kalmaz ozaman. Iyi bir psikolog arastirin yasadiginiz cevrede..

Sizde cok fazla icinize atmissiniz herseyi. Devam yazabilirsiniz bende okuyorum.
Olmadi annenize buldugunuz psikologa sizde giderseniz. Hem annenizin böyle olma nedenini anlarsa size de faydasi olabilir kolaylikla ayni anda.
Bu konunun üsten durucam çünkü benimde kaybetme korkum var aşamıyorum ama psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum çünkü tekrar bi bebeğim olsun istiyorum

Allah razı olsun hemşireler bizi düşünmüş uzaktan geliyorlar yolda aceleyle gelmesinler diye bize bi şey söylememişler ama bebeğim iyi değilmiş kalbi durmuş ve müdahale etmişler ama dönmemiş. Onu kaybettik dediler yanına girdiğimizde kalp masajından mosmordu göğsü ağzı açıktı Gülümser gibiydi gözümün önüne gelince çok kötü oluyorum. Atalatamıyprım . Ağlayamadım. Yansıtamadım hiç dışarıya herkes beni iyi sanıyor ne çabuk toparladı diye konuşuyorlar . Ama ben iyi değilim artık kaybetme korkularım çok arttı bir daha aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Tutunmaya çalışıyorum hayata ama bilmiyor işte böyle parmaklarım koptu yazarken ama iyi geldi teşekkürler okuyanlara .

Bu konunun üsten durucam çünkü benimde kaybetme korkum var aşamıyorum ama psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum çünkü tekrar bi bebeğim olsun istiyorum
böyle düşünmeyin psikiyatrik ilaç kullanmak gebeliğe engel değil ben de psikiyatri ilaçları kullanırken gebe kaldım ve ben psikiyatri ilaçlarının gücüne gerçekten inanıyorum

Allah razı olsun hemşireler bizi düşünmüş uzaktan geliyorlar yolda aceleyle gelmesinler diye bize bi şey söylememişler ama bebeğim iyi değilmiş kalbi durmuş ve müdahale etmişler ama dönmemiş. Onu kaybettik dediler yanına girdiğimizde kalp masajından mosmordu göğsü ağzı açıktı Gülümser gibiydi gözümün önüne gelince çok kötü oluyorum. Atalatamıyprım . Ağlayamadım. Yansıtamadım hiç dışarıya herkes beni iyi sanıyor ne çabuk toparladı diye konuşuyorlar . Ama ben iyi değilim artık kaybetme korkularım çok arttı bir daha aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Tutunmaya çalışıyorum hayata ama bilmiyor işte böyle parmaklarım koptu yazarken ama iyi geldi teşekkürler okuyanlara .
Allah yardımcınız olsun o kadar zor ki evlat çok başka bir şey Rabbim sabırlar versin çok zor

Gerçekten mi hamilelik boyunca kullandınızcmı ilaç
Gebeliğimi öğrendiğim an kullanmadım bir daha gerçi bitkisel ilaçların olduğu gebelikte de emzirmede de kullanıldığını doktorum söylemişti ama ben gebe kaldığımda zaten bir yıldır kullanıyordum o yüzden devam etmedi

X