- 3 Temmuz 2015
- 67
- 29
-
- Konu Sahibi sunshine900
off allah yardımcın olsuniyi günler forumu uzun zamandır takip ediyorum, ne zaman boş kalsam açıp okuyordum ve burda derdine çare arayan insanlara yardımcı bi şekilde yaklaşmanız beni cesaretlendirdi ve bu konuyu açmak için üye oldum. zaman kaybetmeden anlatıp sizden yardım almak istiyorum. benim sorunum ailem ve beni evlendirmek istemelri. ben 19 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim 1. sınıfı bitirdim. ailem çok baskıcı ve cahil. bana çok fazla karışıyorlar çok daha iyi bölümleri kazanabilirdim ama şehirdışına yollamadıkları için istemediğim bir bölümde okumak zorunda kaldım. annem babamdır dedim saygı duydum ama dün akşam duyduğum şeyler yüzünden sabaha kadar ağladım. konuşmalarını duydum ve beni halamın oğluyla evlendirmek istiyorlarmış. halamın oğlu şu an askerde ama sanırım o askerden döndükten sonra nişan yapma niyetindeler. kimse bana sormadı bile ister misin diye. benim adıma karar veriyorlar bense evlenmek istemiyorum,okumak ve iş sahibi olmak istiyorum, kendi paramı kazanıp baskı altında yaşamaktan kurtulmak istiyorum. belki okulumu bitirmeme izin vermezler. babamın dayağını çok yedim, 2 yıldır dayak atmıyor ama bir bakışıyla bile ürkütür insanı. çekiniyorum onlardan. karşı çıkmaya korkuyorum. annem zaten babamın sözünden çıkmayan birisi. babam dediğini yapan bir insandır ama ben bunu kaldıramam. kendimi öldürürüm daha iyi. nolur bana bir yol gösterin nasıl engelleyebilrim ben bunu? istemiyorum.
faydası olacağını sanmıyorum bu defa işlerin dahada kötüye gitmesinden korkuyorum. konuyu açan taraf halamlarmış zaten, beni oğullarına düşünmüşler, oğlanın gönlü var falan demişler. of...off allah yardımcın olsun
ne yapılabilir bilemiyorum
aileni okul bitene kadar falan oyalamaya çalışsan
yada halanın oğlunu arayıp kendisiyle evlenmek istemediğini söylesen
belki o vazgeçince seni rahat bırakırlar
evlilik fikrini açanlar halamlar olmuş, oğlanın (halamın oğlunun) gönlü var falan demişler zaten sülalede var akraba evliliği. abisini de halamın eşinin sülaleden bi akrabasıyla evlendirdiler. çocuk askerden gelince nişan yapalım falan demişler çok canım sıkkınCanım çok ufaksın daha, istememen normal. Aileme karşı çıkamam diyorsun da o zaman da istemediğin biriyle evlenip, hayatını mahvedeceksin. Sesini çıkarmazsan kimse senin istemediğini anlamaz ki.
Bu arada belki hala oğlu istemeyecek, sizinkiler kendi kendilerine gelin güvey olmuyorlar mı biraz?
askerden gelince nişan yapalım dediler hala aklıma geldikçe ağlıyorum. ailem çok baskıcı, annem çok ezik babamın lafından çıkmaz babam çok fena biri. korkuyorum yine beni ve annemi dövüp hastanelik etmesindenBu zamanda böyle ailelerin varlığına inanamıyorum. .okuyan aklı başında bir kız evlatları var,, neden böyle saçmalama gereği duyuyorlar anlam veremiyorum..üzme o tatlı canını korkularını tahmin etmek zor değil..şimdilik duyma görme okuluna bak..Is sana kadar gelirse bi çaresi bulunur inşallah
amin inşallah hem istemediğim birisi hemde akrabam, kuzenim o benim. iğreniyorum bu düşünceden.Allah yardimcin olsun canim cok zor bir durum
belki çocuk başka biriyle evlense rahatlarsınfaydası olacağını sanmıyorum bu defa işlerin dahada kötüye gitmesinden korkuyorum. konuyu açan taraf halamlarmış zaten, beni oğullarına düşünmüşler, oğlanın gönlü var falan demişler. of...
oyalamaya çalışırım ama nişan yapılırsa o zaman nolur hiç bilmiyorum. akraba çocuğu sakat olur oluyorda zaten kendileri sülalede var akraba evliliği ve bu evliliklerden doğan çocuklardan birisi engelli ama onlar normal karşılıyor.belki çocuk başka biriyle evlense rahatlarsın
dediğim gibi oyalayabiliğince oyala
eğer zorla nişanlamaya kalkarlarsa halana falan söylersin biz evlenince mutsuz oluruz akraba çocuğu sakat olur falan iye
laf arasında söyledim ben annemlere, sülalede akraba evlilikleri var bir tanesinin çocuğu engelli. dinen caizdir ve çocuk sakatda olsa o allah'ın verdiği bişeydir falan dediler. çok cahiller aile büyüklerim. konuşulmuyor bile. babamın eğitimime engel olmasından korkuyorumNe kadar yanlış akraba evliliği..Kuzenlerimi düşünüyorum da kardeş gibiyiz. İğrenç bir şey.
Seni döverse darp raporu alırsın aile içi şiddetten hapise girer. Valla ne desem bilemedim canım.
laf arasında söyledim ben annemlere, sülalede akraba evlilikleri var bir tanesinin çocuğu engelli. dinen caizdir ve çocuk sakatda olsa o allah'ın verdiği bişeydir falan dediler. çok cahiller aile büyüklerim. konuşulmuyor bile. babamın eğitimime engel olmasından korkuyorum
annemle konuşmayı deneyeceğim ama annem hep babamın dediğini yapan birisi, yanımda olmaz o benim. benim annemle babam akraba değil ama sülalede akraba evliliği var ve normal sanıyor onlar bunu. çocuğum sakat olmasa bile ben akraba evliliklerinden nefret ediyorum ve başıma geldi bu,çok üzgnüm. halam benim kaynanammı olacak şimdi? düşünemiyorum. ben halamı hep hala olarak gördüm eniştem nasıl kayın babam olabilir? kendimi öldürsem daha iyi. kuzenimle sıkı fıkı büyümedik ama içim almıyor,ben çok yanlış buluyorum. annemde babama boyun eğen bir insan, beni bile bile buna kurban ederse ben yaşayamamAllah yardımcın olsun canım. Seni çok iyi anlıyorum, babamda bana böyle bir teklifle gelmişti 2 sene önce falan. Birileri sokmuş aklına o da gelmiş bana açtı konuyu. Ama benim sana göre şansım annem hep yanımdaydı. Ben yaşadığım sürece izin vermem dedi babama. Bende kararlılıkla konuştum, asla dedim hele ki akraba evliliği duymamış bile olayım dedim.
Bir iki inat etti kendini savundu, akraba evliliğini bana normalleştirmeye çalıştı, dini konulardan girdi falan. Baktı bende tık yok geri adım atmıyorum, sonra kapadı konuyu bir daha açamadı.
Sen kararlı davranmalısın, herkes gibi severek evlenmek seninde hakkın. Üstelik bir de akraba evliliğiymiş, çocuk olsa ve Allah korusun sakat doğsa kim ödeyecek bunun vebalini. Bence sen önce annenle konuş, kız çocuklarına genelde anneler hep daha yakındır. Derdini anlat, kararlı olduğunu ve kesinlikle evlenmek istemediğini belirt, önce o babanla konuşsun daha sonra gerekirse sende konuşursun. Hemen babanla yüz göz olma diye böyle diyorum çünkü anladığım kadarıyla şiddet varmış işin içinde.
teşekkür ederimbabanı şikayet edelim kadın sıgınma evıne gelirsin ben sosyal çalışmacıyım yardımcı olurum