• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zordayım:(

kirmizibasliklihatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2017
394
178
53
Hanımlar gerçekten fena hallerdeyim bu aralar..
İki yıl önce panik atak/anksiyete teşhisi konuldu bana evhamlı bir yapım var. Ve zor dönemlerden geçtim. Yabancılaşma yaşadım herşey garip geliyordu yaşadığım ev bile.. Çok dua ettim birşeylerdem tat almak için çünkü özümde neşeli kıpır kıpır sevgi dolu biriyim bu rahatsızlık beni mahvetti :(
Bir dönem ilaç tedavisi gördüm ve hamile kalınca bırakmak zorunda kaldım şimdi ise bebeğim dört aylık ve benim korkularım ataklarıö yeniden gün yüzüne çıktı sürekli beynimde sorular korkular.. Ne yapacağımı bilmez haldeyim fiziksel belirtiler de yaşıyorum bebeğimi çok güzel yetiştirmek istiyorm doya doya sevmek istiyorum ama bu haller beni geri çekiyor çok zorlanıyorum . Gece titreme ile kalkıp huzursuz olmak istemiyorum sürekli aklıma olumsuz şeyler girmesini istemiyorum nasıl eski pozitif halime geri dönücem çok üzgünüm çok .. Hayatım da kötü giden bir şey de yok çok şükür sadece bu durumum canımı aşırı derecede sıkıyor yardım edin lütfen ..

Bu durum ne zaman basladi, sebep olan ve tetikleyen mesele neydi bunlar onemli faktorler.. İnsanin en iyi doktoru yine kendisi oluyor. Kafanizda birseyleri toparlayip size iyi gelebilecek aktiviteler yapip zihninizi bosaltmaya calisin. Ama tabi bir psikiyatr ile gorusmeniz şart

Bazen görünmeyen varlıklarda buna neden olabiliyor bol bol dua edin insana vesvese veren şeytandır. Aklınıza geldikçe üzerine gidin,ben iyiyim deyin. Savaşın onunla geçer inşallah

Bebeğiniz ek gıdaya başladığında doktorunuzla bu konuyu konuşun. Evet bebeğinizin anne sütüne ihtiyacı var. Ama size de çok ihtiyacı var. En azından ek gıdaya geçtiğinde süt için alternatifleri değerlendirebilirsiniz belki. Ama sizin yerinizi alacak başka bir alternatif yok. Doktorunuz en dogru kararı verir ilaçlara tekrar başlatır belki.

Merhabalar ,
Su siralar ben de ayni durumdan muzdarip birisi olarak , tek bir cozum buldum DUA. Dua yi agzinizdan eksik etmezseniz inanin bana bir nebze de olsa geciyor. Mutlaka inşirah suresini okuyun . Eger inanarak okursaniz ataklardan eser kalmiyor , ben ne zaman darlansam mutlaja insirahi okuyorum. Yada korku icin bir tesbihat var onu cekiyorum .Bu illetten kurtulmanin tek yolu kendi kendine moral vermek ve bol dua etmek. Rabbim her kim bu illeti cekiyorsa sifa versin..

Benim anksiyete ataklarim 18 yasimda ailemden 20 saat uzaga gittigimde baslamisti.Bu rahatsizlik insanin omrunden omur yiyor,sirf bu yuzden saclarim beyazladi.
Benimde 4 gun sonra 4 aylik olacak bir kuzum var.Anksiyetemi cogu zaman kontrol altina alabiliyorum.Kendi kendime sagliksiz anne sagliksiz cocuk demektir.Sen evladinin senin gibi olmasini mi istiyorsun diyorum.Cunku aile arasinda bulasici bu hastalik.
Yinede 4 aydir bir gece bile esimle yatmadim bebegim icin surekli tetikteyim,simdi de baska birsey icin anksiyetem var ama bastiriyorum.Insallah bir noktada patlak vermez.Bu arada esinizin tutumu cok onemli size destek verdigini dusundugunuz kisi hayati daha huzurlu kiliyor.

Bende yasadim en zor zamanlarimi da dua ederek atlattim.
Tabi tedavide oldum .Uzun yillardir ilac kullanmiyorum.Artik kendi dusuncelerimi kontrol edebiliyorum.Olaylar karsisinda pozitif olmaya ,kotuyu dusunmemeye calisin, eger bunu yapabilirseniz daha kolay atlatiyorsunuz.

Hanımlar gerçekten fena hallerdeyim bu aralar..
İki yıl önce panik atak/anksiyete teşhisi konuldu bana evhamlı bir yapım var. Ve zor dönemlerden geçtim. Yabancılaşma yaşadım herşey garip geliyordu yaşadığım ev bile.. Çok dua ettim birşeylerdem tat almak için çünkü özümde neşeli kıpır kıpır sevgi dolu biriyim bu rahatsızlık beni mahvetti :KK43:
Bir dönem ilaç tedavisi gördüm ve hamile kalınca bırakmak zorunda kaldım şimdi ise bebeğim dört aylık ve benim korkularım ataklarıö yeniden gün yüzüne çıktı sürekli beynimde sorular korkular.. Ne yapacağımı bilmez haldeyim fiziksel belirtiler de yaşıyorum bebeğimi çok güzel yetiştirmek istiyorm doya doya sevmek istiyorum ama bu haller beni geri çekiyor çok zorlanıyorum . Gece titreme ile kalkıp huzursuz olmak istemiyorum sürekli aklıma olumsuz şeyler girmesini istemiyorum nasıl eski pozitif halime geri dönücem çok üzgünüm çok .. Hayatım da kötü giden bir şey de yok çok şükür sadece bu durumum canımı aşırı derecede sıkıyor yardım edin lütfen ..
Zor durum gerçekten de. Ama sanki ilaç kullanmaya geri dönmeniz daha iyi olacak gibi geldi

Yaşadığınız durum deralizasyon sendromu diye geçer, kendinizle alakalı yaşadığınız yabancılaşma depersonizasyon denir.

Kurtulmak mümkün çok büyük problemlere yol açacak bir hastalık değil.

Ufak dozlu ilaçlarla atlatılabilir geçmiş olsun.

annemde panik atak vardı ben çocukken nasıl bir illet olduğunu çok iyi bilirim gece babam yokken evde atak geldiğinde dışarı çıkar sokakta beraber yürürdük, onu oyalamak için saçma sapan hareketler yapardım bana kaysın diye aklı şimdi böyle yazınca sen aklıma geldi , yalnız hiç bi yere gidemezdi, heryere ben götürürdüm, döneceğinde de telefon açarlardı bana gider karşılardım onu 2 sokak ötede oturan akrabamızdan bile yalnız dönemezdi çok şükür uzun zaman önce atlattı ama halen ilaç kullanır, dr ile görüş bebeğin sağlıklı anne sütü haricinde ek gıda ile devam edebilirse başla derim zaten küçük bebeğinden dolayı düşük dozla başlarlar diye tahmin ediyorum aksatma dr git

Back
X