Zor yada pasif kadın olmak. Kadına verdiği rahatlık yada getirdiği güçlük...

H3RA_

İnsan söyleyemediklerinde
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
7.883
33.204
Genel anlamda uyumlu biri olduğumu düşünüyorum. Eş ailesi, maddiyat gibi konularda idare edebileceğim bir durumsa, kişiliğime saldırı yoksa, eften püften sebeplerle sorun çıkarmam. Ailemden birini mutlu edecekse, ödün verdiğim konular olmuştur. Yada arkadaşlarımla problem yaşarsam tartışmak yerine, uzaklaşmayı tercih ederim.

Ama tavrımın net olduğu bazı konular var. Onlarla ilgili savaşırım, tırnaklarımı çıkartırım ve yorulurum. İşte o zamanlarda bazen keşke farkındalığım daha az olsaydı yada "ben bilmem kocam bilir" diyebilseydim. Kafam daha rahat olurdu diyorum. İstediğimden değil bazen savaşmaktan yorulduğum için.

Misal çocuklarımın eğitimi, mutluluğu gibi konularda resmen aslan kesiliyorum, tırnaklarımı çıkarıyorum, sesimin desibeli yükselebiliyor.

Oğlum lgs'ye girdi, pandemi sürecine denk gelince okul/dershane eğitimi yarım kaldı. Ergenlikte işin içine girince biraz saldı dersleri. Sınava yakın sorumluluklarını hatırladı, motivasyon konuşmalarımda fayda gösterdi sanırım biraz toparlandı. Sınavda da yanlışlarım doğrularımı götürmesin korkusuyla 3-5 cevabı silmiş, onların hepside doğru çıkınca ayrı üzüldük zaten. Fena bir derece yapmadı ama devletin fen lisesine girecek yada iyi bir merkezi okula girecek puanları alamadı.

Malesef ki eğitim hayatı tek bir sınava bağlı olan bir ülkede yaşıyoruz, 45 kişilik bir devlet okulunda 4 sene toplamında 95 ortalama getiriyor olmasının bir önemi kalmadı yani.

Bende ortalama bir devlet okuluna gideceğine iyi bir özel okula gitsin, sonradan özel hoca/dershane uğraşacağımıza baştan işi sıkı tutalım çocuğun başarısı devam etsin diye düşündüm. Bulunduğumuz çevrede iyi bir butik özel okul buldum. Eğitim kadrosu gayet iyi, yks başarısı yüksek. Bu okulun Anadolu Lisesi kısmı için %60 burs verdiler. Fakat okul yönetimi çocukla da konuşmak istedi. İki ayrı öğretmenle ideallleri, hedefleri üzerine görüştü. Öğretmenler de fen lisesine gitmesi gerektiği konusunda bizi uyardılar. Eşimle ilgili sorun burada başladı.

Şöyle ki fen lisesinin ücreti daha yüksek ve artı olarak burs oranımız %40 civarında olacak. Buda bize senede 6-7 bin gibi artı bütçe getiriyor. Eşim isteyen, hedefi, olan çocuk Anadolu Lisesi'nde okur, sayısal derslerin aynılarını zaten görüyor ne gerek var düşüncesinde. Kendisi çocukların sınıflarının yerini bilmez neredeyse, toplantı, eğitimleriyle ilgili bütün yük bende, ama iş paraya gelince fikir sahibi oldu kendisi.

Bende Anadolu ve Fen lisesinin eğitiminin kesinlikle aynı olmadığını, sayısal derslerin daha derin işlendiğini, ders sayılarının daha fazla olduğunu vs anlattım. Yok bir türlü uzlaşamadık, tartıştık. Senelik 6/7 bin fark için çocuğumun eğitiminden kısmam. İleride bunuda yapabilirdik diye üzülmek yerine arabamı satarım, başka planlarımı ertelerim hiç sıkıntı değil, benim ebeveynliğimde böyle.

Ama tüm bunların farkındalığında olmasaydım, bilmeseydim ohh kafa bi milyon derler ya aynen öyle. Ne çatışmama gerek kalırdı, ne tartışma çıkardı. Baba tutar elinden yazdırırdı bir okula, çocuk yapabildiği kadarını yapardı. Tabi ki çocuğumun geleceği için iyi olmazdı ama çok yorgun hissediyorum kendimi. Böyle olunca da hiç bir şeyi düşünmek, planlamak, savaşmak istemiyorsun.

Ekleme: Aynı tartışmaları kızımın okulu içinde yaşadık, benim dediğim oldu ve sayısalda iyi bir sıralama bekliyoruz şu anda.

İmkanınız varsa bütçe ayırabiliyorsanız gönderirsiniz. Yoksa ne yapacaksınız yoktur. Tartışma neden oluyor anlamadım.
Şu an anadolu liseleri eski anadolu liseleri gibi değil sanırım ama evet okuyacak çocuk orada da okur.
Anadolu lisesi mezunu sayısalcıyım

Burada bir çok kadının en önem verdiği şey çocuklarının eğitimi.
Haklısınız aslında.
Keşke eşiniz de sizinle aynı fikirde olsa. Senede 6-7 bin hiç bir şey değil. Nerelere harcıyoruz o parayı.

benim gözüm okulu tutmadı.
ders sayısı evet fen lisesinde fazla sayısal olarak ama özel bunu zaten telafi ediyor. devlete göre ders saatleri fazla zaten.

Hayatımızı çokta etkilemeyecek bir şeyden kısacağız belki, ama 4-5 sene sonra telafisi olur. Ama lise hayatının telafisi yok malesef. İlkokul öğretmeni ve dershane öğretmenleride uyarmıştı beni. Akademik başarı gösterebilecek bir çocuk, eğitimi için elinizden geleni yapın diye.
Evimin tadilatını erteleyeceğim mesela. Kaldıramayacak olsak elimden gelen bu derim.

Çalışkan, evine bağlı bir adam. Ama bu tarz konularda açık fikirli değil.
Mesela çocuklara birer ev bırakalım der, bende eğitimleri iyi olsun. İleride meslekleri sayesinde kazanacakları parayla bizimki gibi 10 ev alırlar derim. ev yanar biter kül olur fakat iyi bir diploma ile biz yanlarında olmasak da sıfırdan başlayabilirler.

Ayrıca çocuğunuzun fen lisesine gitmesi için uyarıda bulunan okulda fen lisesi daha pahalı muhtemelen o yüzden fen lisesine yönlendiriyorlar. Böyle yerler okul değil ticarethane mantığıyla çalışır. Ted Ankara koleji, saint Joseph gibi özel liseler harici özel liselerin fark yaratacağını da düşünmüyorum

Bütçenizi zorlayacak bir şey yapmanızı önermem
Anadolu lisesinde de okuyabilir hiçbir şeyden de eksik kalacağını sanmıyorum ben de anadolu lisesi mezunuyum çoğu özel okullarla yarışacak bir eğitim aldık
Ben üniversite eğitimini daha önemli buluyorum belki üniversitede özeli düşünebilirsiniz tabii karar sizin

benim gözüm okulu tutmadı.
ders sayısı evet fen lisesinde fazla sayısal olarak ama özel bunu zaten telafi ediyor. devlete göre ders saatleri fazla zaten.
Bir kaç yıldır olumlu yorumlar duyduğum bir yer, Aynı okulda çocuğu anadoludan fen lisesi kısmına geçen bir arkadaşım var. Oda anlatılan konuların derinliği hakkında ciddi bir farktan bahsetmişti.

Bence okuyacak çocuk her yerde okur özel okulla parayla olacak şeyler değil. Kendi %100 burslu kazanıp gidebilirdi sayısal a demekki daha farklı kabiliyetleri var onları arastırın bence
Bende sizin gibi düşünürdüm ama inanın tam olarak öyle değil. Çocuğun istemesi çok önemli tabi ama öğretmen, sınıf mevcudu, artı etüt programları, iyi bir planlama başarıyı artırıyor kesinlikle.

Sizin cocugunuzun fen lisesindeki derslerin derinligini kaldirabilecek sayisal altyapisi var mi? Idealist olmaniz guzel ama cocugun basarisini da dikkate almaniz lazim

Olursa tabi daha iyi olur tabi ama kendinizi çok sıkıntıya da sokmayın. Gönlünüze göre olur inşallah

Eğitimle ilgili söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.
Fakat "butik" özel okullar genelde pek istikrarlı olmuyor. Muhtemelen oğlunuz mezun olana kadar öğretmen kadrosu önemli ölçüde değişir.
Bütçenizi zorlamayacaksa, daha kurumsal ve marka değeri olan okulları gündeminize alabilirsiniz.

Eğitim sistemi çok değişmiş ben liseden ayrilali ama şöyle demek istiyorum ki anadolu veya fen lisesi arasında uçurum yok...

Anadolu lisesiyle meslek lisesini karsilastirsaydik evet bir uçurum var derdim ama yok. Tek fark sanirim ortam fen liselerinde benim zamanın da hedefi daha net öğrenciler vardi. Ki sonuç olarak gördükleri konular aynı. Girdikleri üniversite sınavı da aynı olucak. Ki Ne kadar iyi bir liseye giderse gitsin üniversite sınavında ki derecesi çalıştığı son seneye bağlı bir durum. 4 yıl önce lysye calistim tum konuları zehir gibi biliyordum şimdi kpss ye çalışırken gene aynı konuları çalışıyorum. Lisede ortalama bir eğitim aldim iyi bir öğrenciydim. Ama her konuyu son dönem tekrar öğrendim. Sınavda cunku onu öyle allak bullak soruyorlar ki konuları tekrar sınava göre çalışıyorsunuz. Özel liseleri bilmiyorum ama hiç bir devlet lisesi bizi sınava hazırlamıyordu o zamanlar. Ki meslek liselerinden bile gayet iyi yerlere gelen arkadaşlarım cikti

konya meram fen lisesi mezunuyum ünvde mimarlık kazandım
lise hayatında aldığım geometri dersi dışında hiçbir dersin ünvde faydası olmadı bir de küçük yaşımda ailemden ayrı yatılı okulda okumanın travmasını yaşadım.
velhasıl cocuğunuzun hayalleri ne yönde mühendislik tıp vs tercihi olacaksa fen lisesi mantıklı
ama sanatsal yönde bir bölüm tercih edecekse hiç gerek yok anadolu lisesinde hem mutlu olur hem de gereksiz ilerde işine yaramayacak bilgilere maruz kalmaz

Sizin cocugunuzun fen lisesindeki derslerin derinligini kaldirabilecek sayisal altyapisi var mi? Idealist olmaniz guzel ama cocugun basarisini da dikkate almaniz lazim

Lgs Fen de 18 neti var, diğer ikiside yanlış değil emin olmadığı için boş bıraktığı sorular. Kaldırabilir diye düşünüyorum. Kendim karar verip çocuğa yaptırım uygulamadım, direkt onun fikrini sordum. Hatta fen lisesinde düzenli ve programlı çalışması gerektiğini bunu kaldırıp kaldıramayacağını düşünüp, ona göre karar vermesini istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…