Zor yada pasif kadın olmak. Kadına verdiği rahatlık yada getirdiği güçlük...

Durumunuz çok çok iyi değilse lisede fazla para dökmek çok mantıksız. Güzel bir devlet lisesine yazdırıp eksik olduğu derslerden özel ders aldırmak, o süreçte de üniversite hayatına yatırım yapmak daha mantıklı. Özellikle dil öğrenimi için yurt dışına göndermek gibi daha vizyonlu şeyler için kullanılmalı para.

konya meram fen lisesi mezunuyum ünvde mimarlık kazandım
lise hayatında aldığım geometri dersi dışında hiçbir dersin ünvde faydası olmadı bir de küçük yaşımda ailemden ayrı yatılı okulda okumanın travmasını yaşadım.
velhasıl cocuğunuzun hayalleri ne yönde mühendislik tıp vs tercihi olacaksa fen lisesi mantıklı
ama sanatsal yönde bir bölüm tercih edecekse hiç gerek yok anadolu lisesinde hem mutlu olur hem de gereksiz ilerde işine yaramayacak bilgilere maruz kalmaz
Genetik yada tıp istiyor, birazda o yüzden ısrarcıyım eşime karşı.

Eğitimle ilgili söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.
Fakat "butik" özel okullar genelde pek istikrarlı olmuyor. Muhtemelen oğlunuz mezun olana kadar öğretmen kadrosu önemli ölçüde değişir.
Bütçenizi zorlamayacaksa, daha kurumsal ve marka değeri olan okulları gündeminize alabilirsiniz.
En yeni öğretmenleri 8 senelikmiş. Kadromuzdan memnunuz, öğretmenlerimizde memnun olduğu sürece değişiklik olmaz dediler.

Valla ben bu zamana kadar uyumlu,fedakar kadına madalya takan,öven,değer veren erkek görmedim.Ezik gibi görüp,bir de biz ezelim derler.Dozunda zor kadın olmak iyidir.Paraları çocuğuna harcamayacaksa nereye harcayacakmış.Gitsin tabi özel okula,bence vazgeçmeyin

Durumunuz çok çok iyi değilse lisede fazla para dökmek çok mantıksız. Güzel bir devlet lisesine yazdırıp eksik olduğu derslerden özel ders aldırmak, o süreçte de üniversite hayatına yatırım yapmak daha mantıklı. Özellikle dil öğrenimi için yurt dışına göndermek gibi daha vizyonlu şeyler için kullanılmalı para.

Dil konusunda lise seviyesine göre fena değil. Full çıkardı zaten sınavda da. Üniversite eğitimi devam ederken erasmus yada yurtdışı yaz okulu gibi bir planım var. Hiç biri olmazsa master yapabilir.

Dil konusunda lise seviyesine göre fena değil. Full çıkardı zaten sınavda da. Üniversite eğitimi devam ederken erasmus yada yurtdışı yaz okulu gibi bir planım var. Hiç biri olmazsa master yapabilir.
Kesinlikle yurt dışı yatırımı çok iyi bir fikir. Türkiyede alınan eğitimin pek bir değeri kalmadı maalesef. O yüzden fazla para dökmeye gerek yok diye düşünüyorum ama özel derslerle desteklemek çok iyi olur tabii ki.

Ayni okulun farkli bir bolumu ise cok da bana da gerek yok gibi geldi.ayni ogretmenler girecek muhtemelen butik okulsa bi de dershaneden bozma bi yerse fatk etmez fen,anadolu tabi egitimci degilim lakin gorduklerim bu yonde

Hem özelde, hem devlette çalışmış bir öğretmenim. İyi bir özel okul olmadığı sürece kesinlikle devleti tavsiye ederim çünkü özel okullar vitrin süsleme işini iyi yapıyor ancak dediğiniz gibi başarı oranı yüksek bir özel fen lisesine göndermeyi kesinlikle Anadolu lisesine göndermeye tercih ederim. Başarısı iyi ise okulun ve buna eminseniz, yani başarı dedikleri seçtikleri zaten durumu çok parlak birkaö çocuğu burslu okutup onlar üzerinden reklam yapmaktan ibaret değil ise mutlaka ısrar edin. Çocuğunuzun hayatı söz konusu

Genel anlamda uyumlu biri olduğumu düşünüyorum. Eş ailesi, maddiyat gibi konularda idare edebileceğim bir durumsa, kişiliğime saldırı yoksa, eften püften sebeplerle sorun çıkarmam. Ailemden birini mutlu edecekse, ödün verdiğim konular olmuştur. Yada arkadaşlarımla problem yaşarsam tartışmak yerine, uzaklaşmayı tercih ederim.

Ama tavrımın net olduğu bazı konular var. Onlarla ilgili savaşırım, tırnaklarımı çıkartırım ve yorulurum. İşte o zamanlarda bazen keşke farkındalığım daha az olsaydı yada "ben bilmem kocam bilir" diyebilseydim. Kafam daha rahat olurdu diyorum. İstediğimden değil bazen savaşmaktan yorulduğum için.

Misal çocuklarımın eğitimi, mutluluğu gibi konularda resmen aslan kesiliyorum, tırnaklarımı çıkarıyorum, sesimin desibeli yükselebiliyor.

Oğlum lgs'ye girdi, pandemi sürecine denk gelince okul/dershane eğitimi yarım kaldı. Ergenlikte işin içine girince biraz saldı dersleri. Sınava yakın sorumluluklarını hatırladı, motivasyon konuşmalarımda fayda gösterdi sanırım biraz toparlandı. Sınavda da yanlışlarım doğrularımı götürmesin korkusuyla 3-5 cevabı silmiş, onların hepside doğru çıkınca ayrı üzüldük zaten. Fena bir derece yapmadı ama devletin fen lisesine girecek yada iyi bir merkezi okula girecek puanları alamadı.

Malesef ki eğitim hayatı tek bir sınava bağlı olan bir ülkede yaşıyoruz, 45 kişilik bir devlet okulunda 4 sene toplamında 95 ortalama getiriyor olmasının bir önemi kalmadı yani.

Bende ortalama bir devlet okuluna gideceğine iyi bir özel okula gitsin, sonradan özel hoca/dershane uğraşacağımıza baştan işi sıkı tutalım çocuğun başarısı devam etsin diye düşündüm. Bulunduğumuz çevrede iyi bir butik özel okul buldum. Eğitim kadrosu gayet iyi, yks başarısı yüksek. Bu okulun Anadolu Lisesi kısmı için %60 burs verdiler. Fakat okul yönetimi çocukla da konuşmak istedi. İki ayrı öğretmenle ideallleri, hedefleri üzerine görüştü. Öğretmenler de fen lisesine gitmesi gerektiği konusunda bizi uyardılar. Eşimle ilgili sorun burada başladı.

Şöyle ki fen lisesinin ücreti daha yüksek ve artı olarak burs oranımız %40 civarında olacak. Buda bize senede 6-7 bin gibi artı bütçe getiriyor. Eşim isteyen, hedefi, olan çocuk Anadolu Lisesi'nde okur, sayısal derslerin aynılarını zaten görüyor ne gerek var düşüncesinde. Kendisi çocukların sınıflarının yerini bilmez neredeyse, toplantı, eğitimleriyle ilgili bütün yük bende, ama iş paraya gelince fikir sahibi oldu kendisi.

Bende Anadolu ve Fen lisesinin eğitiminin kesinlikle aynı olmadığını, sayısal derslerin daha derin işlendiğini, ders sayılarının daha fazla olduğunu vs anlattım. Yok bir türlü uzlaşamadık, tartıştık. Senelik 6/7 bin fark için çocuğumun eğitiminden kısmam. İleride bunuda yapabilirdik diye üzülmek yerine arabamı satarım, başka planlarımı ertelerim hiç sıkıntı değil, benim ebeveynliğimde böyle.

Ama tüm bunların farkındalığında olmasaydım, bilmeseydim ohh kafa bi milyon derler ya aynen öyle. Ne çatışmama gerek kalırdı, ne tartışma çıkardı. Baba tutar elinden yazdırırdı bir okula, çocuk yapabildiği kadarını yapardı. Tabi ki çocuğumun geleceği için iyi olmazdı ama çok yorgun hissediyorum kendimi. Böyle olunca da hiç bir şeyi düşünmek, planlamak, savaşmak istemiyorsun.

Ekleme: Aynı tartışmaları kızımın okulu içinde yaşadık, benim dediğim oldu ve sayısalda iyi bir sıralama bekliyoruz şu anda.

ben orta öğrenim mezunuyum. eşim yüksek lisans mezunu. çocuğumuzun biri devlet okulunda ve sınıfında neredeyse sondan birinci. eşime diyorum ki şu çocuğu biraz sıkıştır. diyor ki ''benim çocuğum ahlaklı olsun. gerisi için onunla kötü olmam. ben onun babasıyım öğretmeni değil...'' çok şükür ki çocuğumuz da ahlaklı olmakta sınıfta ilk üçe girer.

durum böyle olunca herife bir şey de diyemiyorum. yıpranan ben oluyorum.

Bir kaç yıldır olumlu yorumlar duyduğum bir yer, Aynı okulda çocuğu anadoludan fen lisesi kısmına geçen bir arkadaşım var. Oda anlatılan konuların derinliği hakkında ciddi bir farktan bahsetmişti.
Lgs Fen de 18 neti var, diğer ikiside yanlış değil emin olmadığı için boş bıraktığı sorular. Kaldırabilir diye düşünüyorum. Kendim karar verip çocuğa yaptırım uygulamadım, direkt onun fikrini sordum. Hatta fen lisesinde düzenli ve programlı çalışması gerektiğini bunu kaldırıp kaldıramayacağını düşünüp, ona göre karar vermesini istedim.

yüzde kaçlık dilimde lgs de?
bizde bugün özel bir fen lisesi ile görüştük oldukça köklü bir okul fen lisesi için yüzdelik kriterimiz var dedi.
fen pek sayısal bir ders sayılmaz ama ortaokulda.
birde sırf meraktan soruyorum okulun yemek ücreti ne kadarmış?

Ablacım bence enişteyi dinle sen ev al ev yada baska bir yatırım yap. Tamam iyi bir okul iyi bir eğitim iyidir hoştur ama inan youtupta alanında iş bulamayanlar serisi var o paylaşımlari izlesen millet nerelerden mezun olmuşta is bulamiyor. Zehir gibi cocuklar ustelik. Yada yurt dışında okumak serisi var +90 'nin acayip fikir veriyor. Izle ufkun açılır .

Iki okul arasında uçurum bir fark olmayacaktır muhtemelen. Hele ikiside aynı kurum ise. Ki sanıyorum aynı kurum farklı şubeler, yoksa yönlendirme asla olmazdı. Anadolu lisesi de okusa, fen lisesi de okusa sayısal bölümden göreceği ders içerikleri aynı olacak. Derste konuların derinlemesine işlenmesi üniversite sınavı acısından çok büyük fark yaratmayacaktır. Çünkü son sistemde azaltılan soru sayıları derslerden detay sorulmasına musade etmiyor.

Ek olarak, çocuk lgs de fende iyi net yapmış olabilir bu onun sayısala ilgi ve yeteneği olduğu anlamına gelmez. Ben eşit agirlikciydim. Okuduğum lise şehrin en iyi 3.okuluydu. ünv sınavında tm çıkışlı olmama rağmen 40 fen sorusundan 28 net yapmıştım. Oysa sayısal alandaki mesleklere en ufak ilgim yoktu. Yani lgs netine bakarak illa fen lisesi olsun diye diretmezdim sanirim ben

yüzde kaçlık dilimde lgs de?
bizde bugün özel bir fen lisesi ile görüştük oldukça köklü bir okul fen lisesi için yüzdelik kriterimiz var dedi.
fen pek sayısal bir ders sayılmaz ama ortaokulda.
birde sırf meraktan soruyorum okulun yemek ücreti ne kadarmış?
%9 lardayız, İstanbul dışı olsa devlet fen lisesinde yada iyi bir merkezi Anadolu'da okuyabilecek.
İstanbul'da yaşamanın böyle bir negatif getiriside var malesef.
Yemek ücreti 5/6 bin civarlarında.

Iki okul arasında uçurum bir fark olmayacaktır muhtemelen. Hele ikiside aynı kurum ise. Ki sanıyorum aynı kurum farklı şubeler, yoksa yönlendirme asla olmazdı. Anadolu lisesi de okusa, fen lisesi de okusa sayısal bölümden göreceği ders içerikleri aynı olacak. Derste konuların derinlemesine işlenmesi üniversite sınavı acısından çok büyük fark yaratmayacaktır. Çünkü son sistemde azaltılan soru sayıları derslerden detay sorulmasına musade etmiyor.

Ek olarak, çocuk lgs de fende iyi net yapmış olabilir bu onun sayısala ilgi ve yeteneği olduğu anlamına gelmez. Ben eşit agirlikciydim. Okuduğum lise şehrin en iyi 3.okuluydu. ünv sınavında tm çıkışlı olmama rağmen 40 fen sorusundan 28 net yapmıştım. Oysa sayısal alandaki mesleklere en ufak ilgim yoktu. Yani lgs netine bakarak illa fen lisesi olsun diye diretmezdim sanirim ben

Aslında ilk başta Anadolu lisesi diye yola çıkmıştık, evde düzenli çalışması çok aktif değil, dersi derste dinleyenlerden oğlum. O yüzden ben Anadolu diyordum, öğretmenlerin tavsiyesi yönlendirdi açıkcası fen lisesine.
Sadece lgs netine bakarak değil, ilk öğretim başarısına ve hedefine göre fen lisesini düşündüm sonrasında. Birde İstanbulda okul puanları çok yüksek. Başka şehirlerde aynı sınava giren çocuklar %15-20 lik dilime kadar fen lisesini hak edebiliyorlar. Buda biraz fikrimi değiştirmeme sebep oldu.

Aslında ilk başta Anadolu lisesi diye yola çıkmıştık, evde düzenli çalışması çok aktif değil, dersi derste dinleyenlerden oğlum. O yüzden ben Anadolu diyordum, öğretmenlerin tavsiyesi yönlendirdi açıkcası fen lisesine.
Sadece lgs netine bakarak değil, ilk öğretim başarısına ve hedefine göre fen lisesini düşündüm sonrasında. Birde İstanbulda okul puanları çok yüksek. Başka şehirlerde aynı sınava giren çocuklar %15-20 lik dilime kadar fen lisesini hak edebiliyorlar. Buda biraz fikrimi değiştirmeme sebep oldu.
O çocukların fen lisesinde okuması sizin çocuğunuzdan daha başarılı yapmıyor ünv sınavında. Söyle örnek vereyim görev yaptığım ilçede fen lisesi var sanırım %20ile alıyor. Ve bildiğim kadarıyla 2 senedir tıp kazanan öğrencisi yok. Ama eminim istanbulda fen lisesi olmayan nitelikli anadolu liseleri onlarca tıp kazandiriyordur. Yine kuzenim bursanin en iyi anadolu liselelerinden birinden mezun oldu ve direkt tıp kazandı. Yani eskisi gibi fen anadolu arasında büyük uçurum yok

Başlık ile içerik neden bu kadar alakasız?

Lisede özel okul çok çok büyük fark yaratmıyor genelde. Hele ki "butik" özel liseler.

Yatirıminizi üniversitesi için yapsaniz daha iyi olur.
Çünkü okulla ilgili tavsiye istemiyor, fikir istemiyor. Sebebini yazarak eşiyle anlaşmazlığından ve bunun ne kadar yorucu olduğundan bahsediyor... Okul olayını fazlaca detaylandırmış sadece

%9 lardayız, İstanbul dışı olsa devlet fen lisesinde yada iyi bir merkezi Anadolu'da okuyabilecek.
İstanbul'da yaşamanın böyle bir negatif getiriside var malesef.
Yemek ücreti 5/6 bin civarlarında.

bize söylenen yemek burslu okul ücretinden fazla. 6.700 müş yemek.
yemeğe eğitimden fazla vermek fazla geldi bana:)

1.Okul yönetimini paragöz buldum.2.Özel liselerde devamsizliga cok göz yumuluyor. .95 ortalamayla alan bir devlet lisesinde ögretmenim.Yapmak isteyen bizim okulda da yapiyor.Özel liseyi cok isteyen 11 veye 12 de gecer.Devlet okulunun kadrosu her zaman daha oturmuştur.Ne yaşlı,ne de çok genctirler.Dokuz ve onuncu sınıfı devlet lisesinde okuyup ,11 de alanını seçip gercekten begendiginiz bir özel okula gitse cok daha saglıklı olur.Kaldı ki ,eşiniz benim gibi devlet lisesine iki yıl dememiş .Anadolu Lisesi kısmına yollayalim demiş.Ben catışacak bişey görmedim.Pandemi doneminde 5 tam gün okula bile gidilemeyecek.Egitimin bir kısmınin uzaktan olma ihtimali var.Böyle belirsiz bir dönemde bu maddi yükün altina girmeyin bence.

X