• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Zor hamile kalanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

minicivcive

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2020
192
105
33
35
Merhaba Kızlar,
Uzun süredir konuları okuyorum. 7 aydır hamile kalmaya çalışıyorum. Fakat olmuyor. Hamile kalan annelere nasıl hamile kaldıklarını soruyorum. Sağolsun hepsi yöntemlerini anlatıyor.
Hep beraber okuyabileceğimiz herkese yardımı dokunan bir konu açmak istedim. Bizim gibi zor hamile kalanlar neler yaptıklarını ne kullandıklarını bu başlık altında anlatabilir mi ?

Kocaman Sevgiler 🤗🤗🤗

Muayene oldum. Eşim de oldu herhangi bir sorun çıkmadı. Sadece hsg çekilmedim.

Benim yapmadığım şey kalmadı süte bile oturdum🙄 olmadı, tüp yaptık, sonra tiroid değerimin az bi yüksek olduğunu farketti bunca zaman bakmayı akıl edemeyen doktorum, belki sebep oydu belki de çikolata kistlerimdi bilemiyorum

Bizde bi seneyi geçti deniyoruz olmadı
Eşim sperm testi verdi varikosel çıktı ama değerlerini çok fazla etkilememiş doktor normal yolla çok rahat olur dedi gebelik
Bende baktırdım hormonlar normal, vajinal muayene normal, gecen ay rahim filmi çekildim bi sıkıntı yok ondada
Rahim filminden sonra biraz ümidim vardı oda olmadı, regl oldum yine yumurtlama gününü değerlendirmemize rağmen
Artık bu ay bakalım değerlendirmeye çalısıyoruz günleri

Benim yapmadığım şey kalmadı süte bile oturdum🙄 olmadı, tüp yaptık, sonra tiroid değerimin az bi yüksek olduğunu farketti bunca zaman bakmayı akıl edemeyen doktorum, belki sebep oydu belki de çikolata kistlerimdi bilemiyorum
Tüple mi hamile kaldınız ?

Eşim sperm testi verdi varikosel çıktı ama değerlerini çok fazla etkilememiş doktor normal yolla çok rahat olur dedi gebelik
Bende baktırdım hormonlar normal, vajinal muayene normal, gecen ay rahim filmi çekildim bi sıkıntı yok ondada
Rahim filminden sonra biraz ümidim vardı oda olmadı, regl oldum yine yumurtlama gününü değerlendirmemize rağmen
Elle tutulur bir şey olsa tedaviye yöneleceğiz her şey normal olunca insan bi çaresiz kalıyor :(

En önemlisi o . Rahimde yapışıklık var mı, tüpler açık mı, rahim agzindar mı bunlar hep hsgde çıkıyor
Benim doktorum tüplerin açık olup olmadığı hariç tüm bunların normal olduğu bilgisini ultrasonla verdi. 🤔

Burdaki çoğu kürü denedim bana faydası olmadı. Hsg çekildim sonuç temiz yine hamile kalamadım. 15 aydan fazla denedim olmadı her ay yumurtluyordum ama nafile. Fsh hormonum 10 çıktı pco vardı. 3 ay femara kullandım yine yok. Sonrasında adetimin miktarı arttı daha erken adet olmaya başladım ve 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. O arada biri aktardan bana kür aldı onu da kullandım ama ne işe yaradı bilmiyorum.

Burdaki çoğu kürü denedim bana faydası olmadı. Hsg çekildim sonuç temiz yine hamile kalamadım. 15 aydan fazla denedim olmadı her ay yumurtluyordum ama nafile. Fsh hormonum 10 çıktı pco vardı. 3 ay femara kullandım yine yok. Sonrasında adetimin miktarı arttı daha erken adet olmaya başladım ve 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. O arada biri aktardan bana kür aldı onu da kullandım ama ne işe yaradı bilmiyorum.
Maşaallah çok sevindim. Benim adet düzenimi klomen bozdu günü gününe saati saatine olurdum. Şimdi ya 1 gün geçiyor ya 2. Doktor değiştirdim. Kist için cyloprognova diye bi ilaç verdi. Bitmesini bekliyorum bende

Ya kızlar ben bu brokoli kurunu yapıyorum sag tüpüm tıkalı açılsın diye . Bunu nasıl içiyorsunuz inanılmaz kötü tadı ölcümekten yutamiyorum ay ben

🌺Vakit kaybetmeden hemen HSG. (Doktorlar 1 yıl istiyor bence hiç gerek yok 1 yılı geçti deniyoruz deyin.)
🌺Yumurtlama tedavisi.
🌺Olmazsa aşılama.
🌺 En son tüp bebek.
Özeti budur.( Eşin değerlerini normal varsayarsak tabii)
Çok kür denedik eşimle beraber bilemiyorum işe yarayan varsa da çok az ben pek inanamıyorum. Elbette inanarak dua da çok önemli. 41 Meryem suresi ve Hz.Zekeriyanin duasını bol bol okumuştum 🙏

🌺Vakit kaybetmeden hemen HSG. (Doktorlar 1 yıl istiyor bence hiç gerek yok 1 yılı geçti deniyoruz deyin.)
🌺Yumurtlama tedavisi.
🌺Olmazsa aşılama.
🌺 En son tüp bebek.
Özeti budur.( Eşin değerlerini normal varsayarsak tabii)
Çok kür denedik eşimle beraber bilemiyorum işe yarayan varsa da çok az ben pek inanamıyorum. Elbette inanarak dua da çok önemli. 41 Meryem suresi ve Hz.Zekeriyanin duasını bol bol okumuştum 🙏
Siz hsg’den sonra mı hamile kaldınız? Bana şuanki doktor önce aşılama dedi ya

Siz hsg’den sonra mı hamile kaldınız? Bana şuanki doktor önce aşılama dedi ya
Hsgden dört ay geçti hala gebelik olmadı sonuçlarım iyiydi ama sorun çıkmadı hsgde. Ondan sonra asilamaya geçildi. Hsg yapılmadan aşılama önermesi biraz saçma olmuş ya tuplerde yapışıklık vs varsa ? Boşuna masraf. Önce hsg yapılıp bir kaç ay denenmeli çünkü hsgden sonra hamile kalan cok

Elle tutulur bir şey olsa tedaviye yöneleceğiz her şey normal olunca insan bi çaresiz kalıyor :KK43:
Bizde de sorun yoktu sadece amh sınırdaydı. Doktor doğal yolla olur demişti olmadı.
Öyle 5 6 sene beklemeden tüp yaptık biz de. Doğal olmasını beklemek daha stresli aslında. Nasip olur da bebeklerimi kucağıma alırsam ikinciyi düşündüğüm an tüp bebek merkezine giderim hiç doğal uğraşmam bile

Merhaba benim eşime de varikosel dediler normal yolla olur dediler ovülasyon testi yaptım hamile kaldım ama boş gebelik oldu o ayda çakşır suyu iciriyordum eşime kendim hayıt iciyordum

Back
X