• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zor çocukla başa çıkmak

Bir tane film vardi.Liseli cocuklar okul bahcesinde baska bir gruba 'Pardon bakarmisin?' diyor.Digerleri de donup bakinca 'Ne bakiyorsun ulan'diyip kafa goz daliyor. Bu 2 yas donemi de ona mi benziyor biraz ne :))
aynen ya suyu gösteriyor veriyorsun tekme atıyor alıyorsun gösterip ağlıyor kapağı açıyorsun içmiyor kapatıyorun neden kapattın diye ağlıyor bezi gösteriyor açıyorsun ağlıyor kapatıyorsun ağlıyor niye ağlıyorsun diyorum suratıma :KK53: bakıp tekrar ağlıyor ,Allahııım sana geliyorum:KK57::KK57::KK57:

Tesekkur ederim bakacagim buraya

Bu testlerin belli yasi var mi acaba? Her pedagog yapabiliyor mu?Kardesim bana sormadan bir yere danismis ram galiba,eger olumsuzluk-aciliyet cok yoksa 6 yasi bekleyin,erkenden onermiyoruz demis. O zamanlar 4 yas civariydi.Boyle bir durumun olup olmamasindan cok normal cocuklar gibi olmasi onemli,inanin tek derdim o.Ins.sorunlari cozebiliriz

Test derken bunlar tam olarak test değil ‘ gelişim değerlendirme envanteri’ yani 1 yaşında bile yapılabilir. Her pedegog yapabilir resmî olarak ama doğru ve güvenilir sonuç içim güvenilir ve tecrübeli bir pedegoğa gitmeniz lazım. Bence bir deneyin , sonuçta kaybedecek birşey Yok 1-2 saat zaman ve 200-300 tl dışında

Gecen gun ben de bu konuyla alakali konu acmayi dusundum. Kizim 18 aylik. Daha yeni yurumeye basladi o da duse kalka. Anca elimizden tutarsa uzun sure yuruyor. Istedigi yere goturmeye kalkiyor hep bizi. Bebek arabasinda gezmeyi hic sevmedi. 3 aylikti daha aglardi bagirir cagirirdi kucaga alinca rahatlardi falan. Kaca kaca eve giderdik disari cikinca... neyse simdi de buyudu ya yurudu ya birazcik gene bebek arabasini reddediyor.
Gecen esim bizi yazliga getirdi 1gun sonra tekrar donmesi gerek. Vakit kisitli,dinlenmeye bile vakti olmadi kizimla ucumuz gezelim biraz yuruyus yapalim dedik. Saat 10 civari aksam. Bizimki aglamaktan mahvoldu .. dedim uykusu geldi heralde d3nizkenarina indim tenha diye meme vericem. O ara orda kuma oturdu sonra basladi sacmaya taslari firlatmaya oynamaya. Naptysam kaldiramadim basindan. Iyi tamam oyna diyince de baktim caretta caretta gibi caktirmadan denize gidiyo emekleyerek.. tehlikeli isler. Karanlikta eline ne gelicek cam mi kesicek goremyorum..asla ama asla kaldramadim. Aglasin diyip kucaklayp gitmeye koyuldugumda nefessiz kaldi aglamaktan 2 kere geri koydum kuma.. 3. Denememde kararli oldum aldim ciktim yukari bu sefer de yol boyu aglata aglata yuruduk. Arabasina binmedi. Video cizgifilm actim izlemedi. Bogaz yirtarak salya sumuk tepinerek agladi kimi zaman gene nefesi giderek.. bi bende bi babasinda ..nasil geldigimizi bil3medik mahvetti yuruyusumuzu ..cikolata bile verdim yemedi sut veriyorum paketli severdi icmedu falan. Delirtti beni.
Ben de nasil yaklasicam bilmiyorum. Konusmaktan anlamiyor.anlasa da anlamiyor yani. Hep hakimiyet kurma istegi icinde.. 2yas sendromuna giriyoruz galiba. :/
Kendine zarar verecek seylerde diretince napmak gerek mesela ..
Sizin konunuza gelince bence 5yasinda hic degilse laftan anliyordur. Her zaman iyi niyetle sakin konusun bi de bazen uzulmesine de firsat verin. Pismanlik yasasin. Kuzeni kusunce mesela duzeltmeye kalkmayin aralarini uzulsun. Yaptiginin farkinda ola ola yapmamayi oyle ogrenir bence. :/
Ters tepkilere acik olsun yani..

Gecen gun ben de bu konuyla alakali konu acmayi dusundum. Kizim 18 aylik. Daha yeni yurumeye basladi o da duse kalka. Anca elimizden tutarsa uzun sure yuruyor. Istedigi yere goturmeye kalkiyor hep bizi. Bebek arabasinda gezmeyi hic sevmedi. 3 aylikti daha aglardi bagirir cagirirdi kucaga alinca rahatlardi falan. Kaca kaca eve giderdik disari cikinca... neyse simdi de buyudu ya yurudu ya birazcik gene bebek arabasini reddediyor.
Gecen esim bizi yazliga getirdi 1gun sonra tekrar donmesi gerek. Vakit kisitli,dinlenmeye bile vakti olmadi kizimla ucumuz gezelim biraz yuruyus yapalim dedik. Saat 10 civari aksam. Bizimki aglamaktan mahvoldu .. dedim uykusu geldi heralde d3nizkenarina indim tenha diye meme vericem. O ara orda kuma oturdu sonra basladi sacmaya taslari firlatmaya oynamaya. Naptysam kaldiramadim basindan. Iyi tamam oyna diyince de baktim caretta caretta gibi caktirmadan denize gidiyo emekleyerek.. tehlikeli isler. Karanlikta eline ne gelicek cam mi kesicek goremyorum..asla ama asla kaldramadim. Aglasin diyip kucaklayp gitmeye koyuldugumda nefessiz kaldi aglamaktan 2 kere geri koydum kuma.. 3. Denememde kararli oldum aldim ciktim yukari bu sefer de yol boyu aglata aglata yuruduk. Arabasina binmedi. Video cizgifilm actim izlemedi. Bogaz yirtarak salya sumuk tepinerek agladi kimi zaman gene nefesi giderek.. bi bende bi babasinda ..nasil geldigimizi bil3medik mahvetti yuruyusumuzu ..cikolata bile verdim yemedi sut veriyorum paketli severdi icmedu falan. Delirtti beni.
Ben de nasil yaklasicam bilmiyorum. Konusmaktan anlamiyor.anlasa da anlamiyor yani. Hep hakimiyet kurma istegi icinde.. 2yas sendromuna giriyoruz galiba. :/
Sizin konunuza gelince bence 5yasinda hic degilse laftan anliyordur. Her zaman iyi niyetle sakin konusun bi de bazen uzulmesine de firsat verin. Pismanlik yasasin. Kuzeni kusunce mesela duzeltmeye kalkmayin aralarini uzulsun. Yaptiginin farkinda ola ola yapmamayi oyle ogrenir bence. :/
Konunuzu sabote etmiyim ama yukarıda yazan konu sahibiyle ayni seyi yaşıyorum 18 aylik bebegim 4 günlük bayram burnumdan geldi denize gitmiştim bir sürü eşya kalırım diye düşündüm tipis tipis döndüm denizde tek başıma zaptedemem diye. Sıcakta evde oturuyoruz şimdi en azından duruyor. Neyi eksik yaptım yanlış yaptım her istediğine tamam mı dedim diye kendimi sorguluyorum

Konunuzu sabote etmiyim ama yukarıda yazan konu sahibiyle ayni seyi yaşıyorum 18 aylik bebegim 4 günlük bayram burnumdan geldi denize gitmiştim bir sürü eşya kalırım diye düşündüm tipis tipis döndüm denizde tek başıma zaptedemem diye. Sıcakta evde oturuyoruz şimdi en azından duruyor. Neyi eksik yaptım yanlış yaptım her istediğine tamam mı dedim diye kendimi sorguluyorum
Benim 17 aylik kizim da var:) 2yas donemi yaklastigi icin boyleler ben ilkinden deneyimliyim:) Gececek sabir lazim ve tutarlilik.O oyle tepinince,kendini yerlere atinca istedigini verirseniz kisir donguye giriliyor kararli olun,dikkatini baska yone cekin derim

Ayy ben :olamaz: Daha doğrusu benim bebekliğimden, çocukluğumdan bahsettikleri böyleydi. İlkokulun hemen öncesi ve ilkokul yıllarımı hatırlıyorum. Diğer çocukların çoğundan daha akıllıydım -Zeki değil sadece daha pratik diyelim- diğerlerinin yorumlarına, fikirlerince tahammül edemezdim. Tüm oyunları ben kurardım, bazen oyun kurmaktan sıkılır şimdi sen bir oyun bul diye bu sefer de oyun kuracak arkadaşı seçerdim. İlkokul boyunca sınıf başkanlığı yaptım -Başkan seçilmediydim bir dönem oldu bu dönemde bunalıma girmiştim- Takdir almamam söz konusu olamazdı. Tek sefer dahi olsa bana yamuk yapmış birini bitirirdim. (Bilinçaltım bunun ego olduğunu değil ben haklı muhatabım haksız olduğu için, kendimi buna ikna ettiğim için kendimi kötü hissetmezdim)

Falan falan.
Kulağa güzel geliyor, lider olmak önde olmak öncü olmak falan. Fakat ilerleyen yıllarda bu durum bana çok başka şekillerde döndü. Lider olmadığım gruplara girmeyi reddettim. Ve bu reddi kendime kabul ettirecek bahaneler buldum. Hatayı kendimde değil beni lider olarak kabul etmeyenlerde aradım. Özgüven bir milyon olduğu için doğru yanlış demeden doğru kabul ettiğim tüm yollara kimseyi dinlemeden girdim ve hiçte hoş olmayan trajik olaylar yaşadım.

Aklım yavaş yavaş başıma geldiğinde psikoloji ile ilgilenmeye başladım. Ve ailelerin bu fıtri yapıyı göz aradı ederek çocuklarının ya her hareketini onayladığı yahut her hareketi reddettiği için çocuğun sıradışı yapısının sivrilerek belirgin hale geldiğini farkettim. Ben hareketleri reddedilen ve destek bulamayan gruptandım. Desteklenmeli fakat kontrol güdüsü ile büyütülmeliydim.
Umarım güzel bir geleceği olur :emir_bebek:

Beni ornek aliyordur zaten anasi gibi dikbasli. Beni en çok zorlayan,kendisinin de mutsuz olmasi,cozememesi.Cocuklarin cogunluguna uymak istemeyince dislaniyor sinirli mutsuz oluyor
Davranış değişikliği için önce sizin davranışlarınızı gözden geçirmeniz lzım, bir odaya alıp konuşmak ile maalesef çözemezsiniz daha çok hırçınlaşır, ilk suyu ben içicem diye kriz mi çıkarıyor, alın kızınızı birlikte limonata yapın, haydi kızım bu yaptığın limonataları sen servis yap, Eminim herkes memnun olur misafirlerimizi de güzel ağırlamış oluruz gibi sübliminal çalışın. Dikbaşlılık ile hakkını savunmak arasında çok bariz bir fark var, ama dikbaşlılık insanı yoran bir huy, en çok kişi kendisine haksızlık yapıyor bu huyun törpülenmesi gerekir diye düşünüyorum.Bir de pedagog araştırmanızı Önerirm ben de, zor yaşlar kolay gelsin.

Ya benimki yikanmiyor .. 2aydir zorla 2defa yikayabildim. Kafasinda tozlar birikti bitlencek o olcak. Banyoda ne bicim tirmaniyor ustume agzindan kopukler saca saca agliyo burnu akiyor biyandan. Ay cok sinir oluyorum.. suyu sevmez denize de girmez diyordum gecen goturdum denizden cikmak istemedi ama.. hank ne bilsin 1.5 yasindaki bebek yuzmeyi etmeyi suya dusme bogulma tehlikesini. Kucagimdan atiliyo zaptedemiyorum falan. Aglata aglata cikarttim. Kopekten cok korkarim kizim sokak kopeklerine atiliyo kucagimdan. Aglamaktan mahvoluyo sevmek dokunmak istyor falan.. :(
Ben de diyorum ki gormeyim etmeyim baska yere ilgi cekiyim ama cekilmiyor her zaman.. simdi annemlerin yanindayiz tek basima kalmayim babasi gec geliyo isten diye buraya yazliga geldim. Burda da ayri dertler turedi yani. Evde hic degilse bi birakabiliyordum. Burda hic birakamiyorum da ona gore degil ev daracik ve 2katli... :/
Suyuna gidiyim inatlasmayim diyorum bakalim nolcak..
C CeYz senin 17 aylik da bi kizin varsa ve konu acmadiysan onla ilgili.. demek ki bu dertler devede kulak kaliyor sana. Ay bizi daha neler bekliyo acabaaa.. :/

çocukları yönetmeye çalıştığında , bir ortamda " lider benim " imajı verdiğinde hiç müdahale etmeyin derim.

Bırakın kendi aralarında kozlarını paylassinlar . Onlar misafir evet ama oğlunuz için değil.

Bunun dışında her akıllı çocuğun kontrolsüz olduğu zamal olur elbet. Hatta 5 dk farkla gozlemlenebilir bu durumlar.

Ben kendi halinde bırakıyorum. Bu halde seni anlamayabilirim, seni üzerim , sen de beni. 10 dk.sonra iletişim kuralım diyorum.
Yine anlıyor mu , hayır. Ama yavaş yavaş alışıyor öyle anlarında ne yapması gerektiğini.

Ayni durumlar bizde de 5 bucuk yasinda benimki de.Saniyorum yas grubu ozellikleri ve gecici bi surec.Ben biraz törpülemeyi basardim ama genel olarak son bikac aydir cok zorladi beni uyumsuz inatci ve asi bir kucuk ergen oldu :)herseyi birakip birebir ilgileniyorum artik yaz tatilini ona planladim

Back
X