Bizimki de masa duzenini belirliyor,annem suraya otursun babam suraya sen suraya. Aa oraya oturma orasi kardesimin yeri. Gelen misafire gel de acikla:)Bu yönetme seysi benim 2.5 yasinda ki oğlumda da var...eve geleni bin bir sekle sokuyor...nasıl oturacagini elini kolunu nereye koyacagini kisiye o belirliyor...
Acayip ilgimi cekti benim de bu durum
O da kova :)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Zor çocukla başa çıkmak
- Konu Sahibi CeYz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Herhangi bir konuda karar aldığınızda ya da kural koyduğunuzda kararlı durun ve boyun eğmeyin ve asla lafı uzatmayın ki kararlı duruşunuzu anlasınlar. Misal biz gezmeye çıktığımızda oyuncak mağazasına girmek isterler ben de o an oyuncak almayacağımızı ama bakabileceklerini söylerim bakarlar çıkıyoruz dediğimde de çıkarlar tabi küçük olan bi şansını dener şunu beğendim filan ama ısrar etmezler.
Sizi yönetmesine izin vermeyin bu yaşlarda sevimli gelebilir ama ergenlik ve sonrası önüne geçilemez bir hal alır ki çevremizde görüyoruz.
Sizi yönetmesine izin vermeyin bu yaşlarda sevimli gelebilir ama ergenlik ve sonrası önüne geçilemez bir hal alır ki çevremizde görüyoruz.
Hakkini yemeyeyim oyle konularda uzmez beni,bir sey begenir misal gelinlik tarzi elbise,sirinlik yapar ister.Alamazsak 'Dogum gunum olunca eger gorursek boyle elbise aliriz dimi veya teyzem evlenince de alabilirsin.Suan baska bir sey icin geldik' der.Herhangi bir konuda karar aldığınızda ya da kural koyduğunuzda kararlı durun ve boyun eğmeyin ve asla lafı uzatmayın ki kararlı duruşunuzu anlasınlar. Misal biz gezmeye çıktığımızda oyuncak mağazasına girmek isterler ben de o an oyuncak almayacağımızı ama bakabileceklerini söylerim bakarlar çıkıyoruz dediğimde de çıkarlar tabi küçük olan bi şansını dener şunu beğendim filan ama ısrar etmezler.
Cok tesekkur ederım kendı adıma.. Gercekten muthış bır pedagog..ADEM GÜNEŞ .Çocuğunuz kendi kişiliğini ön plana çıkarıyor, hoşlanmadığı durumlara tepkisini koyuyor. Neden onun hoşlanmadığı durumlara istemese de katlanması gerektiğini düşünüyorsunuz ki? Neden onu bu yanlış tutuma yönlendiriyorsunuz ki? Şimdiki çocuklar genelde böyle. Çocuğunuz kendini bulma yolunda. Lütfen onun yolundan çekilin. Bu konuda bir pedagogun kitaplarını önerebilirim. Dili çok basit. Bir günde okursunuz. Size çok şey katar, emin olun. Adem Güneş’in Mahremiyet Eğitimi, ardından Güvenli Bağlanma, Annelik Sanatı vb.
Konu sahibi Hıc duşunmeden almalısınız kitaplarını..
Programı var.. Canlı yayın yapıyor.. Soru sorabılıyırsunuz..
Sorulan soruları arşivinde bulabiliyorsunuz...
Acikcasi kizinizda biraz kendimi gördüm. Cocukken lider bendim grupta hep Kiziniz yürüyen ego degil, ama kendi kisiligini tanimaya basliyor..sanirim güclü bir yapiya sahip. Baskalarina saldirmadikca veya kavga cikarmadikca müdahele gerektirecek birsey görmedim. Kizinizi elalem "bak ne hanim hanimcik yetistirmis" desin diye degistirmeye calismayin.
Çocuğunuz kendi kişiliğini ön plana çıkarıyor, hoşlanmadığı durumlara tepkisini koyuyor. Neden onun hoşlanmadığı durumlara istemese de katlanması gerektiğini düşünüyorsunuz ki? Neden onu bu yanlış tutuma yönlendiriyorsunuz ki? Şimdiki çocuklar genelde böyle. Çocuğunuz kendini bulma yolunda. Lütfen onun yolundan çekilin. Bu konuda bir pedagogun kitaplarını önerebilirim. Dili çok basit. Bir günde okursunuz. Size çok şey katar, emin olun. Adem Güneş’in Mahremiyet Eğitimi, ardından Güvenli Bağlanma, Annelik Sanatı vb.
Mahremiyet egitimini aslinda her anne ve baba okumali bence. Cok önemli konulara degeniyor.
Hatta anne baba olmayanlar dahi, toplumdaki herkes okumalı. Çok güzel bir kitap gerçekten. Bir günde bitirmiştim ilk okuduğumda.Mahremiyet egitimini aslinda her anne ve baba okumali bence. Cok önemli konulara degeniyor.
Bağdat caddesi üzerinde Altis iletişim ve genel danışmanlık merkezi var. Öğrencilik yıllarımda hocamın asistanlığını yapmıştım orda. O zamanlar çok kaliteli bir hizmet anlayışları vardı,umarım devam ediyordur hala. Türkiye’nin bir ucundan danışmanlık için gelenler olurdu.
Hocamın adı Tamer..hala ordayda ona danışmanızı tavsiye ederim.
Umarım en kısa sürede yelkenleri indirir:)
Hep lider olma arzusu en büyük uyumsuzluktur diye biliyorum pedagog ile görüşmeli özgüvenli ve normal şartlarda uyumlu bir çocuk yetiştirmelisiniz. Akışına bırakırsanız hayat kötü törpüler. Benim büyük oğlan kısmen böyleydi biz pedagog önerileri ve benzer çocuklardan oluşan oyun gruplarıyla aştık.
Sevgiler
Sevgiler
Tesekkur ederim bakacagim burayaBağdat caddesi üzerinde Altis iletişim ve genel danışmanlık merkezi var. Öğrencilik yıllarımda hocamın asistanlığını yapmıştım orda. O zamanlar çok kaliteli bir hizmet anlayışları vardı,umarım devam ediyordur hala. Türkiye’nin bir ucundan danışmanlık için gelenler olurdu.
Bu testlerin belli yasi var mi acaba? Her pedagog yapabiliyor mu?Kardesim bana sormadan bir yere danismis ram galiba,eger olumsuzluk-aciliyet cok yoksa 6 yasi bekleyin,erkenden onermiyoruz demis. O zamanlar 4 yas civariydi.Boyle bir durumun olup olmamasindan cok normal cocuklar gibi olmasi onemli,inanin tek derdim o.Ins.sorunlari cozebilirizOlabilir mi Nin cevabı olabilir
IQ su yüksek ama EQSu düşük olabilir
Yani bilişsel gelişimi ileri, sosyal ve duygusal gelişimi geri olabilir
İyi bir pedegoğa gidip Denver testi , Agte yaptırıp sonucuna göre hareket edebilirsiniz
Çocuğunuz sadece bir çocuk. Hemen hemen her çocuğun o yaşlarda gosterecegi davranislari sergiliyor. Yani gayet normal. Zekasina gelince goturun bir uzmana ölçüm yaptırın. Gerekirse özel eğitim aldırırsınız. Ama normal zekada bir çocuğa dahi muamelesi yaparsanız o zaman büyük yanlış olur.5 bucuk yasindaki kizimla ilgili yeni bir konu daha.
Dun esimin annesi, baska sehirlerde oturan 2 ablasi esleri cocuklari,esimin abisi ve onun ailesini agirladim. Ozellikle kucuk gorumcenin acayip kisiligi,sozde saka yapip kayinvalidelik yapmasindan dolayi zaten gergindim. Ustune kizlarimin ozellikle buyugunun yaptiklari beni iyice yipratti. Ben guzel yetistirmeye calistikca ters mi tepiyor anlamiyorum ki.
Dunku ilk vakasi,12 yaslarinda iki kuzenini, 8,9 ve 5 yasindaki toplam bes kuzenini surekli yonetmeye kalkti;
'Bu ev bizim cabuk bu odadan cikin'
'Disari gitmiyoruz benim dedigim oyunu oynayalim'
Veya yaptiklari her seyde kizimdaki uyumsuzluk,aykiri davranislar. Zile niye ilk o basmamis,niye ilk o su icmemis hep ilklerden olmak istiyor sanki yuruyen ego.Baska odaya cekip guzellikle konusmaya calistim once 'Kizim onlar misafir,bizim icin geldiler.Sen cok severdin bak bir daha gelmezler uzuluruz' tarzinda,saygili olmasiyla ilgili konustum. Onu uzen bir durum mu oldu onu sorguladim ama olmamis,olsa zaten aninda anlatiyor.
Karne almalarina gosteri yapmalarina 2 hafta kalmis,krese gitmeyi reddediyor.Sikici oldugunu,dans derslerinin azaldigini,hergun bahceye cikarmadiklarini,yaptiklari faaliyetleri derslerinin isleyisini her seyi elestiriyor. 2 ay tatil yapayim yeni bir okul bakalim,ben o zaman seve seve giderim diyor. Evde,gezmede,yemek yerken veya herhangi bir seyde kafasina uymayan bisey varsa bildik bildik laflar,tartismalar,yonetmeye calismalar.. Kafasi farkli calisiyor. Kucukken de cin gibiydi, herseye merakliydi,gelisimi ondeydi. Kardesim lisede ogretmen,dahilerin oldugu bir okulda da calisiyor. Kizimin bebekliginden beri 'Abla bu kiz ustun zekali,bak bu yaptigi,şu hareketleri vs.yasinin cok cok ustu. Lutfen korelmesin uzerine git birseyler yap' diyip duruyor. Ama bazen de ozguvensiz,asiri duygusal bir hale burunuyor. Ustun zekali olup,bazen lider bazen egoist ve simarik bazen sevgi dolu duygusal bazen de ortama gore ozguvensiz asosyal olabilir mi bir cocuk?
Konuyu acma sebebime donersek;
Boyle zor cocuklara nasil yaklasiyorsunuz? Gerilmeden,onun ozguvenini dusurmeden,liderlik vasfini koreltmeden yanlislarini nasil ogretiyorsunuz? Bir kriz aninda neye takildigini niye tuhaf davrandigini anlamak icin muneccim olmak isterdim...
Dahi muamelesi yaptigima dair bir izlenim mi biraktim?Farkindaysaniz yazinin yuzde90i olumsuzluk. Ben nedenini nasil yaklasilacagini sorgulayan bir anneyim sadece. Kizimin yaslarinda ayni tavirlari sergileyen hicbir cocuk gormedigim icin normal karsilayamiyorum. Tanik olan yakinlarimiz da sasiriyorlarÇocuğunuz sadece bir çocuk. Hemen hemen her çocuğun o yaşlarda gosterecegi davranislari sergiliyor. Yani gayet normal. Zekasina gelince goturun bir uzmana ölçüm yaptırın. Gerekirse özel eğitim aldırırsınız. Ama normal zekada bir çocuğa dahi muamelesi yaparsanız o zaman büyük yanlış olur.
Cok ilgincsiniz gercekten. O kelimeyi fazla kullanmis olabilirim,kalabaligi yonetmeye calismak demek ne demekse siz o kelimelerin yerine onu kullanarak okusaydiniz o halde.çocuğunuz egosunu sizden almış gibi lider lider diyip alttan alttan seviniyor gibisiniz bir arkadaşın dediği gibi doğru yönlendirmesseniz hayat çok fena törpüler
Astoria vaktin varsa bir ugrar misin?
Bir konuma yaptigin yorum bizde ise yaramisti. Belki yine nokta atisi yaparsin
Sizi hatırladım, merhaba. :) Kardeş kıskançlığını biraz aştı mı kızınız, sevindim. Valla bence 6 yaş sendromuna doğru ufaktan giriş yapmışsınız gibi. Bu dönemler biraz çemkirmeli, itirazlı, anayı babayı delirtmeli dönemler olarak biliniyorlar. :) Aslında yani böyle 2 yaş sendromu, 5 yaş sendromu gibi dönemler yok da, çocukların ara ara böyle ergenlik çağına girdiği gibi atarlı, isyanlı dönemleri olabiliyor her yaşta. Sendrom dendiğine bakmayın, öyle isimler verildi literatürde geçiyor ama neredeyse her yaşta bu tarz durumlar görülebiliyor. Tek bir yaşa özgü değil yani.
Valla zor, biliyorum, sabır istiyor ama sabırlı olmak zorundasınız. Mantıklı açıklamalarla konuşun böyle problemler yaşadığınızda; ceza, tehdit, şiddet bunlardan kaçının. İleride zararı size olur zira. Mesela "Onlar misafir bir daha gelmezler" demeniz yine alttan alta tehdit mesajı içeriyor. Benim anladığım "Bak onlar ne derse yap yoksa bir daha bize gelmezler çok sevdiğin bu insanlardan mahrum kalırsın", ceza yani. Bunun yerine "Sürekli senin istediğin şekilde oynanması doğru değil, onların isteklerine de saygı göstermen gerekiyor. Onlar senin isteklerini dinlemeseler, seni dışlasalar üzülmez miydin? Onlar da üzülüyor. (Duygu farkındalığı, düşünce yerine her zaman duygularla konuşmayı tercih edin. Mesela "Bu yaptığın çok ayıp" yerine "Bu yaptığın beni çok üzdü" demek daha etkili olur) Neden sırayla oynamıyorsunuz, bu şekilde hepiniz mutlu olursunuz" diye konuşup, sonra onları o-piti-piti yaparak ya da kura çektirerek sıraya sokabilirsiniz. Bu pek çok şeye uyarlanabilir, önemli olan çocuğun karşı tarafı anlayabilmesini sağlamak. "Sana böyle davranılsaydı ne hissederdin" sorusu genel şablonunuz olsun derim ben.
Sanki benim kizimi anlattiniz okuyunca ben yazdm sandim benim kizda 5 yasinda ve kova burcu cok zor bi cocuk cok yoruyo beni istekleri hayalleri hic bitmiyo kagittan bile olsa hep biseyler yapma derdinde hep kendi istegi olsun istio bildigin aga gbi:)5 bucuk yasindaki kizimla ilgili yeni bir konu daha.
Dun esimin annesi, baska sehirlerde oturan 2 ablasi esleri cocuklari,esimin abisi ve onun ailesini agirladim. Ozellikle kucuk gorumcenin acayip kisiligi,sozde saka yapip kayinvalidelik yapmasindan dolayi zaten gergindim. Ustune kizlarimin ozellikle buyugunun yaptiklari beni iyice yipratti. Ben guzel yetistirmeye calistikca ters mi tepiyor anlamiyorum ki.
Dunku ilk vakasi,12 yaslarinda iki kuzenini, 8,9 ve 5 yasindaki toplam bes kuzenini surekli yonetmeye kalkti;
'Bu ev bizim cabuk bu odadan cikin'
'Disari gitmiyoruz benim dedigim oyunu oynayalim'
Veya yaptiklari her seyde kizimdaki uyumsuzluk,aykiri davranislar. Zile niye ilk o basmamis,niye ilk o su icmemis hep ilklerden olmak istiyor sanki yuruyen ego.Baska odaya cekip guzellikle konusmaya calistim once 'Kizim onlar misafir,bizim icin geldiler.Sen cok severdin bak bir daha gelmezler uzuluruz' tarzinda,saygili olmasiyla ilgili konustum. Onu uzen bir durum mu oldu onu sorguladim ama olmamis,olsa zaten aninda anlatiyor.
Karne almalarina gosteri yapmalarina 2 hafta kalmis,krese gitmeyi reddediyor.Sikici oldugunu,dans derslerinin azaldigini,hergun bahceye cikarmadiklarini,yaptiklari faaliyetleri derslerinin isleyisini her seyi elestiriyor. 2 ay tatil yapayim yeni bir okul bakalim,ben o zaman seve seve giderim diyor. Evde,gezmede,yemek yerken veya herhangi bir seyde kafasina uymayan bisey varsa bildik bildik laflar,tartismalar,yonetmeye calismalar.. Kafasi farkli calisiyor. Kucukken de cin gibiydi, herseye merakliydi,gelisimi ondeydi. Kardesim lisede ogretmen,dahilerin oldugu bir okulda da calisiyor. Kizimin bebekliginden beri 'Abla bu kiz ustun zekali,bak bu yaptigi,şu hareketleri vs.yasinin cok cok ustu. Lutfen korelmesin uzerine git birseyler yap' diyip duruyor. Ama bazen de ozguvensiz,asiri duygusal bir hale burunuyor. Ustun zekali olup,bazen lider bazen egoist ve simarik bazen sevgi dolu duygusal bazen de ortama gore ozguvensiz asosyal olabilir mi bir cocuk?
Konuyu acma sebebime donersek;
Boyle zor cocuklara nasil yaklasiyorsunuz? Gerilmeden,onun ozguvenini dusurmeden,liderlik vasfini koreltmeden yanlislarini nasil ogretiyorsunuz? Bir kriz aninda neye takildigini niye tuhaf davrandigini anlamak icin muneccim olmak isterdim...