Peki kanser hastasi yavrunun ihtiyacinida karsiladiniz mi. Yoksa yalan mi oldu o kisim ablanin davasi icin. O kismi anlayamadim.Vermedim ama aldı :))
Peki kanser hastasi yavrunun ihtiyacinida karsiladiniz mi. Yoksa yalan mi oldu o kisim ablanin davasi icin. O kismi anlayamadim.
allah şifa versin o minik yavrucağıza bu noktada düşünceniz çok doğru,ama ablasına vermekten geri çekilin sonuçta eşiniz o takılara mı güvendi borç aldı ablasından.O ablasına hibe etmek istiyor bence vermeyinMerhaba herkese..
Kendimce bi karar aldım ama şahsi çıkarımı mı düşünmüş oldum bencillik mi bilemedim..
Şöyle ki eşimin kuzeninin 9 yaşındaki oğlu lösemi ve tedavi görüyor, dün almış olduğumuz habere göre bir damarında sorun görülmüş ve bunun için Amerika'da tedaviye devam edilecekmiş.
Haliyle para lazım oldu. 10 bin tl tedarik edilmiş bir o kadar daha lazım.
Bende eşime gayri ihtiyari kalanı biz verelim peyderpey öderler sonra dedim.
Nikahta takılan ziynet eşyasından bozdurma kararı aldık.
Eşimin hoşuna gitti davranışım teşekkür etti vs. ama akabinde o bi teklif geldi.
Ablası yani Gorumcem çekişmeli bi boşanma davasına hazırlanıyor ve avukat karşı tarafa mallar üzerinde bi katakulli yapamasin diye tedbir koyduralim bunun içinde 10 bin tl lazım dedi..
Eşimde bana ablası içinde taki bozdurma teklifi geldi.
Ama bunun bize geri dönüşü olmayacakmış.
Evlenirken ablasının çok yardımı olmuş bi nevi borcunu ödemek istiyor.
Şimdi takılar kanunen dinen kadına aittir ve istediği şekilde kullanır ya da kullanmaz diye biliyorum.
Eşinin borçlarini kapatmak gibi bi mecburiyeti olmadığı gibi takı ne ki huzur olsunda diyebilir tabiki..
Ben 5 aylık evliyim..eşim devlet memuru ve 6 ay sonra ben işten ayrılmayı düşünüyorum.
Eşime kalsa vereceğim altınları bana zamanla kendisi tekrar alırmış ama bunun şimdilik pek mümkün olmadığını görüyorum.
Allah bi kapı açar bir yerden eline geçer bilemem ( ticaret ile uğraşmak istiyoruz) ama tek maaş ile 10 yılda bile karsilayamaz doğruya doğru..ben işten çıkınca her ödeme onun üstüne kalacak artı borçları da var.
Bu kosullarda Ablasinin işi görülsün diye sonucu ne olacagi mechul bi davaya 10 bin tl hibe etmek istememek bencillik mıdır? Ki eşime kalsa hibe değil ablasına olan borcunu ödeyecek.
Yoksa evlilik ben değil biz olmaktır deyip elimde avucumda ne varsa verip borçlarını mi ödemeli. .
Burada o kadar çok örnek okuyoruz ki merhametten maraz doğuyor..sen iyilik ettiğini düşünürken karşı taraf bu görevin gibi lanse ediyor üstüne suçluyor..
Yani yerimde olsanız ne yapardınız? Şuda var ki eşim 3'ü öz 6'sı üvey olmak üzere çokça kardeşe sahip..
Bende kendisine abiler ablanlar 3,5 bişey katsın da kalanı varsa tabiki tamamlarız bu konuda en son elini cebine atmakla zorunlu kişi benim bana düşmez dedim.
Yanlış mıyım..
Bu konu yüzünden bana epey tavır alacağını seziyorum hakkımızda hayırlısı.
İyilik etme vazifen olur demişler, lösemili yavru için iyilik yapmak istemişsin bir anda abla çıkıvermiş ortaya. Hem de eş kişisi bunun için tavır yapmayı da hak görüyor kendinde. İlginç.
ne demek vermedim aldıVermedim ama aldı :))
ne demek vermedim aldı
bu kadar pasif misiniz?
Bütün takılarımı daha 2 3 aylık evliyken bozdur dum. Sadece kendi ailemin ve benim akrabalarımın taktıkları kalmıştı. E evlenmiş iz kocamızla biriz ya takılar kasada kasa eşimin üzerindeydi. Noldu iznim olmadan onları da alıp gidip boxdurmuş bu partide bozulanlar onun bekarlık borc karına yatırıldı. Sonra 2 bucuk sene sonra bosandım bırak Allah razı olsun evet verdin takılarını demeyi.paragöz açgözlü oldum takılarımı geri yap dedikçe. Tek kurussuz bosandım ne takı ne para ne mehir sırf kurtulayım diye. Ama kendim maddi olarak zor zamanlar gecirdim. Kocana güven tabiiki ama önce kendini düşünO fırsatçılik olarak görmüyor bilakis bekliyor istiyorki ben senin borcun benim borcum biz bi aileyiz deyip elimdekilerin hepsini verip borçlarını kapatayım.
Bi Allah razı olsun der..bitti gitti..
Evet burada onlarca kadından bunun pişmanlığını okuduk..
Eşime güvenmediğimden değil benim tepkim..
Onca insanın içinde avukat parası benim takılara kalmasi..
Hani deseler ki sizde birşeyler katın diye olmadı iş yerinden avans çekilir eşden dosttan alınır yine 3 bin bulunurdu evdeki bilezigi bozmak nedir..
Üstelik benim iznim onayım olmadan..lafa gelince onlar benim nasıl istersem öyle kullanırımdi..
10 bin tl ye nasıl bir tedbir miş bu ya bu parayı kim talep ediyor devletse şayet bu kadar yuh yani avukat sa zaten diyecek söz bulamıyorum bence başka avukatlarla konussun
O fırsatçılik olarak görmüyor bilakis bekliyor istiyorki ben senin borcun benim borcum biz bi aileyiz deyip elimdekilerin hepsini verip borçlarını kapatayım.
Bi Allah razı olsun der..bitti gitti..
Evet burada onlarca kadından bunun pişmanlığını okuduk..
Eşime güvenmediğimden değil benim tepkim..
Onca insanın içinde avukat parası benim takılara kalmasi..
Hani deseler ki sizde birşeyler katın diye olmadı iş yerinden avans çekilir eşden dosttan alınır yine 3 bin bulunurdu evdeki bilezigi bozmak nedir..
Üstelik benim iznim onayım olmadan..lafa gelince onlar benim nasıl istersem öyle kullanırımdi..
Takilar ortak degil. Soyle evlilik sonrasinda alinan takilar ortak ancak dugunde takilan takilar kadinin. Kanunda bu boyle. Bunun biz olmakla alakasi yok. Dugunde takilan takilar kadinin bosanma durumu olursa bosandiktan sonra ayakta durabilmesi icin. Onlari keske banka kasasina koysa idin. Bankadan kendi adina kasa kiralayabilirsin. Kasayi sadece sen acabiliyorsun cunku.Evet o konuya evlendi biz herşeyimiz ortak diye bakıyor simdi ama oncesinde takılar senindir ne yapmak istersen sen bilirsin demişti.
Beni biz olamamakla ițham edecek.
Ben ev alirken takilarimi vermistim. Bosanirken taki davasiyla hepsini geri aldim.Ben bu altınların bir kere bile kadına kaldığını görmedim. Var mı gerçekten buna tanık olan.
ya aile masraf yaptığı için ödemeler için alıyor.
Ya karı Koca ev falan almak için bozduruluyor.
ya başka bişey çıkıyor öyle veya böyle kadının kendine ait özel parası olarak görülmüyor.
kadının bir tanecik yastık altı güvencesi onu da elinden almak için etrafında dört dönüyorlar resmen.
Diyeceksiniz ev sadece erkeğe mi alınıyor . Düğün sadece ona mı yapılıyor. Kadına da yapılıyor. Versin altınları . Ekonomik güvencelerde birşeyin ortak olmasıyla kendinize ait olması arasında çok fark var.
mesela kocası kadıncağızı dövdü ( olmayacak şey değil. ) evden kaçması gerekti. Ne diyecek kadın evin yarısını sat aşkito ben altın verdiydim de aldıydık ben kaçıcam da evden. Para lazım.
Buarada altınlar mehir değil. Dini olarak değil de daha eski kültürlerden kalma bir olay bu. Altınların geline ait olması. yasal olarak buna dayanarak yasa çıktı.
sonuç olarak ben bu geleneğin devamından yanayım.
Benim diğer mesajlarımdan farklı düşünmemi bekleyenler olabilir. Ben hep kadın erkek ortak Yaşar ortak kazanır ortak ev işi yapmalı çocuk bakmalı diye savunuyorum. Hala öyle düşünüyorum. Emin olabilirsiniz.
Ama altının geleneksel yönü başka. Mesela doğum günü hediyelerini düşünün. O da bir gelenek aslında. Kime hediye getirdiyseniz hediye onundur. Altında öyle geline özel düğün hediyesidir.
peki düğünde takılan paralar. Onların gelinle Alakası yok. İşte o para ortak. Ama altın gelinin özel güvencesi. Hiç müdahile edilmemeli. Bu geleneğin oluşmasının bazı nedenleri var.
Boyle bir adama guvenip isten ayrilma sakin. Olur da ayrilik olursa ne yaparsin sonra? Oturmamis evlilige de hemen cocuk yapma. Bekle. Esinin tavirlari hosuma gitmedi cunku.Devlet memuru işsiz kalmazda ben işten ayrılacağım tek maaş ile epey zorlanacak..