• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zirkonyum kaplama yaptıranlardan bilgi ve doktor tavsiyesi lütfen

koalaseven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
366
124
83
34
İstanbul
$diþ2.jpg $diþ3.jpg $diþ1.jpg

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Umarım fotoğrafları yükleyebilmişimdir.Gördüğünüz üzere özellikle ön üst 6 dişimden hem estetik hem sağlık açısından rahatsızım.Zirkonyum kaplama yaptırmak istiyorum çok araştırdım sonuç kafa karışıklığı.Sadece estetik amaçlı zirkon yaptırmayacağım dişlerimi bunu baştan belirtiyim.Dişlerim genel olarak sağlıksız güçsüz gördüğünüz ön 6 dişimde bile 3 tane dolgu mevcut.Bir tanesi arkadan çürümeye başlamış.Diş etlerimde genel olarak sorunlu.Zirkonyum kaplama yaptırmayı düşünüyorum ama doğal durmaz ve rahat yiyip içemem diye korkuyorum.Dişlerini yaptıran arkadaşlardan ricam sizce ne yapmalıyım zirkon tavsiye edermisiniz,sorun yaşadınızmı,tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı.Yardımlarınızı bekliyorum kızlar çocukluğumdan beri sorunlu dişlerimle uğraşıyorum sonuç hep aynı ne yapsam olmuyor doğuştan diş konusunda şanşsızım ve artık birşey yapmam lazım.ama ne ?

Canım merhaba Dişlerin için çok üzüldüm fakat bu yapılmayacak birşey değil. 20gün önce bende zirkonyum yaptırdım dişlerim aralıklıydı estetik açıdan dolayı yaptırma gereksinimi hissettim cnkü görüntüsü kötüydü. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım şuan alışma dönemndeyim ve inan işin ehline yaptırdıgın sürece hiç bir sıkıntı cıkmaz. çok şükür Allahıma alışma süreci dışında bir sorun yaşamadım. ve inanılmaz dogal duruyolar kmse farketmiyor bile.

Teşekkürederim canım.Acaba nerde yaptırdın ben ist.avr.yakasındayım bana tavsiye edebileceğin bir yer varmı.Birde fiyatını söylermisin.benim görüştüğüm yerlerde ortalama 400-600 arası.Önceden hiç takmazdım aslında bu dişlerle bile mutluydum :1: Ama artık birşey yiyemiyorum dolgularım çıkıcak diye korkuyorum önceden ön dişimdeki dolgu çıkmıştı.Sürekli dişçideyim zaten en azından artık birşeye benzesin diye düşünüyorum yaşım 28 tel tedavisi diyende oldu ama hem geç kaldığımı hem de güçsüz dişlerime tek takılsa ne olur diyorum.Tel takılmadan direkt zirkonyum yaptırsam doğal dururmu acaba.seninki aralıklıymış ama benimkiler 2 önde 2 geride olduğu için yapılacak kaplama doğal durmaz diye korkuyorum.bilemedim :(

yok mu başka zirkonyum yaptıran ????

merhaba canım ben de üst 6 altı dişimi zirkonyum yaptırmaya karar verdim. aynen sende olduğu gibi dişetinde de çekilme vardı. önce periodontoloji uzmanına göründüm ve küretaj tedavisi oldum. bu tedavi diş eti çekilmesini önlüyor ama diş etleri hiçbir zaman eski haline dönmüyor tıpta onun tedavisi henüz yok. o kadar çok araştırma yaptım ki son 5 aydır kesinlikle zirkonyum diyorum. çok doğal duruyor çünkü arkadaşım da yaptırdı gayet memnun.ve ünlülerin nerdeyse %90 ı zirkonyum yaptırmış durumda.. doğal diye düşündüklerimiz bile zirkonyum aslında. son on yıldır zirkonyum dişte kullanılıyor diye biliyorum.yeraltından çıkan doğal bi madde(bence mucize :) ) biraz pahalı diye duydum doktor ve mühite göre değişiyormuş fiyatlar.ben daha fiyat alamadım doktorumdan.. geçen hafta ölçü alındı. doktorumdan haber bekliyorum.. eğer karar verdiysen zirkonyum derim ben daha yaptırmadan :) eski kaplamalar yani metal destekliler çok kötü duruyor gün ışığında özellikle. belki fiyat olarak daha ucuz olabilir ama bizim yaşlarımızdaki gençlerde çok kötü durur..fotoğraf koyucam aradaki farkı gör diye..

günaydın :1: fotoğrafını bekliyorum öncelikle.peki sen neden yaptıracaksın dişlerinde rahatsız olduğun nedir acaba.benimki çarpık olduğu için bazı doktorlar önce tel taktırman gerekiyor dedi sonra zirkon yaptırabilirmişim :( bazılarıda tele gerek yok zirkon olur dedi kafam çok karıştı.tel taktırmakta istemiyorum açıkcası.sen nerde oturuyorsun bilmiyorum ama bakırköyde diş hastanesinde 180 euro,birkaç diş hekimine sordum 400 tl en uygun fiyatı aldım.ortalama 500 tl gibi zirkonyumun tanesi.en doğal zirkon olduğu için benim tercihim bu yönde açıkcası.haftaya birkaç doktora daha gideceğim bir de onlar baksın burdan tekrar yazarım gelişmeleri.

merhaba canım ben de üst 6 altı dişimi zirkonyum yaptırmaya karar verdim. aynen sende olduğu gibi dişetinde de çekilme vardı. önce periodontoloji uzmanına göründüm ve küretaj tedavisi oldum. bu tedavi diş eti çekilmesini önlüyor ama diş etleri hiçbir zaman eski haline dönmüyor tıpta onun tedavisi henüz yok. o kadar çok araştırma yaptım ki son 5 aydır kesinlikle zirkonyum diyorum. çok doğal duruyor çünkü arkadaşım da yaptırdı gayet memnun.ve ünlülerin nerdeyse %90 ı zirkonyum yaptırmış durumda.. doğal diye düşündüklerimiz bile zirkonyum aslında. son on yıldır zirkonyum dişte kullanılıyor diye biliyorum.yeraltından çıkan doğal bi madde(bence mucize :) ) biraz pahalı diye duydum doktor ve mühite göre değişiyormuş fiyatlar.ben daha fiyat alamadım doktorumdan.. geçen hafta ölçü alındı. doktorumdan haber bekliyorum.. eğer karar verdiysen zirkonyum derim ben daha yaptırmadan :) eski kaplamalar yani metal destekliler çok kötü duruyor gün ışığında özellikle. belki fiyat olarak daha ucuz olabilir ama bizim yaşlarımızdaki gençlerde çok kötü durur..fotoğraf koyucam aradaki farkı gör diye..

evet doktorlarda öyle dedi ışığı geçiriyomuş zirkon bundan dolayı daha doğalmış ve daha dayanıklıymış porselenden.kendi dişlerinin fotoğrafını koyabilirmisin rica etsem ?

günaydın :1: fotoğrafını bekliyorum öncelikle.peki sen neden yaptıracaksın dişlerinde rahatsız olduğun nedir acaba.benimki çarpık olduğu için bazı doktorlar önce tel taktırman gerekiyor dedi sonra zirkon yaptırabilirmişim :( bazılarıda tele gerek yok zirkon olur dedi kafam çok karıştı.tel taktırmakta istemiyorum açıkcası.sen nerde oturuyorsun bilmiyorum ama bakırköyde diş hastanesinde 180 euro,birkaç diş hekimine sordum 400 tl en uygun fiyatı aldım.ortalama 500 tl gibi zirkonyumun tanesi.en doğal zirkon olduğu için benim tercihim bu yönde açıkcası.haftaya birkaç doktora daha gideceğim bir de onlar baksın burdan tekrar yazarım gelişmeleri.

merhaba yeniden.. fotoğrafı bugünlerde atarım canım nete girmeye fırsat bulamıyorum..sırf zirkonyum yüzünden üç gün önce bu siteye kaydoldum :) sendeki rahatsızlıkların aynıları bende mevcut..önce ben de tel taktırmayı düşünüyodum fakat dişeti çekilmesinden dolayı kemik kaybı oluşmuş ve doktorum eğer tel taktırırsam ilerde tekrar kayacağını söyledi..tel taktırsam da sana denilen gibi yine üstüne zirkonyum yaptırmam gerekiyodu..çünkü dişimin kemiği çok sağlam değil..benim doktorum aile doktorumuz çapada..umarım yüksek fiyat vermez.. estetik olarak istediğim dişi yapacağına inandığım için başka yerden fiyat bilgisi almadım..
Eğer maddi olarak çook çookk iyi durumdaysan doğru Çağdaş kışlaoğluna git derim..duymuşsundur mutlaka ünlülerin doktoru muhteşem dişler yapıyo ama işte birazcık pahalı iki yıl önce zirkonyumun tanesini 900tl ye yapıyo diye duymuştum.şimdi daha da uçmuştur fiyat..

Canım merhaba Dişlerin için çok üzüldüm fakat bu yapılmayacak birşey değil. 20gün önce bende zirkonyum yaptırdım dişlerim aralıklıydı estetik açıdan dolayı yaptırma gereksinimi hissettim cnkü görüntüsü kötüydü. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım şuan alışma dönemndeyim ve inan işin ehline yaptırdıgın sürece hiç bir sıkıntı cıkmaz. çok şükür Allahıma alışma süreci dışında bir sorun yaşamadım. ve inanılmaz dogal duruyolar kmse farketmiyor bile.

selam ben de zirkonyum yaptırıyorum bir ay içinde..dişlerinin son halini görmek isterim paylaşabilirsen sevnirim..benim estetik açıdan kaygım var daha da kötü olmasın diye.bi de tanesini ne kadara yaptırdın?

Selam canim.yok cagdas kislalioglu cok pahali bemi aşar :) capada aile doktorumuz demissin nasil iyi bir doktormu sen direk ona zirkonyum yaptiricaksin sanirim.benim oyle guvendigim bi doktor yok acikcasi onun icin arastiriyorum hangisi kafama yatarsa artik.birazda sans işi tabi.ozaman sende tel taktirmadan yaptiricaksin dimi zirkonu.capadaki doktorlar iyi diye duymustum doktotun normal bir fiyat verirse o onada gorunmek isterim mumkunmu acaba ? Dis eti konusuna gelince ben onun tedavisini olmicam sanirim cunku cogu doktor okadar kotu degil disetlerim yani tedavi olucak kadar.iyi bakmam gerekiyormus zaten seninde dedigin gibi tam duzelmezmis sadece ilerlemesi dururmus.birkac kac hafta icinde karar verip zirkona baslamak istiyorum sirf korkumdan erteledim onca zaman ama eninde sonunda yaptircam bu dislere kacari yok.hadi hayirlisi ikimiz icinde.fotograf yuklersen sevinirim uygun oldugunda senin dislerinide merak ettim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selam canim.yok cagdas kislalioglu cok pahali bemi aşar :) capada aile doktorumuz demissin nasil iyi bir doktormu sen direk ona zirkonyum yaptiricaksin sanirim.benim oyle guvendigim bi doktor yok acikcasi onun icin arastiriyorum hangisi kafama yatarsa artik.birazda sans işi tabi.ozaman sende tel taktirmadan yaptiricaksin dimi zirkonu.capadaki doktorlar iyi diye duymustum doktotun normal bir fiyat verirse o onada gorunmek isterim mumkunmu acaba ? Dis eti konusuna gelince ben onun tedavisini olmicam sanirim cunku cogu doktor okadar kotu degil disetlerim yani tedavi olucak kadar.iyi bakmam gerekiyormus zaten seninde dedigin gibi tam duzelmezmis sadece ilerlemesi dururmus.birkac kac hafta icinde karar verip zirkona baslamak istiyorum sirf korkumdan erteledim onca zaman ama eninde sonunda yaptircam bu dislere kacari yok.hadi hayirlisi ikimiz icinde.fotograf yuklersen sevinirim uygun oldugunda senin dislerinide merak ettim :)

selam yeniden :) canım bugün doktorumdan fiyat aldım. zirkonyumun tanesini 600 e yaparım dedi.toplam 6 tane olacağı için 3600 ediyo ama ekstra fiyat da çıkabilirmiş. kestiği dişlerde kanal tedavisi gerekirse, beyazlatma vs... Ve peşinat olarak 2000 tl istedi diğer kalanları da 3 taksite bölerim dedi..tanıdık olmasına rağmen peşinat çok yüksek istedi..canım sıkıldı ona da...hayırlısı bakalım..bi arkadaşım da yaptırdığı doktorundan fiyat alacak bakalım o ne diyecek.. eğer daha uygunsa fiyat olarak ve özellikle taksitlerde esneklik sağlarsa belki ona bile yaptırabilirim..
doktoruma güvendiğim için de hiç bir doktordan fiyat bilgisi alma gereği bile duymadım.hata yapmışım.diş hastaneleri var oralardan da fiyat alıcam..yarın tüm diş hastanelerini aricam ..dediğin gibi canım her ikimiz için de hayırlısı olur inşallah.. sen de bi gelişme var mı bu arada ?

Selam canim.500 tl olsa iyiymis ama 600 az biraz fazla geldi banada.6 dis olunca farkediyo yani fiyat.capa da dedigin doktorunuz capa devlet hastanesindemi.ve mutlaka kanal tedavisi yada extra birsey cikar dis bu yani sonucta guven olmuyor.haliyle fiyat artar.buyuk dis hastanelerinden ben almistim fiyat buyuk yerler diyemi bilmiyorum ama fazla geldi bana.birde cok degisiyo fiyatlar anlamiyorum cok sacma.arkadasiminin etilerde gittigi bir disci vardi ondan fiyat almis benim icin 400 tl iyiymis dedim kadinla telefonda da konustuk anlattim dislrrimin halini gormem lazim dedi cunku benimki biraz sorunlu ya tel diyen var tele gerek yok zirkin olur diyen var.400 tl diyinve sevindim ama cin mali falan degildir dimi :) bu hafta birkac yere gidicem ve karar vericem artik cik erteledim baslamak istiyorum.gelismeleri yazarim sanada sende bana yaz olurmu :)

bugün benim arkadaşım da 2 yıl önce yaptırdığı doktoruna sormuş.250 ile 300 Euro arası değişir demiş.ama arkadaşına 250 euroya yaparım demiş..taksit de yaparmış hem de peşinat almadan..bu doktor daha da yüksek fiyat verdi maalesef :( senin de değindiğin gibi kanal tedavisi vs için doktorum bana 400 tl daha ekstra fiyat verdi.. yani toplam 4000tl. ama peşinat fazla istiyor işte..
peki senin sorduğun doktorlar ödemeler konusunda esneklik sağlıyorlar mı ?

bu arada benim doktorumun kendi kliniği var devlette değil yani..bir de çin malını sormuştum ona fiyat farkı nedir diye..çin malı olan zirkonlar iyi kalitede olan zirkonların yarı fiyatından bile ucuzmuş..çok komik rakamlar dedi..200-250 tl falandır heralde

Ya etilerdeki yer 400 tl diyince aklima cin mali geldi intetnette okumustum ucuz olunca cin mali olabilir guven olmuyor orjinal diye yapabiliyorlarmis.ama dedigin gibi yari fiyatinaysa suphelenmeme gerek yok birde etilerde yani sonucta iyi yerler dimi.daha gidip gormedigim icin guvenemiyorum.odeme konusuna gelince ben pesin odeyecegim icin hic sormadim taksitli nekadar fiyati diye zaten bu zamana kadar gittigim yerler aklima yatmadi hic.bu hafta 3 yere gidicem tanidik tavsiyesi ile yerleri okmeydani,bahcelievler ve etiler.nasil yerler daha bilmiuorum gidince icime siner insallah ve uygundur.senin icin odeme konusunuda sorarim.gelismelerden haberdar ederim sen nerede oturuyordun.

Birde arkadasin zirkonmu disleri nasil memnunmu guzel duruyormu ? Senin fotonuda bekliyorum merak icindeyim :)

arkadaşım dişlerinden çok memnun.doğal duruyo..ama biraz büyük yaptırdı sanki..kendi isteğiydi gerçi.. ben daha küçük istiyorum..hande yenerinkiler gibi olmasından korkuyorum :)

gittiğin doktorlara mutlaka sor çin malı mı diye.bi de etilerdeki doktor benim de kafamı karıştırdı öyle bi mühitte niye bu kadar uygun fiyat şaşırdım ben de..canım madem sen peşin yaptıracaksın mutlaka pazarlık yap derim.bir de kesin doktoruna karar verdiğinde doktorun senden örnek diş fotoğrafları isteyecek..ben bi ara zorlandım ama buldum bir kaç tane.
kendi fotoğrafımı sana mesaj atim bence olur mu :) hiç sevmiyorum kendilerini çünkü kimse görmesin :)

ben ön iki dişimi biraz uzun istiyorum

Eklentiler

• $8.jpg
    $8.jpg
    13,5 KB · Görüntüleme: 680
  • $13.jpg
    $13.jpg
    39,6 KB · Görüntüleme: 688
  • $Hathaway_2012811QSR.jpg
    $Hathaway_2012811QSR.jpg
    34,9 KB · Görüntüleme: 631
  • $imagesCAFTOSRQ.jpg
    $imagesCAFTOSRQ.jpg
    6,4 KB · Görüntüleme: 735
Ya ornek dis fotalarimi isticekler bunu hic bilmiyordum.bende bakayim bari alici gozuyle.ya sorma bende dogal durmicak diye cok korkuyorum lerzan mutlu gibi cikmam insallah :) etilere gidip bir bakayim belki benim kuruntumdur fiyat konusunuda sorucam tabi.simdi sen yeni uyesin diye belki msj atamiyor olabilirsin oyle duymustum bende tam bilmiyorum bende sirf zirkon konusu icin uye oldum 1 ay anca olmustur.bu arada cok sasirdim ya bende zeytinburnunda oturuyorum tedadufe bak neresindensin :)

Back