• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zımpara yapmadan boya yapılabilir mi?

Anladim tatlim, eskidendi o gumuslukler vb leri. Bizde almamistik, onlarin tozuyla ugrasmak istemedim, icine birseyler koyup sergilemek de hicbir zaman aklima yatmamisti.

Aynen, onun yerine duvara monte raflar daha iyi, bu sıra dekorasyona, ev dizmeye fena takmış bulunuyorum.

İlay sana aldigim boyanin tam adini veriyorum, rica etsem babana benim icin de sorabilirmisin? Dyo dinamik yari mat silikonlu su bazli ic cephe ipek son kat boyasi.

su bazlı boyalarda kabarma dökülme olabilir dedi babam ama belli olmaz belkide tutar boya ben riske girmedim.zigonlardan sonra eski yazlıktan gelen ahsaptan yapılmıs ve ham haliyle duran ve bir hayli eskimis olan 4 sandalye ve masa takımı vardı depoda duran onları istedim kayınpederden al dedi simdide onları boyıcam ama bu sefer farklı boya denicem hatta boyamı aldım.polisan primera sentetik boya parlak beyaz.babam bunuda selülozik tinerle karıstırıcak (bu tiner boyanın daha cabuk kurumasını ve fazla koku yapmamasını saglıyormus) ve bu takımıda boyıcam.bu boyaylada vernige cilaya gerek olmuyormus ve cok daha saglam olur dedi nalburdaki adam sonucda sandalye üstüne oturulucak kalkılıcak yıpranması kolay esyalar.suan tadilattaki evin balkonuna cam takılıyor henüz isi bitmedi is bitince sandayelerden birini cıkarıp orda boyicam eger olursa boya öncesi ve sonrası hallerinin resimlerini koyarım.bu arada bi yandanda düsünmekteyim ama sizin gibi ic cephe son kat boyasımı alsaydım die.neyse denicem hepsini bakalım nasıl olcak.2-3 güne tekrar yazıcam.

su bazlı boyalarda kabarma dökülme olabilir dedi babam ama belli olmaz belkide tutar boya ben riske girmedim.zigonlardan sonra eski yazlıktan gelen ahsaptan yapılmıs ve ham haliyle duran ve bir hayli eskimis olan 4 sandalye ve masa takımı vardı depoda duran onları istedim kayınpederden al dedi simdide onları boyıcam ama bu sefer farklı boya denicem hatta boyamı aldım.polisan primera sentetik boya parlak beyaz.babam bunuda selülozik tinerle karıstırıcak (bu tiner boyanın daha cabuk kurumasını ve fazla koku yapmamasını saglıyormus) ve bu takımıda boyıcam.bu boyaylada vernige cilaya gerek olmuyormus ve cok daha saglam olur dedi nalburdaki adam sonucda sandalye üstüne oturulucak kalkılıcak yıpranması kolay esyalar.suan tadilattaki evin balkonuna cam takılıyor henüz isi bitmedi is bitince sandayelerden birini cıkarıp orda boyicam eger olursa boya öncesi ve sonrası hallerinin resimlerini koyarım.bu arada bi yandanda düsünmekteyim ama sizin gibi ic cephe son kat boyasımı alsaydım die.neyse denicem hepsini bakalım nasıl olcak.2-3 güne tekrar yazıcam.

Babana tesekkur ederim :) O boyayi bende bulabilirsem alayim o halde. Bendeki boyayi bugun masamin altina uyguladim tek kat yarin ikinci katini uygularim ama cok icime sinmedi vernik almayi dusunuyorum oncelikle, birde uzerine vernik surerek goreyim nasil duracagini. Olmazsa yine polisan alarak denerim. Bir sekilde o masayi boyamaliyim cok kararliyim :) Olmazsa da goturup marangoza boyatirim artik.

rica ederim günlerdir bloglarda forumlarda o kadar cok sey okudumki herkes farklı boyalar kullanmıs aklım cok karısdı.henüz bu polisanı kullanmadım ama ufak bi yerde deneyip bide ufak boylarından yarı mat ic cephe boyasımı alsam diyorum:S ikisinide deneyip öyle karar versem daha iyi olcak sanırım.

Boyadıklarını resimli bir şekilde bizimle de paylaşırsan ne güzel olur b ilemezsin... Ben dışarda bir yerlerde yaptırmayı düşünüyordum ama belki kendim de yapabiirim, yapılmış örnekler gürünce...
Neden olmasın?

bundan yaklaşık 6-7 sene önce 2002 yılında aldığım kahverengi yatak oda takımımı boyadım
sonuç görüntü güzel ama kullandıkça atan bir ürün oldu
elimde sadece yatak başlığı kaldı ki yenisini alana kadar idare etsin diye kısa zaman önce yapışkanlı folyo ile kapladım
zımpara yapma ihtimalim yoktu
zamanında çok övdüklerinden mdf kaplamalı ürün almıştım
2 kat astar attım ve üstüne Marshall ın gümüş rengi su bazlı olmayan boyasıyla boyamıştım
dediğim gibi görüntü şahane ama kulandıkça boya sürtmenin çarpmanın etkisiyle atıyor
tavsiye etmiyorum:31:
kesinlikle olması gereken sıralama zımpara-astar-boya istek üzerine vernik

Son düzenleme:
foto koyarsanız sevinirim bende boyamak istiyorum bazı eşyalarımı zigonlarla başlarım:))formu takipteyim:))

aradan beş ay geçmiş. boyanmış mobilyalarından memnun veya şikayetçi var mıdır? benim de böyle bir girişimde bulunma vaktim :44:

evet kızlar 2 gündür oğlumun mobilyalarını boyamaktayım yalnız şunu belirtmeliyimki polisan matrix boya 5 kat sürmeme rağmen görüntü hoş fakat tırnak darbesiyle kalkıyor bende üzerine sentetik boya aldım bugün onu sürücem bakalım.boya yapacaklara duyurulur

ben de masamı ve sehpalarımı açık krem renge boyamak istiyorum.nasıl boya almalıyım kızlar.yardımcı olurmusunuz?

Back
X